Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 13:42 - Още не е убита България
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6058 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 25.10.2013 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Декларацията на студентите
/изпратена до OFFNews/:

 

Ние сме студенти, всеки със своите учебни и работни задължения. Имаме опасния навик да казваме, каквото мислим. Свикнали сме да обичаме истината, доблестта и да съдим според делата, а не според думите.

Живеем във фасадна демокрация, под лапите на политическия цинизъм и партийната недалновидност. Тънем в мизерия, апатия и бездушие. За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите.

Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България.

Считано от днес (23.10.2013 г.), ние окупираме най-голямата аудитория (272) в Софийски университет „Св. Климент Охридски” – институцията, която винаги е била коректив на всяка една власт. Като активни и мислещи студенти смятаме за свое право и отговорност да изразим несъгласието си с наглостта на самозадоволяващия се български политически елит през последните години.

Време е да получим отговори. Време е да заживеем в истинска демокрация и в общество, в което знанието се цени.

Търсим морална отговорност от своите преподаватели, начело с проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. Питаме се докога законите ще се тълкуват спрямо силните на деня и изразяваме възмущението си за взетото от съда решение. Решение, което твърдо отхвърляме, защото нарушава обществените норми и нашите критерии за морал.

Това ли е примерът, който преподавателите на Софийския университет, които имат морална отговорност не само пред цялото общество, но и в частност пред стотиците студенти, които обучават всяка година, искат да дадат на своите студенти? На това ли се учат бъдещите съдии, адвокати, прокурори, а може би и политици? Че независимият орган зависи от силния на деня?

Бихме искали да изразявам възмущението си за взетото от Конституционния съд решение и заявяваме, че очакваме отговор!

Вече четири месеца значителна част от българското общество задава един прост въпрос. Вече четири месеца тези, които дължат отговора, твърдят, че такъв не ни се следва. Тъй като нито медиите, нито възмутеното общество, нито дори уличният натиск успяха да получат отговора, решихме, че е наш личен дълг за зададем въпроса отново.

Питаме кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС?

Търсим отговора, чрез който ще разберем кой управлява държавата. Наше разбиране е, че избирателят има право да получи какъвто поиска отговор от избраника. Считаме отказа да се даде отговор на един елементарен въпрос, задаван вече повече от 130 дни, задаван от хиляди българи, за незачитане на обществения договор и за абсолютно неуважение към изначалния носител на суверенитета – народа.

И понеже този въпрос бе задаван безброй пъти и безброй пъти отговорни лица избягаха от него по всевъзможни начини, ние настояваме за следното:

- Министър- председателят на Република България да заяви публично и под клетва, кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС!

- Настояваме също министър- председателят да заяви публично кои бяха критериите, които изпълнителната власт счете за меродавани, при преценката за това кой да бъде предложен за председател на ДАНС?

Отговор на въпросите:

- Кои от личностните и професионалните качества на избрания отговарят на поставените критерии?

- Кои бяха другите кандидати, които Делян Пеевски надмина по личностни и професионални качества?

- Защо, ако изпълнителната власт в лицето на министър-председателя е била убедена в наличието на тези качества и в адекватността на кандидатурата за поста председател на ДАНС, тя бе гласувана без никакво обществено обсъждане?

- Защо обществото научи за кандидатурата post factum?

Настояваме на всички тези въпроси да бъде даден отговор!

Настояваме Делян Пеевски да подаде оставка като народен представител в 42-рото Народно събрание.

За нас е неприемливо човек, станал повод за масови протести, продължаващи вече четири месеца, да се завърне в Народното събрание. Властта на никой политик не трябва да бъде самоцел. Той трябва да получава властта си само и единствено ако народът желае неговото представителство. В случая с Делян Пеевски, считаме, че достатъчно голяма част от обществото показа в последните четири месеци, че сваля кредита си на доверие от народния представител Пеевски. В такъв случай – той трябва да си подаде оставката пред 42-рото Народно събрание.

Твърдо сме убедени, че сегашните управляващи са изчерпали ниския и без това кредит на доверие, който получиха от последните избори. Настояваме всяка следваща власт да бъде само в интерес на хората и да работи за бъдещето на страната, а не за облагородяването на поредните олигарси. Работа за високо образование и наука, чрез които да постигнем развитие.

Разбрахме, че на повечето „народни представители” наистина „не им пука” за мнението на българските граждани или за това, че българската младеж иска да живее в едно по- съвременно, по- добро общество. С пълното съзнание сме, че борбата ни ще бъде трудна, защото не е борба за материалното, а за духовното, борба за принципа, а не за поредните два лева увеличение.

Колкото и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим.

Не е ясно дали ще успеем поне в една битка, но знаем, че това за което си струва да се борим, е това, за което си струва да се живее.

Студентите,окупирали ауд. 272 в Софийски университет








Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   бежанци,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   лъжи,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   Сирия,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,


Гласувай:
12



1. socialismus - Положително развитие при окупациите
25.10.2013 14:10
Вече не се ограничават правата на лицата в окупирания обект да излизат, което е радостно ;) Все още има проблем с влизащите, но дано се реши заедно с проблема за законността на действието окупация, прононсирано от окупаторите : "Считано от днес (23.10.2013 г.), ние окупираме най-голямата аудитория (272) в Софийски университет „Св. Климент Охридски” ( ама много да мразя това окупация, налагана от юристи)
цитирай
2. strannica - Декларация за пълна окупация на Ректората на СУ
25.10.2013 21:10
http://strannica.blog.bg/politika/2013/10/25/deklaraciia-za-pylna-okupaciia-na-rektorata-na-su.1196762
цитирай
3. nikikm - Демографе,
25.10.2013 21:45
намерих некои нещица,които ще дадат отговор на повечето въпроси на студентите и ще започна да ги публикувам утре от прбл.13 ч. или 13,30,там някъде!Поздрави!
цитирай
4. get - @3. nikikm - Демографе ... ? - прочетох материалите ти по темата - та ще кажа ?!
26.10.2013 15:45
- Формално погледнато, така е ? - но си успял да разкриеш ... само част от вероятно НАЙ-МРЪСНАТА ТАЙНА, в най-новата ни история ?!

- Тайна, която "рицарите" на плаща и кинджала - ако трябва с психически и физически средства - ще я държат потулена от обикновенните граждани !?

- Така нареченият "възродителен процес" - бе планиран, не в България - проведен от държавата ... но само една МНОГО малка част (посветени) знаеха какви ЩЕ са последиците, от това за България ?!

- Твърдя настоящото ... познавайки нещата "отвътре", донякъде !!

- Уви, казвам настоящото с мъка - не от желание да блесна и покажа информираност !
цитирай
5. nikikm - Гетски,
26.10.2013 23:33
не си мисли,че поне в основни линии не съм наясно за това къде и как са се планирали нещата за България!Истината е разхвърляна по хиляди документи,изследвания,публикации,анализи и пр.От обикновен,макар че мразя така да се наричат хората,човек,трудно може да бъде схванато и асимилирано,тъй като трябва да имаш достъп до материали и да изчетеш много,а повечето не го правят!Лично аз,в основни линии съм наясно,вероятно не знам подробности, може би и други неща,няма как да знам?! Примерно,където и да е бил планиран възродителния процес,в България е проведен от еврейските съветници на Живков!Както и младотурската,а и всички останали революции! И вън и вътре е едно и също и по целия свят координирано! мисля,че ме разбираш.
цитирай
6. demograph - Съгласен съм Ники. Късогледството е характерен белег на БГ управниците от доста време насам
28.10.2013 13:21
get написа:
- Формално погледнато, така е ? - но си успял да разкриеш ... само част от вероятно НАЙ-МРЪСНАТА ТАЙНА, в най-новата ни история ?!

- Тайна, която "рицарите" на плаща и кинджала - ако трябва с психически и физически средства - ще я държат потулена от обикновенните граждани !?

- Така нареченият "възродителен процес" - бе планиран, не в България - проведен от държавата ... но само една МНОГО малка част (посветени) знаеха какви ЩЕ са последиците, от това за България ?!

- Твърдя настоящото ... познавайки нещата "отвътре", донякъде !!

- Уви, казвам настоящото с мъка - не от желание да блесна и покажа информираност !

А сегашното/в последните 15-20 години/ е направо престъпна слепота...Поздрав.
цитирай
7. demograph - Гет, Ники прави сте...за жалост.
28.10.2013 13:22
get написа:
- Формално погледнато, така е ? - но си успял да разкриеш ... само част от вероятно НАЙ-МРЪСНАТА ТАЙНА, в най-новата ни история ?!

- Тайна, която "рицарите" на плаща и кинджала - ако трябва с психически и физически средства - ще я държат потулена от обикновенните граждани !?

- Така нареченият "възродителен процес" - бе планиран, не в България - проведен от държавата ... но само една МНОГО малка част (посветени) знаеха какви ЩЕ са последиците, от това за България ?!

- Твърдя настоящото ... познавайки нещата "отвътре", донякъде !!

- Уви, казвам настоящото с мъка - не от желание да блесна и покажа информираност !

цитирай
8. apostapostoloff - Ние сме били голяма страна-
25.10.2014 07:28
7 300 000 души живеят в България, а 3 000 000 зад граница. Това означава, че с население над 10 000 000 България е голяма и силна европейска държава.

Така излиза. Това твърди великият мислител Манол Глишев, който окупира университета с още трима смелчаци.

Лошото е, че ние, мръсниците, не последвахме този светъл пример. И сега ще страдаме. Само на нашата улица край кофите за смет умряха 72 души. И то в рамките на един ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961740
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол