Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 10:09 - Защо мълчи Патриарх Неофит? - чака команда от Горе ли?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4545 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 02.04.2013 01:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес папа Франциск се обърна към всички хора в света да не се боят да правят добро и да пазят доброто.

Какво чака Патриархът ни, та не се определя на страната на доброто ли е или и той ще е на страната на властта?...

Може да чака да станем католици...та да си няма ядове.


В страданието и битката за свобода няма разлика между християни, мюсюлмани и юдеи.

В проливния дъжд на народното недоволство Българите православни християни се сдобиха с нов патриарх.

Изборът не беше особено голям. Из между трима бивши агенти на държавна сигурност, някак си трябваше да се избере четвърти, който да не е свързан с комунистическия режим и с престъпленията по време на криминалния „преход” към демокрация.

В това решително за българската нация време, за патриарх беше  избран  русенския митрополит Неофит.

Съпричастен  ли е или не с комунистическия режим и унизителния организиран пак от комунистите „преход” към демокрация, ще се разбере по-късно.

Сега е важно какво ще направи новия православен патриарх през първите си изяви на висшия църковен престол и по време на първите си срещи с бедстващите граждани на България и с управниците им.

Ако патриархът се залиса в неразбираеми молитвени послания и забрави, че българския народ е доведен до духовни и материална мизерия и благодарение на малодушното и дори срамно мълчание на православната църква през времената на комунизма и по време на периода на голямото грабене, това ще бъде потвърждение за тоталния морален упадък на църквата и нейното висше ръководство.

Какво трябва да стори новия патриарх за да измие позора от лицето на ръководителите на православната църква.

  1. Да направи анализ и да даде оценката си за поведението на църковния елит по време на комунизма и да се извини на миряните за бездействието на църквата в тежкия период на тоталитаризма и в годините на „прехода”.
  2. Да призове владиците и другите църковни служители, които са служили на комунистическата власт и тези които са участвали в ограбването на църквата и държавата към публично покаяние, доброволно оттегляне от постовете си и смирение.
  3. Да призове църковния клир да се отрече от съблазните на светските удоволствия и да се посвети на божията цел-жертване на себе си за доброто на хората.
  4. Да благослови българския народ и да подкрепи духовно протестиращите български граждани в тяхната борба срещу неправдите и злото обхванало българското общество.
  5. Да благослови и призове към мъдрост, почтеност и себеотричане държавните ръководители в техните усилия за спасението на България от бедността и корупцията в този кризисен момент.
  6. Да заплаши с АНАТЕМА самозабравилите се български политици и държавни дейци, които са се предали на греха на алчността и себелюбието и са забравили божията поръка да мислят първо за ближния си и после за собственото си его и да ги призове към смирение , покаяние и служба на хората и Отечеството
  7. Да анатемоса лъжепророците "отецбратоевци"в редиците си и да анулира духовните санове продадени на бездуховни "архонти"
  8. Да даде благословията си на всяка българска жена и на всяко българско семейство и вдъхне надежда за изпълнението на божията заръка да раждат и отглеждат деца за славата на Бога и Отечеството.
  9. Да поиска държавата да отдели от средствата си достатъчно за да дари лишените от нормално зачатие с възможността да се сдобият с деца с помощта на науката.
  10. Да обяви за християнски подвиг подкрепата на раждаемостта от държавни и частни дарители..Църквата да стартира постоянна кампания за дарителство и грижа за бедните и бездетните с начално дарение и духовна подкрепа.
  11. Да отправи послание за единение и надежда към българите извън територията на България
  12. Да се въздигне до величието и самостойността на Българската Православна Църква  от преди 1500 години и да я върне в истинските и епархически граници, за което са изгорели на кладата стотици православни българи.

Това е минимумът който Патриархът на Българската Православна Църква е длъжен да стори до Великден!

Народът се нуждае от подкрепата му и той е длъжен да му я даде сега, и то ясно и категорично заявена.

Ако не го стори, не е далеч мигът когато православните християните с чисти сърца, ще влязат в храма му и ще прогонят търговците от там!

И Бог ще ги подкрепи да сторят това, защото когато е трябвало да защити страдащите, Исус е прогонил търговците от храма  с цената на живота си.

Това трябва да стори и католическия епископ, защото няма разлика в страданията и отговорностите между православни и католици.

Това са длъжни да сторят и Главният Мюфтия, и Главният Равин, защото в страданието и битката за свобода няма разлика между християни, мюсюлмани и юдеи.

Изоставените от светските си и духовни водачи български граждани се нуждаят от вяра и пастирите на душата им са длъжни да им я дадат!

Ако не го сторят, вместо благословени духовни пастири, те ще бъдат проклети от паствата си като овчари на мафията.

И ако Православният водач на българското стадо не го стори, овцете ще си намерят  друго стадо с по-добър пастир.





Гласувай:
12



1. tzarkarui - Овчар е браткиш - овчар на безпро...
25.02.2013 13:36
Овчар е браткиш - овчар на безпросветни малоумни овце.

Аз имам една приказка - често я казвам на ристиените:

Господ не е мой пастир защото АЗ не съм овца. :)

(пратих ти един мейл - провери си пощата - важно е.)
цитирай
2. demograph - Благодаря
26.02.2013 00:37
Сега ще погледна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980260
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол