Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 00:25 - ПОСОКАТА НА ПРОТЕСТИТЕ И СТРАХА НА ПОЛИТИЦИТЕ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4477 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 05.08.2013 01:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОСОКАТА НА ПРОТЕСТИТЕ И СТРАХА НА ПОЛИТИЦИТЕ
Автор: bosiа
 

ЕВОЛЮЦИЯТА Е БАВНА РЕВОЛЮЦИЯ, КОЯТО НЕ РАЗРУШАВА, А ПРОМЕНЯ КОРЕННО

Омръзна ми да слушам едни и същи малоумници и откровени манипулатори да дуднат едно и също около протестите.

В общи линии техните фалшивите тези са следните:

Протестиращите да си излъчат лидер, който да води преговори с властта;

Протестиращите да си направят партия и да участват в политическия живот;

Протестиращите не знаят какво искат;

Протестиращите са платени от партии и икономически кръгове;

Протестиращите са уж умни и интелигентни, а искат само “Оставка” и крещят “Червени боклуци”.

Няма да анализирам всяка точка поотделно, защото не е необходимо. По-скоро ще приведа няколко показателни примера, които са достатъчни аргументи, за да потвърдят тезата ми.

В началото трябва да ви кажа, че всички тези обвинения са подчинени на една огромна провокация.

Тя е многопластова и твърде прикрита зад клишета, митологеми и демагогия. Начинът , по който се представя от “еднната медия”, наречена ненапразно “Четвърта власт” е много показателен.

Появяват се едни и същи, до болка познати политици, -ози и журналисти и започват да повтарят едни и същи лъжи с цел да повярват в тях и да ги приемат за истини.

Целите на тази медийна атака са няколко:

Да омаловажат размерите и целите на протеста;

Да разделят столицата от периферията;

Да запазят статуквото;

Да изгонят протестиращите от страната.

Ето примери:

Кошлуков и Каролев говорят по телевизията за протестите. И двамата настояват протестиращите да си направят политическа партия и да се явят на изборите.

Но те премълчават, че и двамата направиха това и след като получиха оглушителен шамар си седнаха на задниците и повече не се явяват на избори. Кошлуков направи партия “Новото време”, а Каролев се яви на избори за кмет на София. След тези избори повече не говорят нито за парламентарни, нито на кметски избори.

Следователно те са отчели, че при този модел те нямат реални шансове. Но отнемат възможността на нас, протестиращите, да видим това и то вече в продължение на 23 години.

Те ни отнемат възможността да направим правилен анализ и да разберем, че който и да се яви на тези избори с добри програми, стратегии, кадри и морлани качества, той няма никакви шансове при този модел на избори-финансиране, достъп до медии, информационно обслужване и достъп до контрол върху отчитане на действителния брой гласове.

Това се казва “двоен морал” и тъй като моралът може да бъде само единен, то това ясно показва пълната липса на такъв у горепосочените. Точно този анализ възпира протестиращите да направят тази глупост, към която ги тласка статуквото.

Действията на протестиращите ги показва като интелигентна и прозорлива група от истински граждани.
image

Друга теза, която се застъпва, че съзнателно и целенасочено демагозите говорят за протестите като завършен факт. А това е процес. Процес, който едва сега започва.

Не може да се иска от бъдещия световен рекордьор да скочи 2,80 м на висок скок на двегодишна възраст или още при самото си раждане. Той се нуждае от време, през което да развие своя талант и да натренира мускулите и техниката си. Отказът да се разглежда това, което става като процес е другата особено важна манипулация.

Протестиращите много добре знаят, че ако не изчакат процесът на обществена ферментация да премине критичната точка, резултатът ще бъде плачевен и окончателен. Тогава трябва да се изчака нов протест и нов процес на промяна на съзнанието на българските граждани.

А ние нямаме време да чакаме този нов процес, защото ще изпаднем в толкова дълбока криза, че в нея място за еволюционен процес няма.

Протестиращите виждаме, че натискът на властта е върху търпението и разума на българските граждани.

Създаването на т. нар. “Контрапротести” и милиционерски провокации от типа на станалото на 40-ия ден от протестите имат за цел бърза радикализация и ескалация на напрежението с цел появата на ляв екстремизъм.

Така властите ще получат отлично оправданаие за безумните си и безотговорни кражби, престъпления, корупция, шуробаджанащина и прочие простотии. Зад демагогията за ляв екстремизъм и тероризъм се крият грубото погазване на човешките права и свободи на българските граждани.

Ние, протестиращите, отлично виждаме това.
От друга страна левият екстремизъм и тероризъм са чудесно прикритие за истинските проблеми на страната.

Станалото през нощта около Народното събрание беше лакмусът за качествата на протестиращите . Този лакмус имаше няколко цели:

Да покажат протестиращите като тайфа вандали и лумпени

Да раздалечи столицата от провинцията

Да радикализира хората с по-слаби нерви и търпение

Да накара българските граждани да възприемат властимащите като жертви на улично насилие

Същите тези политици, -ози и журнаглисти мълчат по темата или омаловажават като непрофесионална грешка на ръководството на МВР относно събитията около Народното събрание. Всички в един глас твърдят, че ние, протестиращите и обикновените български граждани сме обхванати от “теорията на конспирацията” ако виждаме ясно ръката на определена олигархична група в ръководството на МВР. Така се стига до следния анализ:

Ако  ръководството на МВР е действало грешно и непрофесионално министър Овчев трябва да си подаде незабавно оставката.

Ако е имало сценарии за провокиране на насилие и криминализиране на протеста, министър Овчев отново трябва да си подаде оставката. Трета възможност просто няма.

Но има позиция на политиците –озите и журнаглистите. И тя е парадоксална. Грешка на МВР ма. Дори серия от грешки. Но те не искат оставката на Овчев.

Накрая ще завърша отново с анализ на провокатора Кошлуков. Той каза буквално следното:

“Когато някой иска да промени нещо-да направи партия от интелигентни и умни хора, да се яви на избори, да ги спечели и да промени нещата!”

От тези негови думи става ясно, че на него или му харесва статуквото, или не е умен и интелигентен, за да направи партия, да се яви на избори, да ги спечели  и да промени нещата.

И в двата случая той потвърждава, че нито е интелигентен, нито морален.

Каквито са всичките му колеги, които играят по свирката на властта и олигархията-политици, -ози и журнаглисти.

С това глупаво изречение Кошлуков иска да ни внуши, че тези, които печелят изборите у нас са най-умните и можещи представители на българското общество. Тогава трябва да приемем, че Бойко Борисов и Волен Сидеров са най-умните и интелигентни политици у нас. С това изречение той сам си го завира, но това изглежда му доставя удоволствие, защото го повтаря при всяка възмоност

На всички трябва да им е ясно, че протестиращите знаят какво искат. Но те искат този процес да върви по едиствения правилен път.

Първото е оставка на правителството.

Второто е създаване на нови правила за управление на държавата и на съдебната система

Третото е да се проведе една истинска кръгла маса, която да бъде първата крачка към създаване на процес за установяване на пряка демокрация.

И крайната цел на този процес е създаване на нов тип политическа класа, която да промени модела на управление и правосъдие.

И точно затова сегашните политици, -ози и журнаглисти се опитват да разбъркат процеса и главите на избирателите.

От страх!
Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   срам,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   Слепота,   неграмотност,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   хора,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   евреи,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   глупост,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   човеци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   руснаци,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   предатества,   маши,   поилитика,   баивност,   заблудени,


Гласувай:
81. socialismus - Относно китайската капка
31.07.2013 10:38
Смятат, че протестите са инквизиция за парламента. Що за извратеност?
цитирай
2. zaw12929 - ЧОВЕКЪТ, КОИТО СЛОЖИ НАЧАЛО НА ФЕВРУАРСКИТЕ ПРОТЕСТИ С ХВЪРЛЯНЕ НА ДОМАТ:
31.07.2013 18:47
СПОКОЙНО, ТОЙ БЕШЕ НА ТОЧНОТО МЯСТО В ТОЧНОТО ВРЕМЕ, защото всеки божи ден е там, откакто се знае и няма правилна оценка на политическата ситуация, нито за изхода от нея.

Не го упреквам- има нанесена тежка травма.Липсата на истинска вяра му пречи да се освободи от омразата и съсипва живота си в каузата на отмъщение. Не е способен на прошка , на нужния, да го освободи от злобата компромис. Така заразява тези с които контактува и ги обрича на мъст, реванш и безсмислена съпротива.

България има лош момент: от световната криза, следствие от управлението на мутрите, които дойдоха на власт заради такива, като него реваншисти, които обвиняват всички и всичко все с комунизма и в това време антикомунисти и чуждоземни сили унищожиха икономиката ни, на път е да закрият държавата ни.
Омразата на bosiа пръска вреда и ако сам не се ограничи с активното и разпространение, сам ще пострада- това винаги завършва с непоправими за здравето на човека, отдаден на омраза и реванш.
Аз лично искам да е здрав, жизнерадостен, да спре да се изживява, като идеолог на протестите, да ги заблуждава, че са нещо, което нито са, нито ще бъдат!

България е част от ЕС. За нередностите има само едно решение- компетентните органи на съдебната система ще се справят и това ще стане бавно и сигурно. Зашото има само един законен и правилен път:
1. Правителството да продължи да работи а парламентът да създава нормативите за нормализиране обстановката, за отприщване застоя в икономиката.Тази работа се върши от специалисти, а не от калинки!

2. Всеки да мисли за реализиране идеи за бизнес, повишена квалификация- защото живеем във време на свободната инициатива и сега има начини за финансиране проекти и от евро субсидии и от програми за наука и прогрес. За това не е добра идея, да се губи време, за пиене безплатно кафе, за блокиране столицата срещу дневна надница.

3. Държавата започва отварянето на значителни проекти, където ще са нужни хора с всякакви специалност, от всички възрасти и най важното е сега да се включите в реална работа. Безработицата ще намалява. Бъдете активни: търсете и сами предлагайте! Искайте средства за старт на ваши идеи. Точно сега и държавата търси новото си лице за света.

4. Хубаво е, че го има Интернет и нека той бъде не начин за обвързване с хора, мразещи себе си и света, които искат да ви употребят за реваншистките си цели. Търсете информация, за да решите личните си проблеми с нова работа- самостоятелна или във фирма, където да сте близо до идеите си за собствен бизнес. Защото важно е да знаеш, да можеш и за да се реализира, трябва да го направиш.

4. Вие не сте заплаха за управляващите, но сте надежда именно за изхвърлените зад борда политици- разбитите сини, още- 300 партии, изолирани гербери- направили държавата обран бустан. Надежда и за bosiа , че ще си отмъсти за нанесените му злини. Но, не бива!Не може да ви правят курбан на чужди нечисти желания. Вашият живот трябва да продължи с възход и успехи. Никой не бива да ви отнема това право, защото България тръгна по нов път- нищо няма да я спре, а всеки участник, ще гради личната си съдба. Ще участва в национална кауза, за достойна държава и това ще става ден след ден! Новите управници ви зоват: елате, кажете, добронамерено ще приемаме от всички предложения, какво да се промени! Заедно ще правим програми. Вие кажете! Искайте и не пристъпвайте с омраза, предубеждения! Започва да се работи над бюджета за 2014- не пропускайте да имате позиция, какво да се планира сега!

Защото младежта е образована в съответствие с модерната епоха, с претенции и възможността на държава от ЕС: не сме затворени зад „желязната завеса”- за тези 23 години държавата ни преживя промени, даващи ни правата на европейци- няма как да падаме на нивото, на езика на bosiа: „Омръзна ми да слушам едни и същи малоумници…”
Но, без взаимно уважение сме варвари?! , а не демократи! Гражданите на България обединени ще успеем да спасим , да възстановим, да върнем страната в списъка на проспериращите държави.
Да признаем: Има само едно вярно прозрение в бръщолевенето на този смазан от омраза мъченик- bosiа, казвайки, че: „еволюцията е бавна революция, която не разрушава, а променя коренно” а това е признание, че не с незабавна оставка ще станат промените, а по един нормален начин в диалог и върховенство на закона.
Днес и ГЕРБ направи изявление, че не е редно сега да се искат незабавни избори.
Злите езици говорят, че на платените протестиращи е казано: Ако свалите правителството добре- но ще плащаме само до 31 юли. Случайно излезе потвърждение! Важен е резултата.
Желая успех! На България! Управниците не се страхуват от Вас, протестиращите. Вие също не се страхувайте!
Идете активно се включете във възстановяването на държавността!

цитирай
3. demograph - Инквизиция на инквизиторите - простичко е.
02.08.2013 16:40
socialismus написа:
Смятат, че протестите са инквизиция за парламента. Що за извратеност?

цитирай
4. demograph - zaw12929 - Очевидно 25/70/г. не са ти били достатъчно за да рагадаеш схемите на Статуквото
02.08.2013 16:45
Дано следващите 25 г. "преход" ти стигнат. Включи се тогава с жизнерадостния си комсомолски патос в активното възстановяване на комунистическата държавност. Ще се срещнем на 9-ти Септември. Ти ще празнуваш със съмишлениците си Новата Социалистическа Революция. Огледай се тогава около теб. И ще видиш с кого за какво си тръгнал...
цитирай
5. m100janova - Няколко вопроса...
27.12.2013 11:32
1. Кой/кои ще създаде/дат новите правила за управление на държавата и съдебната система?
2. Кой/кои ще участва/т на "истинската" кръгла маса и какви ще са темите и тезите за обсъждане?
3. С каква стойност ще се резултатите от обсъжданията и как те ще се реализират на практика?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7731864
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10139
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Блогрол