Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2013 23:01 - Българския Лутер, да забие Програмата върху дървената порта на българския парламент! Дошло е времето.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7733 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 05.08.2013 01:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Българския протест е най-чистия протест от всички в света! Аз съм горд с това."Демограф

Проф. Александър Кьосев:

Това е протест на моралното възмущение



Всички млади хора, които от 14 юни са по улиците на България, вече не искат да живеят в такава държава.
image
И ако протестът не успее, много от тях ще емигрират, казва проф. Александър Кьосев пред Дойче веле.

 

Един професор по културология като участник в протестите?
Питам Александър Кьосев, професор по културология в Софийския университет "Кл. Охридски”, дали се чувства естествено в тази си роля.

 

Според мен онова, което обединява всички, е моралното възмущение. И в този смисъл протестът не може да бъде социално определен.

Той не е на една група, на една прослойка, на някаква класа - на средната класа, на красивите и богатите или на младите и образованите.

Той е на всички, които се чувстват морално отвратени от това, което се случва.
 

Дотук аз ясно виждам логичната и заслужаваща комплименти негативна цел на протестите: да се събори една система, проядена от корупция и непотизъм. Не виждам обаче позитивната...
 

За позитивната цел тепърва ще се спори. И тепърва ще се намесват експертни мнения. В момента негативната цел е по-важна. И тя е: "Така повече не може!”.

Трябва просто да се сложи край на този задкулисен начин на управление на страната, където нищо не е ясно. Където не е ясно кой е кукла и кой - кукловод.
Една тъжна прогноза
 

Седмици наред блуждаеше заклинанието: "Нищо няма да стане, докато не строшат няколко прозореца и няколко глави”. Предизвестено ли беше насилието?
 

По въпроса за насилието трябва да сме много внимателни. Насилието може да има различни източници и агенти. Със сигурност част от проблема е, че хората започват да губят търпение. И това може да накара празничните и креативни протести внезапно да се преобърнат.
От друга страна това се знае от всички онези, които са включени като провокатори и манипулатори на протестите и не бих се учудил, ако се окаже, че те съзнателно търсят конфронтация.
Впрочем, конфронтация може да се търси както от онези, които искат да използват протестите за свои цели, така и от страна на правителството.
 

На улицата сигурно срещате много свои студенти. Какво казват те за протестите?
 

Аз съм много разтревожен. В продължение на 20 години виждам как вълни от емигранти - млади, добре образовани, най-доброто на нацията - напускат България, защото не могат да я търпят.

Те напускат страната дори не поради морално възмущение, а поради морално отвращение.

Понякога това е просто лесно оправдание, за да се насочат към едно добро западно образование и евентуално кариера в развитите страни.

Основният им движещ мотив обаче си остава валиден: те просто не искат да живеят в такава страна.

На улицата са излезли и млади, и по-стари, но движещата сила безспорно е поколението на Фейсбук.

И ако протестът не успее, значителна част от тези хора ще емигрират - това е моята тъжна прогноза.
 

Все по-модерно става, включително по западните медии, да се сравняват протестите по света. Сега вече и София попадна в листата "Ню Йорк-Мадрид-Атина-Истанбул-Кайро”.
 

Трябва да сме внимателни в тези сравнения. Върви една разпространена неомарксистка теза, нейн автор е Славой Жижек, който казва, че това са различни аспекти на един и същ проблем: глобалния неолиберален капитализъм. Че едва ли не това са отделните части на един огромен революционен пъзел.

Аз не споделям подобно левичарско тълкуване. Протестите имат своя локална специфика. Имат все пак и нещо общо. Очевидно е, че съвременната политическа система има тежки структурни дефекти и огромен брой хора по света просто вече не искат да живеят така.

Те не искат да търпят, не могат да търпят и освен това са намерили медията - Фейсбук, социалните мрежи, интернет, дигиталната комуникация, чрез която да създадат една нова солидарност.
 

Нека опитаме една друга интерпретация на протестите в България. През 1968 година в САЩ, във Франция, в тогавшната ФРГ и другаде на Запад младите се надигнаха и с протеста си успяха радикално да променят обществото. Това беше поколенчески бунт. Специално западногерманските млади не искаха повече да живеят с лъжата за миналото на своите родители по времето на Хитлер. Можем ли да си представим, че и българският протест е поколенчески бунт на млади хора, които не желаят вече да живеят с лъжите на поколенията на своите родители, които искат да изметат всичко това, да изметат, впрочем, всички нас, да свалят предишните поколения от сцената?
 

1968-ма година наистина е поколенчески бунт, защото едно поколение се изправя срещу предишното по много радикален начин. Но тогава този радикален бунт на децата-цветя има зад себе си сериозна философска утопия. Много крайна, радикална. Това е утопията "Правете любов, а не война!”, това е утопията за нерепресивна цивилизация, за сексуална революция и за отхвърляне на каквото и да е лицемерие. Сегашните бунтове нямат такава утопия.
 

А лицемерието?
 

Да, то винаги е проблем, но днешните протестиращи не разполагат със собствена философска база.

Във въздуха има някаква морална реакция, която не подлежи на превръщане в доктрина. Коя е тази морална сплав?

Кое е това морално лепило на протестите по света? Много трудно е да се каже.

Според мен става дума за изискването за минимален морал.

За онази черта, отвъд която не бива да се прекрачва.

………………………………………………………………………………………………………………………………..
демограф написа:

Доктрината на протеста е ПОЧТЕНОСТ! Професоре! ПОЧТЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО!
От тук е лесно да се изведат всички практически стъпки и дори да се създаде Наръчник за Новия лидер, Национална доктрина, програма на партия, движение, правителство…Наръчник за българския Нациoнален ЕЛИТ!

-          Почтеност във всичко!- Политика, медии, икономика, образование, история, спорт, здравеопазване, профсъюзи, почтено забогатяване...и почтен труд. Че и почтена бедност - което e равно на човещина, солидарност, съчувствие...от страна на успешните към неуспешните.

-          Това е = почтеност. Тази философия не е нужно да бъде формулирана и структурирана и повеждана. Това е Доктрината на протеста.

Българския протест е най-чистия протест от всички в света! Аз съм горд с това.

karaiany написа:

Ябълчице, аз ненапразно избрах точно тази статия, защотo тя повдига най-сериозните въпроси за съдържанието и мотивацията на настоящите протести.
Впечатлиха ме няколко неща:

Професорът говори не просто за морално възмущение, а за омерзение от състоянието на политическата сцена в България.

Тук изключваме провокаторите от двете страни, тъй като те не са водещите . Целта им е манипулацията на движението за нечии интереси.

Истината е, че основната маса протестиращи е Омерзена! Тези хора искат премахването на досегашната система, изтръгването и от корен.

Защо е толкова трудно да се разбере горното?!
Протестиращите не са политици, за да предложат кохерентна програма и водещи лидери, които да доведат тези искания до реализацията им. Това не е тяхната мисия!

Те са суверена, който легитимно заповядва на своите политици да променят всичко.
Изоставането на политическите дерибеи в момента не е тяхна вина. Те са изостанали от времето си със десетилетия, а то тропа на вратата и иска отговори.

Аз съм убеден, че такава програма ще има и то в много скоро време, защото хората са узрели за нея.
Да се твърди противното е политическо и морално късогледство и абсолютно самоубийство за много от водещите политически партии в България.

Убеден съм, че е дошло времето на Политическата Реформация в страната и, че не е далеч българския Лутер, който да забие програмата върху дървената порта на българския парламент! Дошло е времето.

Има един морален минимум, който никой в бъдеще не ще посмее да прекрачва.

Този минимум трябва да се защитава дори с цената на кръвта.

Аз не искам насилие, но не бива да се страхуваме от потенциaлното насилие на властта.

...................................................................................................................................................................




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   срам,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   Слепота,   Омерзение,   доктрина,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   глупост,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   като,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   позор,   Икономическите,   пеласги,   движения,   почтеност,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   напротеста,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   поилитика,


Гласувай:
7



1. injir - Протестът е за морал в политиката, ...
29.07.2013 23:22
Протестът е за морал в политиката, колкото и абсурдно да звучи днес това. Но има ли ,,чисти,, политици...
цитирай
2. demograph - Ако има чисти хора - трябва да има и чисти политици.
29.07.2013 23:34
injir написа:
Протестът е за морал в политиката, колкото и абсурдно да звучи днес това. Но има ли ,,чисти,, политици...

Улицата е корективът. Ако чистите хора станат мръсни политици, гражданите трябва да ги разкарат. Никога не може да се постигне 100%, но си струва да се опита.
цитирай
3. karaiany - Нямаме право да се откажем от тази ...
30.07.2013 02:07
Нямаме право да се откажем от тази борба. Идните поколения няма да ни го простят!
цитирай
4. bezistena - Приятелю, наскоро ви бяхме съоб...
30.07.2013 12:45
Приятелю,наскоро ви бяхме съобщили с нашата статия РАЗКОНСПИРИРАНИ СА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ И РЕЖИСЬОРИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ В БГ,че всички процеси в България,региона и по света са режисират и организират от Българските Богове във връзка подготовката на човечеството за Тяхното ВРЪЩАНЕ НА ЗЕМЯТА(Богиня Диана Мария и Изуш)чрез Българите и България.За тези епохални неотменими събития Те продължават да ви предупреждават и с посланията в тази прекрасна аналитична и морална статия,продиктувана от Техните екипи от отдел ПОЛИТИКА,И КОИТО ПОСЛАНИЯ НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВИ РАЗСЕКРЕТИМ.За да разберете посланията Им,е необходимо да усвоите Свещетия шифър от статиите ни ТАЙНИТЕ НА СВЕЩЕНИЯ БГ ЕЗИК в bezistena.blog.bg:
НЕОТМЕНИМИ СЪБИТИЯ=НЕОТМЕНИМИ Иса и Богиня Диана=СЪБИТИЯ на Диана Мама
ЕПОХАЛНИ СЪБИТИЯ=Болх Иса и Богиня Диана
ПОЗИТИВНА ЦЕЛ=ЦЕЛ на Бог Иза и Богиня Диана
ТЪЖНА ПРОГНОЗА=Диана и Ежуз Борг
СТРОШЕНИ ГЛАВИ=Диана и Исуш Болгария
ПРОТЕСТ=Бард Иса и Диана
КОНФРОНТАЦИЯ на децата на=на децата на Диана и Иса Борк
МОРАЛНО ВЪЗМУШТЕНИЕ=Богиня Мат Мария и Изуш Ел
ДВИЖЕЩ МОТИВ=Бог Ежущ и Богиня Диана Мат
ОБАЧЕ ОСТАВА=Бог Исуш и Диана Богиня
МОТИВАЦИЯ НА ПРОТЕСТА=Исуц Барт и Богиня Диана Мат
СТАВА МОДЕРНО=Иса и Богиня Диана Мадара
МАРКСИСТИ=Исус и Диана Мария Кая
ИМА НЕЩО ОБЩО с=с Ешуш и Богиня Диана Мат
ПОКОЛЕНЧЕСКИ БУНТ=Болк Исуш и Бокиня Диана
ПРЕДИШНИ ПОКОЛЕНИЯ=ПОКОЛЕНИЯ на Барда Ешуа=Бард Ешуа Болк
ДА ИЗМЕТАТ ОТ СЦЕНАТА=Децата на Исуз и Диана Мат
УТОПИЯ=Диана Богиня
справката в Енциклопедията веднага ни указва кои са авторите на човешките УТОПИЧНИ МЕЧТИ,които СЪВСЕМ СКОРО(Сина на Исус и Бокиня Мария)ще се осъществят(ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ=Сина на Бог Исуш и Богиня Диана):
УТОПИЧНИ МЕЧТИ=УТОПИТШНИ МЕТШТИ=Тати(Отец) Ешуш и Богиня Диана Мат
Утопия (от гръцки: οὐ - „не“ и τόπος - „място“, т. е. „не място“ или „място, което не съществува“) е въображаем остров, описан от Томас Мор, като място със съвършената социална, правна и политическа система
Разшифровката сочи авторите на УТОПИЧНИТЕ МЕЧТИ:



цитирай
5. bezistena - И истинските автори не са в Древна ...
30.07.2013 12:46
И истинските автори не са в Древна Гърция,както векове наред вече цялото човечество бе манипулирано,а в северната и съседка(СЕВЕРНА СЪСЕДКА=Сар Исус и Бокиня Диана)
УТОПИЯ=Богиня Диана,но още и ТОПОС=Диана Богиня и Иса,което на несъкралната опростенческа семантика означавало МЕСТО,КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА.Разшифровката по свещената Българска СЕМАНТИКА(Иса и Мат Кая)е категорична,че такова место има!
МЕСТО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА=МЕСТО,КОЕТО Е НА Сина на Бог Исущ и Богиня Диана!
И това место е България и Българските Богове,скрити в зашифровката ВЪОБРАЖАЕМ ОСТРОВ:
ВЪОБРАЖАЕМ ОСТРОВ=Бог Исуж Барда и Богиня Мария=Братя (БЯЛОТО БРАТСТВО) от/на Бог Исус и Богиня Диана
А авторът на тази описателна зашифровка е кръстен с това христоматийно име за обучение на начинаещи Български Посветени,за да може от раз да ви стане ясно(ОТ РАЗ ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО=Зар Тати Исус и Богиня Диана)като ви го преведем сега:
ТОМАС МОР=Иса и Мат Мария!
Някакви възражения?!Все още някакви съмнения в това,в което ви разкриваме и ви посвещаваме?Учете Тайните на Свещения Български език и познайте Българските Богове и СЕБЕ СИ(Бог Исус),защото съвсем скоро Те идват и налагат ТОТАЛНАТА ДИКТАТУРА НА ЛЮБОВТА,БРАТСТВОТО И МИРА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ!И НИКОЙ НЯМА ДА ПИТАТ ИСКА ИЛИ НЕ ИСКА ДА СПАЗВА БОЖИИТЕ ЗАКОНИ!ПОЛИТИЦИ,АРМИИ,ВОЙСКИ И ВЛАСТЕЛИНИ НА СВЕТА-НИЩО НЕ ВАЖИ ПРЕД ТЯХ!
НЯМА ДА ИМА И МИГ ЖИВОТ ЗА ОНЗИ,КОЙТО НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА БОЖИЯТА И ЧОВЕШКАТА ЛЮБОВ!СВОБОДНАТА ВОЛЯ ДА ВРЕДИШ НА ДРУГИТЕ И ДА ПРАВИШ ЗЛО БЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО РАЗРЕШЕНА ДОТУК!
Всички разшифровани послания в статията твърдят това:
СОБСТВЕНА БАЗА=База на Бог Исус и Богиня Диана
ПОЧТЕНОСТ=Тати Исуш и Богиня Диана
САМОУБИЙСТВО=Исус и Богиня Диана Мат
ЧИСТ ПРОТЕСТ=Протест на Исуш иДиана
МРЪСНИ ПОЛИТИЦИ=Бог Исуц Дуло и Мария-Техните деца
МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА=Богиня Диана Мария Дуло Болк
ДОШЛО Е ВРЕМЕ на=на Ешуа Дуло и Багиня Мария
ОМЕРЗНЕНИЕ=Мария и Иза

ДОЙДЕ ВЕЧЕ ВРЕМЕТО НА БОЖИЯТ НАРОД-БЪЛГАРИТЕ И НЯМА ВРЪЩАНЕ!
НЯМА ВРЪШТАНЕ на=на Ешуа и Богиня Диана Мария
цитирай
6. zaw12929 - Едно е да знаеш, 2- да можеш, 3 и 4 да го ...
30.07.2013 22:31
Едно е да знаеш, 2- да можеш, 3 и 4 да го направиш и тук става въпрос да се направи преобразена държава... морална, почтена.. която трябва да се защитава дори с цената на кръвта. ... ОТ КОГО?!

това мнение на културолога трябва да е преписано от веруюто на някоя от 1300-те американски секти, регистрирани у нас с ПЪРВА цел унищожаване на българското православие- КРАЙНА - БЪЛГАРИЯ
” не просто за морално възмущение, а за омерзение!” Да връщаме държавата векове назад ЛИ?! Преди капитализма, издигнал равенството на всички пред закона, като основа на държавността. Държавата , такава, от модерната епоха се появява заедно с правото.
Има закони и законност- има държава. Моралът е облечен в законови норми.
Този наречен "протест на моралното възмущение" е скрито задкулисие, което превръща протестиращите именно в кукли на конци. Първа стъпка: да се искат "Оставка".
Това управление, резултат от изборите има не само мандат 4 години, но и мисия, да изпълни волята на избирателите- да наложи върховенството на закона, да реши проблемите оставени от ГЕРБ, да осигури доходи за преодоляване бедността.

За така написаните
" Доктрината на протеста е ПОЧТЕНОСТ! ПОЧТЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО! От тук е лесно да се изведат всички практически стъпки и дори да се създаде Наръчник за Новия лидер, Национална доктрина, програма на партия, движение, правителство… Наръчник за българския Нациoнален ЕЛИТ!”

Става въпрос за елит, от който да се създаде партия, движение... правете го! Има законови норми. Не губете време.
Страна сме от ЕС- без "желязната завеса"- българите се движим и работим свободно в станите на ЕС. Вече милион си намериха места там ! Тези, които зачитат закона , обичат България и са готови да работят за просперитет, ще се включат. Имат поканата на новите управници. Винаги има място да се направи държавата по добра, това няма да стане с магическа пръчка, нито с ултиматом: "не ви искаме!" - не сте в позиция за ТОВА. Политиката на държавата се организира от партии, А НЕ ОТ ПРОТЕСТИ. ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ А ОРГАНИЗИРАН ОПИТ ЗА МЕТЕЖ И НАДЪХВАНЕ, ЧЕ КРЪВ И НАСИЛИЕ, ТРОШЕНЕ СА НУЖНИ- СРЕЩУ "ДЪРВЕНАТА ПОРТА НА ПАРЛАМЕНТА" са пътя за успеха, защото търпението е изчерпано!



цитирай
7. demograph - 6. zaw12929 - Едно е да знаеш, 2- да можеш, 3 и 4 да го ...
30.07.2013 23:42
Ето това ти изречение отразява точно увредения ти начин на мислене."..Страна сме от ЕС- без "желязната завеса"- българите се движим и работим свободно в страните на ЕС. Вече милион си намериха места там !..."
Останалото ала-бала ми е известно.То показва, че си част от Статуквото, което на теб ти харесва. - Харесвай си го, но то е незаконно. Точка.
По изречението което цитирам:
Това изречение е произнасяно в по-чист вид няколко пъти от 10 ноември до сега. А то гласи "Комуто властта на комунистите не му изнася - да си ебава майката по света".
Благодарение на тази линия на вашата партия 2 милиона здрави и способни българи/80% от тях с български етнически корен/ напуснаха, бяха изгонени от България. Благодарение на това днес сме на един мандат на БСП и котилото и, разстояние от демографска смърт на българската държава. Точно благодарение на това идиотско мислене българите са постоянен първенец в класацията най-бедни, най-корумпирани, най-болни, най-тъпи.
Тази мисъл, която се опитваш срамежливо да завоалираш е доказателството, че милото ти Статукво трябва да се срине и изгради свястна държава - без бившите и без тия с подобно мислене.
Заб. Не съм лека кавалерия и знам точно кое беше държавен преврат. Не е това днес. Беше онова, което вие наричате "избори" 24 години. И още - "кръв и насилие" наричате винаги всяка опозиция на властта ви, която винаги!!! вземате с кръв и насилие. Ако липсва "кръв и насилие", както е на днешните протести - вие доставяте веднага от бездънните си складове за кръв и насилие. Както вие доставихте в ноща на Белия Автобус пълен с Кутеви камъни.Какво да си говорим повече..Ти си платен и имаш време, а аз трябва и да свърша и нещо полезно.Лека нощ.
цитирай
8. zaw12929 - ДА " zaw12929 - Едно е да знаеш, ...
22.08.2013 17:50
ДА " zaw12929 - Едно е да знаеш, 2- да можеш, 3 и 4 да го ...
30.07 23:42
Ето това ти изречение отразява точно увредения ти начин на мислене."..Страна сме от ЕС- без "желязната завеса"- българите се движим и работим свободно в страните на ЕС. Вече милион си намериха места там !..."
Останалото ала-бала ми е известно.

но се оказа, не ви е известно, че рова е мисъл на Николай Хайтов, а статуквото е такова- защото това повелява ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА... ОСТАНАЛОТО, ВАШИТЕ ФАНТАЗИИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО...
цитирай
9. zaw12929 - ГЛУПАКО, НИТО ПАРТИЯТА Е МОЯ, НИТО ...
22.08.2013 17:54
ГЛУПАКО, НИТО ПАРТИЯТА Е МОЯ, НИТО МАЙКА МИ ТИ Е ПОДЛОГА- ГАДЕН ГЛУПАВ, ДОБРЕ ПЛАТЕН НАЕМНИК бАЩА и ДВАМАТА МИ БАЩИ СА СЪДЕНИ, ОТНЕТО ИМУЩЕСТВО- НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ- УДИОТ МРЪСЕН, ТИ ЛИ ЩЕ МИ ДАВАШ АКЪЛ ЛАЙНО МРЪСНО, ПРОДАЛО БЪЛГАРИЯ. СКОРО ЩЕ СЕ ВИДИШ В ЗАТВОРА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961057
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол