Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2013 23:46 - Малобройните срещу малоумните.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2296 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 27.10.2013 00:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

By Ivo.bg
Малобройните срещу малоумните.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=w8KQmps-Sog
 

Така бих обобщил каузата на студентската окупация и на софийските демонстрации срещу властта, но щях да падна на нивото на безсилната злоба на онези, които се упражняват като писарушки в заклеймяването на публичната съпротива срещу властта заради количествените му измерения.

Защитниците на властта от всякакви калибри- от колибри, до двуглави орли, кълват настървено слабото място на протестите: тяхната относителна малобройност.

Набезите им не са плод на малоумие, а на обикновения цинизъм, възпитан в дух на уважението към грубата сила на „болшинството”. Това е характерно за харакирито на болшевизма, който се самоуби в крайна сметка именно с това, че накара милиони хора да го намразят. Нито една пушка не пукна да го защити във „великата” му родина СССР- в презряната му съветска колония България пък, да не говорим…

Наслаждавайки се на безсилието на протестите в столицата да пробият дебелокожието на управляващите, реваншистите от всякакви нюанси на червеното, събираха дълго храчки, за да си го върнат за страха, който бяха набрали.

Точно като след 10-ти ноември 1989-та, когато изтръпнаха да не постъпят с тях по „правилата” на т.н. народен съд, те си плюеха си в пазвата, когато на 14 юни хиляди протестиращи изригнаха на улицата в София.

Властта се изпокри и се появи в смирен вид, за да заговори за грешка, прошка и катарзис. Трепереха от страх софийските бунтове да не заразят с ентусиазма си и останалите граждани в България.

Упражнявайки се в подигравки срещу политическата сатира на демонстрантите срещу властта, чрез опити да бъде пренасочена срещу самите протестиращи ( и срещу личността на президента Плевнелиев, макар той никога да не е бил разпознаван като лидер на протеста), защитниците на срамното статукво обаче се окопитиха и не се посвениха да разработят тактиката на контрирането.

На протестиращите хиляди- на моменти десетки хиляди столичани, противопоставиха десетки подобия на независими демонстранти, на които им се услади да бъдат представяни от притиснатите медии като „другата гледна точка”, която постепенно се превърна във „водеща новина”.

Видя се, че при наличието на всички властови инструменти, пуснати в ход, тази тактика на формалното контриране дава резултати. Сега я прилагат масирано за контранатиск върху студентската окупация.

Валят „аргументи” за това, колко е несправедливо шепа хора да окупират голяма аудитория, че и цял университет дори.

Храбрите контри, зад които стои цялата власт, които бяха стъписани през юни от бурната гражданска реакция, не можаха да защитят тогава наглата „операция Пеевски”, но сега са набрали опит и са нащрек с бързи контраатаки срещу студентите, дръзнали да прибегнат до окупацията на аудитории в няколко софийски факултета.

Бройката! Това е основният им акцент. Малко били протестиращите и било несправедливо делото им по тази причина.

Това е брутална промяна на самия смисъл на бунта, който не претендира да говори от позицията на „болшинството”, а крещи с езика на отчаянието от липсата на чуваемост при отказа на властта да отговори на легитимния въпрос за своята морална нелегитимност.

Доста е срамно да застанеш на страната на неморалните, само защото имаш болшинство в тази многотия. Което само показва правотата на моралния бунт. Защото неморалните са доста и са готови да (у)служат с камъните си срещу малцинството, което иска справедливост, но се натъква на обвинението, че е твърде малобройно, за да си позволява лукса да очаква истината да възтържествува.

И понеже споменах вече СССР, да напомня отново и отново: шепа хора се бяха изправили срещу режима на тази суперсила и именно те се оказаха победителите, докато империята на злото се разпадна.

Има многобройни примери за крайната победа на малобройните, заклеймявани като „малоумни” в опитите да рушат стената с глава. Само че ценителите на ценностите на болшевизма ни имат за малоумни, надявайки се да не знаем това.






Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   бежанци,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   Българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   лъжи,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   Muse,   Сирия,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,


Гласувай:
5



1. zaw12929 - Има сведение за десетки пъти и десетки долари дадени на вас- знае се защо:
07.10.2014 07:58
СТРАШНО Е, КОГАТО " малоумните " дават ум, прости им Боже, те не съзнават глупостта си, а тези, дето го правят срещу заплащане са... престъпници...

Нека ви плащат, но с омраза не може да се
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7992593
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол