Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 17:47 - Троянската кобилка Вагинин изцвили еротично под руския камшик.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2661 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 28.12.2013 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://ivo.bg/

От Москва дръпнаха светкавично юздите на своя троянски кон в България, който си позволи да изцвили жално след еврошамара с острата реакция на Европейската комисия, заплашила преди два дни със санкции страните, сключили двустранни споразумения с „Газпром” за „Южен поток” в нарушение на приетите в рамките на ЕС директиви.


Проруската власт в България обича еврофондовете почти колкото и комисионните от руските енергийни проекти. Ето защо реагира първоначално с другата буза, примолвайки се на Брюксел:

„На преговорите, водени от отделните държави членки на ЕС с руската страна, би следвало да се окаже необходимото съдействие от страна на ЕК”, гласи позицията на правителството, изразена в позиция на икономическото министерство, в която се пледира за диалог, т.е. признава се основателността на европейските забележки и се чете между редовете молба да се отчете фактът на тежестта на руския натиск.


„В този смисъл България би приветствала по-активен диалог между ЕК и Русия по този важен енергиен проект с голямо икономическо и социално значение”, се казва още в позицията, написана с извинителен към Брюксел тон.


Това обаче се случи вчера. Кремъл е имал цял ден да стегне юздите на своята препускаща пета колона в България и резултатът е налице:

външният министър Вигенин втвърди днес съществено позицията и запя в хор с „Газпром” ( точно като смени на бърза ръка тона и в първите дни на своето министерстване по въпроса за участието на „Хизбуллах”, след като въ световния печат отекна като обратен завой намекът му за отказ на София от версията за обоснованото предположение по въпроса).

Да припомня кои са възраженията на ЕС, които Вигенин неглижира днес:

Говорител на еврокомисаря по енергетиката обяви на 5 декември, че ЕК ще започне наказателни процедури срещу страните членки, които не предоговорят споразуменията с “Газпром” за газопровода заради три неспазени европейски норми:

1. Задължителното в ЕС разделяне на собствеността между доставчика на газ и оператора на енергийната инфраструктура, което не е спазено.
2. Достъпът до газопровода на други оператори, който също е задължителен. Подписаните двустранни споразумения не го допускат.
3. Тарифите, които в ЕС трябва да се определят от независим системен оператор, но в двустранните споразумения управлението е запазено за “Газпром”.
Източник: Vesti.bg, позиция на МИЕ от 6 декември 2013 г.

Днес по медиите плъзна „твърдата” версия на петата колона.
В едно от от гледаните телевизионни публицистични предавания близкият до БСП Светослав Терзиев от в. „Сега”, който вдъхновено лобира за любимия на руското ядрено лоби АЕЦ „Белене”, с присъщата му категоричност на преподавател във факултета по журналистика, обясни колко е невъзможно Русия да не победи за „Южен Поток”.
Причината била в нуждата на Италия от газопровода ( видно вероятно от факта на трудно обяснимата с някаква нормална логика близост между Путин и низвергнатия в родината си Берлускони, които на фона на цялата политическа мизерия на италианеца обядваха демонстративно заедно миналата седмица).

Терзиев, бивш кореспондент на БТА в Париж и чест посетител на Брюксел, осведоми надяващите се ЕС да спре „Южен поток” да не се надяват, защото той щял да пребъде - ако не в рамките на сегашната ( явно лоша) Еврокомисия и при сегашния ( несъмнено лош) германски еврокомисар, то след смяната им следващата година.

Както се казва, за София на Москва й трябва един ден за постигане на искания резултат с промяната на позицията, но по отношение на Брюксел, според внушението на Терзиев, все пак ще се наложи да почака половин година.
Няма да е лошо да запомним тази прогноза, за да проверим нейната меродавност, когато му дойде времето…

Можехме да приемем това пророкуване за лековато, ако не гръмна междувременно „тежката артилерия” на петата колона.

В тази роля се изяви външният министър Вигенин, чиято твърдост няма как да се обясни иначе ( на фона на предишната му гъвкавост, каквато прояви на заден ход след опита да оповести завой спрямо сирийската криза в очевидно проруски интерес), освен с изпълняването на задача, поставена от Москва така, че да „няма мърдане” този път.

Дали да има “Южен поток” не е въпрос, който ЕС решава – това е въпрос на споразумение между Русия и част от страните членки на ЕС, заяви министърът на външните работи Кристиян Вигенин в предаването “Животът и други неща” на БНТ.
“Какви са притесненията на ЕК за “Южен поток” тепърва ще се уточнява.

От наша страна изискванията на Еврокомисията са спазени. България отдавна е заявила, че това, което се случва с “Южен поток”, не противоречи на европейските изисквания”, каза Вигенин.
Заявлението на ЕК със забележки към проекта “Южен поток” предстои да бъде анализирано през следващата седмица, обяви той”./ още не е анализирано, но изискванията на ЕС са спазени..!!б.м./
Този проект накърнява интереса на Украйна, но пък в наша полза е да няма транзитни страни за руския газ, който влиза в България, каза още министърът.
Вигенин подчерта, че проектът е от голямо значение за страната ни.
Независимо какво ще се случи в Украйна, този проект ще се осъществи, категоричен беше той. ( Vesti.bg)

По този повод можем да квалифицираме като откровена лъжа предишни изявления на Вигенин, в които той твърдеше, че България с нищо не вреди на Украйна ( договаряйки се сепаративно с Русия за задушаване на украинската упоритост в спора й за природния газ). Той вече е откровен, че проектът ще се случи, каквото и да стане в Украйна „защото този проект е от голямо значение за страната ни”.

/със същата безочливост на професионален предател, Вигенин отиде по заповед на Русия в Румъния да заплаши румънците, че ако разработят газовите си находища в Черно море, ще се сблъскат с безкрайни съдебни дела за акваторията, които България ??? ще заведе срещу тях..б.м./

„..за страната ни”? Е, това явно е точно копи-пейст от руския инструктаж.

Защото за нашата страна, която се казва България, е от полза да бъде лоялен член на ЕС и да държи на думата си към Украйна, чийто народ показва по безпрецедентен начин ( спрямо който и да било друг народ на континента досега), че също желае да се присъедини към ЕС- каквото и да се случи в Кремъл.

Иво Инджев

…………………………………………………………………………………………………

Не мога да отрека, че комуно-русофилиите в България се променят – те отбелязват видимо развитие.!?...

До сега те бяха особено добри само в едно – в предателството на българските национални  интереси в полза на други държави и особено в полза на Русия и Сърбия..

Метаморфозите им около защитата на руските интереси в България ги издигат на по-високо стъпало – сега коминтерно-мафиотите ни са усвоили и ченгеджийските чалъми да продават цинично на Русия и интересите на своите съюзници от ЕС и НАТО, и на партньорите си от Македония, Румъния и Украйна...

Не че тази хватка е някаква иновация за комунисто-русофилите.

Просто сега им изби на челото печатът на позора.

Някои може да обичат да ги шибат с камшици..

Но никой не обича предателите...

/демограф/




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   камшик,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,


Гласувай:
7



1. ok3223 - ЧЕНГЕТО, ШПИОНИНО, ВЛЕЧУГОТО ... Инджев
07.12.2013 18:44
Рони сълзи крокодилски по поръчка на ... до 1989 на КГБ, а днес на ЦРУ и МИ-тата от 1 до 101.
Тооози нема грам съвест, и е с гръбнак от гума и глава на ВООЛ.
САМО БОКО ТИКВАТА МОЖЕ ДА ГО КОНКУРИРА УСПЕШНО НА ТОВА ПОПРИЩЕ ...
цитирай
2. evrazol - Интересен изказ имаш
07.12.2013 19:15
ok3223 написа:
Рони сълзи крокодилски по поръчка на ... до 1989 на КГБ, а днес на ЦРУ и МИ-тата от 1 до 101.
Тооози нема грам съвест, и е с гръбнак от гума и глава на ВООЛ.
САМО БОКО ТИКВАТА МОЖЕ ДА ГО КОНКУРИРА УСПЕШНО НА ТОВА ПОПРИЩЕ ...


Би ли дал мнние за същността на статията, ако ти е възможно?
цитирай
3. demograph - Остави го тоя горе..ТОЙ Е ОТ САДО-МАЗО групата на Вагинин
08.12.2013 00:09
evrazol написа:
ok3223 написа:
Рони сълзи крокодилски по поръчка на ... до 1989 на КГБ, а днес на ЦРУ и МИ-тата от 1 до 101.
Тооози нема грам съвест, и е с гръбнак от гума и глава на ВООЛ.
САМО БОКО ТИКВАТА МОЖЕ ДА ГО КОНКУРИРА УСПЕШНО НА ТОВА ПОПРИЩЕ ...


Би ли дал мнние за същността на статията, ако ти е възможно?

Същината му бяга като пощръкляла кобила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961416
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол