Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2013 01:24 - Миришем на чеверме. Пекат ли ни още или вече сме готови за ядене.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 9193 Коментари: 20 Гласове:
12

Последна промяна: 01.12.2013 02:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След революцията идва контрареволюция

Posted by Евгений Дайнов

Редовно напомням, че лошите винаги предупреждават какво възнамеряват да ни сторят.

Въпросът е човек да ги слуша и чува правилно.

Тъй като напоследък лошите са особено изобилни откъм послания, позволявам си периодически да започна да ги обобщавам, разкодирам и представям.

Така поне ще имаме някакъв запис – при всички случаи по-надежден от мимолетната човешка памет – на онова, за което лошите ни предупреждават, че имат намерението да ни сторят.

След като предварително сме били наясно с намеренията, може би когато усетим, как жегата е вече зад ъгъла, ще можем да се противопоставим със, както казват руснаците, „знанием дела”.

След всяка революция, която не си е постигнала целите, неминуемо следва контрареволюция – контраофанзива на застрашените от революцията, които си поставят за цел не само да отмъстят за причинения им страх, но и да върнат нещата в изходна точка. А най-добре – в точка, далеч по-назад от изходната, та следващият път революционерите да трябва да започват от доста по-лоша стартова позиция.

В последните дни българското правителство реши, че революционната опасност е отминала и започна да настъпва – с новия, тип-Лукашенко закон за МВР, с обещания за подаяния за всички, с призиви към ЕС да не ни се бърка в политиката, с прославянето на Тодор Живков и следването на неговия пример „индустриални гиганти със заеми”, със забъркването на нова енергийна вакханалия, състояща се не само от Южен поток и АЕЦ-Белене, но и от нов блок на АЕЦ-Козлодуй, както и с поредния опит за изкореняване на самата идея някога България да добива енергията си от слънцето и вятъра.

Посланието е ясно: ще ви върнем към социализма – поне във вариант Жан Виденов, ако не направо към модела на Живков – а вие ще сте благодарни на подаянията, които ще ви чупим от заемите. Тук 4.50 лв на месец, там – петарка. Да ни благославяте…

Това обаче са игри на оставени без надзор деца в сравнение с онова, което от седмица ни съобщава истинският голям, лош вълк – московският. Него тукашните забавления не го впечатляват. Той иска много, много повече.

И си има, разбира се, местни говорители, които съвсем честно ни заливат с послания, какво ни се готви отвъд детинските занимания на правителството.

След като си взе обратно Украйна, московският вълк вече има конкретни планове и за нашата кошара.

За наш огромен късмет, издържаното от нас обществено радио БНР-програма „Хоризонт” крайно любезно дава през ден думата на петата колона на Русия*, та се осведомяваме редовно за московските планове, настроения и намерения.

Ще се опитам да сумирам основните теми от съобщеното ни досега от ефира на  програма „Хоризонт”.

Тема 1: Само идиоти могат да вярват, че страни като Украйна или България могат да вземат самостоятелно каквито и да е решения относно собственото си бъдеще. Те правят онова, което е договорено между руснаците и американците (може и с участието на германците).

Основният пример, засега, е Украйна. „Мястото на Украйна е в Русия и смешните напъни на поляците да погълнат украинците до нищо няма да доведат”. Това съждение чухме по „Хоризонт” от историк, работещ, разбира се, в БАН. Според историка онова, което се случва на Украйна, не е и не може да бъде плод на нейни решения. Става дума за смешни игри на жалките поляци, които си правят илюзиите, че могат да надиграят руснаците – онези, които могат да съществуват „само като империя” (казано с възторжено придихание от друг ефирен петоколонец).

В друг вариант на същото, двама преподаватели, естествено в СУ, дружно се подиграват с идеята за суверенитет на решенията. Според тях онова, което става с Украйна е план, договорен между – познахте – руснаците и американците, въпреки смешните напъни на – познахте – поляците. В тази версия за света, американците са се оттеглили от Европа и дават коридор на руснаците към Близкия изток, който коридор минава, разбира се, през Украйна и България.

Връщането на Украйна към Русия е изпълнението на първия етап на плана.

Предстои наместването на руснаците в България посредством Южен поток и „много, много други начини”.

В резюме: Мислите за бъдещето си? Чакайте, ще ви бъде съобщено. Нищо не правете – няма смисъл. Никой няма да ви позволи да правите каквото и да е, камо ли – да вземате решения.

Тема 2: Всяка страна, ощастливена навремето от съветския модел на индустриализация, когато влезе в ЕС бива де-индустриализирана и превърната в „територия на Западните сили”, „кошче за отпадъци и имигранти”. Всяка такава страна затъва в бедност и безперспективност, причинена от „оста Париж-Берлин” (в някои варианти смешните поляци също участват, но като агенти на американския империализъм).

Такива бивши индустриални гиганти, затънали в боклуци и оставени без промишленост са (според руската пета колона, любезно съобщаваща ни своята версия за света на вълните на „Хоризонт”) балтийските републики и България.
На фона на тяхното рухване Украйна остава индустриален гигант и, за да се спаси от хищните планове на западните сили (и може би смешните поляци), задължително трябва да стане част от Русия. Защото Путин няма да вземе на украинците заводите, а напротив. Ще ги остави толкова богати, щастливи, могъщи и проспериращи, колкото са сега.

В резюме: Влизането в ЕС е път към бедността; вливането в Русия е път към просперитета. България е извадила късата клечка /ставайки член на ЕС../. А Украйна е спасена от тази зла участ в последния момент, благодарение на прозорливостта и благородството на Путин. Но и България може да бъде спасена, като Украйна (виж долу).

Тема 3: Изобщо, държави като Украйна и България нямат правото да бъдат държави. За да са щастливи техните обитатели, те трябва да станат територии, подопечни другиму. Най-добре – на Москва, тъй като само в този случай ще останат индустриализирани, щастливи, богати и пр.

„Украинската, за Бога, държава не може да съществува”, каза по „Хоризонт” единият от преподаващите, разбира се, в СУ. „Ще се разпадне на три: източните украинци ще отидат там, където искат – в Русия. Западните ще станат асоциирана територия на Русия. А територийката покрай Лвов ще бъде щедро подарена на поляците, защото на Путин тя не му трябва”.

България, разбира се, е не по-малко смешна държавица. Според същия преподавател в, естествено, СУ, жалката „купчина картон, което е Третата българска държава, е обречена на разпад. След това на тази територия ще се появи нещо по-читаво, годно да бъде субект и да отстоява интереса си”. Интереса, както вече видяхме, е България да не е член на ЕС, а – на Русия.

В резюме: Докато правителството се суети и се чуди, дали да ни обещае връщане към Виденов или към Живков, петата колона на Русия ни съобщава истинския дневен ред, в който няма колебание. Напротив, има размаха на евразийската степ: ще ставаме асоциирана (или направо федерирана) република на Русия. И нямаме никаква, ама абсолютно никаква дума по това. Защото такива като нас никога нищо не решават, а се подчиняват на решенията на американците и руснаците.

…След като цялата държава, с всичките си институции и подписани договори с НАТО и ЕС, не може да взема никакви решения, какво остава за нейните граждани?
Какво си мислят жалките протестъри – че имат някакво значение на фона на договорките на великите сили? Че ще постигнат нещо? Че някой ще ги чуе? Смешни са като поляците. Да си налягат парцалите и чакат да бъдат ощастливени от съответните директиви… Това още не е казано, но – предстои. Да не си помислите, че вие лично можете да имате думата по собственото си бъдеще. Отнюд. Вашите господари, когато им остане време, ще ви съобщят, какво ще е вашето бъдеще.

Предупредени сте. Да палим свещи за едно нещо: финансираното от нашите данъци обществено радио БНР да продължава да предоставя (поне през ден, а по-добре – всеки ден) платформа на руската пета колона, та всекидневно да получаваме сводки, какво ни очаква.

Да няма после „Ама откъде дойде това?” когато, като украинците, някоя четвъртъчна вечер си легнете като членове на ЕС, а в петък сутринта разберете, че „в интерес на националната сигурност” вече сте членове на Русия. Хората съвсем честно предупреждават; нито нещо крият, нито ни продават шменти-капели.

Имате уши – слушайте. Имате мозъци – мислете.

И най-важното: не отлепяйте ухо от „Хоризонт”.

Евгений Дайнов

...................................................................................................................................................................
Уикипедия:
* Терминът пета колона се появява в началото на октомври 1936 г., по време на Гражданската война в Испания, когато франкисткият генерал Емилио Мола заявява по радиото, че „метежниците водят четири колони към Мадрид, а петата е в самия Мадрид и в решаващия момент ще удари в тил“.

От този момент словосъчетанието „пета колона“ става нарицателно и по правило носи в себе си отрицателен смисъл, явявайки се синоним на „предателство отвътре“.
...................................................................................................................................................................
Разбира се, че не може да се прави аналог с  четирите колони на метежниците в днешния български  парламент и петата им колона в медиите, БАН и ВУЗ-овете.

Пълен абсурд е да се сравни машата на Русия в БНР "Хоризонт" Пьотр Волгин с испанския патриот генерал Емилио Мола.

Не толкова поради низостта на П. Волгин, с която той играе ролята на предател на българския интерес отвътре, колкото поради факта, че петоколонецът говори по радиото от Мадрид!... / В българския случай - по издържаното от нас "обществено" Българско "Национално" Радио...!.

Пак в нашия случай, петоколонците от БАН и СУ, са само помощен персонал, събиран за да крепи топките на ентусиазираният деконструктор на морала в българското общество Вол/гин.


Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   дпс,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   Украйна,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   пеласги,   движения,   дъ,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,


Гласувай:
131. batogo - !!!:)))Поздрав!
01.12.2013 07:58
Все пак да не забравяме, че ние като народ имаме опит в обявяването на самостоятелни решения въпреки Великите сили и сме доказали, че когато искаме - можем. Постигнали сме и Съединението, и Независимостта си въпреки несъгласието на Великите сили, защото сме го поискали и сме били готови да платим цената за единството и независимостта си. Така и сега, ако го поискаме и сме готови да платим цената на честта и достойнството си като Българи, ще се събудим и ще отстоим Европейското си бъдеще и Националните си интереси, въпреки продажното българско руско-турско правителство, подкрепяно от още по продажните български русофили от сорта на мекерето Волгин и разните там псевдо-историци от БАН и СУ.
цитирай
2. getmans1 - Какво чеверме?
01.12.2013 10:03
Те тия ни пекат като ДИВАЦИТЕ, без подправки!

Нещо позаглъхнаха мераците на Турция за ЕС, така че да не забравяме и ДРУГАТА пета колона /да не забравяме Премяновата „Тракия без граници“/

ДЕКОНСТРУКЦИята заслужава обструкция но от друга страна от къде ще им научаваме мераците макар че си ги знаем.
цитирай
3. ka4ak - Не случайно драпам,за ново ВЪЗРАЖДАНЕ!!!:)))
01.12.2013 10:03
Ножа е опрял до кокъла и е време да се събудим и да се вземем в ръце,за да не предаваме,БЪЛГАРИЯ!!!:)))
цитирай
4. demograph - Да се надяваме, че е останало достатъчно НАРОД способен на това
01.12.2013 10:30
batogo написа:
Все пак да не забравяме, че ние като народ имаме опит в обявяването на самостоятелни решения въпреки Великите сили и сме доказали, че когато искаме - можем. Постигнали сме и Съединението, и Независимостта си въпреки несъгласието на Великите сили, защото сме го поискали и сме били готови да платим цената за единството и независимостта си. Така и сега, ако го поискаме и сме готови да платим цената на честта и достойнството си като Българи, ще се събудим и ще отстоим Европейското си бъдеще и Националните си интереси, въпреки продажното българско руско-турско правителство, подкрепяно от още по продажните български русофили от сорта на мекерето Волгин и разните там псевдо-историци от БАН и СУ.

Децата гласят подаръци на петоколонците за Коледа...И ние трябва да подготвим подаръчета за готвачите на България..
цитирай
5. demograph - Деконструкция на деконструкторите!
01.12.2013 10:33
getmans1 написа:
Те тия ни пекат като ДИВАЦИТЕ, без подправки!

Нещо позаглъхнаха мераците на Турция за ЕС, така че да не забравяме и ДРУГАТА пета колона /да не забравяме Премяновата „Тракия без граници“/

ДЕКОНСТРУКЦИята заслужава обструкция но от друга страна от къде ще им научаваме мераците макар че си ги знаем.

Те са неуморими в наглостта си да разчленят и раздадат България и етноса ни на комшулука, като хапки за бог да прости..Поздрав.
цитирай
6. demograph - Сняг не сняг, студ не студ да се стягаме с подаръци за Коледа
01.12.2013 10:35
ka4ak написа:
Ножа е опрял до кокъла и е време да се събудим и да се вземем в ръце,за да не предаваме,БЪЛГАРИЯ!!!:)))

Възраждане или смърт -това е българския въпрос днес.Поздрав.
цитирай
7. socialismus - Не харесвам Волгин и сменям станцията за да не го слушам
01.12.2013 12:51
но и Дайнов окончателно е напуснал терена на реалността и живее в измислен или внушен му свят. Обаче има 2 важни неща:
1. Изкарани са танковете в подкрепа на либертарианските идеи
2. Вижда се, че дори това не помага. Народът не подкрепя окупацията на СУ, либертарианците и размириците.
цитирай
8. demograph - Какви танкове са мислителите призоваващи към морал?..Почтената политика USA ядрена подводница в Искър ли е?
01.12.2013 20:02
socialismus написа:
но и Дайнов окончателно е напуснал терена на реалността и живее в измислен или внушен му свят. Обаче има 2 важни неща:
1. Изкарани са танковете в подкрепа на либертарианските идеи
2. Вижда се, че дори това не помага. Народът не подкрепя окупацията на СУ, либертарианците и размириците.

А какво подкрепя народът?..Кой говори от негово име? Кои са микрофоните на народа? Кой е народа? - Медиите собственост на социалистическите преуспели младежи и старци ли? Путинова Русия, какво е/?
цитирай
9. staler - нищо ново не може да каже другаря ...
01.12.2013 20:46
нищо ново не може да каже другаря седераст даинов.за такива като него наи важно е путин да е зле а българия да я лекуват недоучили ветеринари като костов,по доказано летални за пациента методики на еднооки тарикати.какво другарю даинов го боли уя,българина за украина,а?южен поток,другарю,е руско-европеиски проект и ако твоите седерасти не бяха толкова ангажирани да служат на здравите сили отвъд океана,можеха вместо да борят путин ,да подпишат един народополезен и обществено прозрачен договор по тоя проект.е,сега го имаме подписан от станишевци/по късно ще разберем какво е подписал,когато ще е много късно/.колко рафинерии по руски технологии,фалираха,другарю даинов в сродните ни изт.-европеиски страни?и колко от тях бяха харизани на руснако-американците?путин си плете неговата кошница,а такива като тебе--седерасти,цоциалисти и пр,нашата я изтърбушихте.
цитирай
10. socialismus - Мнението ми в диалога с demograph
01.12.2013 21:22
demograph написа:

А какво подкрепя народът?..Кой говори от негово име? Кои са микрофоните на народа? Кой е народа? - Медиите собственост на социалистическите преуспели младежи и старци ли? Путинова Русия, какво е/?[/quote]
Не мога да отговоря позитивно, т.е. кого подкрепя народът като цяло защото гласовете на изборите са за 4 партии, но си пролича кого НЕ подкрепя- десницата. Това бе потвърдено и на издребняващите ДАНС-протести. По отношение на медиите като "микрофони на народа" (хубав лаф) не смятам, че те подкрепят социалистическата партия защото имам впечатлението, че левите гости биват прекъсвани и игнорирани, а десните толерирани. Като си припомня и слугинажа пред Б. Борисов и разпорежданията му с SMS- и, както и ясната декларация на водеща журналистка, (ако псевдонимът е истинско име) angpiskova, заявяваща антисоциалистически позиции, а обратното никой не смее да заяви, то медиите нямат никаква нагласа да подкрепят БСП. Друг е въпросът за лъжите, че медиите са леви, но какво ли не е лъгал Дайнов, та да се занимаваме с него?
Така си мисля аз, пък мнението на други може да е различно. Плурализъм.
цитирай
11. batogo - !!!:)))
02.12.2013 07:15
Социалист е, дупе дава за файда и за изгода,
с лъжа ляга, с лъжа става за парата на народа?!
цитирай
12. socialismus - Простено да ти е, глупостта е човешко качество.
02.12.2013 08:32
batogo написа:
Социалист е, дупе дава за файда и за изгода,
с лъжа ляга, с лъжа става за парата на народа?!


Ние сме преходни, мъдростта е вечна!
цитирай
13. sande - Ние да си гледаме Южния паток ...
02.12.2013 18:29
И да оставим на мира другарите Сатанишков и Доган Дръндарски да ни водят.

Накъде?

Натам!
цитирай
14. batogo - !!!:))) socialismus,
03.12.2013 08:24
а ти човек ли си?! :)
цитирай
15. demograph - Нищо ново - искш да си пръчка в циганската кошница на Путин - ами ходи там
03.12.2013 15:41
staler написа:
нищо ново не може да каже другаря седераст даинов.за такива като него наи важно е путин да е зле а българия да я лекуват недоучили ветеринари като костов,по доказано летални за пациента методики на еднооки тарикати.какво другарю даинов го боли уя,българина за украина,а?южен поток,другарю,е руско-европеиски проект и ако твоите седерасти не бяха толкова ангажирани да служат на здравите сили отвъд океана,можеха вместо да борят путин ,да подпишат един народополезен и обществено прозрачен договор по тоя проект.е,сега го имаме подписан от станишевци/по късно ще разберем какво е подписал,когато ще е много късно/.колко рафинерии по руски технологии,фалираха,другарю даинов в сродните ни изт.-европеиски страни?и колко от тях бяха харизани на руснако-американците?путин си плете неговата кошница,а такива като тебе--седерасти,цоциалисти и пр,нашата я изтърбушихте.

цитирай
16. demograph - Да - Вие сте ПРЕХОДни. Жалко че дълго прехождате, но...
03.12.2013 15:43
socialismus написа:
batogo написа:
Социалист е, дупе дава за файда и за изгода,
с лъжа ляга, с лъжа става за парата на народа?!


Ние сме преходни, мъдростта е вечна!

цитирай
17. demograph - НЕ САНДЕ! Насам-натам..СЕГА НАТАМ, ПОСЛЕ НАСАМ..Червени тарикати.
03.12.2013 15:46
sande написа:
И да оставим на мира другарите Сатанишков и Доган Дръндарски да ни водят.

Накъде?

Натам!

Насам-натам. Нагоре-надолу. У лево- у десно. У криво - към криво...според паричките.
цитирай
18. demograph - Ти пък Батого..що за въпрос?
03.12.2013 15:47
batogo написа:
а ти човек ли си?! :)

Он е Пут Ореха...
цитирай
19. socialismus - Отговорът е ДА
03.12.2013 16:47
batogo написа:
а ти човек ли си?! :)

Имаше един, дето смяташе славяните за тор за новите хора. Какво стана с него?
Хайде да не се дехуманизираме защото да смяташ някого за не-човек се отразява пагубно на човещината ти.
цитирай
20. demograph - Едно нещо е безспорен факт - комунистите унищожиха българите и България
27.12.2013 23:53
socialismus написа:
batogo написа:
а ти човек ли си?! :)

Имаше един, дето смяташе славяните за тор за новите хора. Какво стана с него?
Хайде да не се дехуманизираме защото да смяташ някого за не-човек се отразява пагубно на човещината ти.

Можете да си се дърлите с подобните на Дърлева и Вол/гин колкото си щете. . За жалост това е факт, който ни се съобщава postmortem...комунистите изтребиха българите и унищожиха България 2013г. Неоценима бе помощта на руската пета колона наричаща се благозвучно русофили.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 8126099
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10419
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол