Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2013 02:43 - Индианска демокрация или диктатура на червенокожите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 11131 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 29.04.2015 11:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Туземното население на Америка не е могло да види, че корабите на Колумб се приближават към брега, защото кораб не е съществувал в тяхното описание за света.”

Кораб по техния списък от понятия е било равно на нещо като остров, мачтите като палми, топовете като свирки, а гюллетата като кокосови орехи.

Те просто не са били способни да видят корабите, както костенурката на пътя  не може да види нито пътя, нито  наближаващата кола.

Мнозинството от българите, в това число и управниците на България, не могат да разпознаят демокрацията като друго освен като ново име на авторитаризма, защото демокрация е държавно устройство, което не съществува в тяхното описание за света.

Демокрацията се появява напоследък в инвентарния списък от описания на реалността само на някои българи и то, едва чак когато те са се запознали с демократично държавно устройство, там на място и със собствените си сетива.

Българските политици и държавници, в своето преобладаващо мнозинство не са имали възможността или/и желанието да се запознаят с демокрацията със собствените си сетива., поради което от тях не може да се очаква да разпознаят демократичния начин на устройство и практика в държавата.

Това е причината България да тъпче на място в калта на плосък авторитарен режим остров, наричан от всички тях демокрация.

Точно това е причината единствено успешни държави от бившия комунистически блок да са само тези, които са съумели да поставят начело на държавите си хора, които имат ясно лично сетивно възприятие на понятието демокрация, в които преходът към демокрация бе извършен от хора живели дълго време в демократични държави.

Или в държави където голяма част от населението не е загубило или бързо е придобило лични възприятия за демокрацията, поради близостта и човешкия обмен с демократичните си съседи.

Забележително е, че когато използвайки възможностите на демокрацията, на власт в тези държави отново се появят „индианци”, започва незабавната реставрация на червения тоталитаризъм под различни форми. Като в България например. 

Както и това, че докопвайки се до властта, в повечето случай с индиански средства, туземците задължително започват да влачат островите, барабар с народите си, назад към тоталитаризма и да го привързват с всички подръчни средства за палмите някоя оцеляла индианска империя.

Защото „индианците” колкото и да са добри в политическата реторика и червен шаманизъм, си остават слепи за това което не са виждали никога и винаги се връщат интуитивно към това, което е набито в понятийния им списък..

Това е обяснението на факта, че в продължение на повече от две десетилетия, българските политици и управници не могат да създадат нещо, което да прилича на демократично уредена държава.

Всички те нямат персонални възприятия за демокрацията, а се опитват да създадат такава по описанията на други – било съветници от Запада или хора били на екскурзия в демократични общества.

Но в повечето случаи те строят "демокрация" по описанията на индиански старейшини от дълбочината на сушата, които не само, че не са виждали кораб, но не са и помирисвали морския дъх на свободата.

Това е като да се опиташ да обясниш на индианците, че корабите на Колумб не са острови и ако опиташ да ги накараш „да построят кораб”...
те винаги ще строят остров.

Това е и обяснението на феномена с българските протести и контра протести, имитации на реформи, крадливи управници и криви съдии.

Протестиращите са българи, които са добили сетивна представа за устройството и функционирането на една демократична държава от личен опит,

а контрапротестиращите и организаторите на контрапротестите са българи „индианци”, които не виждат демокрацията, защото такова чудо не съществува в техния списък от устойчиви понятия, които да са формирани с личен опит..


Реформа, според индианците, е да направиш така, че нищо да не се промени.

Да управляваш без да крадеш, според туземците означава да крадеш без да управляваш, а да съдиш право означава да си кривиш душата.

Това е и драмата на българското гражданско общество. Всеки опит на белите хора -гражданите, да построят кораб, се проваля от факта, че и проектантите и корабостроителите са индианци, които рисуват на пясъка с клечки и дялкат дървото с кремъчните си брадви, припявайки в хор Как така Как така  Как така...и пак си строят остров вместо кораб.

Колкото и да е тъжно и далечно, докато начело на държавата ни не застанат водачи, които са вкусили лично демокрацията и са поставили това понятие в списъка от представите си за устройството на държавата, демокрация и просперитет в България няма да има.

Това означава тотална и безкомпромисна подмяна на управляващия елит, състоящ се от обективно слепи за демокрация хора „индианци”, с "бледолики" които виждат демокрацията като това, което реално е.

Такава радикална промяна не може да бъде извършена и реална демокрация в България не може да бъде установена, докато не се натрупат достатъчно на брой "бели" граждани, които да виждат реалностите демокрация, морал, справедливост, прогрес…, а не техните виртуални „индиански” заменки,

Които граждани да се обединят в демократични организации и да излъчат "бели" водачи, в чийто понятиен апарат демокрация означава конкретен работещ вид държавно устройство и почтено лично и публично поведение..

По подобен начин стоят нещата и в останалите сфери на живота в България.

Не можем да очакваме демократични медии, ако те се оглавяват от незрящи собственици и редактори с индиански представи за мисията си в обществото, а статиите им се пишат от жадуващи за дрънкулки червенокожи ..

Не можем да имаме свястна съдебна система докато 99% от магистратите са „индианци”слепи за съдържанието на понятието справедливост в една демократична и правова държава.

Не можем да очакваме системата са сигурност на страната да заработи по правилата на демократичната държава, ако тя се ръководи от „индианци” които нямат представи за ролята си в демократичната държава.

Абсурдно е да си очакваме, образователната ни система да произвежда демократи, хуманисти, пазарно мислещи специалисти и дори почтени бели хора, при положение,

че начело на образованието, на всички нива, са застанали и не мърдат от постовете си допотопни непочтени червенокожи, които обучават поколенията в индианския начин на НЕвиждане на света.


Така стои въпросът със всяка една система в индианската държава.

Те просто възпроизвеждат постоянно комунизъм и мизерия, защото начело им стоят индианци, които под свобода разбират робство, под справедливост лъжа, под благоденствие мизерия, под образование измама, под култура простащина, а под човеколюбие изяждане на човеците..

До постигането на това състояние, българският държавен кораб -остров, ще се води право към скалите на Туземия от слепи капитани-главатари, накичени с вонящите скалпове на собствения си народ и шарени, крадени индиански перушини.

И изборът на белите хора ще бъде само между индианска демокрация или диктатура на червенокожите.
Което си едно и също....

Ако не махнем индианците от политиката и управлението на държавата, ще си останем завинаги „туземна държава", каквато сме в момента.

И съвсем скоро ще ни изтребят.
До скалпа на последния бледолик.
.......................................................................................................................................................

Идеята за "индианците" се роди след прочит на няколко постинга в www.savremennik.blog.bg



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. lovertosimplicity - Поздрави за постинга!
08.12.2013 05:57
С единствената "забележка", която извини ме се явява опонента реално на целия ти постинг, без да го отрича и това е: Не съм съгласен, че не познават Демокрацията, и нямат реален поглед в/у нея, както и реален досег /не визирам консумиран, а като допир от хойкания навън/.
Напротив!
Може да се каже, че я познават отлично и именно затова:
- Първо - ги е много страх от нейното осъществяване.
и
- Второ - така успешно /поне до момента/ й противодействат.

Още веднъж: Адмирации.

ПС: Да се опитам да го кажа и така:

http://www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI
цитирай
2. yotovava - Аман от индианци,
08.12.2013 06:12
.....
Чудесен анализ.
цитирай
3. xmaas - Ау...у...у...
08.12.2013 07:07
Кьоравият герберист взел,че прогледнал!Сигурно ти се е разтреперила ръката,когато си включил в списъка Борисов,а циганина Костов направо си пропуснал...Защо ли?Значи всички според теб сме индианци,а ти вожд...ДЪРТ ЛАЙНАР.
цитирай
4. socialismus - Вразумете се
08.12.2013 10:10
xmaas написа:
...ДЪРТ ЛАЙНАР.

1. Моля xmaas да не засира форума
2. Моля demograph да си припомни, че Ние българите сме траки и като дойдоха македонците не стана по- добре, като дойдоха елините, също, римляни, хуни, узи, кумани, келти, печенеги, монголи, турци, руси, Велчевисти, Дянковисти и Кобург Готисти и кой да е не стана по- добре. Нека направим каквото НИЕ можем.
цитирай
5. demograph - В ИНТЕРС НА ИСТИНАТА АЗ СТАВАМ ЗА ВОЖД.
08.12.2013 10:23
xmaas написа:
Кьоравият герберист взел,че прогледнал!Сигурно ти се е разтреперила ръката,когато си включил в списъка Борисов,а циганина Костов направо си пропуснал...Защо ли?Значи всички според теб сме индианци,а ти вожд...ДЪРТ ЛАЙНАР.

А ако ти си от контрите - значи си индианец. Ще трябва да почакаш - демокрацията ще дойде, когато аз те поведа.
цитирай
6. demograph - Кажи му го социалисте. Ти не си индианец, както виждам. Яхой!...!
08.12.2013 10:24
socialismus написа:
xmaas написа:
...ДЪРТ ЛАЙНАР.

1. Моля xmaas да не засира форума
2. Моля demograph да си припомни, че Ние българите сме траки и като дойдоха македонците не стана по- добре, като дойдоха елините, също, римляни, хуни, узи, кумани, келти, печенеги, монголи, турци, руси, Велчевисти, Дянковисти и Кобург Готисти и кой да е не стана по- добре. Нека направим каквото НИЕ можем.

цитирай
7. get - - Демографе позволи на мен социопата(нормално състояние, за човек израстнал в условията на военният социализъм) да изкажа мнението си ?
08.12.2013 14:42
- Казваш ?
demograph написа:
Това означава тотална и безкомпромисна подмяна на управляващия елит, състоящ се от обективно слепи за демокрация хора „индианци”, с такива които виждат демокрацията като това което реално е.


- Тук се сблъскваме с извечният философски въпрос ! - Кое е първичното - битие<>съзнание ?
- Но преди да си отговорим на този въпрос - Следва да се занимаем с една икономическа и социална категория ? - Тази на PRECARIATа(даваща нарицателното, за човек "прекарий" ?) - под което се разбира: хора, които страдат от ПРЕКАРИТЕТ !
- Тоест, отговарящо на жизнен статус без ПРЕДВИДИМОСТ или СИГУРНОСТ, което се отразява върху МАТЕРИАЛНОТО и/или ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО (благо)състояние, това същото е и (свързано най-вече с !) принадлежност към класата на пролетариата.
Прекариатът като класа на работещите, които нямат свои средства за производство и продават труда си и се характеризира с липса на СИГУРНОСТ НА РАБОТАТА, или с други думи има прекъсвания между отделните периоди, които биват наети или са изпаднали в безработица."
Забележка: Някои, доста успешно са ни внушили(подменили) първичното значение на латинската дума за ЧОВЕК ПОЛЗВАЩ ПЪРВИТЕ ПЛОДОВЕ ОТ ТРУДА СИ ... на латински "пролес", от там пролетарий ... вкарвайки идеята отговаряща на индийското "парий" ?! - но да не се отпускам, в лингивстика и етимологии ... Защото в случая ОПРЕДЕЛЯЩОТО е БИТИЕТО - Правото на владение - Това е което ни прави парии-прекарии или пролетарии-собственици на:
а) средствата за производство
б) плодовете от труда ни !?
- В тази връзка за да си изясня, тази езикова и икономическо-познавателна колизия в понятийната база ми бе от полза:"Към критика на политическата икономика" от К.Маркс - в която се разглеждат въпросите за собственоста: а) върху основните средства и б) благата получени от производство ?
- Накратко ... утвърденият ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ, първо в Саветска Россия и после България носи чертите, които са специфични за т.нар. "АЗИАТСКИ СПОСОБ на ПРОИЗВОДСТВО" - с характерна черта, Чие е ? - Правото на собственост ! - за което Ленин пише (виж В.И. Ленин, Конспект “Переписки К. Маркса и Ф. Энгельса, 1844-1863 гг., М., 1959, стр. 160).
откровенно :
“Ключ” восточных порядков – отсутствие частной собственности на землю” (...) “Вся земля – собственность государства” (...) "Стало быть, национализация средств производства – это не всегда социализм, коли таковая и при фараонах была ! Следующий признак азиатского способа производства – наличие общественных работ, руководимых центральным правительством (В.И. Ленин, там же, стр. 263). Весь объем управления национализированной экономикой, одному азиатскому деспоты физически не под силу, поэтому он ВЫНУЖДЕН заводить над базисом пирамидальную бюрократическую управленческую НАДСТРОЙКУ ." !

- Схващате ли основният нюанс, И СЪЩЕСТВЕНОТО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛЪЖАТА за "Социалната държава" - при която уж, ОБЩОДЪРЖАВНАТА(собственост) била най-СОЦИАЛНО-СПРАВЕДЛИВА база, в същността си Е ? ... една азиатско-тиранична държава, управлявана от БЮРОКРАТИ !

- Това до момента НЕ Е РАЗРУШЕНО ! - Под една или друга форма, то се мултиплицира ... От което следва че ? - прогонвайки едните "бюрократи" на тяхно място ще възпроизведем ... отново ... "бюрократи" - и така до безкрай ?!!
- Безнадежден ли е случая - определено, Не ! - но трябва ни, един сериозен "ремонт" на системата ?!?

- Не направим ли този жизнено необходим "ремонт" - обречени сме да продължим жалкото си съществуване на "географско понятие", а не, държава !!
цитирай
8. demograph - Прекариат - прекараните...Са осъдени вечно да са прекариат.Поздрав.
08.12.2013 15:29
[quote=get]- Казваш ?
.............................................................................................................
- Тук се сблъскваме с извечният философски въпрос ! - Кое е първичното - битие<>съзнание ?
- Но преди да си отговорим на този въпрос - Следва да се занимаем с една икономическа и социална категория ? - Тази на PRECARIATа(даваща нарицателното, за човек "прекарий" ?) - под което се разбира: хора, които страдат от ПРЕКАРИТЕТ !
- Тоест, отговарящо на жизнен статус без ПРЕДВИДИМОСТ или СИГУРНОСТ, което се отразява върху МАТЕРИАЛНОТО и/или ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО (благо)състояние, това същото е и (свързано най-вече с !) принадлежност към класата на пролетариата.
Прекариатът като класа на работещите, които нямат свои средства за производство и продават труда си и се характеризира с липса на СИГУРНОСТ НА РАБОТАТА, или с други думи има прекъсвания между отделните периоди, които биват наети или са изпаднали в безработица."
Забележка: Някои, доста успешно са ни внушили(подменили) първичното значение на латинската дума за ЧОВЕК ПОЛЗВАЩ ПЪРВИТЕ ПЛОДОВЕ ОТ ТРУДА СИ ... на латински "пролес", от там пролетарий ... вкарвайки идеята отговаряща на индийското "парий" ?! - но да не се отпускам, в лингивстика и етимологии ... Защото в случая ОПРЕДЕЛЯЩОТО е БИТИЕТО - Правото на владение - Това е което ни прави парии-прекарии или пролетарии-собственици на:
а) средствата за производство
б) плодовете от труда ни !?
- В тази връзка за да си изясня, тази езикова и икономическо-познавателна колизия в понятийната база ми бе от полза:"Към критика на политическата икономика" от К.Маркс - в която се разглеждат въпросите за собственоста: а) върху основните средства и б) благата получени от производство ?
- Накратко ... утвърденият ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ, първо в Саветска Россия и после България носи чертите, които са специфични за т.нар. "АЗИАТСКИ СПОСОБ на ПРОИЗВОДСТВО"
Но те четат Ленин..! Може и да вдянат.
цитирай
9. demograph - Наблюдавам ги отдавна.. Те НЕ разпознават кораба.
08.12.2013 15:49
lovertosimplicity написа:
С единствената "забележка", която извини ме се явява опонента реално на целия ти постинг, без да го отрича и това е: Не съм съгласен, че не познават Демокрацията, и нямат реален поглед в/у нея, както и реален досег /не визирам консумиран, а като допир от хойкания навън/.
Напротив!
Може да се каже, че я познават отлично и именно затова:
- Първо - ги е много страх от нейното осъществяване.
и
- Второ - така успешно /поне до момента/ й противодействат.

Още веднъж: Адмирации.

ПС: Да се опитам да го кажа и така:

http://www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI

И те винаги ще строят остров на тоталитаризма, колкото и да се напъват да пострият кораб. Те трябва да си заминат чрез тотална лустрация или по пътя на естествената подмяна на поколенията. Уплашени, че все пак някой друг, дори и техните деца и внуци могат да се научат да строят кораби, ТЕ се опитват да да пратят и тях в страната безлюдните острови за да не се разбере, че ТЕ са били слепи индианци...Това си е трагедия.
цитирай
10. get - утвърденият ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ, п...
08.12.2013 19:06
demograph написа:
get написа:
утвърденият ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ, първо в Саветска Россия и после България носи чертите, които са специфични за т.нар. "АЗИАТСКИ СПОСОБ на ПРОИЗВОДСТВО"

Прекариат - прекараните...Са осъдени вечно да са прекариат.Поздрав.
Но те четат Ленин..! Може и да вдянат.


Единствено когато, ние като народ, осъзнаем дълбините на падението си - ще се възправим !

- По^здрав !


цитирай
11. lovertosimplicity - Хах! Караш ме да се смея!
08.12.2013 21:06
demograph написа:

И те винаги ще строят остров на тоталитаризма, колкото и да се напъват да пострият кораб. Те трябва да си заминат чрез тотална лустрация или по пътя на естествената подмяна на поколенията. Уплашени, че все пак някой друг, дори и техните деца и внуци могат да се научат да строят кораби, ТЕ се опитват да да пратят и тях в страната безлюдните острови за да не се разбере, че ТЕ са били слепи индианци...Това си е трагедия.


"Слепи индианци"
Нито са слепи - а още по-малко индианци.
Така добре са си послали...
Така добре са се уяли...
Ти на това... индиянцизъм ли му викаш?!

А и за кораба...
Едно е дали могат - а друго дали въобще искат.
Че как ще искат, като само ще загубят?!
Този кораб за тях /чети "техните интереси"/ би бил ИМпортен, а не ЕКСпортен.
Как тогава мислиш, че дори ще помислят за построяването му?!

цитирай
12. demograph - И аз им се смея приятелю, заащото знам какво се е изсипало от корабите невидимки на главите им....
09.12.2013 00:57
lovertosimplicity написа:
demograph написа:

И те винаги ще строят остров на тоталитаризма, колкото и да се напъват да пострият кораб. Те трябва да си заминат чрез тотална лустрация или по пътя на естествената подмяна на поколенията. Уплашени, че все пак някой друг, дори и техните деца и внуци могат да се научат да строят кораби, ТЕ се опитват да да пратят и тях в страната безлюдните острови за да не се разбере, че ТЕ са били слепи индианци...Това си е трагедия.


"Слепи индианци"
Нито са слепи - а още по-малко индианци.
Така добре са си послали...
Така добре са се уяли...
Ти на това... индиянцизъм ли му викаш?!

А и за кораба...
Едно е дали могат - а друго дали въобще искат.
Че как ще искат, като само ще загубят?!
Този кораб за тях /чети "техните интереси"/ би бил ИМпортен, а не ЕКСпортен.
Как тогава мислиш, че дори ще помислят за построяването му?!


цитирай
13. krumbelosvet - .
11.07.2020 18:33
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960017
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол