Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 23:00 - ВРЕМЕ ЗА ПОСЛЕДНО СБОГОМ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6131 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВРЕМЕ ЗА ПОСЛЕДНО СБОГОМ

22 Юни 2013

 

Божидар Кунчев

Каза се всичко за  о н е з и, които станаха повод за сегашните протести, за сегашното въодушевление на най-добрата част от народа ни, която  н а и с т и н а  иска  р а д и к а л н а   промяна в живота ни, един радикален обрат, който да засегне абсолютно всички равнища на окаяното българско битие.

Започнахме и да се повтаряме, което е неизбежно, тъй като  о н е з и  не искат да отстъпят, не искат да слязат от сцената, не искат да се откажат от деспотизма на налудничавите си идеи и практики. Но ще се повтаряме и повтаряме, докато чудото се случи, колкото и да не ми се вярва.

А пък не ми се вярва, защото не става дума за една обикновена смяна на властта, както е в нормалния европейски свят.

Става дума  за едно преобръщане на пластовете, под които трябва да останат зарити всичките онези перверзии и перверзници, тероризирали България близо половин век, а после и още четвърт.

Затова ще повтаряме истината за тях и за неспирните им превъплъщения, които, колкото и да не им се вярва, един ден ще се окажат конвулсиите на обреченето да загине.

Злините в живота ни се дължат на тяхното безумие, на моралната им низост, на пошличките им души, на окаяните им съзнания, ако в случая би могло да се говори и за съзнание.

Защото съзнанието предполага и наличието на равносметка, правенето на съответните изводи, трезв поглед за това, което си и за това дали още имаш правото на място в живота, в историята.

О н е з и  нямат такова съзнание.

Сега повтарят до степента, която е пореден повод за нашето отвращение, че уважавали протестите, че разбирали мирния бунт на хората, но...

В това “но” е тяхната мерзост, там е присъдата на живота, на демокрацията, на морала и на разума, на всичко онова в сърцата и умовете ни, което ни заставя да не ги искаме, да жадуваме за бързото им оттегляне... Къде ли? Ами само в небитието, в нищото, в злачните пространства на забравата!

Излязохме на протестите заради това, че искаха да наложат едно нищожество на ключова длъжност в държавата!

Излязохме заради лъжата им, че щели да правят такова или онакова правителство, а идеята им за правителството е същата, каквато винаги са имали от 1944 година насам – не да има справедливост, а да сме пак ние, пак ние, пак на държавната трапеза, пак да издевателстваме, пак да се излагаме пред целия свят, пак да слугуваме на “азиатския департамент”...

Уважавали протестите?!

Това признание, кой знае с колко мъка изговаряно напоследък от цялата онази сган, която допусна “грешката”, е допълнителна мотивация за хилядите, които протестират по улиците и площадите.

В това “признание” е отколешната им нагласт на всезнаещи и всеможещи, които винаги са гледали на хората, на обикновения човек, включително и на открояващата се личност с насмешка и снизхождение.

Тази наглост беше още в лозунга им “Всичко в името на народа”, а преди това и в словосъчетанието им “Народен съд”. Беше в “признанието” на Тодор Живков, че СОЦИAЛИЗЪМА  се оказал недоносче.

Беше в притурката към държавния ни химн, където се казваше, че винаги сме с Москва – и в мир, и в бой...

Беше във всеки от жестовете им, в мислите им, във всичко, което правеха от 9 септември 1944 година насам.

Беше и продължава да бъде.

Поради толкова много причини и най-вече заради стадната им психология, която не им позволяваше да уважават отделния човек, личността в него, неповторимата му персоналност.

За тях личността не означаваше нищо.

Те искаха и го направиха: превърнаха хората в поданици, в играчка на капризите и идиотските им утопии, проекти и практики.

Те не можаха да разберат, че отделният човек е над идеологията, над държавата, че то е автономен свят, една цел според лексиката на Кант.

А не средството, в което те превърнаха човека, когато полагаха и основите, и покривите на СОЦИАЛИЗЪМА  си.

Щом сега най-после са решили да уважават нещо, в случая – протестите – нека да слязат незабавно  от сцената.

И слизайки, да признаят за престъпленията си през прекалено многото десетилетия на терора, който са упражнявали, когато са били във властта и извън нея.

Това предполага да върнат заграбените пари, фабрики, земи, банки и въобще цялото народно имущество.

Предполага да премахнат съветските паметници, да признаят и за геноцида, който извършиха над българската духовност, над културата ни, над душевността ни.

Ще означава да признаят за престъпление онова, за което писаха в книгите си Георги Марков и Стефан Бочев, както и Ивайло Петров в “Хайка за вълци”.

Но да спра дотук, за да завърша тези изброявания с още едно, навярно най-същностното.

Те,  о н е з и   трябва да признаят, че сегашната криза – политическа, икономическа, социална и преди всичко морална – се дължи на самите тях, на това, че те   деморализираха народа ни през онези 45 години.

И ако сега така мъчително вървим напред, а това  вървене е повече пълзене и застой, а не вървене – то се дължи на тях, на  о н е з и.

Спомнете си какво правеха на Кръглата маса в началото на прехода!

Спомнете си за техните правителства през периода след 1989 година

Спомнете си и за това как не искаха да влизаме в НАТО!

Спомнете си колко време загубихме, докато се съгласиха да имаме сегашния герб.

Нали те предлагаха гербът ни да бъде само един лъв, нещо като лъва на леката кола “Пежо”.

Спомнете си как не искаха да премахнат Мавзолея!

Безчет са примерите за тяхната дивашка съпротива, безброй са лъжите им, демагогиите им...

И всичко това, което е днес, тук и сега, в този момент от нашия български живот... всичко това, което ни измъчва и отвращава, е заради тях, заради  о н е з и!

 

            Уважавали протестите?!

 

Щом ги уважавате, отивайте си, изчезвайте, кажете своето “последно сбогом”, а ние, обещаваме, няма да пролеем сълзица, че сте си тръгнали завинаги...

 

 

22 юни 2013




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   парлам,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,


Гласувай:
18



1. tit - Демографски, това е дежаву....
22.06.2013 23:48
Въпросът е - какво правим после?
Добре - какво правите после?
Ама кратко и ясно, без политиканстване....
цитирай
2. demograph - И най-малката крачка към Свободата е отлепване от дъното
23.06.2013 00:44
Това, без политиканстване, е най-краткото и не много ясно. Ще се опитам по-сбито да изложа казуса 'Какво да се прави?" тия дни. Благодаря за директния въпрос.
цитирай
3. bezistena - Гласувах с +, но имам съображения, ...
23.06.2013 10:15
Гласувах с +,но имам съображения,които ще споделя чрез анализ и разшифровка на точната и вярна статия на Божидар Кунчев.
Авторът формулира ясно и мотивирано как би трябвало да постъпят виновниците за съсипването на държавата инарода ни.
„Щом сега най-после са решили да уважават нещо, в случая–протестите–нека да слязат незабавно от сцената.
И слизайки, да признаят за престъпленията си през прекалено многото десетилетия на терора, който са упражнявали, когато са били във властта и извън нея.
Това предполага да върнат заграбените пари, фабрики, земи, банки и въобще цялото народно имущество.
Предполага да премахнат съветските паметници, да признаят и за геноцида, който извършиха над българската духовност, над културата ни, над душевността ни.
Те трябва да признаят, че сегашната криза–политическа, икономическа, социална и преди всичко морална–се дължи на самите тях, на това,че те деморализираха народа ни през онези 45 години...“
Така е и по законите писани за управление на човешкото общество,и по законите на човешкия морал,етика,разум и логика!
Само че това е прекият път към спиралата и ада на братоубийствената гражданска война-дълго и старателно подготвяна операция от Заговорниците срещу Българския Божи народ,пряка последица и продължение на злокобния и всеобхващащ план Ран Ът за унищожение на Българите
По човешките закони е невъзможно,защото дори и само един престъпник да трябва да се накаже справедливо,ако той има сила и власт в ръцете си,може да направи ужасни поразии и нещастия за всички,отивайки си!В България такива хора има стотици хиляди-с всички могъщи сили,средства и лостове в ръцете си-власт на всички държавни,областни и общинси нива,на световната антибългарска клика,парите,икономиката,оръжието...
Затова има Божии закони,които са записани точно и разбрано в Новозаветните документи -в частта за покаянието и прошката и най-вече накрая в АПОКАЛИПСИС!
Ще ви покажем Божият път за решение на проблема,но в статия в bezistena.blog.bg
Бог пази България!
цитирай
4. demograph - Tочно в цитираното е Изходът! ! Младите ще спасят България!
23.06.2013 18:05
bezistena написа:
Гласувах с +,но имам съображения,които ще споделя чрез анализ и разшифровка на точната и вярна статия на Божидар Кунчев.............................................
Вие казвате:
Така е и по законите писани за управление на човешкото общество,и по законите на човешкия морал,етика,разум и логика!
Само че това е прекият път към спиралата и ада на братоубийствената гражданска война-дълго и старателно подготвяна операция от Заговорниците срещу Българския Божи народ,пряка последица и продължение на злокобния и всеобхващащ план Ран Ът за унищожение на Българите
По човешките закони е невъзможно,защото дори и само един престъпник да трябва да се накаже справедливо,ако той има сила и власт в ръцете си,може да направи ужасни поразии и нещастия за всички,отивайки си!В България такива хора има стотици хиляди-с всички могъщи сили,средства и лостове в ръцете си-власт на всички държавни,областни и общинси нива,на световната антибългарска клика,парите,икономиката,оръжието...
Затова има Божии закони,които са записани точно и разбрано в Новозаветните документи -в частта за покаянието и прошката и най-вече накрая в АПОКАЛИПСИС!
Ще ви покажем Божият път за решение на проблема,но в статия в bezistena.blog.bg
Бог пази България!

Казаното от вас е дълго внушаваният ни СТРАХ от какво ли не. В същност ОНИЯ ни внушават собствения си СТРАХ от разплатата. Не се поддавайте на страховете на престъпниците, защото те издигат тези лозунги. С това ОНИЯ ни карат да се страхуваме от тяхната злобна решимост да проливат кръв, но да останат на власт..и така да СИ Останем СТРАХЛИВИ РОБИ.
цитирай
5. sande - Раздялата с миналото - мисия трудна, мисия възможна!
23.06.2013 22:20
Демографе, точен си както винаги.

Остава де се види: българският народ срещу Стената. Българската "берлинска" стена се оказа неразрушена. Разрушават се 24 години камуфлажни стени, а тази си стои.
цитирай
6. bulgarinat57 - ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ.
23.06.2013 22:34
ГЛАВА 8
...
42. Иисус им рече: да беше Бог ваш Отец, щяхте да Ме обичате, понеже Аз съм излязъл и дохождам от Бога; защото Аз не съм дошъл от Себе Си, а Той Ме прати.

43. Защо не разбирате речта Ми? Защото не можете да слушате словото Ми.

44. Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата.

45. А понеже Аз говоря истината, не Ми вярвате.





КОМУНИСТ И КОЗА, НАЯЖДАНЕ НЕМАТ !!!






цитирай
7. injir - А как ще изгониш ДС? ДС не е БСП. . .
23.06.2013 23:03
А как ще изгониш ДС? ДС не е БСП...
цитирай
8. krumbelosvet - Прекрссни документи
16.09.2016 01:27
за хранилката на "умните и красивите". Омразата НИКОГА не е от Бога. А те киснат до гуша в омраза и тровят въздуха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961752
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол