Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 23:57 - Интелектуалният напен на един червенокож
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3011 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 18.12.2013 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И това интелектуално недоразумение има наглостта да се сравнява с Иво Инджев!...Нерде Ямбол,нерде Стамбул...Все едно да сравниш Кант с тоя кантонер от в. "Дума"!

Болдвах в жълто текстовете в матряла му по-долу, едвам устоявайки на изкушението да поставя мъглата в главата на "журналистът" във в. Дума А.Симов, изцяло върху червен фон.
Но нямаше да се чете и да се види, що за ветрове веят в главите на индианците.

Статията по-долу, е такъв тъпашки псевдоинтелигентен напън, че би трябвало да  болдвам в червено и целия текст, за да покажа туземния произход на автора. Но тогава хептен нямаше да се чете. Което не би било загуба.

Които са прочели нещо от скромните ми писания, знаят с какво удоволствие  правя дисекция на глупостта, проявила нахалството да се пъчи в публичното пространство, като въшка на челото на ромеец. Сега ще се въздържа от желанието си да взема скалпела, а само ви показвам жълтото в главата му..

Защото автора си е червенокож по манталитет и по природа, а   жълтините, които ръси със самочувствието на малкопоучил, нещопрочел и нищонеразбрал индианец, добре отразяват жълтата каша в "отправните точки", които вождовете са му заръчали да изразява.

Прочетете и сами си направете изводите с какви тъпаци си имаме работа. Единственото положително след напъна му е, че  купчината, която е произвел, е достатъчно голяма за да се вижда отдалеч за да  не се настъпи.

.......................................................................
Сатанинските планове на виртуалното антизападничество

/Снимката я няма, защото опитите ми да копирам образа на индианеца удариха на камък.Червения фон на този надпис дава вярна представа за цвета на кожата му.
А това е достатъчно.

На снимката Александър Симов

 

Автор: Александър Симов

Всички десни текстове, които някога съм чел, са нещастни по своему. Десните в България са големи майстори на това да си измислят световна мъка, за да имат оправдание за съскащата си депресия и маниакалните си изблици на подтиснат синдром на Туарет. Десният ум, в неговата българска разновидност, е изначално меланхоличен и подтиснат, да не говорим за това, че с манихейска страст е в състояние да сведе сложния и объркан свят до "добри" и "лоши" и да се отдаде с радостни интелектуални стонове на това, което е подредил като "добро". Изобщо, ако нямате нерви на водолаз, философската отдаденост на будистки мъдрец, поносимост на болка като Виталий Кличко и желание да се ровите из мръсното бельо на светски репортер, просто не се опитвайте да пробиете желязната решетка на тези извънземни разуми. Мисията е невъзможна, а не си струва човек да жертва мозъчни клетки в името на това да прави дисекция на същества от алтернативна вселена.

Аз обаче открих в себе си екстремистки заложби и реших със стиснати зъби да издържа от край до край ученическото есе на Владимир Левчев, което открих в "Дневник", наречено грандиозно като нацистка поема: "Еволюцията и новият възход на антизападничеството". Този текст, който е объркан като порива на тийнейджър към по-възрастната му съседка, може да бъде четен като изящна и непожелана сатира на интелектуалното състояние на т.нар. български елит или просто като ексцес на някой, чийто хормонален баланс вече почва да прегрява.

За тези, които нямат нерви да издържат текста докрай, ще предам с няколко думи монументалния сюжет на тази есеистична творба. Левчев като ченге на новооткрит амфетамин заплита една блестяща конспиративна схема. Някаква негова позната пуснала снимка от Северна Корея във Фейсбук. Неин приятел коментирал снимката и иронично казал, че "ако хамериканците не им бяха наложили ембарго, сигурно щеше да е още по-приятно място...". Това "хамериканците" обаче прогорило правоверния мозък на Левчев като киселина. Прочитайки тази дума, той изведнъж проумял, че има световен заговор на руските ченгета да наложат антизападничеството и душата му изстенала като Азис в клип, рекламиращ неясната сексуална ориентация.

Нещо повече, разтърсен от фейсбук-параноя, Левчев почва (като хамериканец, преял с холестеролни сандвичи) да издирва във виртуалните ширини ръководен лично от Путин антизападен център, който се осмелява така нагло да се подиграва на САЩ, ЕС и другите империи на абсолютната светлина и радикалното добро. Интелектуалният коктейл, който ни забърква след това Левчев, може да се сравни с имам-баялдъ, сготвен от домакиня с нулев стаж в кухнята.

Текстът му минава през халюцинаторни видения на бившата ДС, потапя се тревожно из парламентарните лабиринти, обвинява всички, които са срещу шистовия газ, че са като минимум агенти на третата братовчедка на Путин и, разбира се, описва се окончателната цел на тази виртуална конспирация - установяването на Евразийска империя, която като някакъв черен Мордор да погълне половин Европа, да смени уискито на интелигенцията с водка и да натъпче тръбите, които ще се ширнат из Стария континент с пошъл руски газ.

Честно да ви кажа, тийнейджърското готик есе на Левчев леко ме разочарова. Аз от време на време чета гуруто на геполитическата конспирация у нас Иво Инджев и очаквах от неговия епигон да постигне поне изобличителните страсти на своя учител. Но това, което при Инджев звучи като симфония от Вагнер, с усещането, че буреносните имперски облаци от Изток се струпват върху небето българско, у Левчев се е трансформирало в някаво жално пищене. Тоест (докъде стигнах, но ще хваля Инджев) разликата между тях двамата е като разликата между Достоевски и Куелю. Но днес ще си говорим за Куелюто на политическите конспирации, за да не рискуваме да разгневим Достоевски, че пак ще има едни сравнения, едни светкавични експлозии, едни проклятия към петата колона и към това, че рускините имат големи цици и мамят младите поколения към себе си, нагло пренебрегвайки изконното западничество на интелектуалеца, живеещ от субсидии на западни фондации.

Текстът на Левчев е готин, защото е обяснение за света в стил "Пипи дългото чорапче". Той предполага, че Западът неизменно е добър и най-важното – тема, по която не бива да се проблематизира и дебатира по никакъв начин. Което е взимане на половината път към някакъв мракобесен интелектуален авторитаризъм.

Забележете - един интелектуалец (и разбира се тоталитарна издънка та дрънка) категорично отрича правото на някой да критикува САЩ или ЕС. Което е много интересно, защото подобен тип отношение веднага изключва целия американски интелектуален елит, който е толкова силно критичен към политиката на своята държава, че вероятнно левчево-подобните ще ги обвинят за гнусни и самозабравили се болшевики.

Подобен тип статии са толкова вредни и за САЩ, и за ЕС, че няма накъде повече. Защото авторитарното съзнание на тоталитарната издънка не допуска нито за миг истинско осмисляне на проблемите, не дава дори дума да се изрече за някакъв спор по европейските цели и пътя на ЕС. Това е една от основните причини словосъчетанието "Европейски съюз" в България да се възприема предимно като някаква неясна географска абстракция. Именно хора като Левчев отдалечават България от Европейския съюз, защото европейският дух е силно критичен, а колективното съзнание на българския десен не само не търпи чуждо мнение, то винаги е склонно да види в него конспирация, защото съди за другия по собствените си субсидии и алкохолни страсти.

Най-накрая в есето се прави извод, че в България се водела война между русофили и прозападници. By the way - думата "прозападник" се римува със задник, което не е критика към хамериканците или към ЕС, а към това, че е време тия пичове да си измислят нова дума – "янкофили", например. Аз твърдя, че това категорично не е вярно. Никой не може да отрече, че в България се пресичат руски и американски интереси, но никой не поставя въпроса за геополитически избор (пичове, този избор беше направен, ако вие сте били пияни тогава, проблемът е изцяло ваш), а за икономически интереси. И, разбира се, предизвикателството пред България е голямо, защото трябва да търси баланс в един изперкал свят, който не може да се възстанови от най-голямата криза на капитализма, която някога е имало. Но да представяш американските икономически интереси като избор на задължитеното добро, е сравнимо с това да виждаш в Русия единствен спасител на бъдещето. И двата варианта са тъпи до умопобъркване.

С друг думи - няма такава Европа, към която Левчев твърди, че принадлежи. Европа е критичен разум, а този образ е един авторитарен кресльо. В света на Пипи дългото чорапче вероятно има абсолютно добро. В прекрасния и гневен свят (о, дааа, какво падение, позовавам се на руския писател Платонов), в който съществуваме днес обаче, няма абсолютно стойности. А откажем ли да говорим смислено по тези теми, тогава сме обречени винаги да попадаме в ръцете на объркани представители на полицията на мисълта на Владимир Левчев и в неговата конспиративна вселена, в която думата "хамериканци" веднага кара съществото му да стене. По доста отвратителен начин.

Коментарът е публикуван в Поглед.инфо
..................................................................................................................................................................

Не мога да отрека, че в насипа от ромейски отпадъци, които ни поднаса индианчето Симов, има и "бисери" на журналистиката.
Например, че рускините с големите си цици мамят младите поколения на България към Путиния. От което следва, че след като ЕС /м.р. е.ч!./ няма цици няма с какво да подмами младите към Европа. От което следва, че ЕС подмамва младите поколения българи с нещо друго. Може пък да са циците на Европа..?!
Друго гениално хрумване на тоя"пич"/много изискан лаф!/ е, че щом като в България се пресичат американски и руски интереси, въпросът за геополитическия избор на България не стои на дневен ред....А мъдреците нека си пишат в книгите, че всичко, във всеки момент от живота, е въпрос на избор. И не случайно избора на пишещият червенокож е в. Дума. Това индианците няма как да го знаят. Те не избират. На тях им избират перушините.
И все в тоя дух, издухалият червенокож реди подобни нелепости.

Но, както е добре известно, не смисъла на думите, а монотонното им повтаряне в Дума и производните и,  довежда племето до пълно изглупяване.




Тагове:   глупаци,   индианците,


Гласувай:
10



1. yotovava - Интересно как А. С. се напъва да прави анализ на неща,
18.12.2013 00:43
от които хал хабер си ням.
"Анализът" е написан по типичен стил - без примери, обобщителски и "великомъдро" - абсолютно типичното да кажем нещо, като не кажем нищо.
цитирай
2. demograph - Индианц бе братко - умен та дрънка.
18.12.2013 01:29
yotovava написа:
от които хал хабер си ням.
"Анализът" е написан по типичен стил - без примери, обобщителски и "великомъдро" - абсолютно типичното да кажем нещо, като не кажем нищо.

цитирай
3. vmir - Ухаааа, този е духовит като вентилатор с една откъсната перка.
18.12.2013 09:49
Подозирам, че не друг, а сам е откъснал въпросната перка, защото са му казали, че по-малка площ на перките намалява въздушното съпротивление и той е направил интелектуалното умозаключение, че това ще увеличи оборотите, ще подобри рязко работата на вентилатора и, че това е откритие, заслужаващо екстаза на цялото червенокожо племе.
цитирай
4. demograph - Направо си е издухал...Поздрави. И всела Коледа.
19.12.2013 20:48
vmir написа:
Подозирам, че не друг, а сам е откъснал въпросната перка, защото са му казали, че по-малка площ на перките намалява въздушното съпротивление и той е направил интелектуалното умозаключение, че това ще увеличи оборотите, ще подобри рязко работата на вентилатора и, че това е откритие, заслужаващо екстаза на цялото червенокожо племе.

цитирай
5. vmir - Весела Коледа!
20.12.2013 02:46
цитирай
6. dobronameren - Допълвам злонамерено, ще кажат някои, че
20.12.2013 05:35
В известния списък от миналия месец в сайта Норешарски пише (под номер 1, защото е по азбучен ред):
Александър Симов - представя се за ляв журналист (редактор в официоза на БСП – Дума – бел.NO), автор на голям брой текстове с невярно и манипулативно съдържание.
цитирай
7. staler - статията /на симов/е чудесна. б...
20.12.2013 23:07
статията /на симов/е чудесна.благодаря за полезната информация.
цитирай
8. nikikm - Тези трябва
22.12.2013 18:25
да си основат партия!Имам в предвид доган,местан, министърката на спорта,/с последното си интервю, спорТната филоложка направо изби рибата! доган и местан,ряпа да ядат! Но стилът им е един и същ.Глуповат,предвзет,с напъни за академичност, език на ниско културни оядени въшки,желаещи да направят впечатление.Че и този.Чудя се защо му обръщаш внимание?То по върховете е пълно с такива ненормалници.
цитирай
9. demograph - Индианците се привличат..
26.12.2013 11:16
staler написа:
статията /на симов/е чудесна.благодаря за полезната информация.

Миризмата на тъпизмите ги опиянява като мухите засъхналата кръв.
цитирай
10. demograph - Простащината на червенокожите е войнстваща, както всяка глупост.
26.12.2013 11:17
nikikm написа:
да си основат партия!Имам в предвид доган,местан, министърката на спорта,/с последното си интервю, спорТната филоложка направо изби рибата! доган и местан,ряпа да ядат! Но стилът им е един и същ.Глуповат,предвзет,с напъни за академичност, език на ниско културни оядени въшки,желаещи да направят впечатление.Че и този.Чудя се защо му обръщаш внимание?То по върховете е пълно с такива ненормалници.

Честита Коледа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7964147
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10306
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол