Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 02:36 - Студентите започват консултации с посолствата страните членки на ЕС и НАТО..
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1832 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 12.11.2013 02:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Среща на представители на студентите с германския посланик.


mglishev
 
Студентите ни са АВАТАРИТЕ на Новото Българско Възраждане


От 10:30 сутринта до 12:00 днес, понеделник, 11 ноември 2013 продължи неофициалната среща на четирима от окупиращите Ректората на СУ с Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Германия у нас.

Четиримата бяхме: Георги Минев, чиято е заслугата за събитието, Илияна Новакова, Симеон Попов и Манол Глишев.


image
  

                Още от началото на окупацията беше станало дума за евентуален контакт с германското посолство: през протестното лято Филип Отие, тогава посланик на Франция и Матиас Хьопфнер бяха първите европейски дипломати в България, които изразиха загриженост за медийната свобода, състоянието на гражданското общество и мястото на мафията във властта в страната ни. Впоследствие към тях се присъединиха посланиците на Нидерландия и Белгия, а в края на мандата на г-н Отие българското Външно министерство си позволи да наруши етикета и да „накаже“ френския представител като не го предложи за награждаване с (и бездруго все по-девалвирания) орден „Стара планина“. Заедно със системно проявявания интерес на г-н Хьопфнер към състоянието на медийната свобода у нас това бяха причините за искането за такава среща.

  

                Първата стъпка беше от страна на Ранобудните студенти – покана към германския посланик за публична беседа в първата окупирана, вече знакова 272 аудитория. От посолството отвърнаха с обратна покана за разговор с няколко представители на Ранобудните, която беше приета.

  

                Посланикът се интересуваше от обществената подкрепа за протестните движения и очакванията на Ранобудните като окупатори и от възможностите пред протестиращите граждани изобщо.
Сподели, че в Германия именно на университетите се гледа като на обществен компас – обичайно място за политически демонстрации. При това принципно политически, а не партийно обагрени.
Пак според Негово Превъзходителство в Германия напразно са разчитали, че и там, и тук старите социалистически партии ще могат да се превърнат в нормални социалдемократически движения.
В Германия също е имало определени надежди, че ГЕРБ може да се окаже проевропейска партия, но тези надежди не са се оправдали.
Той попита какво е отношението на протестиращите и в частност на окупиращите Ранобудни към новопоявилия се Реформаторски блок.
Отново изказа загриженост за свободата на словото в България и зададе въпроса за крайния национализъм в българското общество.
Най-сетне се поинтересува и дали между протестиращите и окупиращите има тревога за бъдещето на европейската ориентация на България и замяната й с евроазиатска (като спомена, че Германия е в добри отношения с Русия).

  

                Нашите коментари бяха в смисъл, че обществената подкрепа за протестите и окупацията е главно от средната класа, интелектуалните слоеве, преподавателите, екологични движения, семействата и родителите ни (особено тези, които са протестирали през 1989, 1990, 1994 и 1997, както и през 2009, 2012 и февруари 2013).

Стана дума за това, че редица протести на различни прослойки граждани има и в София, и в големите градове, и в провинцията, във и извън университетите, но че навсякъде те са омаловажавани, заглушавани, прикривани и дори сплашвани от проправителствени групи с престъпен тип поведение.

Навсякъде заплахите, опитите за разделение на гражданите и черният PR са замитани под килима от проправителствени медии като например тези на скандалния Делян Пеевски.

Споделихме, че действията на полицията и асиметричният, непрофесионален подход на много от медиите оставят фактическо затъмнение за същността на случващото се в България.
Много хора във и извън страната не успяват да научат, че исканията ни са не само за оставка на сегашното правителство, но и за цялостно активизиране на общественото мнение (изобщо на критичното гражданско общество), защото управляващите кръгове, изцяло сраснали се с мафията, се опитват относително успешно да приспиват гражданската активност.
Демокрацията в България е сведена до правото на глас по време на избори, а критиката и публичността са директно изоставени. Правителствата внушават, че демонстрациите на недоволство и студентските окупации са нещо нередно и се опитват да прикрият собственото си учстие в изграждането на тези митове. Очернянето на особено дейни протестиращи и мобилизирането на групи хулигани повтаря политически методи от 20-те и края на 40-те години на ХХ в.
Резултатът е изгодна за управляващите апатия у гражданското тяло.

 Посланикът научи от нас, че прекият повод за началото на окупацията в СУ и другите университети е било противоконституционното решение на Конституционния съд за връщането на Делян Пеевски като народен представител.

Протестът срещу неетичното поведение на председателя на Конституционния съд проф. Димитър Токушев даде началото на окупационното движение.

  

                Заявихме, че имаме нужда от вниманието на европейските медии, а при възможност – и за контакти с други европейски посланици, тъй като в Съюза грешките и слабостите трябва да се посочват солидарно (каквато позиция беше заявил и посланикът на Нидерландия през лятото).

Зададохме въпроса за случая с Иван Бедров и Еми Барух от Deutsche Welle и какво означава той от немска и изобщо европейска гледна точка за България.

Отговорът на Матиас Хьопфнер беше, че европейските медии имат все по-засилен интерес към ставащото тук.

  

Позицията ни с посланик Хьопфнер относно мястото на университетите в политическия процес е еднаква: висшите училища са естествени места за формиране, изразяване и отстояване на общественото мнение, включително и с ефективни протестни действия; разбира се, без тяснопартийна агитация.

В този смисъл е логично, че в последните дни Ранобудните втвърдиха режима на допуск в окупираната сграда на Ректората на СУ.

  

Изказахме негативно мнение относно каквито и да било надежди за реформиране на БСП или за проевропейска активност на ГЕРБ заради прекалено силната им зависимост от чисто корупционни практики.

Всъщност казахме пред посланика, че настоящото Народно събрание не включва реална опозиция и в него няма нито една действително приемлива за обществения интерес партия. На практика в България се е стигнало до почти абсурдното положение една по същество феодална партия на едри картелни собственици да си присвоява лява реторика, съюзявайки се с екстремни националисти и псевдолиберално движение, в Парламента да има фалшива опозиция със същия постокомунистически произход като АТАКА, БСП и ДПС, а извън пленарната зала да става почти невъзможно обединение на християндемократи, лявоцентристи и природозащитници в името вече не на отделни принципи, а на опит за елементарна нормалност.
Споменахме и нетърпимото поведение на депутата от БСП Борис Цветков, който беше довел хулигани в двора на Ректората по-миналата неделя и ръководеше опита им за нахлуване в сградата.
Посланикът определено не остана очарован от този разказ. 

  

                Потвърдихме собствената си загриженост за европейския избор на България и подмяната му с евроазиатски, при това с цената на заглушаването на гражданската критика към управлението. Заявихме готоност за протести и до, и след оставка, ако политическият пейзаж в България остане под контрола на мафиотски картели. Изразихме и съмнение, че външната информация за Христо Бисеров от ДПС би достигнала ДАНС, ако Пеевски беше останал шеф на Дирекцията.

  

Продължилият неочаквано дълго разговор приключи с покана за участие в поредна конференция относно свободата на медииите и картелната им зависимост на 29 ноември в посолството и със заявено желание за нов разговор вероятно в началото на януари 2014. Посланикът ни увери, че днешната среща е била много информативна за него.
За нас пък това беше важен момент в борбата за сваляне на информационната бариера около събитията в България.

....................................................................................................................................................................
Младите, образовани и почтени българи сега държат в ръцете си съдбата на Отечеството. Това са студентите - "окупатори".

Ако Германия смята да подпомогне порива на почтените българи за морал в българската политика и обществен живот, с поредна конференция в посолството си, това означава, че Германия е оставила България в ръцете на руско-българската мафия.

Ако останалата част от "свободния свят" смята с мълчаливо равнодушие да наблюдава неравната битка на самотното добро срещу брутално подкрепяното от Русия мафиотско зло в България..

Това означава, че тези млади АВАТАРИ на Новото Българско Възраждане ще трябва да приемат каузата си като МИСИЯ от Бога и да са готови да изгорят за народа си, без да очакват подкрепа от себичната "демократична" Европа.

Те не трябва да очакват да бъдат разбрани от овцебългарите. Те не бива да се надяват и на благодарност.

Ако обичат Българския си народ, ТЕ, заедно с останалите си млади колеги,  трябва просто да Го поведат и спасят.

Вярвам им.
Бог да ги дари с мъдрост и сила да сторят това.



Гласувай:
8



1. aboychev - БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ
12.11.2013 09:15
ОБХОДЕТЕ ВСИЧКИ ПОДОЛСТВА БЕЗ РУСКОТО
ИСКАЙТЕ ПОНЕ 3 ГОДИШНО
УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ С НЕБЪЛГАРСКА И НЕРУСКА НАЦИОНАЛНОСТ ИЗЛЪЧЕНИ ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ
ИЗБОРИ СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ПО ИЗБОРЕН ЗАКОН ИЗРАБОТЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМИСАРИ И ОДОБРЕН ОТ БРЮКСЕЛ.

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

ИСКАЙТЕ ПРОГЛАСЯВАНЕ НА НИЩОЖНОСТ НА ВСИЧКИ ДОГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА С РУСКИ ФИРМИ, РУСКИ ГРАЖДАНИ И РУСИЯ В ПОСРЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ.
НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ФИРМИ И КАПИТАЛИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА, БАНКИТЕ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ, МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ, ДОБИВА НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ, ТРАНСПОРТА И ТРАНЗИТИРАНЕТО

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

СПОМНЕТЕ СИ
"С НАС МОСКВА Е В МИР И В БОЙ,
ПАРТИЯ "ВЕЛИКА" ВОДИ НИ В НАШИЯТ"
НАЙ-БЕДЕН СТРОЙ.
цитирай
2. demograph - Колкото и рязко да звучи, ти си прав!
12.11.2013 15:27
aboychev написа:
ОБХОДЕТЕ ВСИЧКИ ПОДОЛСТВА БЕЗ РУСКОТО
ИСКАЙТЕ ПОНЕ 3 ГОДИШНО
УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ С НЕБЪЛГАРСКА И НЕРУСКА НАЦИОНАЛНОСТ ИЗЛЪЧЕНИ ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ
ИЗБОРИ СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ПО ИЗБОРЕН ЗАКОН ИЗРАБОТЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМИСАРИ И ОДОБРЕН ОТ БРЮКСЕЛ.

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

ИСКАЙТЕ ПРОГЛАСЯВАНЕ НА НИЩОЖНОСТ НА ВСИЧКИ ДОГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА С РУСКИ ФИРМИ, РУСКИ ГРАЖДАНИ И РУСИЯ В ПОСРЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ.
НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ФИРМИ И КАПИТАЛИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА, БАНКИТЕ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ, МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ, ДОБИВА НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ, ТРАНСПОРТА И ТРАНЗИТИРАНЕТО

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

СПОМНЕТЕ СИ
"С НАС МОСКВА Е В МИР И В БОЙ,
ПАРТИЯ "ВЕЛИКА" ВОДИ НИ В НАШИЯТ"
НАЙ-БЕДЕН СТРОЙ.

цитирай
3. anonimen65 - naistina e prav a vazmojno li e tova ...
12.11.2013 18:43
naistina e prav a vazmojno li e tova koeto iska naistina tova e nachin za izhod ako ruskata mafia niama poddrajnitsi iz evropeiskite strani.ako evropeiskite strani pomisliat za nas a ne za tiah si.te vinagi sa bili sreshtu balgaria do sega za tova I sme edna shepa za tova I sa saglasni s tova geografsko poniatie trakia ,za da vleze turtsia v evropata.kakvo li pecheliat tezi veliki evropeiski sili ot vlizaneto na turtsia v evrosauza?
цитирай
4. demograph - Из целия свят се надига цунами срещу непотената политика. Ще се оправим и сами.
12.11.2013 22:07
anonimen65 написа:
naistina e prav a vazmojno li e tova koeto iska naistina tova e nachin za izhod ako ruskata mafia niama poddrajnitsi iz evropeiskite strani.ako evropeiskite strani pomisliat za nas a ne za tiah si.te vinagi sa bili sreshtu balgaria do sega za tova I sme edna shepa za tova I sa saglasni s tova geografsko poniatie trakia ,za da vleze turtsia v evropata.kakvo li pecheliat tezi veliki evropeiski sili ot vlizaneto na turtsia v evrosauza?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7976193
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10326
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол