Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2014 01:41 - Историята на българите е историята на траките. Историята на траките е история на българите!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 20480 Коментари: 66 Гласове:
25

Последна промяна: 13.02.2014 00:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По родна земя, кръв, език, култура и обичаи Ние Българите сме Траките и предтраките.

Скелет на Новата Българска История. Напишете я защото аз ще я напиша и без вас!!..

Въпросът за тракийското историческо минало е отправен пункт за формулирането на българската националната доктрина в частта и:
- КОИ СМЕ НИЕ?

- ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ?

- НА КЪДЕ ОТИВАМЕ?.. 

- КАКВИ ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ?

Колкото и странно да изглежда, ние българите, макар и древна държава и народ, сме изправени пред отговорите на тези въпроси не по-малко драматично и също толкова спешно, както това стои и пред ново-възникналите нации и държави в края на 20 век.

Липсата на, дори и относително категорични, отговори на тези въпроси, обременява народа и държавата ни подобно тревогите на осиновено дете, загубило истината за родителите си.

Ако не им се отговори, неяснотата за миналото ще обърква настоящето ни и ще обвива в мъгла и несигурност бъдещето ни.

Без тези отговори, обикновените хора и държавниците ни ще продължат да залитат от посока в посока, без да могат да вземат ясни решения за съдбата си.

В отговорите на тези въпроси е заложена същността на неформулираната и досега Българска Национална Идея.

Липсата на такава Идея е една от причините за незавидното състояние, в което е българската държава и за демографската смърт, към която тази държава е повела българския народ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

- КОИ СМЕ НИЕ?

Както и да сме се наричали ние самите, който и както и да ни е наричал във времето, ние сме Великите траки. В земята, кръвта, езика, обичаите, облеклото и културата ни са доказателствата за това.

Историята на българите е историята на траките. Историята на траките е история на българите!

Траките са се нароили по днешните ни земи и не са се стопили или изтребени за да изчезнат, както проповядват гръцки, руски и наши лъже-историци, а са били и си стоят и днес, в наше лице, на тази благословена земя и се наричат Българи..

Тракийските преселения са заселили Европа и  големи територии от Азия, и са пренесли културата по дивите тогава земи и народи. 

Културата на Европа и Америките започва от земите ни е създадена от дедите ни.

Културата на Мала и Средна Азия, на Индия Персия е резултат от износа на българска цивилизация в тези земи.

Славяни, като название на мигрирали българи, е руска измислица. Славяните са траки-българи, и днес говорят разновидност на тракийския/българския/ език и не са се пръкнали от блатата на Русия
, а са тръгнали от тук  преди повече от 10 000 години за да се или ги нарекат украинци, поляци, белоруси, руснаци/не всички от тях/,чехи, словаци, сърби, словенци, хървати…

Славяните са тези българи/траки които са останали на изток от папската желязна завеса след разпада на империята на хуно-българите.

Западно европейците и американците са смес от българи и латини. Келтите са траки-българи. Германците и тия около тях са полатинчени трако-българи.

Днешните 15 милиона окситанци във Франция са катари – българи богомили, принудени да се пофренчат с цената на 2 милиона избити по време на последния кръстоносен поход организиран срещу тях.

Днешните румънци са "самороманизиралите се" едва преди 100 години даки -българи.
Днешните "великосърби" са българи ренегати - точно както македонската политическа УДБашийска върхушка.
Днешните руснаци са културно асимилирани угро-фини.

Днешните татари са ислямизирани и потурчени трако-българи.
 
Казаците и украинците са си чисти траки-българи.

Евреите ешкенази са приелите юдеизма хазари/козари потомци и бъдещи държавни врагове на Кубратовите траки българи. 

И всичките тия и подоби на тях български издънки, се дивят и червят, когато откриват постоянно доказателства за трако-българския си произход. Какво ли не съчиняват за да замажат истината горките...


Ние сме родени тук, в свещените земи на създателите на човешкия род, разплодили сме се в благодатните си днешни земи преди десетки хиляди години, борили сме се и сме оцелели на природни катаклизми и човешки противоборства до днес.

Разделили сме се на родове, племена, държави и империи и сме заемали нови и нови територии на земята и в прогреса. Воювали сме помежду си..и сега се делим на по-по-най.


Българската държава е била и преди Цар Резос и Котис Първи, и Севт Велики, и преди Кубрат, и преди Аспарух, а отвъд дунавските траки/българи/славяни само са били присъединявани или са присъединявали сънародниците на юг от Дунава.

*
Тракийското историческо наследство е българско историческо наследство.

Славното минало на нашя етнос започва далеч преди Потопа.

Потопът е велика, библейска, тракийска драма. 

Троянската война е тракийска война.
Бляскавите Царе и Герои от двете страни са траки до един. В тази война гърците са катунарите - мародери, описали се по-късно като героиТЕ.

Египетската цивилизация е творение на „великия северен народ”– траките-българи. Основните житейски думи в староегипетския език са тракийски - старобългарски. Строителните и културните им постижения са резултат внос на технологии от Тракия.

Първите гърци са шепа цигани прогонени от фараоните заради крадливостта им. Днешните гърци носят във вените си повече тракийска/българска отколкото семитска кръв. А в езика им има само няколко десетки афроцигански думи - останалото са български заемки.

Александър Македонски е тракиец, сиреч българин, и е покорил и цивилизовал античния свят с мощта на тракийските конници и пешаци, и с тракийската религия и култура.

„Гръцката” цивилизация е омърсено, присвоено подражание на великата тракийска/българска цивилизация. "Великите" гърци до един са с тракийски произход.

Великият Рим е латинска надстройка върху тракийската цивилизация на етруските фриги-бриги.

Римската империя е постигнала могъществото си под тракийско/българско ръководство.*

И  Западен и Източен Рим са покорили древния свят с геният на траките-императори, тракийските пълководци,  на върховете копията, на остриетата на мечовете и с бойните  колесници на тракийските войни, и с храната и конете от плодородните тракийски земи, произведени от тракийските селяни и майстори.

Сердика/ Средец/ София е била столица на Рим десетки години преди, и по – величествен град от селото Бизантион, докато БЪЛГАРИТЕ го застроят като столица на Рим.

До Фока Източната „римска” империя „Византия” е Империя на траките –българи. Константин Велики е българин. Юстиниан и Теодора Велики са българи. Войните на Новата българска държава срещу Цариград са войни за сваляне на гърците узурпатори от трона на другата българската Империя.

Османската империя е създадена като малоазийска държава на българите/траките антипод на гръцката узурпация на престола и християнството в Цариград. ОсманI, както е записан в официалната турска история векове след смъртта му, е от Витиния областта Сакар - трако-българин на име Княз Камен.

В съюз и войни с т.н. "карамани" българи от Булгардаг /българските планини, обхващащи половин Мала Азия/, той създава империята като българска. Сувар, Булгар и Анкара са български държави в сърцето на Анадола до 1500 година!

И самите турци пишат за Каралица Катерина - българката, която с 10 000 стоманени войни, е правила смешни арабо-монголците в Мала Азия, години наред.+

*
Боговете и митовете на древна Гърция и Рим са тракийските/български богове и митове. Дори митичните животни и растения са тракийски.

Траките: - белгари=беласги=блъгари =хуни=готи=гети=даки=македони =скити=славяни=българи, са изповядвали своето християнството , далеч преди Цар Борис , преди Константин Велики, преди гърците, и преди евреите и преди Исус. Защото и Исус е тракиец орфик и е рисуван от първите християни в катакомбите на Рим като Орфей.

Днешното християнство е юдейско-гръцка подмяна на учението на траките Дионис и Орфей.

Когато гърците, /набожни до гузност после и сега/ , като първи съюзници и културни наставници на римляните, са горили живи и разпъвали на кръст "първите учители"на Христовата вяра по нашите земи, ние траките отдавна сме почитали Бога си на Своя  си език и писменост и по нашия си тракийски начин.

И днес ние славим Бога по своя си начин. Не по гръцкия начин, за който са горени селата и предците ни, църквите и книгите ни. И въпреки всичко не зачитаме схизмата. Много ни е изтрябвало гръцко-руското им признание!.

Българската църква е равна на Римската с Указ на Император Юстиниан Велики! Какви фанариоти и разни московски църковни плебей ще ни се големеят?!..

Историята на траките е в основата модерната европейска история, а не гръцките присвоявания и подражавания.

Древно гръцката и римска култури са само интелигентно или лъжливо надграждане на изумителната с постиженията си тракийска цивилизация.
 
Тракийската култура и технологии / обработка на медта, желязото, земята, коня,колелото, каруцата, колесницата, мечът и скитските лъкове, златото, накитите, керамиката, сградите, дворците  и крепостите, боговете, сатирите, диите, Орфей../са първопол
oженият камък в основите на съвременната европейска и световна цивилизация.
 
Първата писменост в Евразия е тракийската и никой не ни е дарявал с писмо. Траките са дарили половината народи на света с писмо и духовност, с технологии и благоденствие.

Гръцката азбука е приспособена за гръцкия език тракийска азбука , което са направили Кадмус/тракиец от Азия/или Орфей –тракиец от Родопа/или Лин –брат на Орфей..все траки, според самите гърци..!

Истината е, че българския език , едно към едно, е модерна версия на езика на който са говорили траките. т.е.

Ние говорим тракийски език или ако искате тракийският език е български!

Българската азбука макар и „създадена” от българите Кирил и Методий, е гръцка културно-религиозна диверсия срещу българите, за да се скрие трако-българския произход на гръцката азбука и да се присвои трако-българската Първописменост от гърците..

Кирилицата не е „славянска” писменост, а опростената стара трако-българска писменост, разпространена от българите в част от трако-българските поселения и сред туземното население, там където е имало такова..
Вижте
www.prarodinata.blog.bg

Точно както американската писменост не е индианска, а латинска, така и кирилицата не е славянска, а българска.

И какво ли още не ...

Ние сме достоен народ със славно минало.

И ако не стиснем здраво тракийското си минало, скоро ще ни отнемат и миналото, и настоящето, и бъдещето!

И не само ще ни изтрият от лицето на земята, но и от историята.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

*
Няма държава около България, която да не се опитва да присвои тракийското ни минало.

В света все повече се чуват гласовете на коректните историци, за Тракия като прародина на европейските  народи и културна основа на съвременната цивилизация. 

В света се създават нови Унивеситети по тракология, а ние затриваме собствената си тракология и артефакти..!

Най-опасни са опитите на някои руски и немски „учени” полит-историци да припишат на руснаците нашето тракийско минало и дори езика и да запокитят българите в трънаците на историята..

Толкова опасни са и опитите на сърбо-македонистките "творячи" да разкъсат българи от македонци.

А сега и глупостта на българите простаци да откъснат българите мюсюлмани от българския етнос.

Монголо-туранската и ирано/”перско”-алтайските теории за произхода на българите, са създадени в
политически, а не в научни кабинети и се тиражират по света от определен кръг руски историци, a вече и от сърби, гърци, македонисти, туркофили, хървати и кой ли не, с цел да се запрати българския етнос в баирите и степите на Монголия и Туркменистано-Иран-Пущунистан, докато в същото време те се опитват да измъкнат историята ни изпод носа на заспалите ни държавници и българомразите "историци" от феодалната БАН.

Няма народ и държава на Балканите и Мала Азия, който да не е поставил траките в официалната си история, която вече се преподава в училищата им, а гърци, сърби, македонци, хървати, босненци, словенци, словаци, руснаци, украинци, а сега и турци се самоопределят като преки наследници на траките.

Гърци, турци, сърби, руснаци, „македонци” и кои ли не, присвояват  всичко тракийско и изтриват българското и от камъните по територията си, а ние допускаме гръцки археолози да изследват/унищожават/ миналото ни...

Историческите факти за автохтонния произход на българите са унищожавани най-систематично и целенасочено от руските/съветските/власти и от гръцките попове.

*

Няма друга държава на света, която да прахосва великото си минало като българската.

Другите печелят от тракийското минало, ние раздаваме минало, което ни принадлежи и чрез което можем да се въздигнем от калта в която са ни натикали враговете ни.

Истината за траките все по-настойчиво си пробива път в затлачената с национализъм световна научна историческа традиция.

Най-върлите противници на тезата за българите като днешни траки, колкото и да ви учудва това, са българските учени от школата на Златарски и неговите по-глупави съвременни творения като П.Добрев и сие./

А най-злостни епитети са залепили на българите българските „лъжеисторици.

Тезата за автохтонния произход на българите е отричана с най-голяма ярост от български "историци-глупаци" и неуките им поддръжници.

С пряката помощ на „български” историци българската писменост и култура са превърнати в „славянска” писменост и култура.

Със сляпото участие на „български” държавници и културни дейци, 24 Май се афишира и отбелязва, не като ден на Българската писменост и култура, а като ден на „славянската” писменост и култура…!

Сегашната официална българска история е създадена под отровното влияние на гръко-руската имперска историческа школа, и окончателно е деформирана под пагубното въздействие на съветската "соц-историческа" школа, чийто главен стремеж бе унищожаване на националното самосъзнание и оформяне на безволеви групи от хора, лишени от идентичност...

Българската историческата наука трябва да се превърне спояващото звено между миналото, настоящето и бъдещето на България.

Тя трябва да заеме, най-после отговорното си , за съдбата на българите и България, място.

Българската историческа наука трябва, като отговори на първите два въпроса, да помогне на България и българите да си отговорят и на въпросите "КАК ДА ЖИВЕЕМ?" и "НА КЪДЕ ДА ОТИВАМЕ", за да заживеем по-добре днес и да се отправим уверено към едно по-добро бъдеще.

Историческата ни наука незабавно трябва да заеме мястото си на незаменим независим и последователен консултант на българското правителство при формулирането и провеждането на националната вътрешна и външна политика.


Във всички случаи, съвместно с всички държавни институции, независимо от техния политически цвят.

Българите и особено ДЕЦАТА на България, трябва незабавно да започнат изучаването на миналото от най-дълбоката древност, в историческата му 10 000 годишна непрекъсваемост.

Тракийското минало на българския род трябва да стане припоят, с който да се слепят здраво разкъсваните от околни и далечни врагове, български етнос и държавност.

*
Историята е приложна наука за реалния свят и е висша вътрешна и външна политика.

В глобалния свят, историята е висша Геополитика!

Трябва да се научим да правим тази политика.

Или ще изчезнем от историята.

......................................................................................................................................................................
Не четете мен.
Четете
www.sparotok.blog.bg
www.sparotok.blogspot.com
Четете с отворени очи всички автори, които пишат за траките и българите, а и за световната история изобщо.
И ще видите как ще откриете величието на нашия народ, затрупано с отпадъците на лъжата.
Но ние ще разровим всичко и ще покажем на света КОИ СМЕ, ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ, НА КЪДЕ ОТИВАМЕ и КАКВИ ЩЕ БЪДЕМ.
+
Зад всяка моя теза стоят неопровержими изследвания на на необременени автори. Ще ги посоча по-късно.
Ето ви едно вълнуващо доказателство:
Dio Cassius, римски историк пише през 2-ри век AD „нека не забравяме, че /Императорът б.м./ Траян беше по рождение тракиец в истинският смисъл на думата./"let us not forget that a Trajan was a true-born Thracian."

++
Ето ви малко за българските държави в Мала Азия.
http://www.burgasnews.com/komentar/komentar/42500--oshte-za-balgarskata-darzhava-v-turtziya

 






Гласувай:
25


Вълнообразно


1. leonleonovpom - Поздравления!
05.01.2014 06:30
Великолепно описано, с логично свързване на фактите
Историята е манипулирана, това е безспорно, било злонамерено, било от неграмотност. Първо, ясно е ,че знанията в науката-медицина, астрономия и особено в математиката идват от по древни цивилизации, не от гръцката
Хубав пример за неграмотност даде вчера Аристотелис: Българите живеели на територията на днешен Казахстан, който се намирал северно от Кавказ.
Без коментар, това го пишел някакъв късноантичен автор, не го запомних, защото е много весело като факт
Някой автори ни поставят южно, други Северно от Кавказ, като чи ли Кавказ е като Средна гора, за два часа пеша може да направиш преход с бърз ход!
Неграмотното подражателско наименование тракедонист, дадено от яростните в действителност привърженици на тезата, че българите са узурпатори на тези земи/ да ги пита човек, какво пък търсят гърците в тях, те са тракийски/ не дава отговор на няколко важни въпроса:
-Кое е страшното , българите да произлизат от тези, сегашните им земи и кое е хубавото да са узурпатори?
-Как се обяснява наличието в езика ни на хиляди общи думи с латинския и днешния италиански и то основни, , без който езикът увисва-базов глагол, в животновъдството-българите са конен народ, а излиза ,че нямат дума за муле , кобила , паша ,пастир, овца, агне и така нататък!?
Откъде пришълци от Средна Азия, че и от Далечния изток ги владеят?
И много други въпроси.....

цитирай
2. vmir - Вярно е.
05.01.2014 06:41
Толкова е вярно, че единственият ми сериозен страх е да не легнем на стари лаври.

Защото от десетилетия не сме народа, който бяхме преди 100 години, когато деца са учели родителите си на култ към знанието и училището, а българите са били сочени като пример за трудолюбие, благородство и гостоприемство.

Помня и виждам драстичната разлика между възвишените представи на баща ми от детството ми и днешните му тарикатски изпълнения, попити от условията и примерите наоколо. Разликата между двете е от земята до небето и то не в полза на помъдряването и почтеността, както предполага напредването на възрастта... Затова се страхувам, че "пресвещените старини" са нищо повече от бисери за свинете, които ще ги стъпчат в калта и заринат отново под мръсотиите си. Такива рефлекси се култивират целенасочено у нас през последните 7 десетилетия, отглеждането им даже е превърнато в политика и дори професия. Съжалявам, но не искам да си затварям очите повече, това няма да спре попълзновенията на вандалите и ликвидаторите.
цитирай
3. olivie - Поздравления
05.01.2014 09:04
"Християнството е юдейско-гръцка подмяна на учението на траките Дионис и Орфей.
По времето когато гърците, /набожни до гузност после и сега/ , като първи съюзници и културни наставници на римляните, са горили живи и разпъвали на кръст "първите учители"на Христовата вяра, по нашите земи ние траките вече сме славили Исус и то на Своя език и писменост." Само трябва да се изглади цитираното противоречие, защото не може хем християнството да е юдео-гръцка подмяна на тракийското учение за Дионисий и Орфей, хем самите траки да са го проповядвали преди юдеите/гърците... Тук е мястото да бъдат споменати богомилите и отражението им - катарите в Европа, като разпространители на Закона на Орфей, идиотско тълкуван като ерес спрямо християнството, възникнало по - късно от него. Историческата истина изисква тези категории да бъдат поставени на местата им. Обезателно е необходимо и да се върнем към общите ни, тракийки /дако-мизияски/ корени с днешните румъни, насилствено "пофренчени", което продължава и до днес. Вярвам, че съвсем скоро "земята ще се отвори и всички ще разберат кои са българите", както казваше Ванга.
цитирай
4. aboychev - ОТРИЧАНЕТО НА П.ДОБРЕВ НЕ Е В ПОДКРЕПА НА НАПИСАНОТО В ПОСТИНГА
05.01.2014 09:31
П.ДОБРЕВ СЕ Е КОНЦЕНТРИРАЛ ВЪРХУ ОПРЕДЕЛЕНИ СТРАНИЦИ
ОТ ГЛОБАЛНАТА НИ ИСТОРИЯ.
КАТО ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО НАПИСАНОТО В ПОСТИНГА НЕ МОГА ДА НЕ ОТБЕЛЕЖА,
ЧЕ ПОСТАВЯНЕТО НА РАВЕНСТВО МЕЖДУ
отровното влияние на руската, немска и австроунгарска историческа школи
Е ГРУБ ОПИТ ДА СЕ РАЗМИЕ ОТГОВОРНОСТТА НА
РУСКАТА АКАДЕМИЯ КАТО ИЗПЪЛНИТЕЛ НА РУСКАТА ПОЛИТИКА И
ДА СЕ ПРИРАВНИ С ОТГОВОРНОСТИТЕ
НА НЕМСКАТА И АВСТРОУНГАРСКАТА АКАДЕМИИ, КОЕТО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ВЯРНО.
ТОЧНО ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ АКАДЕМИИ ОТ БЛИЗО ВЕК
ОТРИЧАТ ПОНЯТИЕТО ЦЪРКОВНО СЛАВЯНСКИ ЕЗИК И ДОКАЗВАТ,
ЧЕ ТОВА Е АВТЕНТИЧЕН СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК,
НО ТОВА НЕ СЕ НРАВИ НА РУСОМАНИТЕ ИЗМИСЛИЛИ
РУСКИ ЕЗИК И РУСКА КУЛТУРА,
ЗА ДА СЪЗДАДАТ ХОМУНКУЛУСА НА БЛАТНИЯ ЦАР - РУСКАТА НАЦИЯ
И ОПРАВДАЯТ ПРЕТЕНЦИИТЕ МУ ЗА ИМПЕРИУМ
ВЪРХУ СЪЩО ТАКА ИЗМИСЛЕНИЯТ "СкЛАВиЯНСКИ" СВЯТ.
ПРЕТЕНЦИЯ,
КОЯТО ДНЕС ОТНОВО НАЙ-НАГЛО СЕ ЗАЯВЯВА
ОТ ПОРЕДНИЯТ САТРАП НА ИЗМИСЛИЦАТА РОССИЯ - ПУТИН
И БУРНО СЕ АПЛОДИРА ОТ ПРОДАЖНИЦИТЕ РУСОФИЛИ В СТРАНАТА НИ.
УНИЩОЖЕТЕ БАН,
ДА СЕ САМОУЧРЕДИ АБН
АКАДЕМИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАУКИ
С ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ :
ТРАКИЙСКО МИНАЛО,
ХУНОРСКО МИНАЛО,
ЕВРОПЕЙСКО МИНАЛО,
ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ГЕНЕЗИС НА НАЦИИТЕ
БЪЛГАЛСКИ ЕЗИКОВИ ГНЕЗДА И ОБЩНОСТИ,
БЪЛГАРСКИ ОБИЧАИ ЕТИКА И ПРАВО,
РЕЛИГИИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ.
КРАЖБИ И ФАЛШИФИКАЦИИ НА ИСТОРИЯТА НА ТРАКО БЪЛГАРИТЕ
ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ, ДИМИТЪР СЪСЕЛОВ, И ЙОРДАН ВЪЛЧЕВ
ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ПАТРОНИ НА АБН
И ПОСМЪРТНО ДА БЪДАТ УДАСТАЕНИ СЪС ЗВАНИЕТО
АКАДЕМИК НА БЪЛГАРСКАТА НАУКА
цитирай
5. demograph - Всички сте прави в нещо. Аз не се правя на историк. Аз просто искам да се разбере, че историята е оръжие
05.01.2014 13:02
Аз просто искам да се осъзнае, че историята не безсмислена драсканица на тоя и оня. Историята е оръжие. Който върти умело това оръжие - печели битки по всички фронтове. Който не го умее или е забравил какво има в ножницата си, живее в мъгла и тъне в мизерията отреждана за набедените за сирачета. Не е важно какво другите пишат и мислят за нас. Важно е какво ние самите поставяме в основата на произхода си. Ние сме наследниците на великите траки. Това ни прави собственици на огромно богатство, което може да ни бъде залог за блестящо бъдеще.
Чрез отношението към историята ни, можем да оценяваме кой кой е в съвременна България.
П. Добрев и подобните му са на една крачка от истината за българите - да запишат, че езиковите, културни и материални атрефакти откривани по иранските и околните на Иран земи са остатъци от цивилизационните походи на трако-българите. Тогава всичко си идва на мястото и историята ни става непрекъсваема от преди поне 10 000 години. Кой е този друг народ който може да докаже държавност и етническа устойчивост от 10 000 години до днес. Кому това не изнася?
Но те не го правят!?...Защо?
цитирай
6. bgwest - Напълни ми душата. Обобщено, кр...
05.01.2014 20:09
Напълни ми душата.
Обобщено,кратко,ясно,точно.Право Куме в очи.
Успех!!!
цитирай
7. leonleonovpom - Много силен коментар е № 5
05.01.2014 21:00
Изключителен коментар, който дава естественото продължение и завършека на този постинг
Заслужава да бъде отделен в самостоятелен постинг, с малка обработка и допълнения
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Направил си едно стройно обобщение ...
05.01.2014 21:47
Направил си едно стройно обобщение на най-важните моменти от историята на траките, описана много подробно в постингите на Павел. Всичко там бе подкрепено с литературни источници и сведения от нови архелогични разкопки по нашите земи, ама кой да ги чете. Даже тук в блога се намериха хора, които да злословят срещу него, че не бил учен, не бил историк, археолог и т.н. Най-лошото е, че модераторите не го подкрепиха и плюха на собствените си правила за ползване на блога. Блогът е едно огледало на нашата действителност в малък формат. Та мисълта ми е, че не само руски и български псевдоучени пречат умишлено да излезе наяве истината за това, че сме преки наследници на траките. Обикновените хора не са дорасли до там, че да го приемат за нормално, след като години наред са ни учили на друго. В този смисъл приемам делото на Павел като мисионерско и му се възхищавам, защото сложи в джоба си много по-изучени, но продажни и/или невежи люде.
Поздравления за постинга.
цитирай
9. raders - Както кажеш. Басирам се, че на 99. 99 ...
05.01.2014 22:35
Както кажеш. Басирам се, че на 99.99 процента от нашенци им е все едно какви са били прапрапрадедите им. Съвсем друга е грижата им /тази за оцеляването/ и ти я знаеш много добре.
цитирай
10. stamenmihalevski - до 9 raders
06.01.2014 00:04
Имаш право, но едва ли процентът е толкова висок. Само че е така, именно защото по този въпрос (за произхода и за "пътя" на предците ни) се знае малко. Ще дам пример. Ако аз съм син на бедни и необразовани хора, то вероятно амбициите ми ще са не по-високи от това да не изгубя постигнатото от родителите ми и поне малко да ги надскоча. Като цяло да оцелея, а ако може и да понауча или поспечеля малко. Ако съм син на богати и образовани хора, то амбициите ми може би ще са да удвоя богатството и ако може да се образовам още повече. Ако пък родителите ми са бедни, но образовани и имали някога цяло състояние, което са изгубили или някой им го е откраднал, или пък те самите са го пропиляли, то аз сигурно ще се опитам да се образовам и да спечеля пари. Ако успея, ще се стремя да не допускам тяхната грешка и да пропилея или да позволя на някой да ми открадне благата. Без значение колко съм кадърен, ако не съм амбициозен, никога няма да постигна много, защото дори няма да опитам. Пътят към успеха винаги преминава първо през мисълта, че е възможно да успееш, а знаеш ли че родителите ти са успели, то се чувстваш длъжен поне да опиташ, чувстваш се по-сигурен в себе си, знаейки че щом те са успели, значи е вероятно и на теб да ти се случи и никога няма да се задоволиш само с мисълта за оцеляването, защото ще се чувстваш губещ. Ако знаеш че родителите ти са "учителите на света", то всеки по-лош успех няма да е задоволителен, което обаче е нож с две остриета... затова пожелавам на всички повече щастие през новата година :)))
цитирай
11. nikikm - Поздравления Демограф!
06.01.2014 20:06
това,което си направил е впечатляващо и не е толкова плахо,както това на изтъкнати наши историци,което не означава,че не е вярно!
Виж това:"Сегашната официална българска история е създадена под отровното влияние на руската, немска и автроунгарска историческа школи, и окончателно деформирана под пагубното въздействие на съветската "соц-историческа" школа, чийто главен стремеж бе унищожаване на националното самосъзнание и оформяне на безволеви групи от хора, лишени от идентичност...",от твоя постинг.
Коментирай, как така и руската и немската и австроунгарската школи,като се има в предвид,че интересите им са разнопосочни,са така единни в неглижирането на българите и тяхната история?Кое ги координира? Много важни въпрос! Ще те избавя от възможността да ми отговаряш. Те не са национални,еврейски са и не за друго,а защото Световната история сочи: Богоизбраният народ НЕ СА ТЕ, НИЕ СМЕ! Това е основата на хилядолетните борби против Българите-Християни,водена от богоборческият народ, без ние да знаем! За това сме в това положение!
цитирай
12. get - - Този знак, се води като образец на най-стаото ПРОТО-ПИСМО ?
06.01.2014 21:07
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Cuneiform_sumer_dingir.svg

- Звучението му разчитането фонетично е ? - Дин + Гир !!

- Семиотичното му "разчитане" е Ден(Бог) + Грее !

- Ако се обърнем към семиотиката на главният бог в римският пантеон: Юпитер, той има по-стара форма Йо+патер ... още по-старата документирана форма на първата част е "Евой" - Него (още) Той ! - втората част е ясна "баща" !
- Другото документирано ОЩЕ ПО-СТАРО име на същият бог е Тин(превежда се) Ден ... ! - среща се още и като "Тиу-Диу" и двете форми на същото "Ден" !!
- По-старата, друга известна ни като Зевс форма е била Зиу-Жиу - Значение:"Жив(от) !

- Но поради простотиите вкарани и по-късно залегнали най-вече по вина на Златарски и Ко, на нас ни бе преписан тЮркски плюс мигрантски произход ! - поради това нашите историци и лингвисти ... Не си дават и най-малко усилие да обяснят, че в български а още повече в СТАРО БЪЛГАРСКИ тези езикови леми, са лесно установими и ЛЕСНО ПРЕВОДИМИ !! - Но иначе, се изкарват "гръцки", та дори и турски !! ... та от ДинГир ... Стана на Тен(г)Ри ... вероятно и на бог ТанГра на който се кланят разни Саракти и други подобни тюркско-прабулгаристки бълнувания, на част от нашите полуинтелигенти "тенгриянци" !!

- Пътят започва с първата стъпка ! - сбъркаме ли я, не знаем ли за къде сме се запътили - задължително достигаме грешното място !

- Честита, да ти е Новата година ! - да ти спорна, берекентия и амбарлия 2014-та ! ... тези наричания ги е имало в архаичният ни български език ... За ваше сведение, те се явяват епитети носени от РИМСКА богиня !

- Де ги тюркофилите - да ми обяснят, че берекет е "турска" заемка в българският език :)) !
цитирай
13. bezistena - Възстановява се Свещената Българска=Римска световна империя!
06.01.2014 21:53
Великолепен си,Приятелю!
Статията ти издига новата наука БЪЛГАРОЛЮБИЕ и ИСТИНОЗНАНИЕ на следващото високо стъпало на зикуратната пирамида на познанието,на върха на която ни очаква ИСТИНАТА !
ИСТИНАТА за изначално сътворенческата и съзидателна роля на света от Българите и мисията йм на Духовни водачи и цивилизатори на всички племена и народи като свята Божия свещеническа каста!
ИСТИНА,СКРИВАНА С ЦЕНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТЕН ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД И МИЛИОНИ МЪЧЕНИЧЕСКИ ЖЕРТВИ НА БЪЛГАРСКИЯ БОЖИ НАРОД!
ИСТИНА,ЧИЕТО ВРЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ДОЙДЕ СПОРЕД ПРЕДВИЖДАНИЯТА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪВРЕМЕННИ СВЕТОВНИ=БЪЛГАРСКИ ПРОРОЦИ НОСТРАДАМУС,ДЪНОВ И ВАНГА!
ИСТИНА,КОЯТО ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ СТАТУТА НА БЪЛГАРИТЕ НА ДУХОВЕН И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЕЛИТ НА ВСИЧКИ НАРОДИ И ТЕХНИ АБСОЛЮТНИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ И УНИВЕРСАЛНИ РЪКОВОДИТЕЛИ!ИСТИНА,КОЯТО ЩЕ РАЗКРИЕ БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ И СЪЗДАТЕЛИ И ГОСПОДАРИ НА СВЕТА-Боговете Исус и Мария Магдалена,Които сега ще ви разкрием във всички възлови понятия в нашия коментар чрез шифъра и кода от
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061

ИСТИНОЗНАНИЕ=Исуз и Диана
ИСТНОЗНАНИЕ=ЗНАНИЕ за Иса и диана
ИСТИНА=Иса и Диана
ЗИКУРАТ=Трака Иза
ПИРАМИДА=Богиня Диана Мария
ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА=Трака Иза и Богиня Диана Мария
СЪЗИДАНИЕ=Исуз и Диана
МИСИОНЕРИ=Мария и Иса

„Римската империя е постигнала могъществото си под тракийско/българско ръководство.
И Западен и Източен Рим са покорили древния свят с геният на траките-императори, тракийските пълководци, на върховете копията, на остриетата на мечовете и с бойните колесници на тракийските войни“...от което следва логическия абсолютен извод,
че щом императорите,пълководците,духовниците,войните и народа на Римската империя са все Българи-Траки,и всички събития са ставали по нашите земи,то римската империя е 100% Българска-което ние доказваме категорично във всичките си материали!
цитирай
14. bezistena - към nikikm
06.01.2014 22:30
„Световната история сочи: Богоизбраният народ НЕ СА ТЕ, НИЕ СМЕ! Това е основата на хилядолетните борби против Българите-Християни,водена от богоборческият народ, без ние да знаем! За това сме в това положение!“
Това е епохалната тайна ,истина и жертвена трагедия на Българите и човечеството, Приятелю,която е проектният фундамент за много хилядигодишното закаляване при екстремални условия на Българският свят народ и обучението и подготовката му за Духовен и интелектуален разсад и Духовни универсални служители,водачи и управници на всички народи и племена!
Който народ и на който език познаят Господ Бог-това е Божият народ!

ГОСПОД БОГ=ПОГОД С БОГ=Богиня Диана и Бог Иса,
където БОГИНЯ ДИАНА Е Мария Магдалена,а Бог Иса е Бог Исус!

Е,познахме Си Ги и никой повече не може да ни Ги вземе!Още повече,че сме и Техният народ:
БОГОИЗБРАН НАРОД=НАРОД на Бог Иза Вер(Змей)=Народ на Бог Исус Змея-Всемогъщият Бог Исус с животинския Змейски владетелски календарен титул на Българската Божия потомствена династия Дуло!
Сега ще си вземем и Божието наследство!
Благословени сте,Българи!=
=Българите сте на Балга Иса Ел Бог=Българите сте на Българина Бог Исус Змея!
Така ви насочваме към темата,защо всички имперски династии в Азия и по целия свят,начело със змейския символизъм на Дуло, имат за династични титули,регалии и висша съкровена хералдика Змейски символики и крият упорито,че имат рептилски(змейски)корени,приемайки ги буквално!
цитирай
15. demograph - Този коментар е развитие на призива ми. Да обикнем себе си!
06.01.2014 22:56
stamenmihalevski написа:
...Ако аз съм син на бедни и необразовани хора, то вероятно амбициите ми ще са не по-високи от това да не изгубя постигнатото от родителите ми и поне малко да ги надскоча. Като цяло да оцелея, а ако може и да понауча или спечеля малко. Ако съм син на богати и образовани хора, то амбициите ми може би ще са да удвоя богатството и ако може да се образовам още повече. Ако пък родителите ми са бедни, но образовани и имали някога цяло състояние, което са изгубили или някой им го е откраднал, или пък те самите са го пропиляли, то аз сигурно ще се опитам да се образовам и да спечеля пари. Ако успея, ще се стремя да не допускам тяхната грешка и да пропилея или да позволя на някой да ми открадне благата. Без значение колко съм кадърен, ако не съм амбициозен, никога няма да постигна много, защото дори няма да опитам. Пътят към успеха винаги преминава първо през мисълта, че е възможно да успееш, а знаеш ли че родителите ти са успели, то се чувстваш длъжен поне да опиташ, чувстваш се по-сигурен в себе си, знаейки че щом те са успели, значи е вероятно и на теб да ти се случи и никога няма да се задоволиш само с мисълта за оцеляването, защото ще се чувстваш губещ. Ако знаеш че родителите ти са "учителите на света", то всеки по-лош успех няма да е задоволителен, което обаче е с две остриета... :)))

Ако обикнем себе си, ще видим колко прекрасен народ сме. Ще отхвърлим опитите да ни натикат в калта като ПОСЛЕДНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ!..И кой ни тика в калта? - Вчерашните ни васали, онзиденшните ни чираци, миналите ни лакеи, бившите неграмотници, старите ни врагове, собствените ни ренегати! Я да си еб'т майката! Не стига, че сме ги свалили от клоните, ами и днес ще им търпим маймунджилъците. Ние сме богоизбрания народ! Евреите и гърците не могат да ни го простят. Ренегатите са винаги най-злостните врагове на род и вяра. Заблудените се отвръщат от дедите си..Но слепите ще прогледнат, глухите ще чуят, а заблудените ще се завърнат в стадото. Защото БОГ вижда!
цитирай
16. demograph - Вече и децата различават старобълграските думи в турския, само нашите туркомани са слепи
06.01.2014 23:10
get написа:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Cuneiform_sumer_dingir.svg
- Звучението му разчитането фонетично е ? - Дин + Гир !!
- Семиотичното му "разчитане" е Ден(Бог) + Грее !
- Ако се обърнем към семиотиката на главният бог в римският пантеон: Юпитер, той има по-стара форма Йо+патер ... още по-старата документирана форма на първата част е "Евой" - Него (още) Той ! - втората част е ясна "баща" !
- Другото документирано ОЩЕ ПО-СТАРО име на същият бог е Тин(превежда се) Ден ... ! - среща се още и като "Тиу-Диу" и двете форми на същото "Ден" !!
- По-старата, друга известна ни като Зевс форма е била Зиу-Жиу - Значение:"Жив(от) !
- Но поради простотиите вкарани и по-късно залегнали най-вече по вина на Златарски и Ко, на нас ни бе преписан тЮркски плюс мигрантски произход ! - поради това нашите историци и лингвисти ... Не си дават и най-малко усилие да обяснят, че в български а още повече в СТАРО БЪЛГАРСКИ тези езикови леми, са лесно установими и ЛЕСНО ПРЕВОДИМИ !! - Но иначе, се изкарват "гръцки", та дори и турски !! ... та от ДинГир ... Стана на Тен(г)Ри ... вероятно и на бог ТанГра на който се кланят разни Саракти и други подобни тюркско-прабулгаристки бълнувания, на част от нашите полуинтелигенти "тенгриянци" !!
- Пътят започва с първата стъпка ! - сбъркаме ли я, не знаем ли за къде сме се запътили - задължително достигаме грешното място !
- Честита, да ти е Новата година ! - да ти спорна, берекентия и амбарлия 2014-та ! ... тези наричания ги е имало в архаичният ни български език ... За ваше сведение, те се явяват епитети носени от РИМСКА богиня !
- Де ги тюркофилите - да ми обяснят, че берекет е "турска" заемка в българският език :)) !

Ако бях президент, щях слисам всички Ейпита с израза - "Внимавайте! Ние българите сме Великите Траки! Дедите ни са ви свалили от дърветата.." Да видите какъв вой ще се надигне от кучкарника, и от курника, и от свинарника...всичките ни врагове и врагчета ще зареват на умряло, и ще им видим задниците...
цитирай
17. bezistena - .Но слепите ще прогледнат, глухите ще чуят, а заблудените ще се завърнат в стадото. Защото БОГ вижда!
06.01.2014 23:27
Давай,DEMOGRAF!
Защото Бог вижда!
И защото БОГ ВИЖДА означава и още и най-важното:
БОГ ВИЖДА=Бог Ежуа и Богиня Диана
БОГ ВИЖДА=Бог Ежуа и Богиня Диана-
този израз означава,че Бог Исус и Богородица(ЦАР БОГИНЯ ДИАНА) постоянно имат информация за всички мисли и постъпки на храта и Са в пълен контрол и владение над всички,и още нещо-че Те Са Българските Богове-най-драматичната епохална тайна,от която следват всички необясними до сега геноцидни тегоби за Великомъченическия Български народ,и от което следва скорошното възстановяване на величието и световното господство на Българите над целия свят с Любов,Братство и Мир-пророчества,зашифровани от Боговете ни в целия световен човешки информационен фонд,а предадени в обобщен разбираем вид от светците пророци Дънов и Ванга!
Един поздрав-насърчение от Ръководителката на екипа ни Мария:
http://vbox7.com/play:fd310e52
http://www.youtube.com/watch?v=nTQdv39_V1w
http://www.youtube.com/watch?v=TTy8F4h-SfI
цитирай
18. bezistena - ВСЕ ШТЕ НАМИРАМЕ=Бог Исуш и Мат Мария
07.01.2014 01:24
В синергетична връзка с любородните Българи-Патриоти и в активирана верига с get:
ОЩЕ ПО-СТАРО име на същият бог е Тин(превежда се) Ден -среща се още и като "Тиу-Диу" и двете форми на същото "Ден"
А още по-старото и сътворенческо име на тоя бог е:
ТИН=ДЕН=ТИУ=ДИА=Диана!
Богиня Диана,Сътворецът на света с последно аватарно проявление преди 2000 години-явно,и от тогава досега тайно,като МАРИЯ МАГДАЛЕНА,БОГИНЯ МАДАРА=Богиня Диана Мария,или както Я наричат католиците AVE MARIA,което значи без да знаеха досега Богиня Мария!
AVE MARIA=Богиня Мария
Тя Е и същата онази Римска богиня,дето носела цитираните от тебе епитети:
Да ти е спорна,берекентия и хамбарлия 2014-та !Тези наричания ги е имало в архаичният ни Български език.
Имало ги,защото те са сакрални зашифровки на Българската Богиня:
ДА Е СПОРНА= Сар Богиня Диана
БЕРЕКЕТ=БЕРЕКЕНТИЯ=Барк Диана=Българката Диана
ХАМБАРЛИЯ=Мария Балха=Мария Българката-с разговорно значение ПЛОДОВИТА
ХАМБАР=Бохиня Мария!
Абсолютно точно и с математическа прецизност съставени анаграмни зашифровки с помощта на Свещеният шифър!
Нищо не могат да ни обяснят вече и да скрият и турко-русо-гръко-англо---филите и Българофобите,защото Свещеният шифър разчупва всички печати,секрети и фалшификати и изкарва на яве всички тайни за Свещения Български народ.И най-възхитителната от тия тайни е,че Българският език е Божият сътворенчески език,единен за всички човеци,и от него са създадени от Българските Цивилизатори с помощта на Свещената Божия именна матрица и шифър ВСИЧКИ ДРЕВНИ И СЪВРЕМЕННИ ЧОВЕШКИ ЕЗИЦИ НА ЗЕМЯТА!
А за т.нар.ЧУЖДИ ДУМИ в БГ езика ни да не говорим-всички са засекретени сакрални комбинации с параметрите на Боговете ни!
Ето безспорното централно доказателство:
ЧУЖДИ ДУМИ от=ДУМИ от Ежуш и Диана-сиреч Българско производство!
ЧУЖДИ ДУМИ=Диана Мат и Ежуш=Мария Магдалена и Исус
ТУРЦИЗМИ=Изуц и Матара=Исус и Диана Мария
ЧУЖДИ ЕЗИЦИ=ЕЗИЦИ на Диана и Ежуш
Предупреждаваме ви!
Накъдето да се обърнете-ВСЕ ТЯХ ЩЕ НАМИРАТЕ!
ВСЕ ТЯХ=Иса и Бохиня Диана!
цитирай
19. demograph - Ново годишен поздрав на всички! Ямболлията - за теб е това по-долу!
07.01.2014 11:42
И ще се отвори земята..и светът ще застине пред величието на предците ни. И ще се възроди България с децата си!..И децата ни ще са богати, почтени и горди Българи.
цитирай
20. vmir - Още като ученик започнах да се натъквам на завесата, която беше спусната над българската история и земите ни.
07.01.2014 12:02
Бяха ни карали да учим за "герои" като Митко Палаузов и Павлик Морозов, за "великите Стенка Разин и Емелян Пугачов", за "мечът на революцията Джержински" и да не изброявам нататък, когато сред пустошта на родната история попаднах на книгата на Джованьоли "Спартак", а понятието "трак" все още тънеше в забрава, за разлика от това на Спартак, окичило кого ли не по света... Няма как да забравя какво вълнение изпитах, когато в книгата срещнах името "Родопея" което беше приписано на сестрата на Спартак, колко пъти го прочетох, за да се уверя, че не греша. Самия аз бях изключително впечатлен от Спартак и до днес си спомням фрагменти от текста в учебниците за него, но нямаше и дума за това, че е трак, нито учител ни беше казвал това...

Какъв гьонсурат, простак и примитив трябва да е човек, за да приема с насмешка истината за похитената ни и фалшифицирана история...

Поздрави и на теб!
цитирай
21. aboychev - ТЪЙ КАТО ИСТОРИЯТА НИ БЕШЕ
07.01.2014 13:34
"похитената ни и фалшифицирана" ПОД ПРЕКИЯТ КОНТРОЛ НА РУСКАТА - СЪВЕТСКАТА - РУСКО ФЕДЕРАТИВНАТА АКАДЕМИЧНА "МИСЪЛ" И ПОЛИТИКА НА ПАНСЛАВИЗЪМ, ТО
"гьонсурат, простак и примитив трябва да е"
СкЛАВиАНИНА СЧИТАЩ СЕБЕ СИ ЗА РУСНАК ИЛИ
ПЪК РУСОФИЛ - ПРЪКНАЛ СЕ ПО ЗЕМИТЕ НИ СЛЕД ТАКА НАРЕЧЕНОТО "ОСВОБОЖДЕНИЕ"
ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ТУРСКО РОБСТВО
И ОСОБЕНО МНОГО СЛЕД ТАКА НАРЕЧЕНОТО "ВТОРО ОСВОБОЖДЕНИЕ"
ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ МОНАРХОФАШИЗЪМ.
НА ТУК В ТОЗИ САЙТ СЪЩИТЕ ИДИОТИ
СА ОСНОВНИТЕ РУПОРИ ЗА "НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ"
И ЗА ПРЕНАСОЧВАНЕ НА НАЦИЯТА КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ "ПРОЕКТ"
НА ДНЕШНИЯ САТРАП НА НАРОДИТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.
А ИСТОРИЯТА НИ БЕШЕ УКРИВАНА ТОЛКОВА ДЪЛГО ЗАЩОТО
РОБЪТ-СкЛАВиЯНИН НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ МИНАЛОТО СИ.
ВРЕМЕ Е ЯСНО ДА ОСЪЗНАЕТЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ ИЛИ
СкЛАВиЯНСКИ МАРИОНЕТКИ НА ЦИОНИСКАТА ЮДЕЙСКА ДЪРЖАВА РОССИЯ
ПРИКРИВАЩА СЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ЗАД ЗАВЕСАТА НА ИЗТОЧНОТО ПРААВОСЛАВИЕ, КОЕТО САМАТА ТЯ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 70 ГОДИНИ СИСТЕМНО УНИЩОЖАВА.
РЕДНО Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ И ФАКТА,
ЧЕ СЪЩАТА ПОДМЯНА НА ИСТОРИЯТА Е ИЗВЪРШЕНА И
В ЗЕМИТЕ НА ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ
РАЗПОЛОЖЕНИ ЮЖНО ОТ БОСФОРА,
КЪДЕТО СИСТЕМНО ИМ Е ВНУШАВАНО И НАЛАГАНО ПОД СТРАХ ОТ СМЪРТ ДА СЕ НАРИЧАТ ТУРЦИ И,
ЧЕ СЪЩАТА ПАНСкЛАВИСТКА КАМАРИЛА
ДНЕС ВИ ЗАРАЗЯВА СИСТЕМНО С ТУРКОФОБИЯ
ЗА ДА СИ ОСИГУРИ РОБСКОТО ВИ СЪГЛАСИЕ И
ВИ ОТДАЛЕЧИ ОТ ЕВРОПЕЙКТАТА ВИ СЪЩНОСТ И КУЛТУРА,
КОЯТО ИМЕННО ДЕДИТЕ ВИ СА СЪЗДАЛИ.
ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТА,
ЧЕ СЪЩИЯТ ГЕНОЦИД СРЕЩУ ВСИЧКО ТРАКО-БЪЛГАРСКО,
СЕ ВОДИ ОТ БЛИЗО 250 ГОДИНИ С ИМПЕРСКА РОССИЯ И СССР,
КЪДЕТО БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ПОД СТРАХ ОТ СМЪРТ ТРЯБВАШЕ
ДА СЕ САМООБЯВЯТ ЗА ТАТАРИ,
А СЪЩНОСТНАТА ИСТОРИЯ НА НАРОНИТЕ И ЗЕМИТЕ,
КОИТО ДНЕС СЕ ВЛАДЕЯТ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТ РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ
СЕ ОБЯВЯВАШЕ И ИЗУЧАВА, КАТО ТАТАРСКО РОБСТВО
(СПОМНЕТЕ СИ СЪДБАТА НА ТАВРИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ, КАКТО И УМЪРТВЯВАНЕТО В ЛЕДА НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОТКАЗАЛИ ДА СЕ НАРЕКАТ ТАТАРИПОД РЪКОВОДСТВОТО НА САТРАПА СТАЛИН).
ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ЧЕ ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ.
цитирай
22. vmir - 21. aboychev,
07.01.2014 15:22
aboychev написа:

ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ЧЕ ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ.


Фатална грешка, противопоставянето българи – славяни е самоубийствена грешка, в която руснаците ни въвличат от век насам, защото техните агенти тук се стремят да ерозират и ликвидират България в качеството си именно на българи. Антибългарската им дейност не може да се забрани, докато те я вършат със статута на български граждани, особено когато са и избрани в избори. Врътката е в това, че понятията “българин” и “славянин” са с различен обхват и от гледна точка на държавното устройство, “българин” e задължителната национална принадлежност на всички граждани на държавата България, ако ще да се самоопределят етнически като ескимоси или патагонци.

Противопоставянето “Българи – славяни” e отричане подчинеността на етническото самоопределение на задължителната национална принадлежност, а приравняването му до националната принадлежност я обезценява чрез презумпцията за свобода на самоопределението, която подмолно и коварно се приписва и на националната принадлежност.

Едно е ние да търсим сметка на провокаторите, когато те обезсмислят националната принадлежност “българи”, като я приравняват до самоопределение като “славяни”, съвсем друго е ние да ги набеждаваме за славяни, докато те стоят лицемерно вкопчени в понятието “българи” и дори цинично се самообявяват за “национални помирители” правейки всичко за ликвидирането на България....

цитирай
23. christotamarin - Посмали, манго..
07.01.2014 16:50
Всичко писано от авторитети и лаици относно нашата история отпреди покръстването (9-ти век) е в сферата на имагинерното, то е митология, то може да бъде нещо като религия. Нашият етнос е възникнал на основата на християнската религия и славянският език при благопроятните за това исторически обстоятелства през 9-ти и 10-ти век. Тук виждам изложение на някаква панбългаристична религия. Явно целта е да се създаде нов етнос, пред вид на явният факт за скорошното отмиране на българският етнос.
цитирай
24. aboychev - ОБИКНОВЕНО НЕ ОТГОВАРЯМ НА МАЙМУНИ - АНОНИМНИЦИ НО ЗАРАДИ ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ ОТКЛОНЯ ТО ТАВА ПРАВИЛО
07.01.2014 16:52
НИКАКВА ГРЕШКА
ПОНЯТИЕТО СкЛАВиЯНИ Е СЪЗДАДЕНО ОТ РИМЛЯНИТЕ.
ТО Е ПОНЯТИЕ ОТ РИМСКОТО ПРАВО, КАСАЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ПЛЕМЕНА,
ЧАСТ ОТ КОИТО СА ТРАКИ И ОПРЕДЕЛЯ СТАТУТЪТ ИМ В ИМПЕРИЯТА,
СкЛАВиЯНИТЕ НЯМАТ ПРАВАТА НА РИМСКИТЕ ГРАЖДАНИ,
А СА ПОДЧИНЕНО НАСЕЛЕНИЕ
КОЕТО РИМ ТРЕТИРА КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ.
СЪЩОТО ПОНЯТИЕ Е ВЪЗРОДЕНО ОТ ИМПЕРИЯТА РОССИЯ, КОЯТА СЕ САМООБЯВЯВА ЗА ТЕХЕН ПОКРОВИТЕЛ И ОТ ТОГАВА ТРЕТИРА ВСИЧКИ,
КОИТО ТЯ СЧИТА ЗА СЛАВЯНИ КАКТО ТЯ НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ,
ТОЧНО РУСОФИЛИТЕ ТВЪРДЯТ,
ЧЕ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО БЪЛГАРИ - СЛАВЯНИ Е САМООБИЙСТВЕНА ГРЕШКА ОТ СТРАХ ЗА ИМПЕРСКИТЕ АМБИЦИИ НА ПОКРОВИТЕЛКАТА СИ,
ТОЧНО РУСОФИЛИТЕ СА ТЕЗИ КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАХА СИСТЕМЕН ГЕНОЦИД НА БАЛКАНИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 130-ГОДИНИ И ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗНАКАЗАНОТО МУ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ.
КАЗВАЙКИ:
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ЧЕ ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
НИЕ НЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ, ЕТНОСИ, ПЛЕМЕНА, НАРОДИ, НАЦИИ И РЕЛИГИИ ЕДНИ НА ДРУГИ, А ОСТРО НАБЛЯГАМЕ НА СЪЩНОСТНИЯ СМИСЪЛ НА ТОВА ПОНЯТИЕ И СЪЩНОСНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПАНСкЛАВИЗМА, КОЙТО СИ ПРИСВОЯВА ПРАВОТО ДА ПРЕНАРЕЖДА, УКРИВА И УНИЩОЖАВА ДЕЙСТВИТЕЛНАТА НИ ИСТОРИЯ ЗА СВОЯТА СИ (РОССИЙСКА И ЮДОМАСОНСКА) ИЗГОДА.
ЗАТОВА И ПОВТАРЯМЕ
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ЧЕ ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
ТОВА НЕ НИ ПРАВИ ПО-МАЛКО СВЪРЗАНИ С ПОВЕЧЕТО ОТ НАРОДИТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, КОИТО ПОНАСЯТ СЪЩАТА ПОДМЯНА НА ИСТОРИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО И МНОГО ПО-ГОЛЕМИ БЕДИ ОТ НАШИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ РУСКИ САТРАПИ,
УГОДНО КИЧЕНИ ОТ СВЕТОВНОТО ЮДЕОМАСОНСТВО
СЪС ЗВАНИЯ КАТО
БАЩА НА НАРОДИТЕ,
МЪЖ НА ГОДИНАТА,
ПОЛИТИК НА ГОДИНАТА И ДР. ПОДОБНИ
И ОТНОВО ПОВТАРЯМЕ
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ЧЕ ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
цитирай
25. vmir - Абе, ти не разбираш ли какво означава "Национална принадлежност"?
07.01.2014 17:22
Ми почети малко, пък тогава пак помисли какво се постига, когато това понятие, съсредоточило и защитено от законите на хилядолетна човешка цивилизация и международно законодателство, се сведе до свободно избираемото понятие "етнос", законово защитено от самата държава и нация.

Не се иска много мозък, за да повтаряш стриктно провокациите на болшевиките. И стига си крещял като ненормален.
цитирай
26. aboychev - АНОНИМНА МУЙМУНО
07.01.2014 19:42
АКО ДОКАТО ЧЕТЕШ ЧУВАШ КРЯСЪЦИ НЕНОРМАЛНИЯТ СИ ТИ
И ТРЯБВА ДА ИДЕШ НА ЛЕКАР ИЛИ ДА СЕ НАУЧИШ ДА ЧЕТЕШ НАУМ.
РАЗБИРА СЕ ЗА ПОСЛЕДНОТО СЕ ИЗИСКВА И УМ.
ЧЕЛ СЪМ ДОСТАТЪЧНО МНОГО ЗА ДА ОГРАНИЧА
РАЗБИРАНИЯТА СИ В РАМКИТЕ НА ТЪПИТЕ ДЕФИНИЦИИ,
КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ДАДЕШ И НАЛОЖИШ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ И ЗА ЕТНОСА
СПОРЕД МАЙМУНСКАТА ТИ ЛОГИКА
БЪЛГАРИТЕ,
КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ
НЯМАТ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
СЪЖАЛЯВАМ,
НО ПО-ДОБРЕ СИ СТОЙ В ГОЛЯМОТО СИ СкЛАВиАНСКОТО СЕМЕЙСТВО НА КЛОНИТЕ НА ГОЛЯМОТО ДЪРВО НА НАРОДИТЕ
(А МОЖЕ БИ НА ЕТНОСИТЕ ПО МАЙМУНСКИТЕ ТИ РАЗБИРАНИЯ)
ИЗРАСТНАЛО В ЗЕМИТЕ ОКОЛО УРАЛ
ТО Е ОХРАНЯВАНО ОТ СИБИРСКАТА МЕЧКА И ЗА ТЕБ Е СИГУРНО И ТИХО.
НА НАС БЪЛГАРИТЕ НЕ НИ Е НУЖНО НИТО
НЕБЪЛГАРСКИТЕ ЕТНОСИ ДА СЕ КИЧАТ С БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, НИТО ПЪК НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕТНОСИ ДА СЕ НАЛАГА НЕБЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
НО ЗА ПОСЛЕДНОТО СЕ ИСКА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ МАЙМУНСКИ МОЗЪК.
цитирай
27. vmir - 26. aboychev,
07.01.2014 20:51
Тъпи и неграмотни простаци като теб са основните изпълнители на болшевишката ликвидация на България. Дори не осъзнаваш противоречията в глупостите си от пънене да се правиш на антикомунист. Научи се да ползваш главата си не само за закачалка на шапката, пък тогава давай акъл за България. Малоумно атакистче, не си първото с тези болшевишки тактики и провокации. Почети, пък после изпълнявай тъпашките инструкции.
цитирай
28. aboychev - СЪЖАЛЯВАМ МАЙМУНО
07.01.2014 21:56
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ АТАКИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ И НФСб-ист И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА,
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ И КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА
ЗА ДА СЕ ПРАВЯ НА АНТИКОМУНИСТ,
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ СЛАВЯНИН И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА
А
тъпи и неграмотни простаци КОИТО СИ КРИЯТ И ФИЗИОНОМИЯТА И ИМЕТО
като теб са основните изпълнители на болшевишката
И РУСОФИЛСКАТА ликвидация на БЪЛГАРИЯ
ЗА МАЙМУНА КАТО ТЕБ
ВСИЧКО АНТИ СкЛАВиЯНСКО Е провокации
ЗАЩОТО АКЪЛАТИ Е МАЙМУНСКИ А МОЗЪКЪТ ТИ Е БЕЗЛИЧНОСТЕН.
ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ 70-ГОДИНИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА
ЕДИНСТВЕНО И САМО
ОТ ПОТОМСТВАТА НА ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ КЛЕЛИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ КЪМ КПСС
И БЪЛНУВАЩИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ
СЛАВЯНСКИ КОРЕНИ,
ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ,
ДЕТИРАМБИ ЗА САТРАПА ПУТИН
ИЗГРАЖДАНЕ НА ИСЛЯМСКИ И ПРАВОСЛАВНИ ДЪГИ,
НО СТАРАТЕЛНО ПРЕМЪЛЧАВАТ ФАКТА,
ЧЕ ТЕЗИ РАЗДЕЛИТЕЛНИ ЛИНИИ СЕ ПРОКАРВАТ ВИНАГИ ПРЕЗ
СЪРЦЕВИНИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ В КОЕТО
ПРАВОСЛАВНИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ В
ОТНОСИТЕЛНО РАВНО КОЛИЧЕСТВО.
РУСОФИЛСТВАЩИТЕ ИДИОТИ ОТДАВНА СА СЕ ОБЯВИЛИ ЗА СкЛАВИЯНИ И
СА СЕ ОТРЕКЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА СИ СЪЩНОСТ,
А СЕГА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНА АКТИВНОСТ ДЕЙСТВАТЕ
ЗА ДА ОТДЕЛИТЕ
И БЪЛГАРИЯ ОТ ОБЩОЕВРОПЕЙСТАТА Й СЪЩНОСТ.
НОМЕРЪТ ВИ НЯМА ДА МИНЕ
НИТО МИРОЛЮБИВО НИТО С ЗАПЛАХИ ЗА ВОЙНИ
МИМИКРИРАЩИ ВОЙНОЛЮБИВИ ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ
НА ВАС НАИСТИНА 45години,
А И СЕГА главата ВИ СЛУЖИ само за закачалка на шапката.
тактики и провокации КАКТО И инструкции НЕ ИЗПЪЛНЯВАМ И НЕ ЧЕТА
ТЕ СА ЗА ВАС - ШАПКАРИТЕ.
С "ВАС МОСКВА Е В МИР И В БОЙ" ВОЙНОЛЮБЕ МИРОЛЮБОВ
НАЛИ С ТОВА ПАРТИЗАНСКО ИМЕ СЕ ПОДВИЗАВАШ В БЛОГ.БГ
ОЛЕГОФРЕНИЧНА МАЙМУНО
ТИ ПРОСТО СИ ПОРЕДНИЯТ ПУТИНОИД ИМИТИРАЩ НАЦИОНАЛИСТ.
ТА НАЛИ САМИЯТ ПУТИН СЕ ПРАВИ НА НАЦИОНАЛИСТ
ТАКА ЧЕ
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ, ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
цитирай
29. vmir - Не си атакаджия? И не понасяш Путинисти?
07.01.2014 23:09
Верно ли го вярваш това, или много държиш да подчертаеш, че си самосиндикален идиот, защото не искаш да делиш с никого любовта си към товарищ Путин?

Или си забравил, как преди взривовете във Волгоград Путин заяви, че малцинствата не били нужни на Русия? Или не помниш, че абсолютно същото ти го повтаряш горе и за България? Ми да ти припомня тогава какво си написал горе: “НА НАС БЪЛГАРИТЕ НЕ НИ Е НУЖНО НИТО
НЕБЪЛГАРСКИТЕ ЕТНОСИ ДА СЕ КИЧАТ С БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ… “ Да не би баба ми да го е написала това от твое име, а?
Или нямаш търпение да видиш малко взривчета и у нас? Не те ли е срам да лъжеш така безсрамно и да пробутваш така нагло и пладнешки провокациите си? Аре бегай при идола си в Москва, какво се правиш тук на китаец?
цитирай
30. raders - )))) Добре, че много малко хора о...
08.01.2014 00:00
)))) Добре, че много малко хора обръщат внимание на подобни щуротии. Всъщност, никой не може да докаже със сигурност етническия си произход. Тук са минали безброй племена и всеки си е хвърил семето. Проблемът е, че сега българската нация умира, защото не се правят деца. Но така е било винаги по време на преселенията от памтивека. Едни умират, други ги заместват. Победители винаги са тези, които воюват "со курец". Очевидно това оръжие при българите вече липсва и няма на кого да се сърдим.
цитирай
31. vmir - 30. raders,
08.01.2014 08:42
Добре е, че не им се обръща внимание, но когато на някого не му се занимава с агресивни идиоти, той си намира среда далеч от тях. 90% от децата на високообразованите ми колеги са в чужбина на постоянна работа по специалността, където са довършили образованието си, правят кариера и се устройват трайно. Не вярвах, че това ще ме засегне лично, защото в къщи винаги съм твърдял, че тук са истинските предизвикателства и възможности, но живота много елегантно ме опровергава чрез най-добрите ми усилия, намерения и чувства, които съм вложил във възпитанието и отношението към децата си.

И виждам как, за да имаш шанс да спреш това с децата си, трябва да си агресивен идиот, а това значи да успееш да превърнеш и тях в идиотчета, които оцеляват като лъжат, мамят и клеветят като лудото путиноидче отгоре.

Ликвидацията става пред самите ни очи. От последната си студентска бригада, щерка ми остана в САЩ, защото там намери среда и вазможности за развитие, работа и реализация, за каквато тук дори не си е мечтала. Защото приятелят й, след доста опити и похабени сериозни пари в бизнес-начинания у нас, (спечелени на студеннтски бригади в САЩ) вече не иска и да чуе нито за бизнес, нито за живеене в България. А първият път е отишъл в САЩ заради брат си, който вече е женен за нюйоркчанка. А сега щерка ми иска и сина ми в САЩ и аз виждам, че ако съм честен спрямо него, не трябва да го обричам на родните идиотиии. А проекто зетят ми е повече от категоричен към мен: “Изобщо, ама изобщо не си губи времето в разправии с идиоти в България”.

Абсолютно същото се случва и с децата на колегите ми – отива първото, и като види колко се различава там всичко от идиотщините, с които агресивните путиноидчета тук са ги затрупвали непрекъснато, не само остават, но и започват да изтеглят един по един братя, сестри, братовчеди и прочие. После започват да раждат там, и внуците ни стават американци, германци, французи и англичани, на които майчиният език става ненужен сантимент, защото не им е практически потребен. И това се отнася за огромната част от високообразованите българи, на които путинистите тук предлагат единствено омраза, истерия и малоумни простотии срещу малцинствата, коeто имат безочието и наглостта да наричат “патриотизъм”.
цитирай
32. vmir - Демограф,
08.01.2014 09:01
де да можеше блестящата история да ни имунизира срещу настоящия идиотизъм... Вместо това, паразитите се вклинват първо в най-хубавото, най-святото и най-милото, защото за него им пука най-малко от всички. Спомни си харпиите, как непрекъснато връхлитаха Спароток, как уж пазели историята от него...
цитирай
33. aboychev - ДЕЦАТА ТИ ЩЕ ОТИВАТ В САЩ И ЕВРОПА
08.01.2014 09:44
ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС ПРАВЯТ ЦИВИЛИЗОВАН ИЗБОР
И ЗАЩОТО ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ИМА НУЖДА ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИ ХОРА,
НЕЩО КОЕТО ПОД СЪВЕТСКИТЕ И РУСКИТЕ ШАПКИ НЕ МОЖАХТЕ ДА СТАНЕТЕ,
НИТО ПЪК ПОД БЕЙЗБОЛНИТЕ ШАПКИ С КОИТО ГИ ЗАМЕНИХТЕ
НО ЗА ТОВА НЕ ВИ Е ВИНОВЕН ЗАПАДЪТ,
А СкЛАВиАНСКОТО СКУДОУМИЕ.
НО ЕВОЛЮЦИЯТА Е ПОМОГНАЛА ПОНЕ НА ДЕЦАТА ТИ.
А ПУТИНОИДЧЕТА ТЪРСИ В СРЕДИТЕ КОИТО ИСКАТ НА НАСОЧАТ БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯТ ПРОЕКТ НА ПУТИН, АЗ НЕ СЪМ ОТ ТЯХ.
цитирай
34. aboychev - ...
08.01.2014 10:17
http://alienza.blog.bg/politika/2014/01/07/neosyznatata-i-bezimenna-revoliuciia.1226208
цитирай
35. vmir - 34. aboychev,
08.01.2014 11:37
aboychev написа:
http://alienza.blog.bg/politika/2014/01/07/neosyznatata-i-bezimenna-revoliuciia.1226208


Материалът е много добър и верен, но не може да оправдае личното ти поведение на елементарно атакистче.

Не ми е за първи път да се сблъсквам с подобни трикове и отдавна съм забелязал, че който парадира за пръв антикомунист и русофоб, той най-често се оказва човек на руска служба.

Руският маниер в диверсията е през огромната част от времето да плюят срещу себе си и делата си, за да спечелят доверието и благоразположението (що хора и от своите са затрили, за да разсеят подозренията в злонамереност) и от удобната позиция да нанесат главния си удар изненадващо в избрания от тях момент.

А на теб не ти вярвам, защото си твърде повратлив и противоречив дори в рутинна ситуация, не ми е трудно да си представя колко лесно ще се завърташ в критични ситуации.

Прочети Демограф назад да видиш как вероломно руснаците внедряват идеята ТИ за разцепване на българската нация на славяни и българи чрез агента си Д. Благоев в самия български парламент... Почти 100 години оттогава и безброй жертви и злощастия от това вероломство, а ти продължаваш да им припяваш толкова агресивно...
цитирай
36. demograph - За теб повтарям нарочно! Не е важно кой какво пише за нас. Важно е ние на какво учим поколенията?
08.01.2014 11:56
christotamarin написа:
Всичко писано от авторитети и лаици относно нашата история отпреди покръстването (9-ти век) е в сферата на имагинерното, то е митология, то може да бъде нещо като религия. Нашият етнос е възникнал на основата на християнската религия и славянският език при благопроятните за това исторически обстоятелства през 9-ти и 10-ти век. Тук виждам изложение на някаква панбългаристична религия. Явно целта е да се създаде нов етнос, пред вид на явният факт за скорошното отмиране на българският етнос.

Дали ги учим,че произхождат от майната си гъзина и случайно са се озовали тук, или че корените нии са вкопани в тази земя от сътворението на света. Митове или легенди, доказуемо или не -няма значение. Историята е оръжие за възход или за унищожение. Виж евреите как връткат света със съчиненията за величието си на "богоизбрани"..Кой е този бог който ги е избрал?...Те са се самоизбрали за богоизбрани. Защо ние да се поставяме в ролята на богонемили, когато сме БОГОМИЛИТЕ! И защо други ще ми пишат биографията?
Всяка вяра е религия. Да вярваш във величието на предците си е най-безобидната религия за един народ. Но и най-креативната религия. А да се срамуваш от предците си е грях!.. Ако пък, се свиваш пред крадците на корените ти е комплексарщина до лудост. Оставям за разсъжденията ви, какви ползи носи автохтонизма /пантракизма, тракедоноизма,панбългаризма, ако се превърне в политика и икономика. Трябва да се сложи край на тая самоубийствена мода да търсим себе си по пущинаците на света. Трябва да превърнем в мода 'Ние сме траките!". На който не му харесва - да го духа. Защо вечно ще се отбраняваме срещу нахалниците. Нека ТЕ се отбраняват.
цитирай
37. demograph - Индианците ни са напаст!... Комплексът за съхранение на рода ни е убит от червенокожите.
08.01.2014 12:01
vmir написа:
де да можеше блестящата история да ни имунизира срещу настоящия идиотизъм... Вместо това, паразитите се вклинват първо в най-хубавото, най-святото и най-милото, защото за него им пука най-малко от всички. Спомни си харпиите, как непрекъснато връхлитаха Спароток, как уж пазели историята от него...

Ако не ги разкараме от всякъде - ще вземат скалповете и децата и на внуците ни. Култивираната простащина ражда индианци слепи за реалностите. Те си строят острова с който си мислят, че ще отплуват към светлото бъдеще...червена простотия.
цитирай
38. demograph - Русофилите изтребват българите в родната им страна
08.01.2014 12:11
Поинтересувайте се на общинско ниво и ще видите, че в индианските общини се реализират явни или тайни програми за заселване на руснаци..И оправданието им е "Ами по-добре руснаци, отколкото турци и араби"..Т.е червенокожите вече са отписали българите, като етнос в страната ни и сега ги заместват ускорено с руснаци...т.е. русофилите са се превърнали не просто в симпатизанти на една чужда държава или политиката и, а в родотстъпници, които като не желаят да направят нещо за рода си, го предават на изгнание или бавно изчезване. И в индианските им кратуни мисълта, че и самите те може някой ден да се нарекат руснаци им действа като виагра.
цитирай
39. aboychev - "УВАЖАЕМА" МАЙМУНО
08.01.2014 16:09
НИКОГА НЕ СЪМ ПАРАДИРАЛ
НИТО С АНТИКОМУНИЗЪМ НИТО С РУСОФОБИЯ
ЗАЯВИЛ СЪМ ЯСНО
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ, ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
И ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО НИТО С РУСОФИЛИЯТА НИТО С РУСОФОБИЯТА.
ПРОБЛЕМЪТ Е В СкЛАВиЯНСКИТЕ МАЗЪЦИ,
КОИТО НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ ПЛЯВАТА ОТ ЗЪРНОТО
"АТАКИСКтЧЕ" КАКТО КАЗАХ ВЕЧЕ НЕ СЪМ, НО СЪЩЕСТВО КОЕТО НЕ ВЯРВА В СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ И ОБРАЗ И СЕ ПРЕДСТАВЯ С ФАЛШИВИ САМОЛИЧНОСТИ,
НЕ МОЖЕ ДА СХВАНЕ,
ЧЕ ИМА ХОРА,
КОИТО ЗАСТАВАТ ТУК СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ И СЪС СОБСТВЕНИЯТ СИ ОБРАЗ
И КАЗВАТ ЯСНО КАКВО МИСЛЯТ, А ТАКИВА АНОНИМНИ СЪЩЕСТВА КАТО ТЕБ
ОТ БЪРЛОГАТА СИ БЪЛВАТ НЕСЪСТОЯТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ПАРТИЙНОСТ ФИЛСТВА И ФОБИИ КЪМ КОИТО ТЕ СА БИЛИ ПОДАТЛИВИ.
ЧЕЛ СЪМ ДОСТА ПОВЕЧЕ ЗА БЛАГОЕВ ДОСТА ПРЕДИ ДЕМОГРАФ ДА НАПИШЕ ТОВА ЗА НЕГО И ОТДАВНА ЗНАМ ЧЕ НАПИСАНОТО И ВЯРНО. ТОВА КОЕТО МАЙМУНСКИЯ ТИ МОЗЪК НЕ МОЖЕ ДА СХВАНЕ Е,
ЧЕ НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПРЕДЛАГАЛ ДА СЕ РАЗЦЕПВА НАЦИЯТА НИ НА СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ.
ПИСАХ
"ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕТЕ,
ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ СИ СкЛАВиЯНИН = РОБ НА ТОЗИ СВЯТ".
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ТИ АКО ИСКАШ БЪДИ СкЛАВИЯНИН,
НО НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИ КАЗВАШ КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ Е ГРЕШКА С МАЙМУНСКОТО СИ МИСЛЕНЕ.

ДЕМОГРАФ,
ОТНОСНО МАСОВОТО ИЗКУПУВАНЕ ОТ СТРАНА НА РУСНАЦИТЕ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СТРАНАТА, ЗА КОЕТО Е СЪЗДАДЕНА ЦЯЛА МРЕЖА ОТ АГЕНЦИИ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ РЪКОВОДЕНА ОТ РУСИЯ
И СВЪРЗАНИЯТ С ТОЗИ ФАКТ МОРАТОРИУМ ЗА ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ
СЪМ ИЗРАЗИЛ ПОЗИЦИЯТА СИ ОТДАВНА.
И ТЯ Е:
МОРАТОРИУМЪТ Е ИЗЦЯЛО В ИЗГОДА НА РУСНАЦИТЕ ЗАЩОТО
В СЪЧЕТАНИ С УМИШЛЕНО ПОДДЪРЖАНАТА У НАС БЕЗРАБОТИЦА
ИМ ОСИГУРАВА УСЛОВИЯ ДА ИЗКУПУВАТ ЗЕМИТЕ НИ НА БЕЗЦЕНИЦА -
ОТ 5 ДО 10 ПЪТИ ПО ЕВТИНО ОТ КОЛКОТО В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ ЕВРОПА.
ЗА ТОВА СЪМ ЗА ОТМЯНА НА МОРАТОРИУМА,
СЪЗДАВАНЕ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН ЗА ПРОДАЖБАТА НА НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ЧУЖДЕНЦИ ВКЛЮЧВАЩ И МИНИМАЛНИ ЗАЩИТНИ ЦЕНИ,
ОБЕЗСИЛВАНЕ НА ВСИЧКИ СДЕЛКИ С НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ЧУЖДЕНЦИ СКЛЮЧЕНИ ДО КРАЯ НА 2013Г. ДО ПРИВЕЖДАНЕТО ИМ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС СПЕЦИАЛНИЯ ЗАКОН
цитирай
40. vmir - Тия ги разправяй на аверчетата си атакисти.
08.01.2014 20:55
И не им се нахвърляй, ако не могат да понесат безкрайните ти лъжи, увъртания и противоречия, защото вината няма да е в тях.
цитирай
41. demograph - Защо се карате. Мисля че от двама ви нещо някой не е доразбрал
08.01.2014 22:35
Това е абсолютната зла истина:
"МОРАТОРИУМЪТ Е ИЗЦЯЛО В ИЗГОДА НА РУСНАЦИТЕ ЗАЩОТО
В СЪЧЕТАНИ С УМИШЛЕНО ПОДДЪРЖАНАТА У НАС БЕЗРАБОТИЦА
ИМ ОСИГУРАВА УСЛОВИЯ ДА ИЗКУПУВАТ ЗЕМИТЕ НИ НА БЕЗЦЕНИЦА -
ОТ 5 ДО 10 ПЪТИ ПО ЕВТИНО ОТ КОЛКОТО В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ ЕВРОПА."
цитирай
42. stamenmihalevski - Предполагам, че коментиращите ...
08.01.2014 23:18
Предполагам, че коментиращите познавате поне няколко пъти по-добре историята от мен, а в същото време постоянно повтаряте, че България изчезвала и скоро нямало да я има. Това не го разбирам. Не искам да обиждам никой, но все пак историята е за това да учим от нея, за да разбираме настоящето и да прогнозираме поне малко бъдещето, а не само да я учим, за да се хвалим. Нека всеки се замисли през последните 3-4 хиляди години колко пъти е имало емигрантски вълни от Балканите в посока - някаква си. Нали ние сме уж народа, който е духовен водач на другите, учителя на останалите. Ако е така, тогава е съвсем нормално и сега да има огромен поток от хора от България към чужбина. Просто останалият свят има нужда от нас :))) Ще ги понаучим на това-онова и ще се върнем отново там откъдето сме дошли. Ако не ние, то нашите деца или внуци ще се завърнат точно тогава, когато България се нуждае от нас/тях, така както се е случвало вече и то не веднъж.
цитирай
43. stamenmihalevski - Богомилите например са били про...
08.01.2014 23:19
Богомилите например са били прогонени от нашите земи, за да отворят очите на средновековна Европа. Последствията са известни - Ренесанс и т.н. След Троянската война са последвали емигрантски вълни към днешна Италия ако не се лъжа, а след това била създадена Римската империя, която въпреки всички злини, които причинила на много народи, е причина за огромен цивилизационен тласък на човечеството. Дионис пък уж цивилизовал Индия. Русия става велика държава едва след като България попада в пределите на Османската империя, което пък става причина за емиграцията на много българи на север. Просто моралът в света е западнал в последно време и затова българите са принудени да се пръснат по всички държави, за да възстановят баланса в природата. Няма нищо случайно и... България ще я има, ще ни има и нас българите!
цитирай
44. stamenmihalevski - И още малко на вълна патриотично ...
08.01.2014 23:47
И още малко на вълна патриотично :))) Погледнете днешна Австрия. Държава, с която вероятно австрийците се гордеят. Висок жизнен стандарт, що-годе си отстояват интереса, ниска безработица, добри доходи, образование, здравеопазване и т.н. Сега нека се замислим какво е постигнала Австрия през последните 100 години и какво сме постигнали ние. Някой спомня ли си великата сила Австроунгария? Преди 100 години австрийците са били в топ 10 в света като влияние, а днес? Къде сме били ние през 1907г. например? :))) Реално ние сме преминали през последните 100 години много по-успешно като държава отколкото Австрия(въпреки загубените войни - световни и Междусъюзническа и въпреки комунизма), за която днес не един и двама българи си мечтаят. Вярно е, че като народ сме изстрадали много повече, но за 110 години малко или много сме издигнали държавата си, а австрийците са се срутили(меко казано)...
цитирай
45. stamenmihalevski - Мога да дам и друг пример - поглед...
08.01.2014 23:58
Мога да дам и друг пример - погледнете Османската империя, преобразувала се в Турция. Какво е представлявала тя преди 100-110 години и какво е днес? Със сигурност има спад във влиянието на Османската империя/Турция, а при нас е точно обратното - възход. Ами любимата на не един и двама българи Русия? Какво е била Русия преди 90-100 години и какво е днес? Ами бивша Югославия? ... Ние българите сме крайно критични към държавата и народа си, което е показател за това, че винаги се целим много нависоко, а се целим много нависоко, защото сме амбициозни, а сме амбициозни, защото знаем, че сме от сой, дори и неосъзнато да е :)))
цитирай
46. vmir - 41. demograph,
09.01.2014 07:49
Демограф, решението на всеки проблем изисква добро съответствие между аргументи и изводи. Когато поощряваш системно съчетаване на неверни данни с бомбастични твърдения, грешките в обяснението пораждат безсилие, а вместо в решения, хората си погубват живота във фантасмагории, които изпълват с чудовища и злодеи за да се изкарват герои за сметка на околните. Този подход е добър, но единствено за деца в предучилищна възраст, за да бъдат въведени в основни понятия и категории, които впоследствие да изпълнят с реални представи и смисъл, за да се научат да рещават реални проблеми. Когато се създават повече проблеми, отколкото се решават, нещата вървят към тотален провал. Розовите очила не могат да го предотвратят.

Историята може да служи единствено за лично вдъхновение, но извадена на мегдана превръща човека в посмешище, защото поражда въпроса: “Като си толкова умен, къде са ти парите?”. Без значение имаш ли, или нямаш пари, защото от великите се очаква да бъдат щедри и великодушни, и когато великодушието ти се състои в това да очакваш признание за заслуги на дедите си, това не изпълва никого с уважение, дори към заслужаващите уважение някогашни дела. И всякакви ругатни и обвинения към съмняващите се в думите ти, са гаранция за незрелост, нефелност, продължаващо затъване и пораждат съмнения за корист, защото хората се интересуват от миналото, за да се научат от него, но го приемат за истина от онези, които са се научили от него и могат да впечатляват с настоящи успехи. Едва след като покажеш, че можещ да успяваш в начинанията си, идва интереса към предисторията на успехите. Нима вярваш, че някой ще се възторгне от някого заради история, която го е довела до незачитане на околните в комплект с просешка тояга?

Полагам големи усилия да зачитам правото на всеки да се вдъхновява и учи от историята, но повечето хора я третират единствено като основание да лансират глупостта и невежеството си за ум и познания. Няма как столетника да впечатли реално някого с ученическата си снимка, и ако в нея сочи доказателство за блестящото си бъдеще, толкова по-зле за него. Няма как инфантила да убеди някого в ума си със снимката на дядо си, и ако упорства в това, толскова по-зле за паметта на дядо му.
цитирай
47. vmir - 45. stamenmihalevski,
09.01.2014 08:01
Ето едно аргументирано с факти обяснение.

http://mamkamu.blog.bg/politika/2014/01/08/zalezyt-na-bylgariia.1226458

Иначе България може наистина да спре разпада си - когато остане между Дунава и Стара Планина. Поне за няколко десетилетия. Тогава може даже да стане весело и спокойно местенце, с което жителите й да се гордеят и да се научат да си го пазят от ликвидатори с претенции за величие.

цитирай
48. stamenmihalevski - до raders
09.01.2014 17:36
Тези мохабети за многото преминнали племена и многото хвърлено семе са само поглед над миналото с очи на съвременник. Вярно е, че по нашите земи са минали не едно и две племена, но е заблуждение, че тези племена са хвърлили семето си в българската жена толкова масово, че да окажат някакъв ефект върху гена на българите. Ще дам пример. От повече от 2 века в САЩ живеят заедно негри и бели. Защо днес все още имаме там негри и бели, а не са се сляли в един народ? Защо англичаните са избили по един или друг начин индианците, а не са се смесили с тях? В Русия живеят монголоиди от не знам колко века вече. Защо белите и монголоидите не са се сляли? В Германия живеят милиони турци вече няколко десетилетия. Защо не говорим за немско-турски народ? Във Франция има негри не от вчера. Защо французите все още са бели на цвят, а не са станали кафяви? Защо ние не сме се сляли с турците или пък с циганите, а все още българи се женят за българки и цигани за циганки? Да продължавам ли с примерите от днес, при положение, че в наши дни хората имат далеч по-малко предразсъдъци за смесените бракове? В пъти по-малко предразсъдъци в сравнение с миналото. Няма да се учудя, ако само преди 100-150 години са убивали децата на някоя жена, ако са знаели, че са заченати от мъж от друг народ. Дори днес мнозинството от хората търсят партньор, който да е от същия народ.
цитирай
49. stamenmihalevski - Мога да продължа - защо българи и ...
09.01.2014 17:41
Мога да продължа - защо българи и гърци не са се сляли, след като са живяли заедно във Византия? Защо сърби и останалите балкански народи не са се сляли с турците? Защо кюрдите не са се сляли с турците? Има още хиляди примери, стига човек да не мисли, че секса днес и секса преди векове е нещо, което се е приемало по еднакъв начин. Ако беше така никой нямаше да говори за сексуална революция в западния свят преди 40-ина години(в наши дни протича може би последното десетилетие) и въпреки сексуалната революция и мултикултиобществата, то пак хората си се делят на народи и процентът на смесените бракове е пренебрежимо малък...
цитирай
50. demograph - Чул те господ
10.01.2014 16:14
stamenmihalevski написа:
Предполагам, че коментиращите познавате поне няколко пъти по-добре историята от мен, а в същото време постоянно повтаряте, че България изчезвала и скоро нямало да я има. Това не го разбирам. Не искам да обиждам никой, но все пак историята е за това да учим от нея, за да разбираме настоящето и да прогнозираме поне малко бъдещето, а не само да я учим, за да се хвалим. Нека всеки се замисли през последните 3-4 хиляди години колко пъти е имало емигрантски вълни от Балканите в посока - някаква си. Нали ние сме уж народа, който е духовен водач на другите, учителя на останалите. Ако е така, тогава е съвсем нормално и сега да има огромен поток от хора от България към чужбина. Просто останалият свят има нужда от нас :))) Ще ги понаучим на това-онова и ще се върнем отново там откъдето сме дошли. Ако не ние, то нашите деца или внуци ще се завърнат точно тогава, когато България се нуждае от нас/тях, така както се е случвало вече и то не веднъж.

цитирай
51. demograph - Вярно е
10.01.2014 16:16
stamenmihalevski написа:
Тези мохабети за многото преминнали племена и многото хвърлено семе са само поглед над миналото с очи на съвременник. Вярно е, че по нашите земи са минали не едно и две племена, но е заблуждение, че тези племена са хвърлили семето си в българската жена толкова масово, че да окажат някакъв ефект върху гена на българите. Ще дам пример. От повече от 2 века в САЩ живеят заедно негри и бели. Защо днес все още имаме там негри и бели, а не са се сляли в един народ? Защо англичаните са избили по един или друг начин индианците, а не са се смесили с тях? В Русия живеят монголоиди от не знам колко века вече. Защо белите и монголоидите не са се сляли? В Германия живеят милиони турци вече няколко десетилетия. Защо не говорим за немско-турски народ? Във Франция има негри не от вчера. Защо французите все още са бели на цвят, а не са станали кафяви? Защо ние не сме се сляли с турците или пък с циганите, а все още българи се женят за българки и цигани за циганки? Да продължавам ли с примерите от днес, при положение, че в наши дни хората имат далеч по-малко предразсъдъци за смесените бракове? В пъти по-малко предразсъдъци в сравнение с миналото. Няма да се учудя, ако само преди 100-150 години са убивали децата на някоя жена, ако са знаели, че са заченати от мъж от друг народ. Дори днес мнозинството от хората търсят партньор, който да е от същия народ.

цитирай
52. demograph - Вярно и с надежда за бъдещето.
10.01.2014 16:16
stamenmihalevski написа:
Мога да продължа - защо българи и гърци не са се сляли, след като са живяли заедно във Византия? Защо сърби и останалите балкански народи не са се сляли с турците? Защо кюрдите не са се сляли с турците? Има още хиляди примери, стига човек да не мисли, че секса днес и секса преди векове е нещо, което се е приемало по еднакъв начин. Ако беше така никой нямаше да говори за сексуална революция в западния свят преди 40-ина години(в наши дни протича може би последното десетилетие) и въпреки сексуалната революция и мултикултиобществата, то пак хората си се делят на народи и процентът на смесените бракове е пренебрежимо малък...

цитирай
53. demograph - Аз имам един страх - че ще ни изтребят и прогонят собствените ни управници
10.01.2014 16:25
Те, че не са собствени - не са, но изтребването и прогонването е достигнало толкова застрашителен размер, че може скоро да се окаже необратим. Грижа на държавата е да пази първо собствения си народ, а после другите обитатели. Ако българите измират или бягат, то държавата или не си върши работата, или не е българска. Сигурно сме и в двата случая. Стамене, запазва се като отделен етнос това, което го има. Което го няма на тази земя не може да се запази от сливане с когото и да било.
цитирай
54. stamenmihalevski - По отношение на собствените ни у...
11.01.2014 00:29
По отношение на собствените ни управници ще напиша, че за момента можем да сме много недоволни от способностите и действията им, но това не означава автоматично, че в следващите 10-20 или пък 30 години няма да се появят такива, които да са стока. Ние отдавна сме нямали свестни държавници, каквито заслужава България, но да не забравяме, че винаги след нощта има ден, след залеза идва времето и на изгрева. Въпросът е да пренощуваме успешно и да се събудим все още живи.
цитирай
55. stamenmihalevski - Страхът винаги е лош съветник. В...
11.01.2014 00:29
Страхът винаги е лош съветник. Вярно, че ни предпазва от опасностите, но и ни парализира тогава, когато трябва да се действа или пък ни подтиква към панически постъпки. Има много хора, които отиват на лекар и той им съобщава неприятната диагноза - рак. Никой от тях обаче не може да бъде на 100% сигурен, че ще умре именно от тази страшна болест. Откаже ли се обаче пациентът от борбата, то тогава е предварително обречен. Нека не се отказваме, въпреки диагнозата! Има ли смисъл да се парализираме от страх при мисълта, че България може умре? Има ли смисъл да се парализирам от мисълта, че аз някой ден ще умра? По-сигурно нещо от смъртта в живота няма, но има смисъл да се бориш, докато живееш и докато те има. Да се борим докато ни има, а смъртта ни е в кърпа вързана, за това няма защо да се притесняваме. България обаче ще умре тогава, когато умре последният български патриот.
цитирай
56. stamenmihalevski - Да си спомним за нашите велики пр...
11.01.2014 00:30
Да си спомним за нашите велики предци. Например Пайсии. Представете си за момент времето в което той е живял и състоянието на българския народ тогава. Ситуацията е била повече от безнадежна и то в пъти по-безнадеждна от сега, но той е събрал сили и смелост да се бори. Тогава векове наред вече е нямало България и оптимистите, които са вярвали, че е възможно тя да бъде възродена са били смятани вероятно за луди. Неговият пример е бил последван обаче от още не един и двама. Днес ние говорим за онези години, като години на българското възраждане и си спомняме именно онези луди глави, които не са се отказвали, въпреки всичко. Ако ние самите отпишем бъдещето на България, то нея няма да я има със сигурност!
цитирай
57. stamenmihalevski - Държавата това сме ние! Ако ние не се ...
11.01.2014 00:30
Държавата това сме ние! Ако ние не се грижим за собствения си народ, то не може да очакваме, че някой друг ще го направи. Не само управниците са хората, от които зависят нещата, а от всеки един от нас. Управниците дори и най-умните и способни хора да са, ако ние не положим усилия да се опазим от опасностите в наше време, то и те няма да могат да ни помогнат и обратно, дори и най-големите нехранимайковци да са ни управници, то ако народа има желание да живее в свястна държава, то е въпрос на време да бъде подменен елита.
цитирай
58. stamenmihalevski - И накрая малко математика. . . 68...
11.01.2014 00:31
И накрая малко математика ... 681(6+8+1=15,1+5=6); 1185(1+1+8+5=15, 1+5=6); 1878(1+8+7+8=24, 2+4=6); 2013(2+0+1+3=6)... 2013 година се навършиха 6 години откакто сме в ЕС и беше доста странна и много различна от предишните. Може би вече живеем в 4-тата българска държава :)))
цитирай
59. stamenmihalevski - И още малко математика :))) нов м...
11.01.2014 00:47
И още малко математика :))) нов морал = (14+15+3 + 13+15+17+1+12=90, 9+0=9), а може и иначе (1+4+1+5+3 + 1+3+1+5+1+7+1+1+2=36, 3+6=9) ... Защо 9? Ами защото нещо свършва и започва друго...
цитирай
60. stamenmihalevski - По повод 9-ките съм длъжен да спо...
11.01.2014 01:45
По повод 9-ките съм длъжен да спомена още нещо. 2013 се навършиха 135 години от Освобождението (1+3+5=9). Предишната важна 9-ка е била може би 1944(1+9+4+4=18, 1+8=9), а дори може да сме още по-точни 09.09.1944(0+9+0+9+1+9+4+4=36, 3+6=9)... Та така, разни 9-ки и разни 6-ци...
цитирай
61. stamenmihalevski - Като се замисля и 1989-а не е за по...
11.01.2014 01:58
Като се замисля и 1989-а не е за подценяване :))) Хайде стига толкова цифрички...
цитирай
62. demograph - Стамене, харесвам оптимизма ти. И аз съм оптимист.Поздравяявам те.
11.01.2014 12:26
Когато някога писах за демографската война/която е едничката истинска война изобщо - война за оцеляване на видовете/ се натъкнах на оптимистичното твърдение, че демографската динамика е непредсказуема и неуправляема. Всеки момент някакво незабележимо събитие може да промени картината. И още едно - застрашените от изчезване започват внезапно да се множат по-бързо. Очаквам това да се случи с българите всеки момент. Дай боже...
А от приказките ни и писанията ни, колкото и да са наивни, необосновани, глуповати или надути..има полза. Търпението на Паисий се е оправдало. Усилията на днешните "апостоли"като теб, Спароток и другите ще дадат резултат. Мисля си даже, че вече дават резултат -появяват се все-повече мислещи българи. Или, все - повече мислещи българи започват да демонстрират способността си да мислят, а полека -лека и готовността си да действат! Има промяна.
цитирай
63. stamenmihalevski - Промяна има! И аз я забелязвам. И...
11.01.2014 16:06
Промяна има! И аз я забелязвам. Иначе апостол не съм... "Аз съм българче", което е дори много повече!!! Оптимизмът, както и песимизмът са заразни. Нека се заразим с каквото трябва, за да сме по-усмихнати, а ако сме по-усмихнати, ще сме по-силни, ако сме по-силни, ще сме по-привлекателни, а ако сме по-привлекателни, жените ще ни харесват повече, а ако жените ни харесват повече, ще имаме повече деца :)))
цитирай
64. demograph - Това за усмивката и жените на края много ми харесва. Усмихвам се!...
12.01.2014 08:02
stamenmihalevski написа:
Промяна има! И аз я забелязвам. Иначе апостол не съм... "Аз съм българче", което е дори много повече!!! Оптимизмът, както и песимизмът са заразни. Нека се заразим с каквото трябва, за да сме по-усмихнати, а ако сме по-усмихнати, ще сме по-силни, ако сме по-силни, ще сме по-привлекателни, а ако сме по-привлекателни, жените ще ни харесват повече, а ако жените ни харесват повече, ще имаме повече деца :)))

цитирай
65. demograph - Съгласен съм. Но този насаждан нихилизъм е по-лош от "смешния" нам македонизъм
15.01.2014 03:02
[quote=vmir]Демограф, решението на всеки проблем изисква добро съответствие между аргументи и изводи. ..............Този подход е добър, но единствено за деца в предучилищна възраст, за да бъдат въведени в основни понятия и категории, които впоследствие да изпълнят с реални представи и смисъл, за да се научат да рещават реални проблеми. Когато се създават повече проблеми, отколкото се решават, нещата вървят към тотален провал. Розовите очила не могат да го предотвратят.

Историята може да служи единствено за лично вдъхновение, но извадена на мегдана превръща човека в посмешище, защото поражда въпроса: “Като си толкова умен, къде са ти парите?”...............
Полагам големи усилия да зачитам правото на всеки да се вдъхновява и учи от историята, но повечето хора я третират единствено като основание да лансират глупостта и невежеството си за ум и познания. .........
...................................................................................................................................
Съгласен съм, но не можеш да отречеш, че националния нихилизъм затрива народи и държави, а "смешните" македонизми, и подобните им създават народи и държави на наш гръб. Нима се залъгваш, че истината шества по света?...Политики движат света. Историята е една от най-продуктивните политики. Да не ти соча гърците, евреите и т.н. Знам , че разбираш за какво става дума. Както и че разбираш целта на този ми постинг.
цитирай
66. siunu - Великатото Българско минало
13.05.2014 14:38
Написаното е 100% истина и ние Българите, които със знанията си, сърцата и ума си я знаем, ще я отстояваме до последния си дъх. Аз обучавам децата си в тази история и не зная дали заради това но, факт е, че те не желаят да ходят в чужбина и ей така на пук на всички българомразци ще останат ТУК ! Това величие обаче е прекалено голяма хапка за духовно низшите ни политици и т.нар учени, продали душите си някъде по пътя, облещили очи гледайки светещите стъкълца, предлагани им от кривите ръчички на чужди, ехидно ухилени тарикати. Нека им помогнем да преодолеят височината или да се потрошат в бездната на избрания от тях самите мрак! Ние обаче ще оцелеем и ще бъдем достойни наследници на дедите си. Може би стила е приповдигнат, но това е което усещам. Горд съм, че съм БЪЛГАРИН, това е нашето име!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960829
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол