Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 03:03 - Светът е с нас. ДАНСwithme Global обедини протести в 30 града в 16 страни
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2639 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДАНСwithme Global обедини протести в 30 града в 16 страни
image Снимка: Flickr




















Българската общност по света, в подкрепа на антиправителствените демонстрации на гражданското общество в България, се обедини na 14 юли 2013 г. в ден на обща глобална демонстрация под надслов #ДАНСwithme Global. Месец след началото на протестите в България паралелни демонстрации на българските общности се проведоха в 30 града и 16 държави по света.

Единни, българите по целия свят от Сидни през София до Сан Франциско протестират заедно с тези в Ню Йорк, Нантъкет, Вашингтон, Лос Анджелис, Мекиско сити, Торонто, Монтреал, Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Барселона, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Грьонинген, Берлин, Амстердам, Осло, Виена, Цюрих и Сеул.

Световният протест е израз на твърдата позиция и желание за истинска промяна в България, промяна на системата, на правилата, забрана и недопускане в управлението на държавата на хора свързани с комунистическите и агентурни структури на бившата Държавна сигурност. Глобалният протест цели също така да покаже убеденост, че демокрация в България може да има, само когато съществува морал и прозрачност в политиката. Протестиращите се противопоставят на общественото влияние на олигархията и мафията, завладяли страната,  и отстояват искането за незабавна оставка на правителството на Орешарски.

София

В София 30 души с плакати на всеки един град, който участва в #ДАНСwithme Global,  показаха на мястото на протеста участието на градове по света. По този начин протестиращите изразиха подкрепа към сънародниците си по цял свят. Те обиколиха площада, бяха забелязани и силно аплодирани от участниците в протеста. Това ги мотивира да застанат cмело пред редицата на протеста и да го поведат. С това те предизвикаха още по-голям интерес сред протестиращите. Българската национална телевизия отрази глобалния протест в централната новинарска емисия като водеща новина.

Ню Йорк

На протеста в Ню Йорк присъстваха над 100 души. Те преминаха по Бруклинския мост от Бруклин до Манхатън, носейки 20 метрово българско знаме. Над 150 бели, червени и зелени балона, закрепени за знамето, полетяха във въздуха в края на протеста. Танци и хора, изпълнения на химна и призиви "Оставка" бяха неизменна част от демонстрацията. Протестиращите се движеха с кордон полиция и предизвикаха интереса на минувачите по моста.

Сан Франсиско

В Сан Франциско в неделя българската общност проведе своят 5-ти по ред протест против управлението на тройната коалиция с искания за незабавна оставка на кабинета Орешарски, за приемане на закон за лустрацията, за смяна на системата, за нови правила, за морал и прозрачност в политиката, за изгонване на мафията и олигархията от управлението на страната. Днешният протест мина в духа на революционните български символи и песни, които са индикация за това, че в България е назрял моменът за истинска революция, революция в манталитета на българския народ, революция в управлението на държавата.

Лос Анджелис

Пред българското консулство в Лос Анджелис се събраха близо 40 души на протест под надслов #ДАНСwithmeLA, като част от световния ден на протест #ДАНСwithmeGlobal. Участниците от всички възрасти носеха знамена и плакати с надписи "Оставка", "ДАНСwithME LOS ANGELES", "Corruption and Oligarchy in Bulgarian Politics Out!" и други. Не отсъстваха и сатирични лозунги от рода на "В Лос Анджелис сме гледали много филми, но такова чудо не бяхме виждали!" и "След Голата Свобода очакваме да видим и Голата Истина!", както и импровизиран шарж с награди за най-лошо филмово представяне на всички български политици. Консулът Вера Шатилова-Мицарова излезе да разговаря с насъбралите се хора, които заявиха категорично пред нея, че напълно осъзнават абсурдната политическа ситуация в България и че ще протестират до подаване на оставка на кабинета Орешарски.

Амстердам

За четвърти пореден път в Амстердам се организира протест срещу Българското правителство. На протеста участваха 40-50 наши сънародници. Акцент в него беше големият плакат, които заедно с надписа на града Амстердам образува лозунга AMSTERDAM AGAINST ORESHARSKI или I AM AGAINST ORESHARSKI. Всички протестиращи са обединени в издигането на плаката над големия символ на града I AMSTERDAM. Има забавни лозунги като У ЛЕВО, АЗ ОБИЧАМ ЕМИЛ ИВАНОВ, ВИС 2, ЗДРАВЕЙ БАБО. Протестите тук са една незабравима случка и прецедент в историята на българите живеещи в Холандия.

Щутгарт

Протестът в Щутгарт протече около един час, придружен с много танци и песни, акомпанирани от китари. Около 100-на души присъстваха на протеста, значително повече в сравнение с предишния протест преди седмица. Раздаваха се брошури на немски за минувачите, които показаха голям интерес към случващото се с България. Протестиращите изразиха готовност, че ще се съберат пак и следващата седмица, докато правителството не подаде оставка!

Франкфурт

На 14.07. във Франкфурт на Майн се проведе за трета поредна седмица протестът на българската общност в града и околностите срещу правителството на Пламен Орешарски. Този път събитието започна под формата на шествие, което тръгна от Европейската централна банка, придружено от полицейски коли, които блокираха някои от централните улици на града, за да могат българските демонстранти да преминат. Шествието се насочи към площада пред кмеството на града, който е известен още като Rцmer и е винаги силно оживен. Там беше разположен информационен щанд, на който се предлагаха информационни материали на немски език за исканията на протестиращите и причините за недоволството им. За интересуващите се от протеста минувачи бяха приготвени не само брошури, но и вкусна баница и халва. Събитието беше озвучено не само от виковете на протестиращите, но и от разнообразна българска музика.

Карлсруе

Вчера в Карлсруе за пръв път се проведе протест в подкрепа на антиправителствените демонстрации в България. Присъстваха около 80 души и настроението беше приповдигнато. Събитието започна със скандирания за оставка на правителството и изгонване на мафията от държавата. Възгласи имаше както против управляващата коалиция, така и към другите ключови партии от прехода - ГЕРБ и СДС. Имаше много студенти, много семейства с деца. Бяха дошли и възрастни хора, живеещи от десетилетия в чужбина. Хора бяха дошли с най-различни музикални инструменти - акордеон, гъдулка, тамбура.
Запомнящи се лозунги бяха - "Може да съм малка, но вече знам, вас не ви е срам!",
"Манолова lapДАНСwithme!(kiss)", "Hier wird Zukunfts Muzik gespielt", "Лумпените, лумпените, те да са живи!, щеше да каже Вазов".

Брюксел

Българите в Брюксел се събраха днес пред Европейския Парламент на протест срещу правителството Орешарски. Те носеха плакати с различни искания "Maфия"; „ Oresharski- Mafia"s Consigliere"; „Government exists for the interests of the governed, not for the Governors"; „Europe is dancing with Bulgaria"; „NO MAFIA- Свята и чиста Република"; „А там, на изхода на Рая, сами в своята печал, безвучно майките ридаят - проклинат ВТОРИ ТЕРМИНАЛ"

Магдебург

Магдебург подкрепи #ДАНСwithme Global с 32 участници. На публично организирания протест демонстрантите танцуваха хоро и изказаха съпричастността си към народното негодувание към нестихващата политическа безотговорност и наглост на българското правителство. Въпреки отвращаващото поведение на управляващите, участниците в протеста запазиха доброто си настроение и надеждата в сърцата си за едно по-светло бъдеще на майка България.

Цюрих

В събота, 13.07.2013, на площад Хелвециаплац (Zurich, Helvetiaplatz) в Цюрих се събраха 25 протестиращи. Това е третият поред протест на българската диаспора в Швейцария. Имаше хора, пътували от 150 километра, за да присъстват. Хората пяха "Мила Родино" и скандираха "Оставка!", "Орешарски, върви си! Ненужен!" и "Долу мафията!".

Сеул

В подкрепа на антиправителствените демонстрации на гражданското общество в България, въпреки проливните дъждове в Сеул също се проведе протест. Макар и със скромна българска общност – малко повече от стотина нашенци живеят на Корейския полуостров – нашите съграждани там са доста сплотени и инициативни. (целият текст и снимки от Петър Стаматов ТУК)

Берлин

Българската общност в Берлин също отбеляза деня на обща глобална демонстрация под надслова ДАНСwithme Global. С плакати за оставка на правителството на Орешарски и връщане на България обратно на гражданите, българите в Берлин заявяват своята солидарност с протестиращите вече цял месец в България. Това е третият път за последните десет дни, когато българите в Берлин се събират в сърцето на града, за да изразят своята подкрепа за антиправителствените демонстрации на гражданското общество в България. Българската общност в Берлин е решена да продължи своя мирен протест, докато исканията на гражданите за незабавна оставка на правителството не бъдат удовлетворени.

Манхайн

Около 20 души се събраха в Манхайн, Германия пред университета, символ на града. С изпълнение на химна е приключила демонстрацията там.




Тагове:   Bulgaria,   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   GLOBAL,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   united,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   solidarity,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   withme,   anticomunismмафия,   олигахия,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962370
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол