Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2013 17:52 - На аristotelis с любов
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4461 Коментари: 6 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
5000 елини събират €2,2 млн. за да изкупят откраднати български антики

Почтени хора…

„5000 гърци, сред които първи политици, общественици и бизнесмени, се оказаха измамени.

Те откликнаха на повика да съберат волни пожертвования за откупуването на чиниите от Гърция.

Южната ни съседка обяви, че ще плати 2,2 млн. евро на сънародника си в Лондон Тео Сармас, за да придобие пазарджишкото съкровище. Половината от парите бяха събрани от дарения, останалите трябваше да бъдат платени от гръцката държава.

Официално Гърция е броила досега на Сармас 1,6 млн. евро.

Издължаването на останалите 600 000 е спряно, докато се разреши спорът с България.

Това е причината трите музея, в които се пазят уникалните чинии, да не могат да ги излагат във витрините си.

Антиките се съхраняват в "приемни помещения" и не се показват на посетители в страната и чужбина.
Кампанията по набирането на средствата тръгва в края на 2003 г. и приключва през февруари 2006 г.

Парите се събират по сметка в Алфа банк.

Събирането на даренията е обявено в медиите броени дни преди чиниите да бъдат изложени за първи път в солунския музей от 6 до 19 декември 2003 г.

В прессъобщението е отправен и първият призив към обществеността да помогне уникалната българска колекция да остане в Гърция.”

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-03-19&article=317854

Високо ниво а?....

Крадени вещи купувааааам..!

Aristotelis да не си дал и ти някое друго евро?

Нали си гръцки патриот.





Гласувай:
15



1. get - - Ние българите сме пеларгите ... които гърците нарекоха "траки" !
22.02.2013 13:33
- А фригийците са (?) ТРАКИЙЦИ според книгата HISTORY OF ART IN PHRYGIA,LYDIA, CARIA, AND LYCIA на George Perrot : "Herodotus and Xanthus of Lydia, who wrote about the fifth century B.C., are agreed in placing the cradle-land of the Phrygians, Mysians, and Bithynians in Thrace, whence they penetrated into Asia Minor across the straits" ... и ... "… the new country was sometimes called Asiatic Thracia, to distinguish it from Thracia proper."
- Така че, имаме две Тракии една на Балкани, втора в Мала азия ?! - според античните автори.
- Ако щат още сто съкровища(тракийски) да ги откупуват и представят в музеите си ... гърците просто са поставени пред переспективата в един момент "да връщат" в прекият и преносен смисъл всичкото заграбено и непринадлежащо им културно и историческо, ТРАКИЙСКО-Белазгично(п/Белгарско) наследство !

- И това ще доживеем - уверен съм !
цитирай
2. demograph - Ще го доживеем, ако оживеем
22.02.2013 22:01
Надеждата са ми младите от площадите. Ако те разберат, че големият проблем на България и българите е ЛЪЖАТА, лъжата която под формата на криминална конспирация срещу българските граждани си развява коня 23 години. Заговорът срещу българите води началото си от първия грък на престола на Тракийската империя на Галерий, Константин и Юстиниан. Този заговор преминава през "погърчването" на траките, през "изчезването" на траките и "появата" на "славянското море", през "идването" на "прабългарите' от Монголия, Татария, Туркменистан, Алтай, Афганистан, Иран и, както е тръгнало, утре ще е и от Пустинистан...Когато истините за нас станат знамето на промяната.
Истината за днешния ни ден е, че чужденци и "нашенци" в чужди одежди, в единен криминален заговор изтребват българите на собствената им земя за да освободят място за чужденци. Както са го правили хиляди години.
За да оживеем трябва да изхвърлим конспираторите от страната си и да осигурим условия за множене на българите!
цитирай
3. shtaparov - Според мен...
23.02.2013 23:56
Според мен аристотелис е дал едни опинци от таласъмска кожа и кило фъшкии. Гърците са се зарадвали на даровете му,но са предпочели да ги засекретят в тоалетните на музея,понеже такива нечувани уникати трудно ще оцелеят другаде :))
цитирай
4. joysii - 2. demograph
24.02.2013 10:57
"За да оживеем трябва да изхвърлим конспираторите от страната си и да осигурим условия за множене на българите!"
.................
Ахаааа.
А как ще се реализира на практика това, Демографчо? Предполагам,че си го измислил с "умната си глава".
Най-вероятно Спароток и КО/включително и ти/ предлагате всичката българска интелигенция и всички учени да се "изхвърлят" някъде.Макар че как точно, кой и къде ще ги хвърля на мен не ми е много ясно, но щом идеята е ваша, явно знаете как ще се осъществи.
А после-най-интересното от твоето предложение - да "осигурите условия за множенето на българите".Това ми звучи като предложение за нещо като ферма където вие,баш умниците, ще служите за разплод и ще ползвате дамите като инкубатори.
...............
По-голяма простотия от цитираното изречение, не беше казвал досега. Честно.
цитирай
5. aristotelis - НЯМА МЯСТО ЗА СПОР Демографчо. И...
24.02.2013 20:43
НЯМА МЯСТО ЗА СПОР Демографчо. ИСТИНАТА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПСЕВДОАПОСТОЛИ И ШАНТАВИ ПСИХОПАТИ, А ВИЕ СТЕ ЕДИН АНОНИМЕН Г-Н НИКОЙ ИЛИ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ЕДИН КОСЪМ ОТ ТАШАЦИТЕ НА ГЪРЦИТЕ. ВИЕ СТЕ ЧОВЕК С ДЪЛБОКИ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕНОСТ, ПРОФЕСИОНАЛЕН МАНИПУЛАТОР НА ИСТОРИЧЕСКИ ДАННИ И СЪБИТИЯ. ВИЕ ПРОСТО РАЗВИВАТЕ ИСТОРИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА ПОРНОГРАФИЯ КАКТО ПРАВЯТ РЕЗИСЪОРИТЕ НА ПОРНОФИЛМИТЕ И ЗАЛАГАТЕ НА МАСОВА НАРОДНА МАСТУРБАЦИЯ. ЗА ТОВА В БЪЛГАРИЯ, В МОМЕНТА, ЦАРИ ЧАЛГАТА, ПРОСТОТИЯТА И ЦИГАНИЯТА. А В ТАЗИ НАСОКА ВИЕ ДОПРИНАСЯТЕ С ВСИЧКИТЕ СИ СИЛИ!!! А ТОВА ГО ДОКАЗВА ФАКТА, ЧЕ СЕ СРАМУВАТЕ ДА КАЖЕТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИН, А СЕ ТРАКОГЪРЧЕЕТЕ И УМИСЛЕНО БЪРКАТЕ ВРАТОВРЪЗКИТЕ С ГАЩИТЕ, КАТО БЯСНО ИСКАТЕ ДА НИ ДОКАЖЕТЕ ЧЕ МОНИКА БЕЛУЧИ, ЖАН ПОЛ БЕЛМОНДО, МАРИЯ КАЛАС, МАДОНА И ЕВЕНТУАЛНО АРИСТОТЕЛИС ОНАСИС, СА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОЙЗХОД ИЛИ ОТ ТРАКИЙСКИ!!!! ТОЕСТ ДА СЕ СМЕЕШ ИЛИ ДА ПЛАЧИШ? АЗ СИ МИСЛИЯ ЧЕ СПЕШНО СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТ ЛЕКАР-ПСИХИАТЪР, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АЗ НЕ СЪМ ЛЕКАР И НЕ МОГА ДА ВИ ПОМОГНА! ДАНО СЕ НАМЕРИ СКОРО ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА КОЯТО ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ЗНАЧИТЕЛНО В ПОДОБРЯВАНЕТО НА ВАШЕТО ТЕЖКО ПСИХИЧЕСКО РАЗТРОЙСТВО!
цитирай
6. aristotelis - СЪБУДИ СЕ ФУКАРА, БЕЗ ГРЪЦКИЯ ЕЗИК ЩЕШЕ ДА ЛАЕШ КАТО БЕЗДОМНО КУЧЕ!!!
24.02.2013 20:48
СЪБУДИ СЕ ФУКАРА, БЕЗ ГРЪЦКИЯ ЕЗИК ЩЕШЕ ДА ЛАЕШ КАТО БЕЗДОМНО КУЧЕ!!!
Академик гюзелез
Като се започне от началото на VIII в. (от надписите към релефа на Мадарския конник, печатите на хан Тервел и др.), дълго време в канцеларията на Българското ханство широко употребявани са гръцката азбука и писменост.
Повече от 100 са издадените от покойния проф. В. Бешевлиев "Първобългарски надписи на гръцки език"; три от тях са на прабългарски език, но с гръцки букви. Три фрагментарни надписа на латински език от периода 866-870 г. (времето на пребиваването на латинското духовенство в България) документират употребата на "римските букви". Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура. Усвояването и широката употреба на гръцкото унциално (главно) писмо осмислили на българска почва бъдната славянска графическа система, която била близка по начертание както до "римските", така и до "гръцките" букви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961346
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол