Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2013 23:57 - Нещо, което мършите няма и да прочетат."Може и да не представляваме целия народ, но поне не сме мърша"
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 14615 Коментари: 21 Гласове:
7

Последна промяна: 23.07.2013 00:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Aвтор: Теодор Спасов

Може и да не представляваме целия народ, но поне не сме мърша

22.07.2013 10:19 1840 23

Байганьовци, здравейте! На вас посвещавам този текст.

Пиша само от свое име, а не от името на всички протестиращи.

Ако искате се припознавайте в него и се обиждайте, ако искате ме игнорирайте, ако искате се опитайте да ме разберете и се замислете.

Ваша воля. 

"Когато за мен се появи проблем да отида на пазара в Кюстендил, на главната улица или в някое село, когато там ме замерят с домати, тогава аз ще си тръгна," каза Мая Манолова в интервю в „Предаването на Карбовски“ по ТВ7.

Отговаряйки за пореден път на недоволните от управлението на правителствто като типичен бай Ганьо, тя събуди коментари в социалните мрежи, които на шега призовават всички да се запътим към пазара и главната улица на Кюстендил.

София може и да не е цяла България, но и Кюстендил не е.

A aко трябва да сме по-конкретни, живущите в София са много по-представителна извадка, отколкото тези на Кюстендил. Разликата между двата града е 1 200 000 души.

Но няма да издребнявам, позовавайки се на някакви числа.

Уверявам ви, че ако политиците не спрат да крадат нагло и не започнат да го правят поне с уважение, както се случва в други нормални страни, скоро и в Кюстендил ще я замерят. А доколкото съм запознат със сприхавостта на голяма част от хората там, допускам, че може и да не е с домати и яйца. И в провинцията скоро няма да могат да ги дишат. Въпрос на време е. Светът се променя. Само те не.

Байганьовци, подигравате ни се.

Твърдите, че само ви пречим да си водите нормалния безсмислен живот между 18:30 и 22:00ч. вечерта.

Склонни сте да дадете коментар за нас, протестиращите, но дори и без да гледате новини.

Мнението ви обикновено е на базата на чутото на пейката пред блока. Или във фитнес-залата, където блъскате и се тъпчете с анаболи и стероиди, залъгвайки се, че така придобивате мъжество.

Вълнувате се от обществените и политическите проблеми, но само тогава, когато лично сте засегнати от несправедливостта, която вирее благодарение на вашите непукизъм и ограниченост.

Сигурен съм, че голяма част от вас, критикуващите ни, дори не знаят кой е Делян Пеевски.

Не знаете кой е новият депутат бат‘ Сали. Не знаете кой е новият шеф на ДАНС. Не познавате биографията на Пламен Орешарски. Сигурен съм, че половината от вас не могат да изпишат правилно името на президента. Обикновено не знаете дори заслугите на човека, чието име носи улицата, на която живеете 5, 10, 20, 30, 40 или повече години.

Не знаете какви са функциите на държавните институции и хората, които ги оглавяват и работят в тях.

Не сте запознати кой ви управлява. Невежи сте и лесни за манипулиране.

Наричате ни лумпени, наивни оптимисти, смешници, жалки, платени, сити, циркаджии, гербери, седесари и как ли още не.

Отдавна прекалихте. Както с повърхностните квалификации по наш адрес, така и с увереността, с която коментирате, че някой ни плаща, за да си изразим мнението.

Вие дори не можете да си представите, че някой може да направи нещо без да му се плати, че има хора с идеали и морал, които никога няма да бъдат подкупени.

Мислите си, че всички са като вас.  

Повече от месец слушам просташките ви изцепки по адрес на хора, на които не можете да стъпите и на малкия пръст. Всъщност, цял живот слушам простотиите на индивиди като вас.

Плъзнали сте навсякъде, където не ви е мястото. Като хлебарки сте. Но този път чашата на търпението ми преля. Прекалихте в изобилие. Свикнали сте хората със съвест да проявяват търпимост към вас. Но този път няма да ви остана длъжен.

Извинявам се, че съм емоционален, но реших да ви кажа и аз това, което мисля за вас.

Да ви кажа, че не сте ми симпатични. Че не сте пичове. Често сте озлобени несретници. Лесно предвидими сте. Вие сте като деца. Но сте загубили детското у себе си, а сте запазили детинското до съвършенство.

Ние искаме свобода, а вие искате настойник, господар, който да ви дава пари, за да си купувате играчки. Това е истинската разлика между нас, протестиращите, и вас – разложилите се по кафенетата и кръчмите гъзари, докато ние се опитваме да поправим вашите грешки с мирни протести.

А вие чакате винаги някой да дойде, за да ви направи щастливи, за да ви оправи, както вие се изразявате, а не осъзнавате, че в обществения строй, в който живеете, народът е суверенът. Когато го желае, разбира се.

Не ние сме лумпени. Лумпените сте вие.

Вие не живеете, а просто съществувате, за да мрънкате и да бъдете полезни на тези, за които гласувате. На техните кукловоди също.

Вие не сте песимисти, защото само умният и добър човек може да бъде песимист.

Вие сте тези, които никога няма да бъдете доволни нито от себе си, нито от живота си, нито от управниците, нито от политическата система, освен когато някой намръщен чичко държи цялата власт в ръцете си, тропа по масата, къса страници от „ Планът Сидеров“, от „Защото сме социалисти“ или от „Уикенд“, а от тях прави ракетки и ги мята по капиталистите, които могат да си позволят кола на старо от Германия и що-годе хубава паста за зъби.

 Когато властта е в някой бабаит, „интелигентен“ мишок или отказващ да пие хапчетата си комплексар, тогава се чувствате спокойни. Не защото природата ви е ощетила откъм способността ви да разсъждавате.

Вие сами сте избрали да бъдете невежи. Защото така ви е по-лесно, нали?

Не ние. Вие сте смешниците. Вие сте жалките. Защото нямате реална представа за себе си; защото сте егоисти; защото най-голяма радост ви създава чуждото нещастие; защото само пари са ви в мозъчните гънки; защото сте от един дол дренки с тези, от които пищите.

Не знаете какво е ценностна система, а единственото, което ви вълнува, е храносмилателната ви такава.

Не ние. Вие сте платените. Вие и подобни на вас сте готови да продадете достойнството си и бъдещето на децата си за 30 лева и парче пица.

Вие сте циркаджиите. Ако някои протестиращи обличат костюми на протеста, за да пресъздадат изкуство, за да може и западните медии да обърнат подобаващо внимание на нашия протест, то вие носите еднакви анцузи всеки ден.

Ежедневно сте циркаджии. Мислите си, че ако носите анцуг като на всички останали, ще бъдете различни. Звучи безумно, нали? Точно толкова нелепи сте.

Наричате нас сити, а себе си гладни. А често имате бирени шкембенца. И винаги успявате да си купите цигари. Гладът ви е само духовен. Сами сте избрали да бъдете на вечна духовна диета.

В повечето случаи сте фанатици, без значение дали сте ГЕРБ-аджии, БСП-ари, атакаджии, ДПС-ари или някакви архаични СДС-ари, които, макар и да не го признавате, сте не по-малко фанатични от привържениците на левия политически спектър.

Способни сте да говорите с часове за безчинствата на министрите и депутатите от другите партии, но си затваряте очите за тези на ваш‘те.

Тези протести не са само за оставката на Орешарски.

Те не са срещу вас, байганьовците, но са и срещу вашето невежество.

Не ви мразя. Само се срамувам от някои ваши характеристики.  

Ние, протестиращите, може и да не представляваме целия народ, но поне не сме мърша.

Надявам се, че не приемате това като обида, защото познавам и много свестни хора, които не протестират. Приемете го просто като факт.

Ние не сме мърша, не представляваме целия народ, но сме народ в народа.

Народ, воден от свободата.




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   срам,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   Слепота,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   глупост,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   поилитика,


Гласувай:
8



1. breeze - И весело и тъжно...
23.07.2013 00:25
Но погледа, него не могат да спрат, вече!
Благодаря ти!
цитирай
2. dinkov - Динков
23.07.2013 00:28
demograph - този път няма да ти пиша коментар само ++++++++++++++++ 1.
Поздрав.
Ицко
цитирай
3. socialismus - demograph, какво иска този млад човек?
23.07.2013 01:05
Казва "Ние искаме свобода, а вие искате ..." Не мога да разбера с какво му преча на свободата? Защо ме смята за малоценен само защото имам други политически възгледи? Да, българската журналистика има нужда от личности, но не е нужно другите да бъдат избити без съд и присъда само защото един студент се учи на патетичност.
цитирай
4. demograph - Ти пък, защо се припознаваш в статията?
23.07.2013 02:41
Мисля, че патоса на младите е за добро.
цитирай
5. didoignatov - И от мен само това +++++++++++++++++++++++++
23.07.2013 10:24
Който има очи ще види, който има душа и сърце, ще разбере.
Поздрави!
цитирай
6. socialismus - Растиняк бе пламенен журналист. Знаете ли кой е Растиняк?
23.07.2013 11:12
demograph написа:
Ти пък, защо се припознаваш в статията?

Припознавам се защото поддържам социалистическата идея, представена несъвършено, но все пак представена от БСП и не виждам градивно начало в протестите за сваляне на правителството на БСП.
А съдбата на Растиняк е проста- или пак на село (метафорично=в забвение), или да се продаде.
цитирай
7. get - - ДЕМОГРАФе ! - четейки съдържанието на поста, който си постнал ... и НАЙ-ВЕЧЕ ... ?
23.07.2013 12:10
... реакции под вида пост №3 (!) - Ще ми се да те попитам ?
- Ти как не се обезсърчи, че пишейки, до цялата тази безлика публика(представляваща "блог бг.") ще бъдеш разбран !?

- Не виждаш ли, че едните са изпаднали в състояние: Пълен търбух - за наука глух !

- Другите, са издигнали като някои религиозни фундаменталисти вЕрската ХОРУГВА -на "убежденията" си, за социална(та) справедливост (?)
- Но-о-о ! - ако ги попиташ: Какво представлява, тази постоянно повтаряна от тях мантра ! - Ще разбереш, че това, което те наричат с гръмкото "социална справедливост" - В същноста си е ДУХОВЕН МЪРЗЕЛ ! - присъщ на "военният социализъм" с нговата уравнивиловка !

- Ей поради това мислене и "политика" на социализЪма, се превърнахме от ... Общество на ЛИЧНОСТИ - в държава на измекяри, с манталитет на улични псета !

- Съжалявам за резкоста - но говоря нещата, такива каквито са - Защото съм ги изпитал на собствен гръб !
цитирай
8. kbalenciaga - demograph ти си тотално изперкал
23.07.2013 16:17
"Нещо, което мършите няма и да прочетат."Може и да не представляваме целия народ, но поне не сме мърша""

Да кажеш, че 80% от българите са мърши, или трябва да си луд, или трябва да ти плащат мноооого за да направиш това.
Но пак не характерно за нормален човек.

Голяма част от протестиращите не са мърши, те са лайнари.
Лайнари които целуват задниците на слугите на Червените олигарси за да ги поставят на синекурни длъжности.
Така на тези постове те взимат огромни за средния българин заплати.
И естествено като дойде новата власт, в случая тази начело с Орешарски, маха един лизогъзци, за да сложи други лизогъзци.
И естествено първите лизогъзци, които са лизали герберски задници сега протестират.

Въпроса е, че от всичко това, от всичкия този ЦИРК страдат най-много тези 80% от българския народ, който ти наричаш мърша.
По старото поколение са ужасно търпеливи, но по младите не са...
Това което ще последва, това което Червените олигарси и техните слуги ви карат да правите вие протестиращите, да обиждате българите, да ги нападате словесно вероятно в един момент ще доведе до това, че те няма да издържат и ще ви отговорят.
Е тогава ще стане страшно!
Но...видно е че вие това сте си го заслужили.
цитирай
9. demograph - да се надяваме, че лекият бриз ще прерастне в буря
23.07.2013 17:54
breeze написа:
Но погледа, него не могат да спрат, вече!
Благодаря ти!

цитирай
10. demograph - Както се очаква ти си от тези, които не четат, а направо плюят.
23.07.2013 18:09
kbalenciaga написа:
"Нещо, което мършите няма и да прочетат."Може и да не представляваме целия народ, но поне не сме мърша""

Да кажеш, че 80% от българите са мърши, или трябва да си луд, или трябва да ти плащат мноооого за да направиш това.
Но пак не характерно за нормален човек.

Голяма част от протестиращите не са мърши, те са лайнари.
Лайнари които целуват задниците на слугите на Червените олигарси за да ги поставят на синекурни длъжности.
Така на тези постове те взимат огромни за средния българин заплати.
И естествено като дойде новата власт, в случая тази начело с Орешарски, маха един лизогъзци, за да сложи други лизогъзци.
И естествено първите лизогъзци, които са лизали герберски задници сега протестират.

Въпроса е, че от всичко това, от всичкия този ЦИРК страдат най-много тези 80% от българския народ, който ти наричаш мърша.
По старото поколение са ужасно търпеливи, но по младите не са...
Това което ще последва, това което Червените олигарси и техните слуги ви карат да правите вие протестиращите, да обиждате българите, да ги нападате словесно вероятно в един момент ще доведе до това, че те няма да издържат и ще ви отговорят.
Е тогава ще стане страшно!
Но...видно е че вие това сте си го заслужили.

Ще ти направя безплатен анализ, на това което набързо и недомислено изхвърляш, макар че не си струва.
1.Постинга е копипейст. Т.е. не е мой а на автора по-горе.
2.Никъде автора не казва 80%. Той се обръща към "мършите", които не си правят труда да разберат кой за какво се бори а плюят и мажат.
3. Вероятно си далеч от протестиращите и много четеш и гледаш медиите на Пеевски, които набиват в по-меките глави квалификации за протестиращите, които ти повтаряш.
4. Мантрата за богатите протестиращи,с огромните заплати ти е набита в главата от Антон Кутев, който иска да хвърли българите в класово противопоставяне, за да може въпросните червени олигарси да яхат народа по-лесно.
5. От объркаността на изказа ви се разбира, че и в главата ви цари атакистка каша.
цитирай
11. demograph - Само поради разбирането, че или сега ще се спасим от демографска и поилитко-държавна смърт или НИКОГА!
23.07.2013 18:12
get написа:
... реакции под вида пост №3 (!) - Ще ми се да те попитам ?
- Ти как не се обезсърчи, че пишейки, до цялата тази безлика публика(представляваща "блог бг.") ще бъдеш разбран !?

- Не виждаш ли, че едните са изпаднали в състояние: Пълен търбух - за наука глух !

- Другите, са издигнали като някои религиозни фундаменталисти вЕрската ХОРУГВА -на "убежденията" си, за социална(та) справедливост (?)
- Но-о-о ! - ако ги попиташ: Какво представлява, тази постоянно повтаряна от тях мантра ! - Ще разбереш, че това, което те наричат с гръмкото "социална справедливост" - В същноста си е ДУХОВЕН МЪРЗЕЛ ! - присъщ на "военният социализъм" с нговата уравнивиловка !

- Ей поради това мислене и "политика" на социализЪма, се превърнахме от ... Общество на ЛИЧНОСТИ - в държава на измекяри, с манталитет на улични псета !

- Съжалявам за резкоста - но говоря нещата, такива каквито са - Защото съм ги изпитал на собствен гръб !

ДО КАТО ДИШАМ ЩЕ СЕ НАДЯВАМ, че младите ще разберат важността на момента..за тях. За нас вече е все едно.
цитирай
12. demograph - Драги ми социалисте, вземи че направи нещо за да се появи нормална левица, което не е лошо.
23.07.2013 18:13
socialismus написа:
demograph написа:
Ти пък, защо се припознаваш в статията?

Припознавам се защото поддържам социалистическата идея, представена несъвършено, но все пак представена от БСП и не виждам градивно начало в протестите за сваляне на правителството на БСП.
А съдбата на Растиняк е проста- или пак на село (метафорично=в забвение), или да се продаде.

цитирай
13. demograph - И вместо да се продаваш, се махни от олигархо-руското БСП
23.07.2013 18:15
socialismus написа:
demograph написа:
Ти пък, защо се припознаваш в статията?

Припознавам се защото поддържам социалистическата идея, представена несъвършено, но все пак представена от БСП и не виждам градивно начало в протестите за сваляне на правителството на БСП.
А съдбата на Растиняк е проста- или пак на село (метафорично=в забвение), или да се продаде.

цитирай
14. demograph - Благодаря
23.07.2013 18:33
dinkov написа:
demograph - този път няма да ти пиша коментар само ++++++++++++++++ 1.
Поздрав.
Ицко

цитирай
15. kbalenciaga - demograph, защо лъжеш като сам си написал заглавието?
23.07.2013 19:53
И тотално си се объркал в квалификациите и предположенията?!
Първо, абсурдно е да напишеш, че гледам и чета медиите на Пеевски, що се отнася до новини и анализи.
Но е видно, че ти правиш всичко, което искат Червените олигарси.
Точно по сценария им.

Второ, Антон Кутев пък не знам от кога не съм го виждал на екран, а пък да чета какво пише е абсурдно.

А това за атакистката каша да го кажеш, при условия, че пиша как Боко Тиквата е тотален клоун, какъвто е и Волен Сидеров в Цирка режисиран от Червените олигарси, просто не знам как да го охарактеризирам!
Освен че толкова лъжи и опити за измами, които си написал само в един пост, минава всякакви граници!

Е как я мислиш тази работа така да се опитваш да манипулираш четящите тук, направо ти се чудя, честно.

А ти изобщо наясно ли си колко години Делян Пеевски с цялата медийна империя стоя плътно зад Боко Тиквата?
писал ли си постове, теми с възмущение тогава за тези взаимовръзки?

Наясно ли си колко време Волен Сидеров подкрепяше Боко Тиквата?
Писал ли си постове, теми с възмущение за това?
цитирай
16. demograph - Писал съм много повече и много по-дълбоки неща, защото съм на ясно кой кой е!
23.07.2013 22:54
kbalenciaga написа:
И тотално си се объркал в квалификациите и предположенията?!
Първо, абсурдно е да напишеш, че гледам и чета медиите на Пеевски, що се отнася до новини и анализи.
Но е видно, че ти правиш всичко, което искат Червените олигарси.
Точно по сценария им.

Второ, Антон Кутев пък не знам от кога не съм го виждал на екран, а пък да чета какво пише е абсурдно.

А това за атакистката каша да го кажеш, при условия, че пиша как Боко Тиквата е тотален клоун, какъвто е и Волен Сидеров в Цирка режисиран от Червените олигарси, просто не знам как да го охарактеризирам!
Освен че толкова лъжи и опити за измами, които си написал само в един пост, минава всякакви граници!

Е как я мислиш тази работа така да се опитваш да манипулираш четящите тук, направо ти се чудя, честно.

А ти изобщо наясно ли си колко години Делян Пеевски с цялата медийна империя стоя плътно зад Боко Тиквата?
писал ли си постове, теми с възмущение тогава за тези взаимовръзки?

Наясно ли си колко време Волен Сидеров подкрепяше Боко Тиквата?
Писал ли си постове, теми с възмущение за това?

цитирай
17. kbalenciaga - Погледнах какви "дълбоки неща" си писал
23.07.2013 23:17

"В момента в който, апетитни парчета от едрата бивша социалистическа /”общонародна”/ собственост, започнаха да преминават в неконтролирирани от олигархията ръце, което се дължеше на неподатливия на олигархически контрол Иван Костов /няма значение защо/, подставените в СДС/ОДС получиха задача да действат и свалиха Иван Костов от власт, преди той да успее да ги махне."


"От тази гледна точка Иван Костов и ДСБ се оказват единствената реална алтернатива на тоталната власт на българо-руската олигархия и по-малкото зло при избора на 12.май.

Твъденията различни от това са знак за липса на здрав разум или самозалъгване."


В тези редове шегуваш ли се?
Иронизираш ли?
Или ги пишеш тези неща сериозно?

За да са наясно хората за тебе, защо се държиш по даден начин.
Малко яснота не е излишна нали?
цитирай
18. demograph - Текстът с който ме цитираш е на Николай Слатински...така, че ако знаеш кой е той - имаш отговора.
23.07.2013 23:30
kbalenciaga написа:

"В момента в който, апетитни парчета от едрата бивша социалистическа /”общонародна”/ собственост, започнаха да преминават в неконтролирирани от олигархията ръце, което се дължеше на неподатливия на олигархически контрол Иван Костов /няма значение защо/, подставените в СДС/ОДС получиха задача да действат и свалиха Иван Костов от власт, преди той да успее да ги махне."


"От тази гледна точка Иван Костов и ДСБ се оказват единствената реална алтернатива на тоталната власт на българо-руската олигархия и по-малкото зло при избора на 12.май.

Твъденията различни от това са знак за липса на здрав разум или самозалъгване."


В тези редове шегуваш ли се?
Иронизираш ли?
Или ги пишеш тези неща сериозно?

За да са наясно хората за тебе, защо се държиш по даден начин.
Малко яснота не е излишна нали?

цитирай
19. kbalenciaga - demograph, отговаряш като комунист на разпит.:)))
24.07.2013 01:20

Какво увърташ.
Кажи си, привърженик ли си, симпатизант ли си или си член на ДСБ и респективно последовател на Иван Костов.
Или се срамуваш от това?
цитирай
20. zaw12929 - лайно си- рядко!!!
07.11.2013 07:23
лайно си- рядко!!!
цитирай
21. dolce - бре бре бре
25.02.2014 16:36
Много култура много нещо. Плюеща долна,педерстка ама култура. Сигурно и такава има. Знам ли?
Правата ?
Чии права са нарушени ?
Кой определя морала ВИ?
Има само един морал -този на дедите ни. Друг няма или ако има е привнесен от нейде но не е ваш или наш. Просто Вие се опитвате да подражавате на някого или на нещо. Заблудени , крещящи, фарисеи. След всяко мнение не съвпадащо с вашето настава една малка пуническа война от "демократично" изказващи се психопати не можещи да чуят другия. Другия , онзи различно мислещия от тях, несъгласния с натрапени ценности и правила.
Но всяко нещо е до време. Лудите ще лудуват умните ще мълчат. Додето им писне - тогава ще стане страшно! Лично аз се надявам да не го видя това но едва ли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961659
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол