Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 03:13 - Данчо Ментата - човекът който ни менти - Данчо пицата.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7677 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 05.08.2013 03:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Йордан Кирилов Цонев - кой е той???


     Моите цели са, да се развививам непрекъснато като политик и да оставя трайна и забележима следа в политиката, независимо какво ще ми коства това! - 1998г.

image


     Йордан Цонев, известен още и като Данчо Ментата или Данчо Пицата, е роден във Варненското село Карапелит на 05.10.1956г..
     Завършва "Икономика и организация на строителството", във Висшия институт за народно стопанство  в гр. Варна и още като младеж, си отвоюва прозвището "селски тарикат", което и до днес му приляга отлично.
     Прякорът му Ментата, идва още преди 10 ноември 1989г., когато е крупие в казиното на бургаския хотел "България".Малко по-късно с помощта на своя тъст, започва собствен бизнес, като отваря пицария и зарежда крайбрежието с кока-кола, при което получава и новото си име Данчо Пицата.
     В зората на демокрацията той е вече собственик на верига чейнджбюра в Бургас, а апетита му към незаконни бизнес-сделки, го прави уважаван сред местните мафиоти човек!
     Впоследствие открива своята нова страст и малко неочаквано насочва "манипулаторския си чар" и "комерсиалната си идеология" към политиката!
     Като политик е изключително поливалентна личност, способна да изникне навсякъде където мирише на власт и пари, а стремежа му към ръководни постове е пословичен!
     В началото на своята политическа кариера, през периода 1991г. - 1995г., е общински съветник от СДС в гр. Бургас и председател на икономическата и финансово-бюджетната комисия към общинския съвет, като за това време бизнеса му осезателно процъфтява и вече се шири тезата, че само за година-две "правене на пици" и "разнасяне на кока-кола", е натрупал завидно състояние и е един от новите милионери в района.
     Познатата формула, власт+пари, го изстрелва до председателския пост на областния съвет на "сините" през 1996г.!Случайно или не, точно тогава прави и най-големия си финансов удар, като с група съмнителни бизнесмени
/където отново "случайно" е председател на управителния съвет на техните частни търговски дружества!/, купуват огормно парче земеделска земя и го продават на 100 пъти по-висока цена, на бензиностанции "Шел"!
     При вече изградената си
репутация на мастит олигарх/седем фирми в областа на търговията и туризма/, следва и задължителното влизане в праламента.През 1997г., той е вече горд депутат в 38-то народно събрание от листата на СДС.Тогава става и председател на комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента, като също така, обявява, че е "напуснал" обръча от фирми които притежава, за да се отдаде изцяло на политиката.Очаквано, пресата атакува тези негови твърдения, но всички статии изобличаващи продължаващите задкулисни бизнес-сделки, както и обвинения в неплащане на данъци, са подигравателно игнорирани.
     Първият му четиригодишен престой в парламента /1997г. - 2001г./ е свързан, освен с многобройните олигархични игри и политически чадъри, така също и с безкрайните саркастични коментари относно облеклото му.Това, че декларира прекратяване на бизнес-кариерата си и насочва цялата си енергия единствено към политиката, не му пречи да демонстрира в пленарна зала финансово благопулучие.Часовника "Ролекс" за 20 хил.долара, обувки за хиляда долара и ултра-скъпите му костюми и вратовръзки, са неизменна част от новия му депутатски облик.
     Върхът на подигравките с "педя човек, лакът банкова сметка" е композицията на опозиционното движение "Гергьовден" през 1999г..Те правят кукла с неговия образ и символично разпродават облеклото му за хиляди долари, като на всеки участвал в търга, подаряват бутилка МЕНТА!
 
    На 26.02.2000г. политическата кариера на Данчо Ментата, достига своя нов връх - на 11-ата национална конференция на СДС, дребничкия шарлатанин е избран за член на националния изпълнителен съвет на дясната партия.
    
Въпреки, че новият "Командир" на държавата, Иван Костов, през 1997г. събира де що има хора с дипломи и пари под своето крило, съвсем скоро разбира че алчността и властолюбието на Йордан Цонев, не са лъжица дори за неговата уста.
     Само година след като е включен в ръководството на партията, той, заедно с откровенния простак Христо Бисеров са натирени от редиците на СДС, като са обвинени в клиентелизъм и корупция/2001г./.
     Малко преди това, двамата съмишленици се опитват да направят вътрешен преврат в "десницата" и докато при Бисеров това е заповед от неговия ментор Ахмед Доган, то при Йордан Цонев, е по-скоро заради непрекъснатия му стремеж към върховете в политическата йерархия.
     Но техните брожения за нов политически път не спират до тук.Със създадения от Бисеров "Екип за изследвания на политиката"/ЕКИП/, се прави опит за привличане на "антикостовистите" и създаване на евентуална нова дясна партия.Проекта няма реализация, защото групата отцепници веднага усеща, че хасковлията ги тегли всъщност към ДПС.
     Доган разбира, че няма да успее да усвои и дясната част на парламента и се насочва към новоизлюпилата се НДСВ, където между другото неистови опити за пробив прави и "селското тарикатче" от Варненско.
     Именно там се завързва дълбокото приятелство между Сокола и Данчо Ментата, но не и без помощта на вече разкрилия се ДПСар Бисеров.
     Някъде по същото време Доган се среща с "цариста" Делян Пеевски и му "прави предложение на което младежа не може да откаже"!
     Тук стават ясни две неща - че с Царя и НДСВ е свършено, а и
че ДПС се стреми към нов Европейски облик.
    
При новата модерация на "етническата партия"/българи-турци - 50-50/, Сокола вижда в лицето на Цонев, Пеевски и Бисеров, своите нови покорни слуги и подготвя "изритването" на досегашните си послушни роби, Емел Етем, Юнал Лютви и Касим Дал.
     След като Царя не допуска Цонев до себе си, благодарение на варненския бос на ДПС Касим Дал и заради щедрото дарение от 100 хил.лв. за построяване на джамия във Варненския квартал Аспарухово, Йордан Цонев освен, че е приет с почести в ДПС, вече се говори дори и за заместник-председателско място.
     Като достатъчно дискредитиран политик и лаком бизнесмен, Данчо Ментата веднага става дясната ръка на Доганраболепието и любовта му към Сокола, говорят, че най-сетне е открил своя политически "гуру", за когото е готов на всичко!!
     През 2005г. Данчо Ментата отново взима на абордаж парламента и е депутат в 40-то Народно събрание/след 4 годишна пауза/, но вече от листата на
ДПС в гр. Варна - 3.
     Само 8 месеца по-късно/2006г./ заема и обещаното му, заместник-председателско място в партията.
     Разбира се, поема и полагащите му се по закона на българската "Коза ностра" постове като председател на Комисията по икономическа политика, както и член на Комисиите по бюджет и финанси и Делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие.
     По същото това време, той неведнъж с гордост заявява, че през изминалите четири години на изгнание, не е доказано нито едно от обвиненията срещу него, въпреки липсата на депутатски имунитет.Твърденията са смешни, защото в цялата страна се знае, че "Догановия имунитет" е абсолютно достатъчен, съдебната система да остане "сляпа и глуха"!
     Също така е известно, че ако
"кръстника" снеме доверието си от определено приближено лице, се стига до грозни сцени!Всички помнят показното самоубийство, на Ахмед Емин, където отново "случайно" се появява името на Йордан Цонев.
    
Тогава /2005г. - 2009г./, Йордан Цонев разбира, че досегашния му живот е бил пълна безмислица, а образа му на олигарх и корумпиран политик е смешна карикатура на фона на потресаващите политически манипулации и мащабните многомилионни сделки вихрещи се в ДПС/и не само/, под вещото ръководство на "единствения стойностен политик" в България, Ахмед Доган.
    
Данчо Ментата осъзнава, че това е всъщност "неговия човек" и това е партията за която винаги е мечтал, и няма земна сила, която да го отклони от новия му политически устрем!                                                  

     
Четири години по-късно, Ментата отново е депутат и в 41-то Народно събрание/2009г. - 2013г./, разбира се от листата на ДПС.Член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм.
     Разбираемо, при новата подредба на парламента, няма голямо поле за изяви на амбициозния "селяк" и той се отдава изцяло на новата си партия и нейното финансово и имотно благосъстояние, като не загърбва и собственото си такова.
     Отново е свързан с множество скандални сделки и политически чадъри, но вече съвсем спокойно и безгрижно, игнорира нападките, че и дори има наглостта да контраатакува.
     Така идва и 2013 година и г-н Мента, като врял и кипял политик и депутат, сяда на познатото му място в центъра на пленарната зала, за трети пореден мандат и общо четвърти.В 42-то Народно събрание той отново заема запазения му председателски пост в Комисията по бюджет и финанси.Член е и на Комисията по икономическа политика и туризъм и на временната анкетна комисия за ревизия дейността на "Авиоотряд 28".
     В ДПС, ролята му е изключително важна и отговорна!Като заместник-председател на партията и особено, като кофчежник и едноличен управител на нейната икономика и бюджет, той дори не е под прякото подчинение на Местан, а служи и изпълнява заповедите, единствено на самия Ахмед Доган!!!
     От тук се обяснява и поведението на
"селския тарикат" напоследък, който раздава заповеди наляво и надясно и си позволява да хока дори и министър Цветлин Йовчев и председателя на Народното събрание Михаил Миков, за "недостатъчната им политическа зрялост"!
 
    След преминаването на Сокола в "сянка", Данчо с непресъхващите си политически амбиции, започва да раздава правосъдие навсякъде където е имал милостта да присъства.И ако ДПС не беше консолидирана и зависеща изцяло от етническата си същност, то той спокойно можеше в момента да заема поста на Лютви Местан и от висотата на "развил се политик", много по-шумно и целенасочено, да проповядва идеите и програмата на Движението за права и свободи.
      
Но и новото си амплоа той приема с неприкрита гордост и наистина какво по-хубаво от това, да си "консиглиори", на "първия" ...... "Capo di tutti capi"!
                                                                
                         

     Това, че беше необмислено посочен, като инициатор на "разходката" с белия автобус по площада, ще бъде поправено.Това, че неволно беше свързан с избиването на стъклото с полицейски щит от вътрешната страна, ще бъде опровергано.Но това, че от няколко месеца насам/след оттеглянето на Доган/, проявява политическа агресивност и наставнически хъс, няма как да бъде скрито!Случайно или не, той е гост в абсолютно всяко телевизионно студио, където се държи като "мъдър учител" и "несравним интелектуалец" спрямо останалите "случайни простосмъртни"!А каква ли е причината за внезапния извор от организаторски качества при незабравимия "ТУР ЗА ОВЦИИ", на 40-ия ден от протестите, и сърцатата решителност при справянето с проблема с пукнатото стъкло?!           

    Йордан Цонев - Ментата е "депесарския" вариант на Мая Манолова. А ето общият им профил:
image
Поощрен лично от "бащицата", той е непрекъснато в центъра на събитията и постоянно търси поводи за диалог, като надменния му тон и язвителната лексика, са породени от естествената му жажда за реваншизъм.Няма как да забрави и прости, четири годишния си застой в политическото си развитие и това, че в момента не е дори зам.министър, го кара да натиска до край педала на политическата саморазправа.

          Още нещо за Йордан Цонев .......

          и още нещо ...

          и още нещо ...

Автор - www.stranni4e.blog.bg




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   срам,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   Слепота,   неграмотност,   Ментата,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   хора,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   евреи,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   глупост,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   човеци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   руснаци,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   предатества,   маши,   поилитика,   баивност,   заблудени,


Гласувай:
7



1. zaw12929 - А ТИ НА КАКВО СИ ВАРИАНТ- КАТО ОРГ...
05.08.2013 08:46
А ТИ НА КАКВО СИ ВАРИАНТ- КАТО ОРГАНИЗАТОР НА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ разиграващата се режисирано опасна омраза, злоба и желание за мъст, защото само при управлението на БСП :
- станахме страна членка на ЕС
-удвоина доходите заплати и пенсии
- намалиха външния дълг
- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% , безраборица 5% а цега регистрираната е 15%

протестиращите иМат задача унищожаването на България- само това могат рефорнаторите: НАМАЛАВАТЕ ДЪРЖАВНОСТТА ДО ХАОС, ИКОНОМИКА И НАСЕЛЕНИЕ ДО НУЛА- ТОВА ЩЕ ПРЕСЕЧЕ ТОВА ПРАВИУИТЕЛСТВО...
цитирай
2. djgator - Боклуци!
05.08.2013 09:44
А тоя като си сложи черните очилца и ми прилича на джуджето Хаяско, престъпник и новобогаташ, но пак е същото лайно!
цитирай
3. leonleonovpom - Герой на новото време. Ето, такъв ...
05.08.2013 09:53
Герой на новото време. Ето, такъв елит роди то, и не напразно, този елит, често повтаря, че е такъв, че ако някой случайно е пропуснал да забележи, да го направи!
Той не можеше да каже две думи на кръст, но се понаучи, вкара няколко стотин щампи в обръщение и сега е ерудит.
Навремето моят учител по химия оглави СДС в града. Енергичен , интелигентен, едва ли имаше по-подходящ от него. Изведнаж сви знамената и се оттегли. След време го попитах защо го направи.
Помисли малко и ми отговори с въпрос
- Иване, ти как ме виждаш редом с Данчо Ментата?/ тогава той се подвизаваше в града ни/ Нямаше нужда от повече въпроси, казах му, че ми е станало ясно
Герой на Новото време, не Нашето, то не беше наше, както и парите
цитирай
4. demograph - Отдавна те чаках да цопнеш в гьола
05.08.2013 11:00
[quote=zaw12929]Цитирам те:
"опасна омраза, злоба и желание за мъст" - това съм ти го развивал, но хайде още веднъж, че ме кефиш с наивността си - Когато става дума за протест срещу БСП е 'опасна омраза, злоба и желание за мъст', нали? Когато става дума за протест срещу опоненти на БСП е "изпълнение на гражданския дълг". Щом някой ви хване в кражба и лъжа/70 години подред/ започва песента "опасна омраза, злоба и желание за мъст", кръв, съсипване на държавността. Коя държавност-на мафията и руската шпионска агентура.
"при управлението на БСП :
'- станахме страна членка на ЕС'/ и НАТО -добавката е от мен. За разлика от теб, Аз участвах в подготовката на България за ЕС и НАТО на най-високо ниво. Тази подготовка се извърши от Софиянски и Иван Костов. И тъкмо да оберат лаврите от успеха си, червените кукувици бутнаха Костов с монархо - комунистически преврат/както на 12 май т.г./ и се намърдаха в гнездото на ЕС и НАТО. И запяха тази песен - ние вкарахме БГ в ЕС и НАТО - ти я повтаряш за късопаметните или сам си късопаметен..
"-удвоиха доходите заплати и пенсии" - развихриха спекулативна икономика, привлякоха бандитски капитали/техните си/създадоха кухи мощности-строителни най-вече защото там най-много се краде, унищожиха Черноморието и планините, захапаха еврофондовете като глутница кучета и...ЕС ги изхвърли от финансирането, и преметнаха властта на ГЕРБ да им бърше лайната и да натрупа нещо за крадене. Балонът се спука и удвоените заплати и пенсии трябваше да ги плаща ГЕРБ.При окраден бюджет.
"- намалиха външния дълг" - и последния ромеец да беша на власт ТРЯБВАШЕ да плаща дълговете умишлено натрупани от комунистите/сега социалисти. Всички читави правителства след Луканов/комунист, нали?/ плащаха и намаляваха външния дълг и ще го правят. За разлика от такива като сегашното, което увеличи дълга с 1 000 000 000 000 лева моментално с идването си на власт. Май трябва да ти посветя цял "убразувателен"постинг.Следва:
цитирай
5. demograph - Продължение посветено на "неубразоваността на наубразуваните" като zaw12929
05.08.2013 11:27
Но не това е страшното-червените правителства/ че и ГЕРБ/ вкараха Българските държавни компании и данъкоплатците и, в огромни и може би неразплатими по друг начин освен, чрез продажба на самата България дългове. АЕЦ, Южен поток..и прочие. Те прехвърлиха държавните финанси и дори пенсиите на българите в руски и турски ръце, продадоха медиите на враждебни на българите собственици, прогониха 2 000 000 милиона етнически българи и се гласят да ги заместят с руснаци/това е в ход/,китайци анадолци и прочие.Така намалиха продуктивния потенциал на нацията и сега продават и децата и внуците си в робство за да изработят и платят дълговете натрупани от комунистите.Но младите не са толкоз тъпи-ще духнат в чужбина и ще ви оставят да мучите до гроб."- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% " - тогава в целия свят се вихреше финансова вакханалия и случайно керванът с парите спря за малко и в България. Вместо да направят нещо реално - ТЕ/знаеш кои, тройната курва/ надуха строителния балон, за който ти обяснявах, като в същото време прогониха с корупционната си алчност и по руска команда всеки опит на читав капитал да се установи у нас.Балонът се спука и от "20 милиарда инвестиции" останаха празни хотели, съсипана природа и безработни,безработни... - подлъгалите се по вас труженици и предприемачи.
Сега на власт е същата крадлива тройка. И ти очакваш те да "спасят България, която предварително са продали и съсипали? Те я доубиват.
Очакваш да "възстановят държавността"/ - Коя държавност - на мафията, на ТИМ, на ГАЗПРОМ, на АТОМСТРОЙ, на енергийните мафиоти от ЧЕЗ и другите/ - Ами ТЕ са собственост на руски мафиоти, поне това провери. Намалиха ли тока? - с 1лв и то под условие. а с колко го УВЕЛИЧИХА тези СЪЩИТЕ лани, за да свалят ГЕРБ?! - със 100%!!!!Корупцията и мафията на /КГБ/БСП/ДПС/АТАКА, а и другите лапачи като тях, стимулират чуждите етноси/помощите за деца на Ореха българка никога няма да получи - не отг. на усл. за циганка
цитирай
6. demograph - Последно. Това не е за теб, а за тези които четат мен - ти си с профила на Бат Сали.
05.08.2013 11:45
Теб Бат Сали ще те оправи. Както Бат Сали ще оправи държавата на българите, така ще оправи и самите българи - ще ги направи горди ромейци. Йордан Цонев ти е кумир. Мастан ти знаме. Станишев ти национален идеал. Галевата ку..а ти образецът за майка българска..Ореха ти е борец срещу монополите и олигарсите..сякаш не знаеш кой точно български олигарх го постави на този пост!?..ЦАЛ СВЯТ ЗНАЕ -ТИ НЕ ЗНАЕШ.
Та да свършим. Ако имаш малко ум в главата трябва да вденеш, че държавата им не е твоята, нито депутатите им са български, нито решенията им са за теб. Те са за тях и господарите им. А господарите им унищожават България от 1500 години. Сега твоите бесеПАРИ на власт под Ореха, им я даряват за клане.
цитирай
7. atanasio - Образованието е хубаво нещо но в ...
05.08.2013 15:27
Образованието е хубаво нещо но в основата е морала(Божиите заповеди) защото престъпленията с бели якички са опасни с ''вратичките'' в юредическата наука.

цитирай
8. valentor - ДемографЕ, И що сЪ нервиш ? Гледам ...
05.08.2013 20:26
ДемографЕ,
И що сЪ нервиш ?
Гледам понаписЪл си за "нуждащите се".
Въпреки, че знаеш , че те писано не възприемат/вдяват.
ЧилякЪт се вЕрва.
Абе зомбиран е, де.
Мисли сЪ внушени му фантоми, а не със свои гледки,световъзприятия,съждения,понятия,...
Толкова може чилякЪт.

цитирай
9. demograph - Всички престъпления са опасни, а моралът във всичко е единствения лек
05.08.2013 20:38
atanasio написа:
Образованието е хубаво нещо но в основата е морала(Божиите заповеди) защото престъпленията с бели якички са опасни с ''вратичките'' в юредическата наука.


цитирай
10. demograph - Не му се нервя изобщо, ама нали накой свестен ще взема да прочете
05.08.2013 20:40
valentor написа:
ДемографЕ,
И що сЪ нервиш ?
Гледам понаписЪл си за "нуждащите се".
Въпреки, че знаеш , че те писано не възприемат/вдяват.
ЧилякЪт се вЕрва.
Абе зомбиран е, де.
Мисли сЪ внушени му фантоми, а не със свои гледки,световъзприятия,съждения,понятия,...
Толкова може чилякЪт.


Поздрав
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961867
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол