Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 00:22 - Това е върха на разпада на българската държавност. Повече - накъде!?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4570 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!! СВИНЩИНА! Григор Лилов  Четвъртък, 10 Октомври 2013 05:06
Копнато от nikim.blog.bg
 

image* Как най-висшия блюстител на правото - Конституционният съд прегази, смачка, закопа и погреба безочливо собствения закон и собствения правилник, по който работи!
* Само и само да услужи на Пеевски, олигархията зад него, правителството и коалицията му.

Бруталният изказ "свинщина" не е в стила ми, но тук - по изключение, напълно си е на мястото.
На този линк от сайта на съда е пълния текст на решението на Конституционния съд по делото Делян Пеевски.
http://www.constcourt.bg/Pages/Document/default.aspx?ID=1740

 

Присъствали са всичките 12 съдии - членове на съда. Пребройте имената внимателно, за да се убедите, че са всичките, точно 12 на брой (давам цитат от решение № 7 от 8 октомври):

"Конституционният съд в състав: Председател: Димитър Токушев и членове: Благовест Пунев, Пламен Киров, Красен Стойчев, Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Борис Велчев,Анастас Анастасов, Гроздан Илиев при участието на секретар-протоколиста Мариана Георгиева разгледа в закрито заседание на 8 октомври 2013 г. конституционно дело № 16/2013 г., докладвано от съдията Румен Ненков."

А ето и становищата:
"І. Според съдиите Димитър Токушев, Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев искането е неоснователно по следните съображения:...."

Пребройте имената. Това са точно 6 души, защитили правото на Пеевски да продължи да бъде депутат

ІІ. Според съдиите Благовест Пунев, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов и Анастас Анастасов искането е основателно по следните съображения:...."

Това са точно 5 души, отхвърлили правото му да остане депутат.

Остана още един член на съда. Той е с особено мнение - съдийката Цанка Цанкова. Какво казва тя:
"Тъй като Народното събрание формално с отделен акт (избора на лицето за шеф на ДАНС, б.м.) е конституирало новото правно положение и отрекло съществуващото до избора, не е необходимо констатиращото действие на Конституционния съд. Защото то е изключено със самия факт на избор. Член 72, ал. 1 има процесуално значение и е приложим, само ако е налице несъвместимост. В случая няма такава. Най-многото, което КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД МОЖЕ ДА УСТАНОВИ Е ТОВА, КОЕТО ВЕЧЕ Е НАЛИЦЕ, Т.Е. С ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС ПЕЕВСКИ ПРЕСТАВА ДА Е НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ... А щом НЕ Е народен представител още с избора, не може да има несъвместимост.

Накратко: съдийката счита, че с избора на парламента Пеевски е придобил ново качество - шеф на ДАНС и е загубил старото - народен представител. Вярно, мотивите й са различни от тези на групата на петимата съдии, но тезисът им е еднакъв - Пеевски е загубил статуса на
депутат и следователно не може да бъде възстановен. На този фон е логична втората й теза - невалидна е правната хипотеза на ГЕРБ за несъвместимост на двата поста - в парламента и едновременно в ДАНС.
(Но толкова са грамотни гербаджиите - дори едно по-професионално искане не могат да спретнат и дори да прочетат за грешки. То е в ръцете ми и в него дори са объркали датите - бъркат юни с май!!! Втората хипотеза - нарочно да са поставили въпроса за несъвместимост вместо въпроса за загубено качество на депутат, който не може да се възстанови на поста си и който е истинския. вие си изберете позицията)

И да се върна на Конституционния съд. На практика имаме равенство в двете противоречащи си становища - по 6 гласа "за" и "против" дали Пеевски е загубил свойството си да бъде депутат. Точно това заявих в днешното предаване по Нова ТВ при Милен Цветков - 6 за, 5 против и 1 особено становище. При такъв казус съдът заседава отново, докато стигне до решение.

А това е законът за Конституционния съд, за да видите, че съм прав:
Чл. 15. (1) Конституционният съд заседава, когато присъстват най-малко 2/3 от съдиите.
(2) Решенията и определенията на съда се вземат с мнозинство ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА от всички съдии.

Присъствали са 12, за оставането (съвместимостта) на Пеевски като депутат са гласували точно 6 върховни конституционни съдии!
Е, 6 не е повече от половината на дванадесет, нали?

Но
"Конституционният съд
РЕШИ:
ОТХВЪРЛЯ искането на 96 народни представители от 42-то Народно събрание за предсрочно прекратяване пълномощията на народния представител Делян Славчев Пеевски."

Нямам думи. Особеното становище на Цанка Цанкова, в което ясно е казано, че "С ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС ПЕЕВСКИ ПРЕСТАВА ДА Е НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ..." (цитат) е изтълкувано от председателя на съда, като теза, че не е загубил качеството си на депутат и следователно е такъв!!!!

И още един аргумент - ето какво казва самият ПРАВИЛНИК за организацията на дейността на Конституционния съд:
(Обн., ДВ, бр. 106 от 20.12.1991 г.; попр., бр. 3 от 1992 г.; изм. и доп., бр. 35 от 1999 г., бр. 8 от 2001 г., бр. 71 от 18.09.2012 г. - в сила от 22.09.2012 г.):
Чл. 32. (1) Конституционният съд постановява своите решения с явно гласуване.
... (3) Съдиите, които НЕ СА СЪГЛАСНИ с взетото решение или с определението, с което искането се отклонява, могат да го подпишат с ОСОБЕНО МНЕНИЕ И задължително писмено излагат своите становища".

Е, какво е тогава особеното мнение на съдийката Цанка Цанова?!!! Нима е "за", след като закони и правилници категорично го тълкуват като "не"!!!

Има още един срамен факт: в становището на президенството е поставен въпроса за неконституционност на решението на парламента от 19 юли 2013 г. за отмяна на избора на Пеевски като шеф на ДАНС и възстановяването му като депутат (такова е и моето мнение, и на редица видни юристи).
Какво казва обаче Конституционния съд:
"обаче не е оспорено пред Конституционния съд по надлежния ред, поради което е извън предмета на конституционния контрол".

Съдът има правото и задължението да разгледа свързани неконституционни действия във връзка с този казус, но си измива ръцете по наистина срамен начин. (дали от некомпетентност или заради тайни договорки ГЕРБ си е измил ръцете също, понеже не е предявил това искане, преценете вие)

Това е върха на разпада на българската държавност. Повече няма накъде!

Ясно е вече, че Пеевски и банково-финансово-икономическата група зад него са истинския парламент, те са БНБ, те са основните медии, те са скритите ръководители на "лидерите" на трите "партии" - БСП, ДПС и "Атака" (а може би и ГЕРБ заради неграмотните им искания, ако са умишлено такива).

И най-сетне те са самата Темида в лицето на най-висшия й орган - Конституционния съд и неговия председател.

Те надминаха ситуацията от сламеното правителство на Любен Беров и са новата нагла и безпардонна "Мултигруп" на страната.

Това не е нищо друго освен брутална, нагла и цинична диктатура, която гази собствените си закони, макар и пременена в демократичен целофан и панделка от лъжи!

Допуснем ли го да се вихри така, рано или късно ще сме негови жертви! И ще си носим вината!




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,


Гласувай:
12



1. sande - Нека Делян Пеевски си седи в Парламента!
11.10.2013 11:09
Там му е мястото. Той най-пълно олицетворява физиономията и същността на това НС.

Така ще помогне то да си отиде по-бързо.
цитирай
2. get - - Старий ми приятелю ... не чуваш ли - годините ?
11.10.2013 14:11
- Защо се чудиш относно че няма държавност - та това слово е с подменено съдържание !! - Защо ? - първо защото нямаме държавно мислещи мъже и жени ... А това поради МИСЛЕНЕТО им ? - А мисълта е и Слово ? - А кой владее над Словото ? - духовният Будител ... на наместо интелигенти ... имаме руско и всякакава друга с...ч МИСЛЕЩА на по чуждому - още по-страшното ??! - Бъркаща фразата "свинец" с подобната и "с"венец" ?!
- Вече загубвам надежда в очакване ... Кога ще се роди примерно един, Ботев ?!
- Та да каже простичко и разбираемо (с познаване значението на) думите:
"Но кълни, майко, проклинай
таз .... черна прокуда,
дето нас млади пропъди
по тази тежка чужбина -
да ходим да се скитаме
немили, клети, недраги !
...
Но... стига ми тая награда -
да каже нявга народът:
умря сиромах за правда,
за правда и за свобода... !!"

- Това е ! - и дай да не бъркаме свинец ... със специфичната физиономия на Д.Пеевски ... който реши, че е "венценосец" - тоест преуспяло в ограбването на народа си ПАРВЕНЮ ??!

- Поздрави на теб и фамилията ти ! - http://www.vbox7.com/play:2784a350
цитирай
3. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга и позицията!
11.10.2013 18:14
Съдебната система като цяло, макар да има и почтени хора в нея, е лицето на мафията у нас, изразяващо ясно цялото лицемерие и наглост на Българската политическа класа...
цитирай
4. demograph - Почтените хора са натикани в ъгъла навсякъде в освинената ни родина
11.10.2013 20:22
batogo написа:
Съдебната система като цяло, макар да има и почтени хора в нея, е лицето на мафията у нас, изразяващо ясно цялото лицемерие и наглост на Българската политическа класа...

Но свинщината на свинската част от съдебната система е отвратителна. Поздрав.
цитирай
5. demokrat63 - Само с едно не съм съгласен. КС не е ...
12.10.2013 23:53
Само с едно не съм съгласен. КС не е част от съдебната система, а арбитар на обществения договор. по начина по който е конституиран в самата К е в нарушение на чл. 1 от същата. Всъщност време е да разберем, че в случая се касае за подмяна чрез измама не определения от народа обществен строй/ ф-ма на държавно у-ние и от народно премина към олигархично. явно са го предвиждали, понеже в НК няма такъв състав, а само чрез насилствено или въоръжено въстание. така, че при тази ф-ма на д у-ние не очаквайте КС да решава в полза на нас, в полза на олигарсите ще решава. Затова тази с-ма трябва да се смени и с нея да се махат и слугите им- и то според "принуса" им за унищожаване на държавността ни.
цитирай
6. demograph - Абсолютно си прав демократе!
22.10.2013 22:53
demokrat63 написа:
Само с едно не съм съгласен. КС не е част от съдебната система, а арбитар на обществения договор. по начина по който е конституиран в самата К е в нарушение на чл. 1 от същата. Всъщност време е да разберем, че в случая се касае за подмяна чрез измама не определения от народа обществен строй/ ф-ма на държавно у-ние и от народно премина към олигархично. явно са го предвиждали, понеже в НК няма такъв състав, а само чрез насилствено или въоръжено въстание. така, че при тази ф-ма на д у-ние не очаквайте КС да решава в полза на нас, в полза на олигарсите ще решава. Затова тази с-ма трябва да се смени и с нея да се махат и слугите им- и то според "принуса" им за унищожаване на държавността ни.

цитирай
7. krumbelosvet - КО?
06.01.2017 02:27
МАНЖА ПРОТЕСТЪРСКА ПРЕТОПЛЕНА. Но демо не е получил команда за ИСТИНСКОТО "кой". Кой издигна безличието Станишев, както и ВСИЧКИ "еврошефове" да убиват Европа?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961416
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол