Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2013 17:20 - Системата - това си е просто заговор срещу българския народ и държава
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7844 Коментари: 13 Гласове:
19

Последна промяна: 24.03.2013 01:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Народът срещу заговорниците

В демократичната държава, политиката е механизъм за свободно и открито съревнование на идеи за добруването на народа. 


Конспирацията е тайно наговаряне на група хора за умишлено нарушение на обществения договор и на законите, за да се сдобият с нещо /в нашия случай - с власт, държавни и народни пари/, без знанието и във вреда на останалите  в политическото съревнование, без знанието и във вреда на народа.  

 
Когато става дума само за власт, това се нарича политически заговор, а когато към целите на заговора се прибавят присвояване на държавни пари, и кражба от доходите на хората, това се превръща в политико-криминално престъпление с голяма обществена опасност.

Когато заговорниците се  финансират и подкрепят от агентурата на чужда държава, това се превръща в конспирация срещу съществуването на държавата и на народа.


И трите явления, в нормалните държави, се преследват особено строго от закона, като срещу третото се мобилизира целия силов потенциал на държавата и на народа, ако е нужно. 


Когато политиката започне да се замества с конспирация, в демократичните общества, падат правителства, забраняват се партии, партийни лидери отиват в затвора.  

Когато в конспирацията се открие намеса на чужда държава се късат дипломатически отношения, екстрадират се лица и се въвежда особен режим за предотвратяването на заговора.


Та, "първородния грях", с който е зачената българската политика, е криминален заговор на едни българските политици срещу интересите на народа и държавата, и срещу основните принципи на демокрацията заложени в Конституцията, а намесата на едни чужди държави е почти институционализирано. 


В България реализирането на този всеобхватен заговор е в толкова напреднала фаза, че вътре в страната, вече няма кой да преследва или дори да плаши заговорниците. 

Освен народа…ако не е уплашен.

http://www.youtube.com/watch?v=2GLLJMfNBME&list=PLA7B4166045CAFB37

http://www.youtube.com/watch?v=NufLZOGcKE4





Гласувай:
19



1. zelas - Генерале прочети това, много неща ...
16.03.2013 17:48
Генерале прочети това, много неща ще се избистрят.
http://zelas.blog.bg/drugi/2013/03/15/kraiat-na-komunizma-beliaza-i-kraia-na-demokraciiata.1064460
цитирай
2. vmir - "- филите" и "фобите" не са друго, освен инструменти за поставяне на престъпници
16.03.2013 17:58
в привилегировано положение или над законите на страната. Вярно, механизмът датира от възстановяването на българската държава, и оттогова филофобията си играе на сляпа баба със закона и практиките по прилагането му.
цитирай
3. demograph - Добре..
16.03.2013 18:45
zelas написа:
Генерале прочети това, много неща ще се избистрят.
http://zelas.blog.bg/drugi/2013/03/15/kraiat-na-komunizma-beliaza-i-kraia-na-demokraciiata.1064460

Как да не съм го прочел до сега!/
Поздрав.
цитирай
4. demograph - Така е.
16.03.2013 18:48
vmir написа:
в привилегировано положение или над законите на страната. Вярно, механизмът датира от възстановяването на българската държава, и оттогова филофобията си играе на сляпа баба със закона и практиките по прилагането му.

Израза ми харесва - филофобия, филофоби..супер!
"Отказващи да обичат народа си", а само любят или мразят някои си други държави. И това е всичкото им политическо..
цитирай
5. dinkov - Динков
16.03.2013 19:05
demograph - защо е така мисля, че знаеш отговора. Той се корени в какво се случи през 1989 г. Ние му казваме "нежна революция", а истината е, че висшата номенклатура си спретна преврат с една единствена цел. Тази цел не бе добруване за народа, да живеят хората по-добре, а бе преминаване на огромната социалистическа собственост в патримониума на висшата партийна номенклатура за да може политическата власт да се трансформира в икономическа(това, че има дребни играчи те не са от значение ) . Като средство за постигане на тази цел те използуваха най-различни приоми. Не ми се коментира как се получи това, то е и известно, по-важното е, че успяха да си постигнат целта. А хората за тях са просто електорат, който им бе нужен за постигане на целта. Най - жалко е, че редовите комунисти (социалисти), който разбират от комунизъм точно толкова колкото и от демокрация и най-неистово подпомагаха висшата номенклатура да си реализира целите сега са едни от най-бедните прослойки. Преброй колко пъти използувах най. Най - после хората взеха да се усещат за какво става ДУМА, но не знаят как може да се промени и за това е този гняв. Абе жалка история. Не съм песимист но...
Поздрав.
Ицко
цитирай
6. nkf - Темата е по-дълбока и настоящата ...
16.03.2013 19:33
Темата е по-дълбока и настоящата статия е чудесен увод към нея. Защо казвам увод и какво имам предвид: Сегашната ситуация, в политико-икономически смисъл, е фасада на действащата до 89-та система, а системата е наложена от антантата след като европейските сили (централните сили - оста) претърпяхме поражение. Така наречените победители са договорили предварително тази система и постоянно я предоговарят, съобразно определени промени, които неизбежно настъпват през дадени интервали от време. На победените държави ( Германия плюс Австрия, България, Унгария) е наложен вид колониален режим, който ги държи в подчинение спрямо антиевропейските сили ( а това значи англия, русия и сащ). Тоест, ако победителите позволяват някакви промени, то те са третостепенни и без практическо значение, относно промяна на статуквото. Истинска, генерална промяна може да има само и единствено, ако ние, заедно останалите ни съюзници (тоест геополитическия гръбнак на Европа), успеем да се измъкнем от опеката. Едва тогава може да има съд за наложената ни чужда администрация и режим, който ни поставя в положение на застрашен от изчезване вид.
цитирай
7. zelas - Зиновиев го е казал най-точно в и...
16.03.2013 20:31
Зиновиев го е казал най-точно в интервюто, което публикувах. Тук не става върпос за изолирани събития, случващи се само в България или Русия. За първи път в историята на човечеството се налага едно-полюсен пирамидален модел на контрол върху населението на ЦЯЛАТА планета. Силите са наднационални и с падането на комунизма те се озоваха на световния команден пулт.

Всички страни, на Запад и на Изток бавно, но сигурно губят своят суверинитет в полза на "наднационалното общество" - съставено от търговски дружества и нетърговски организми, чиито зони на влияние се простират отвъд нациите.

Европейската интеграция, която се развива пред очите ни, също унищожава плурализма вътре в новия конгломерат, все в полза на наднационалната власт.

Страните на Запад не са по-малко потърпевщи от нас. Техните проблеми тепърва започват тъй като политиците, които са на власт в еевропейските държави, водят политика на социално разграждане, която унищожава именно всичко социалистическо, което съществуваше в капиталистическите страни до 1989 година.

На Запад вече няма политическа сила, способна да защити обикновения човек. Съществуването на политическите партии е чисто формално. Разликите между тях от ден на ден избледняват.

КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ?

Засега аз специално не виждам такъв. Демократичният тоталитаризъм и финансовата диктатура изключват социалната революция. Защото те съчетават всемогъщата военна бруталност с планетарния финансов диктат. Всички революции са били подкрепяни отвън. Днес това е невъзможно, тъй като суверенни страни вече не съществуват. Освен това работническата класа като най-долно стъпало в социалната йерархия бе заменена от класата на безработните. А какво искат безработните? Работа. Така че, обратно на работниците от миналото, те са в неизгодна позиция.

Светът се променя изоснови, както е озаглавена една от книгите на Зиновиев - Светът е обърнат с главата надолу! Такъв прецедент не съществува в историята на човечеството. Изправени сме пред непознато ЧУДОВИЩЕ
цитирай
8. get - @7. zelas - Зиновиев го е казал най-точно в интервюто, което ...
18.03.2013 13:14
- Велико РОССки постимперски, шовинистични щуротии ... !

- В тази връзка ако не ми вярваш - Да питам !
- Защо на запад, в средствата за масова информация се употребяваше за страните от "Варшавски договор" - сАветски САТЕЛИТИ ?
- Да си чувал за ДОКТРИНАТА, "За ограниченият държавен суверенитет" от "Брежневата ера" ?
- В тази връзка, участието на ямболският полк в Чехословашката "пролет", все още продължават да ни го завират в носа ... НАТЯКВАТ(!) - А сегашното участие на контингенти от Българската армия в "мороопазващи мисии" - какво е ?
- Във връзка с последното, нямаме ли пак ограничаване правата на "суверена" - много ми е интересно дали ще се намери някой (специалист) по държавно-конституционно и междунардно право ... та да обясни, каква е нормативната база и правните теории-концепции по въпроса - Правомощия за изпращане на въоръжени национални подразделение за участие в международни "мироопазващи" мисии ? - Това не се ли явява отново, ограничаване ПРАВОТО НА СУВЕРЕНА - Тук възниква въпроса чисто морално-етичната и правно-практична дилема - Кой е суверене, който има правото да изпраща армия ? - В кои случаи и кога се изпраща такава, по чужди земи и държави ? ... тоест най-общо казано, на страната на справедлива кауза ли участваме ?
цитирай
9. demograph - Има изход- обръщане на пирамидата
19.03.2013 15:54
"Всички страни, на Запад и на Изток бавно, но сигурно губят своят суверинитет в полза на "наднационалното общество" - съставено от търговски дружества и нетърговски организми, чиито зони на влияние се простират отвъд нациите."
Няма да коментирам кой е Зиновиев и защо се е завърнал в Русия/СССР/
Горния цитат не важи за един народ-този който налага обърнатата пирамида.
Изходът е в обръщане на пирамидата - т.н. "Пряка демокрация', при която народът а не външните сили ще диктуват кой и как да му служи.
Който народ/държава, коалиция/ успее да си разпише обществено устройство "пряка демокрация"преди корпоратокрацията да го е смазала - ще оцелее. Германия върви натам, Франция е узряла, Русия по свой си начин се мъчи, Швейцария е там, Скандинавието е близо до това, Шотландия се напъва, други народи се борят за това.
Нашия народ инстинктивно усеща, че "смяната на системата" е това.
Глобализацията е неизбежна, защото светът е твърде много взаимозависим, но тя може да не минава през оруеловата диктатура на корпоротокрацията.
Ако се обърне палачинката.

цитирай
10. demokrat63 - поздравления- първо ще пусна във ФБ ...
20.03.2013 22:51
поздравления- първо ще пусна във ФБ тази статия тъй като изцяло се препокрива с виждането ми - надявам се, че нямаш против. Качил съм в групата " За чиста и свята република", какво е партия, какво е клика и какво е демокрация, че много и представа си нямат какво значи.
по отношение на пирамидата- съгласен. има едно сказание, че малкия български народ ще спаси света т.е ще обърне пирамидата. доста са казвали за идването на преродения Давид- а кой е Голият:) Очевидно е тази олигархична с-ма която се оказа единствено самоунищожаваща се система. кой е преродения давид т.е неговия дух ще дойде в един малък народ т.е нашия. какво е имал Голият- грубата сила- всичко материално. Какво е имал Давид- вярата си т.е духовното. значи битката е предрешена- въпрос на време, но в тази битка ще се промени значително нашето съзнание. вече го виждам в протестиращите те просто израстват/ политически/ с дни
цитирай
11. demograph - Благодаря! и АЗ МИСЛЯ ТАКА.
21.03.2013 18:26
demokrat63 написа:
поздравления- първо ще пусна във ФБ тази статия тъй като изцяло се препокрива с виждането ми - надявам се, че нямаш против. Качил съм в групата " За чиста и свята република", какво е партия, какво е клика и какво е демокрация, че много и представа си нямат какво значи.
по отношение на пирамидата- съгласен. има едно сказание, че малкия български народ ще спаси света т.е ще обърне пирамидата. доста са казвали за идването на преродения Давид- а кой е Голият:) Очевидно е тази олигархична с-ма която се оказа единствено самоунищожаваща се система. кой е преродения давид т.е неговия дух ще дойде в един малък народ т.е нашия. какво е имал Голият- грубата сила- всичко материално. Какво е имал Давид- вярата си т.е духовното. значи битката е предрешена- въпрос на време, но в тази битка ще се промени значително нашето съзнание. вече го виждам в протестиращите те просто израстват/ политически/ с дни

Не е важно какви мускули имаш, а дали можеш да извъртиш една прашка по тиквата на Голиат/макар, че историческият Голиат Пеласгът ни е роднина, а Давид е юдейска измислица/
цитирай
12. batogo - !!!:)))
22.03.2013 13:22
За съжаление това си е самата истина в милата ни държавица, а народа е твърде зомбиран, за да се противопостави... Поздравления за постинга!
цитирай
13. demograph - Народът се освестява
29.03.2013 00:10
batogo написа:
За съжаление това си е самата истина в милата ни държавица, а народа е твърде зомбиран, за да се противопостави... Поздравления за постинга!

Може би и благодарение на нашите скромни вопли.Дано ни стигне времето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961146
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол