Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 18:18 - Високи детски надбавки за образованите родители! Това е последния влак!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6653 Коментари: 14 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Българите все по-бедни, по-болни, по-прости и все по-малко на брой

Решението е само едно – повече деца от образовани родители. според експерт.

Красимир Ангелов 

Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости, по-нещастни и все по-малко на брой.

Тази тъжна констатация направи проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика по време на пресконференция в БТА. За тази своя констатация ученият цитира данни от Евростат, според които 60 процента от българите живеят в мизерия, а 2 800 000 са били обезщетенията, изплатени от НОИ през 2013 г. на заболели българи.

Реалната демографска картина, която по думите на експерта официалните институции премълчават, е че се топим с 8 души на час. Това се дължи на демографския срив, смъртността и заминаването на младите хора в чужбина.

Според данни на Центъра за демографска политика след 20 години българите ще бъдат около 5,9 милиона, което с почти 1 милион по-малко от днес. От тях българският етнос ще бъде 3,1 милиона души, ромите около 1,8 милиона, а българите от турски и друг етнос – малко над 1 милион.

“Единственото решение е да има повече деца от образовани родители, защото не може да не умееш да броиш до 10, а да имаш 11 деца”, коментира проф. Петър Иванов.

По данни на експерта България е на първо място по намаляване на населението, тъй като нямало друга държава в света с "такива скокове за спад на раждаемостта". Ученият съобщи, че през 1950 г. в България са били родени 182 000 деца, през 2009 г. - 81 000 деца, през 2011 г. - 71 000, а през 2013 г. - 61 000 деца.

Eкспертът категорично опроверга обявеното наскоро твърдение, че България е на 14 място в света по интелигентност. По думите му страната ни е в 14-а група по интелигентност - с 94 IQ, според ранглиста с методиките за изчисляване на коефициента на интелигентност.

Преди нас има 46 държави, чиито граждани са по-интелигентни от българите, сред тях са и всички европейски страни, което означава, че България е на последно място по интелигентност в Европа, коментира проф. Иванов.

Той обясни и защо на практика това е така – според данни на статистиката у нас има много неграмотни хора – близо 70 процента от безработните в България.

"Според европейски статистически институти 39,4 процента от деветокласниците у нас могат само да сричат донякъде или нямат функционални знания, които да могат да използват", заяви Петър Иванов. Той добави, че според Евробарометър броят на отличниците в България е пет пъти по-малък от средния за Европа, а броят на слабите ученици у нас е много по-голям.

Проф. Петър Славейков от Центъра за демографска политика очерта и някои заплахи за националната ни сигурност вследствие на демографската катастрофа в страната. По думите му намаляването на населението и на неговата гъстота ще доведе до политическо, икономическо и военно отслабване на държавата ни.

Той отбеляза, че и сега има дисбаланс в структурата на българското население, тъй като жените са 51,5 процента от него. Общото застаряване на населението води и до ограничаване на вътрешния пазар, тъй като сега пенсионерите у нас са около 2,5 милиона, имат ниски пенсии, а оттам и покупателната им способност е малка, коментира проф. Славейков.

Според учените от Центъра за демографска политика, за да се решат демографските проблеми трябва да се пристъпи към бързо, дръзко и шоково увеличаване на доходите у нас.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Демограф:

От 1984г. започнах да пиша до ЦК на БКП и всички тогавашни институции,  до посткомунистическите държавни и партийни структури и авторитети, обяснявал съм на половината от сегашните политически лидери и на куп държавни фактори, от пет години тръбя по форумите и разправям на всеки, който се заслуша, че със стимулирането на раждаемостта „на калпак”, неумолимо се превръщаме в подобие на държава, населявана от прости, неграмотни, мръсни, болни и мързеливи аутсайдери…

Още тогава предложих да се премине към стимулиране на раждаемостта СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ. Дори го обосновах от „класово партийна”гледна точка - че е в интерес на „Партията и световната пролетарска революция” българите да са високо образована нация, което още при ТОГАВАШНАТА демографска ОБСТАНОВКА можеше да се постигне, само като се премине решително към прогресивно на образованието на родителите, стимулиране на раждаемостта.

Защото образованите произвеждат образовани. Образованите не лежат на гърба на обществото, не крадат, не рушат, не живеят като скотове, не изоставят децата си, не раждат болни деца, не осакатяват и не убиват децата си..

Образованите произвеждат образовани деца, култура, материални блага, данъци и прогрес..

Образованите и образованите им деца, и образованите им внуци, и образованите им поколения въздигат държавата, каквато и да се кръщава тя.

Необразованите и необразованите им поколения, изяждат държавата, изсмукват я, обезкостяват я, както циганите оглозгват заводи за скраб.

Давах им примера с опита на Сингапур, където образован диктатор въведе точно този стимул за повишаване на раждаемостта и сега Сингапур е величина, чийто връх ние не можем дори да помечтаем, че ще видим.

Заплаших ги, че ако не се направи това, „БКП и лично др.Тодор Живков ще носят историческата отговорност за неизбежната демографска катастрофа след 2005г.”.

Не ви се вярва, нали?..На мен не ми се вярва, че оцелях след тия си писания.

Но вместо да предприемат решителен отказ от политиката на стимулиране на необразованите чрез принципа „на калпак”, тогавашната власт сътвори идиотската „Голяма екскурзия”, като изгони от България стотици хиляди образовани и трудолюбиви граждани от турски произход!...

И остави необразованите да продължават да произвеждат необразовани, които продължават да произвеждат необразовани търтеи.

После се появи „новата демократична държава”, която бе точно така глуха и сляпа за очевидните демографски тенденции и очевадни решения, както и оня.

Новата стара „българска държава” сътвори още по-голямата глупост – прогони съвсем умишлено в чужбина още 2 000 000 !!!! образовани и трудолюбиви български граждани.

А необразованите останаха тук и продължиха да биват стимулирани да се размножават на принципа „на калпак”. А какво има под калпаците им?...

Сега, онези необразовани са вече безработно мнозинство, което не подлежи на образоване и не става за работа, а само смуче от намаляващите образовани.

30 години тръбя това! След 30 години, най-после и „експертите” вдянаха това.

30 години тикам в лицата на българските „експерти”, „политици”, „държавници” и „общественици” тази зловеща последица от отказа на българската държава да изпълни първото и най-главно свое Конституционно задължение – ДА ОСИГУРИ БЛАГОПРИЯТНА СРЕДА ЗА РАЗМНОЖАВАНЕ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!.

30 години бяха нужни на един самотен българин да бъде чут. И сега на са ме чули. Сега реалността им зашлеви плесница.

Сега, след 30!!!! години от писмото ми до Тодор Живков, до политбюро ЦК на БКП, до министър председателят Станко Тодоров, до Демографския институт на БАН и до главния редактор на в. „Работническо дело”, сякаш някой нещо вдяна.

Ако, до осъзнаването на трудния за смилане факт, че оцеляването и благоденствието на българския народ и държава, може да се постигне само чрез рязка промяна на политиката на стимулиране на раждаемостта,

в посока високи стимули за всяко дете на образованите родители и високи стимули за учещите деца на необразованите родители, ще трябва да минат още 30 години, забравете за България.

Образованите родители имат нужда от такава подкрепа сега, защото без подкрепа, те намират подходящата среда да раждат и осигурят децата си, само извън България.

Необразованите са заинтересувани от този подход – образованите им деца ще ги измъкнат със силата на образоваността си от копторите им.

Просто българските правителства трябва да започнат да изпълняват веднага Конституционното си задължение да създават подходяща среда за възпроизводство на народа си.
Което е смисълът на Обществения договор, дори и да не е записано изрично като текст.

Нито арабски имигранти, нито заселване на руснаци, нито призиви за връщане на избягалите или външните българи ще спасят България.

А приказките на  учените от Демографския институт към БАН, че „за да се решат демографските проблеми трябва да се пристъпи към бързо, дръзко и шоково увеличаване на доходите у нас.” са просто нереалистичен блян, отбиване на номер.  

Кой ще произведе парите за такова увеличаване на доходите? – Необразованите, кардливи и мързеливи лумпени ли?

Обратното – чрез спешни нетрадиционни мерки за стимулиране на образованите, в рамките на едно поколение, може да се постигне това „бързо, дръзко и шоково увеличаване на доходите” на всички български граждани и възход на България.

Единственото, останало като възможност средство, е рязко и решително преминаване към стимулиране на раждаемостта според образованието на родителите и стимулиране на учещите деца с необразовани родители.

Това е последния влак!!




Тагове:   Благоевград,   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   спасение,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   образовани,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   детски,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   стимули,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,   демографскисрив,


Гласувай:
8



1. rustam - Глупако Демограф, защо модерасваш ...
14.01.2014 18:58
Глупако Демограф, защо модерасваш коментара ми, мутро дегенератска

Защото ти лъсва неграмотната ти продажност. Ти, тъпако какво ни пробутваш "изследванията" на някаква неправителстевна организация, състояща се от десетина изкукали русенски пенсионери и психопати? защо не цитираш един! сериозен автор, който да потвърди идиотизмите на тези самозвани "учени"? Това, че половината от 4изследванията" им са дрънканици, го знаят и мангалите бе, неграмотнико.Тъпак!
цитирай
2. learningtogether - @1.
14.01.2014 19:14
Рустаме, много си я закършил щом средностатистическия циганин ти е авторитет !
цитирай
3. rustam - learningtogether
14.01.2014 19:48
Всъщност, нищо не съм я закършил. Коментарът ми е точен цитат на един "коментар" на демографа в мой постинг. Сменил съм само обръщението. Виждаш ли сега колко "универсален"!
цитирай
4. demograph - Какъв коментар съм ти модеросвал бе Рустаме?...Аз сега влизам да чета...!
15.01.2014 01:49
rustam написа:
Глупако Демограф, защо модерасваш коментара ми, мутро дегенератска.
Защото ти лъсва неграмотната ти продажност. Ти, тъпако какво ни пробутваш "изследванията" на някаква неправителстевна организация, състояща се от десетина изкукали русенски пенсионери и психопати? защо не цитираш един! сериозен автор, който да потвърди идиотизмите на тези самозвани "учени"? Това, че половината от 4изследванията" им са дрънканици, го знаят и мангалите бе, неграмотнико.Тъпак!

И освен това, никога, никого не съм 'модеросвал"..Никога. Дори по-груби приказки от твоите си ги оставям да се четат. Така се вижда на кой колко му е акъла.
Колкото за това дали материала който цитирам е коректен, няма значение. Важното е че истината е точно тази. Защо ти не посочиш сериозен автор?
Аз ще ти посоча такъв - шефа на демографския институт на БАН ми отговори във вестника ти "Работническо дело" преди 30 години, че "с последните мерки на Партията и правителството за осигуряване на надомна работа за младите семейства ще се реши , иначе правилно забелязания от вас проблем..."
Е? Решен ли проблема?
Сериозния ти учен /като си спомня името му, ще ти го напиша/ ми е отговорил сериозно, нали?...Рустаме Рустаме...Рустам ли си Руслан ли си..
За твое сведение, аз съм по-сериозен учен в тази област от всичките, които познаваш взети заедно. И степен си имам, и тапия драги. Не знаеш с кого си имаш работа.
Кое те подразни - фактът, че любимата ти Партия унищожава българския народ, ли.
Ами това и ромейците го знаят вече...те са народа на Партията ти.
цитирай
5. demograph - И тук ме бъркаш с черен Петър. Но не това е проблемът.
15.01.2014 02:11
rustam написа:
Всъщност, нищо не съм я закършил. Коментарът ми е точен цитат на един "коментар" на демографа в мой постинг. Сменил съм само обръщението. Виждаш ли сега колко "универсален"!

Пий една студена вода и си провери капиите. Тази тема е моя специалност и патриотичен дълг, от който не съм се отклонил никога.. Не ми приписвай неща, които са ти в главата.
А проблемът не е в това дали сериозен или несериозен учен твърди нещо, а в това че демографската смърт на българския етнос е много близка, и че държавния колапс е скорошна перспектива, именно поради посочените от мен причини - тоталната неграмотност ни залива и ще ни удави до 2025г..не след 20 години, а само след 10, ако не и по-малко. Аз правя изводите си на базата на сериозни познания по темата, които са ми признати..За жалост всичките ми прогнози се сбъдват. Аз писах, че прогнозата на ЦРУ за България след 50г.е силно подценена. Нещата се развиват негативно и по-бързо.Трябва да си от средите на лумпените за да се опълчиш с лична атака срещу очевидното! Не на мен се дръвчи, а на тези които докараха нещата до там. И лай срещу тези чуждолюбци, които не желаят да се случи обрат в демографските тенденции.
И да си затваряш очи и уши пред фактите, те утре ще те ударят по тиквата.А мен си ме псувай свободно. Но с това няма да повишиш раждаемостта.
цитирай
6. demograph - Ето коментара ми, за когото скача срещу ми Рустам Ага:
15.01.2014 02:36
25. demograph - Рустам ага, защо модерасваш коментара ми, мутро милиционерска
20.11.2013 16:51
Защото ти лъсва неграмотната ти продажност. Тая "лисалидиската" като знае английски, защо не цитира един! сериозен автор, който да твърди, че е някога съществувала империя или държава наричаща себе си Византия"? Това го знаят и мангалите бе неграмотнико. И гърците си го пишат..Даже и Божо да питаш, ще ти каже че няма и не е имало такава държава...тъпак."
Добре съм те наредил, а? Така е когато си мериш пишката с великани. "Матряла" ти за Византия, който използваше за да удряш по Павел Серафимов -sparotok, заслужаваше само това. Забелязвам, че вече не пускаш "исторически матряли". Поумнял си.
В същност, Рустамко "модераса" мой коментар на негов постинг, с който го уличих в манипулация и историческа неграмотност, което пък беше поводът да му напиша това благо коментарче.
Няма случайни неща.
цитирай
7. demograph - Рустам ага е тънко чувствителен, средностатистически ромеец от "Византия"
15.01.2014 02:41
learningtogether написа:
Рустаме, много си я закършил щом средностатистическия циганин ти е авторитет !

Не му се връзвай.
цитирай
8. kass - като намалява населението
15.01.2014 08:44
1950 г. в България са били родени 182 000 деца, през 2009 г. - 81 000 деца, през 2011 г. - 71 000, а през 2013 г. - 61 000 деца.

И децата намаляват... 9 милиона души - 182 000 деца, 7 милиона души - 81 000 деца, под 7 милиона население - 61 000 и т.н. и т.н....
Няма как да очакваме младите да попълват бройката на напускащите страната и умиращите със буйна раждаемост нали? Колкото до циганската раждаемост, еми такава ние социалната политика - несправедлива...
цитирай
9. sande - Пред мрака на истините! За кого бие камбаната?
15.01.2014 13:03
Камбаната бие за всички българи!

Демографе, точен си като Съдбата!

цитирай
10. streetsmart - Има смисъл, но е неприложимо
15.01.2014 13:52
Добре го казваш за образования диктатор в Сингапур - ключовата дума е "диктатор". Дръзнем ли да стимулираме раждаемостта при образованите, демократична Европа тутакси ще ни обвини в дискриминация. За съжаление.
цитирай
11. kbalenciaga - Е това си е дискриминация по образователен ценз
15.01.2014 14:59

Цялата тази теория е нелепа...след като могат да се направят толкова много други неща.

Но първо господарите на българските Червени олигарси, а именно управляващите от ЕС да престанат да превръщат България в Гетото на Европа!
А за това са нужни ХОРА, а не говедата от Столичната средна класа, които мучат само "Оставка"!

Ето няколко елементарни стъпки, чрез които ще намали драстично демографския срив в България.

1. Да се пуснат 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй.
2. Да се спре безочливото ограбване на българското злато и други благородни метали от грабители и измамници като "Дънди прешъс металс".
3. Българските богаташи да инвестират в българската икономика, а не по курви, за яхти, за палати на Запад и у нас, а в същото време да дават мизерни заплати на своите работници.
4. Да се спрат простотиите с измамите на курсовете за "преквалификации" И "Обучения"(само за тази година са 3 000 000 000 лева) и да са насочат към създаване на предприятия и производства-БЪЛГАРСКИ!
5. В земеделието приоритет да са зеленчук-производството и отглеждането на плодове. А не българските студенти да ходят да работят в английски ферми, след като тук в България има златна земя.
6. Пиявици като Германия и Англия да спрат да смучат така безогледно само работоспособното население на България! А започнат и да плащат реципрочно, за всеки нает българин, които са взели наготово, да плащат на българските пенсионери и на българските социално слаби!
7. Митниците. Много по голям и ЕФЕКТИВЕН контрол, както от службите, така и от гражданите. Всичко да е видно и явно, и в интернет, да може да се следи от всички. А не както е сега, например 30 тона ябълки внесени като подарък, за които не са платили и една стотинка мито!

Само една малка част да се изпълни от всичко това и икономиката в България ще се оживи значително. От което следват и повече открити работни места, по високи доходи. Така ще се върнат много млади българи да работят в България.
Така ще изчезне и демографския проблем.

цитирай
12. demograph - От всичко има изход
27.01.2014 18:04
streetsmart написа:
Добре го казваш за образования диктатор в Сингапур - ключовата дума е "диктатор". Дръзнем ли да стимулираме раждаемостта при образованите, демократична Европа тутакси ще ни обвини в дискриминация. За съжаление.

Дори диктаторът е постъпил демократично - осигурил е екзистенц минимум за необразованите, убедил е обществото че това ИЗХОДЪТ и днес те го благославят!
Ако някой твърди, че това е дискриминация по образователен принцип, ще трябва да отговори на въпроса -А защо необразованите получават по-малко от образованите в всяка една фирма, в т.ч. и в държавните учреждения?...Когатоо трябва да се намери решение на някой баламски проблем, като да се откраднат едни милиони, веднага се намира и съответния текст в европейското законодателство..Така, че дискриминацията е привиден проблем.
цитирай
13. demograph - Отговорих астично в предходния си коментар, но
27.01.2014 18:07
[quote=kbalenciaga]
Цялата тази теория е нелепа...след като могат да се направят толкова много други неща.

Но първо господарите на българските Червени олигарси, а именно управляващите от ЕС да престанат да превръщат България в Гетото на Европа!
А за това са нужни ХОРА, а не говедата от Столичната средна класа, които мучат само "Оставка"!

Ето няколко елементарни стъпки, чрез които ще намали драстично демографския срив в България.

1. Да се пуснат 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй.
2. Да се спре безочливото ограбване на българското злато и други благородни метали от грабители и измамници като "Дънди прешъс металс".
3. Българските богаташи да инвестират в българската икономика, а не по курви, за яхти, за палати на Запад и у нас, а в същото време да дават мизерни заплати на своите работници.
4. Да се спрат простотиите с измамите на курсовете за "преквалификации" И "Обучения"(само за тази година са 3 000 000 000 лева) и да са насочат към създаване на предприятия и производства-БЪЛГАРСКИ!
5. В земеделието приоритет да са зеленчук-производството и отглеждането на плодове. А не българските студенти да ходят да работят в английски ферми, след като тук в България има златна земя.
6. Пиявици като Германия и Англия да спрат да смучат така безогледно само работоспособното население на България! А започнат и да плащат реципрочно, за всеки нает българин, които са взели наготово, да плащат на българските пенсионери и на българските социално слаби!
7. Митниците. Много по голям и ЕФЕКТИВЕН контрол, както от службите, така и от гражданите. Всичко да е видно и явно, и в интернет, да може да се следи от всички. А не както е сега, например 30 тона ябълки внесени като подарък, за които не са платили и една стотинка мито!
....Така ще се върнат много млади българи да работят в България.
Така ще изчезне и демографския проблем.
......
Всичко посочено по-горе е възможно само ако разполагаме с ОБРАЗОВАНИ ХОРА! Практиката показва, че от емиграция се завръщат по-малко от 10%. Това е илюзия.
цитирай
14. demograph - Теорията е нелепа само в случай, че не е била прилагана или е прилагана без успех
27.01.2014 18:13
[quote=kbalenciaga]

Тези принципи за стимулиране са били прилагани - В Сингапур, в Чехия, в САЩ се прилага и сега под другга форма.

Понеже ЕС ви е основен проблем, ще ви успокоя - Русия в момента се отказва от принципа стимулиране "на калпак" и се подготвя за въвеждане на сингапурския опит. Ние като опитни зайчетата на Русия, ще приложим това след като Путин го приложи, естествено..Ако има българи в тази руска губерния България..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960060
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол