Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 21:01 - Битката срещу криминалите - програма минимум
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3424 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 01.03.2013 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                 Ликвидиране на енергийната хидра


Защо не  и това:
http://www.youtube.com/watch?v=gnPQBmcGZS0&feature=youtu.be
Но само след като видиш и това...!
http://www.youtube.com/watch?v=2GLLJMfNBME&list=PLA7B4166045CAFB37

     Сегашната политико-икономическа и социална криза в България и предизвиканите от това масови протести на българските граждани е резултат от непоносимо високата цена на живота в България.

      Недоволството на българските граждани се изрази в пореден бунт срещу високите цени на основните средства за преживяване.

      Наблюденията ми върху случващото в България през последните десетилетия, ме подтикват към песимистичната прогноза, че това може да се окаже последния отчаян бунт на българите за справедливост.

      Важността на момента налага да се вгледаме в недоволството от цените в България изобщо и да потърсим истинските причини за непоносимите им стойности:

 Високи цени на енергията/ток,горива/петрол, газ, дърва/,вода, които се отразяват на всичко в държавата и на всичко в живота на хората.

Причини:- Корумпирана енергетика. Енергийна мафия, която източва националните енергийни и финансово-икономически ресурси в полза на български и чуждестранни мафиотски кръгове във всички сфери на обществено-икономическия живот.

Високите цени на енергията диктувани от енергийната мафия неизбежно водят до:

Висока цена на оцеляването – скъпи хранителни продукти и стоки, скъп транспорт.. поскъпване на всичко свързани с осигуряването на неотложните за нормален живот,разходиза стоки и услуги.

Повишаването на цената на енергията води до по-големи производствени разходи, разходи за доставка на стоките, разходи за отопление и домашен живот на всеки български гражданин  и на фирмите и учрежденията.

Причина: Тесен мафиотски кръг в енергетиката и създадените от този кръг зависими „частни”търговски и държавни структури, налагат цени под диктовка в полза на мафията.

Висока цена на здравето. Монополно високи цени на лекарства, здравни услуги, достъп до здравните услуги. Корумпирана здравна система.

Причини:  –Странично следствие от дейността на  енергийната мафия, която няма интерес от здрав народ, който би бил борбен и здравомислещ. Болните хора са податливи на внушения и манипулация..

Висока цена на образованието и липса на наука – неефективна и корумпирана образователна система и задръстена научна дейност.

Причини:- Страничен ефект от разлагащата дейност на енергийната мафия. Мафията няма нужда от образовани и умни граждани  , които биха прозрели действителността, и институции които биха намерили механизми за защита от нея.

       Висока цена на справедливостта- липса на работеща ЗА гражданите съдебна и правоохранителна система, високи разходи за издръжка на огромен правен иполицейски апарат, който не осигурява и минимална справедливост, но генерира разходи за сметка на гржданите.

Причини: - Право-охранителната и правораздавателна системи работят под диктовката и в полза на енергийната мафия и клонингите и.
Независима и почтена съдебна система и работеща полиция биха били опасни за осъществяване на грабителските цели и за самото съществуване на мафията.
 По тази причина тези органи са подложени постоянен натиск за "реформиране", преподчиняване, скандализиране и умишлено поствяне в правен вакуум.

Висока цена на свободата – пълна зависимост на медиите от монополи и политико-икономическа олигархия, липса на чуваемост на гражданския глас в манипулативни и зависими от политическата класа медии, задушване на реалния гражданския интерес и подмяната му с имитации.

Тотална липса на морал в журналистиката и информационните средства. Всяка проява на свобода в поведението на гражданите застрашава свободата на мафията и незабавно се маргинализира и опростачава.

Свободното гражданско поведение се преследва под разни изтънчени и недотам изтънчени форми на натиск - клеветите и инсинуациите са обичаен похват на мафията и медийните и слуги и са широко разпространена практика на българските медии.

Причини: - Енергийната мафия създава  и разпространява могъществото си в печата и електронните медии в своя полза.
Информационната дейност в страната се разлага до състояние да служи на енергийната мафия и разклоненията и, като непрестанно, манипулационно въздействие.
Тя ликвидира или ограничава до възможния минимум всяка истинска свобода на словото и печата като го замества със собствени имитации от типа дискусии на гащите на фолкпевицата Хикс или гейпевецът Игрек.

Висока цена на държавното и общинско обслужване.
Множество чиновници с нисък професионален потенциал и нисък, поддаващ се на корумпиране, професионален морал.
Нарастваща и умишлено поддържана некомпетентност породена от перманентната подмяна на чиновниците с все по-неграмотни и все по-корумпирани.

Причини: Енергийната мафия и разклоненията и създават и поддържат послушна държавна и общинска администрация необходима за прокарване на интересите и.

Висока цена на демокрацията – Конспиративно/криминално/ вземане на решения по жизнени проблеми на държавата и нужди на гражданите от тайни български и чуждестранни кръгове, систематично погазване на демократичните норми от политическата класа в полза на български и чуждестранни олигархични кръгове, потискане или изопачаване на демократичните механизми.Крайната цел е компроментиране на демокрацията, която е подменена с уродливо копие.

Причини: Енергийната мафия и клоновете и не могат да виреят в прозрачна демократична среда, затова тя създава имитация на демокрация, като замества демократичните институции с имитации на такива и подменя всяко застрашаващо интересите и ново явление или инструмент на демокрацията с псевдо такова. 

Всяко гражданско раздвижване моментално се имитира от енергийната мафия и раковите и клетки с псевдо недоволство, псевдо искания, псевдо протести, псевдо движения , от подставени лица и нарочно създавани структури.

За целите на ефективното ограбване на народа и страната ни, мафията често създава в аванс ресурс от „недоволни” и „недоволства”, „доволни’ и ‘благодарни”, които направлява в желаната за интересите и посока.

Безрезултатната и уморителна битка за демократичен напредък изтощава енергията гражданското общество и прави цената на демокрацията твърде висока – което цели мафията

Крайният резултат е - Непоносимо висока цена на живота и непоносимо труден начин на съществуване на хората в България, което прави възпроизводството на гражданите и скъпо, трудно и все по - невъзможно.

Демографската криза-измирането на българите и бягството на българските граждани от България е пряк резултат от зависимостта на живота ни от обвързаната с чужди на българите интереси българо-руска енергийна мафия и нейните политически, икономически и интелектуални разклонения и имитации.

Многоброен размножаващ се български народ, млад,  здрав и образован, горд с миналото си и свободен да гради по свой път бъдещето си, не е изгоден на мафията.

Това е една от причините българските граждани да бъдат държани „на празна копанка”, да ги убиват с непосилни цени и да ги хвърлят едни срещу други в безсмислени битки за нереалистични каузи.

Срастването на мафията с политиката и държавния апарат е раково образование, което води всяко общество,  всяка държава към морална и физическа смърт. България е пример за това.

Дори и самата Русия е пример за това, но не е наша работа да се грижим за руснаците.

Ние българите трябва ПЪРВО и САМИ да се погрижим за себе си и държавата си.

За да се промени към добро този живот е необходимо да се разбира добре кои са истинските причинители и  манипулатори на кризата и протестите:

-         Повишаването на цените в цялата държава е в пряка зависимост от цените на енергията.

-         При всяко повишаване на цените на електричеството, природния газ и горивата неизбежно следва съответно и по-голямо повишаване на всички цени.

-         Т.е. манипулирането на цените на енергията от всякакъв вид е най-мощния инструмент за манипулирането на цялото общество.

-         Който държи в ръцете си енергийните производства и енергийните доставки, той държи в ръцете си и съдбата на българите и на българската държава.

Когато контролът върху енергийните доставки за страната и населението е извън въздействието на държавата и обществото, тези които държат енергийните доставки могат да управляват и държавата и да формират обществените нагласи така както им е изгодно.

-         В България контролът върху тази най-важна сфера на икономиката,а от там и на цялото общество е оставен умишлено в ръцете на един българо-руски политико-мафиотски кръг, който източва енергийния ресурс на държавата посредством дълга верига от могъщи корупционни кръгове – Около АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ, ВЕЦ, НЕК, ЕРД, БУЛГАРГАЗ, Нефтохим Бургаз, Енергиен комплекс Марица и др.

-         Тези, по съществото си мафиотски образования, от българска страна са в ръцете на личности и компании предимно от средите на БСП и ДПС или са силно зависими от тях.

Огромният финансов ресурс, с който те боравят, им дава възможност да корумпират или дори директно да назначават необходимата част от държавния апарат отговарящ за тази сфера от икономиката, да създават и финансират политически образувания, да прокарват закони и регулативни актове в пряка своя изгода въпреки и срещу държавния и обществен интерес.

Могъщата енергийна мафия използва неограничената си власт за да влияе върху всички сфери на обществения живот в посока корумпиране и източване на националните ресурси от всякакъв вид в своя полза и поради монополната си неограниченост , в повечето случай, брутално срещу интересите на българските граждани.

Всички посочени по-горе кризисни точки от живота на българските граждани са пряко повлияни от силата на енергийната мафия.

Нито една сфера от живота в България не може да се развива в каквато и да е посока без това да е санкционирано от енергийната мафия –сиреч, от окопалите се в енергетиката бивши и настоящи комунисти/социалисти, техните съучастници в страната и зад граница, посредством подставени лица и структури в цялата ни държава.

Когато се съпоставят промените в обществените нагласи в България с играта на цените на продаваната на гражданите и фирмите енергия през десетилетията на мафиотската имитация наричана ‘преход’, става очевидно следното:

-         Всеки път когато някое про-българско правителство се е опитвало да установи някаква, дори и най-безобидна форма на контрол върху енергийната мафия, цените на енергията и горивата, а от там верижно и цените на всички стоки и услуги, се повишават до прагове непоносими за населението, което прераства в недоволство, протести и вълнения срещу осмелилото се да стори това правителство и в крайна сметка довежда до свалянето на правителството и замяната му с послушно на енергийната мафия такова.

-         В резултат от такива „ценови саботажи” предизвикали народното недоволство, и с почти същия начин на манипулиране на обществените настроения, каквито наблюдаваме сега, бяха свалени правителствата на Ф.Димитров, Жан Виденов, И. Костов.Сега бе свалено и това на Бойко Борисов.

Разбирането на зловредната роля на тоталната енергийна зависимост от Русия и на енергийната мафия в България е ключът към разбирането на причините за на всички проблеми на България в демографската, политическата, икономическата, социалната, правосъдната, културната и останалите сфери от живота на българите.

Без да се преодолее едностранната енергийна зависимост от Русия и без да се ликвидира проводникът на тази зависимост - българската енергийна мафия, НИТО ЕДИН от наболелите проблеми на българското общество няма да може да бъде решен.

Цените на електричеството, на парното, на горивата, на лекарствата, на услугите, на кредите, на храните НЕ МОГАТ да бъдат намалени значително без да се пресекат огромните кражби по веригата на производството, доставките и продажбите на електричество, природен газ и моторни горива и продукти, които изсмукват България.

Демографската криза НЕ МОЖЕ да бъде преодоляна докато енергийната мафия и разклоненията и в политиката и икономиката не бъдат обезсилени и ликвидирани.

Ако не се ликвидира енергийната мафия, тя ще ликвидира българската държава и българския народ.

Имената на личностите и компаниите от енергийната мафия  са известни.

Известни са и тези които им осигуряват политическа и от тук и държавна протекция – партиите съдадени на конспиративната "кръгла"маса и по-дребни стари и новосъздавани точно за тази цел клакьорски партийки, движенийца и групички.

Известни са медийните им слуги - БТв, НОВА, Алфа АТАКА, СКАТ, и разни други национални и локални такива.

Известни са упражняващите журналистически и дезинформационен слугинаж в полза на енергийната мафия.

Известни са и голяма част от интелектуалните слуги на енергийната мафия.

Сега енергийната мафия и политико-мафиотските и слуги се опитват да пренасочат добре дефинираната посока на народното недоволство от - СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /които са проявление на мафиотската власт/ към отклоняващи вниманието на недоволните цели –За Нова Конституция,  за Национализация, за /социалистическа?/ Индустриализация, Срещу турците, Срещу евреите, Срещу циганите, Срещу ЕС…

Все цели, които нито са реалистични, нито с нещо биха засегнали интересите на ОСНОВНИЯТ ВИНОВНИК  страданията на българските граждани, без разлика на етнос, религия или партийни убеждения  - поилитико-икономическата и информационна МАФИЯ начело с енергийната мафия.

Гражданите на България, протестиращите трябва да насочат гнева и исканията си ОСНОВНО към причинителят на злините на България:

        Срещу престъпната енергийна мафия и нейните производни;

         За ликвидирането на енергийната зависимост на страната.

Обезглавяването на енергийната хидра ще повлече към смъртта и десетките и по-малки сестри мафиотки навсякъде сред обществото ни.

Ако това не стане, утре мафията ще намали цените на тока и парното с малко, но след като /ако/ успее да отново да си назначи послушно правителство, животът в България ще стане още по-непоносим и бъдещето на българите и Отечеството ни ще бъде още по-кратко и по-недостойно.

Ще бъдат загубени още няколко години, докато се осъзнае измамата, и се обуздае мафията, ако това все още е възможно.

Заради тези изгубени дни,  месеци или години надеждата за добро на България може да изчезне завинаги, защото гражданите и може да ги няма.

 http://www.youtube.com/watch?v=2GLLJMfNBME&list=PLA7B4166045CAFB37




Тагове:   Бойко Борисов,   политика,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   Исландия,   власт,   натиск,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   наркотици,   терорист,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   агентура,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   студенти,   съзнание,   граждани,   цели,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   змей,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   Реквием,   просвещение,   бандити,   партии,   корпорация,   популизъм,   Икономическите,   движения,   хидра,   поуки,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,


Гласувай:
10



1. didoignatov - Напълно съгласен с всичко написано.
25.02.2013 10:15
Поздравявам те за това! Дано повече хора го прочетат... и да се замислят.
Поздрави!
цитирай
2. demograph - Дано
25.02.2013 10:29
С общи усилия могат и да го прочетат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963980
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол