Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 22:52 - И Олимпийските богове си намират майстора на геополитическия тепих.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4173 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 21.04.2014 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Олимпийският бог Путин получи овациите на публиката в Крим. Сега публиката Го Сочи с пръста надолу... Какво става на тепиха Евромайдан?

"..Защото с „малките си, но шумни” победи, Русия сама унищожава естествената база на своето влияние в съседните и държавици, като с корумпираната си и брутална политика, прогонва от териториите им и отблъсква от себе си топящите се остатъци от симпатизиращо и славянско и християнско население." demograph

 "Индулгенциите, с които Путин се опита да си (от)купи световни симпатии за 50 милиарда долара на олимпиадата в Сочи, се обезцениха за една нощ до хвърчащи хартийки, на които днес пише на десетки езици: “Долу ръцете от Украйна”."ivo.bg

"70% от населението на Източна и Южна Украйна е против присъединяването към Русия на Путин" - последни социологически изследвания. .....................................................................................................................................................................
 Според книжките на Самюел Хънтингтън "Сблъсъкът на цивилизациите" и на Джордж Фридман "Следващите 100 години" и "Следващите 10 години", Щатите /които са в състояние на "постоянен близък разпад” според индианците**/, макар и с известно отвращение, ще приберат плодовете от победата си в Студената война и ще продължат да изграждат система от регионални субсили, чрез които да контролират света, поемайки риска от сблъсъци, както между самите регионални отговорници, така и между някой от тях и самите САЩ.

По границите на Колоса Русия те , заедно с ЕС помпат политически, икономически и военно две сили, за които сякаш не съществува световна икономическа криза - Турция на юга на Русия и Полша на Западната  граница на Колоса. 

По определените им от САЩ сфери на влияние и отговорности, двете субсили пълзешком напредват към руските простори, доближавайки определените им граници за доминация и контрол и все по-често преплитайки, за сега студените си, шпаги с Русия и чат-пат по между си. 

Полската и турската сфери на доминация е планирано да се срещнат по границата на бившите три империи Русия, Жеч Посполита и Отоманската. Тези граници минават по някъде по линията Монголия- Казахстан - Астрахан - Крим - Дунав - Сараево.

На юг от чертата, Турция почти е стигнала максимума в мирната си експанзия.

В Европа остава да паднат формално в зоната и на влияние само България и половин бивша Югославия, което ще се случи скоро, а в Мала и Средна Азия остава нерешен само въпросът за Иран. 

Крим и частите от Украйна са оставени за по-късен етап, в зависимост от това до къде ще се простре евро-полското влияние. 

Бившите централно-азиатски владения на Русия така зреят демографски и са толкова про-турски, че на Турция са и нужни само 10-20 години търпение за да прибере зрелите круши без много пот.

Полша пак понатрупа мускули и днес в Украйна за пореден път храбро се сблъсква с Колоса.
Независимо от сегашния изход от премерването на сили между Запада и Русия, в който Полша играе само ролята на подбутван на тепиха млад сумист, още в следващите няколко години, тя ще измести Германия и одъртелите, склеротизирани и страхливи европейски партньори, от тепиха на сумото с Русия. 

Заедно с Полша, за тази, за сега само буферна игра, трупат маса и Централно европейските държави на север от Дунав, които е предвидено да се влеят в полския блок през следващите 10 години. 

Колкото и да им се иска, Западна Европа е задръстена и не може да задоволи нарастващата им нужда от простор за изразходване енергията на възраждащите се техни икономики. Подбутвани от САЩ и Стара Европа, те са осъдени да участват в избутването на Русия на изток..

Случващото се в Украйна е знак за едно - Русия е поканена на сумо тепиха на евромайдан – мегданя в Киев..

И колкото и да е унизително за Колоса, там няма да му излезе лично сумист от световна величина, а охранената за целта Коалиция от бивши източноевропейски държави, водени от коравия и понякога безразсъден в кипящата си демографска и икономическа енергия, исторически стар, но винаги млад и опасен съперник - Възродена Полша. 

Естествено Русия ще активира целия си арсенал от средства за натиск върху САЩ, ЕС и бившите сателити на СССР за да не допусне появата на такъв състезател на терена. Ще размахва газови, нефтени, идеологически и прочие плашила. Ще затяга и отвърта кранчета. Ще опитва да бута и слага правителства. 

Ще заговори с езика на класова, славянска, православна,антиеврейска и мафиотска солидарност. Ще засили военното си присъствие в Океаните, в Космоса, в Арктика и в Антарктида... Ще размахва и плашилото на ядрената си безразсъдност. Но накрая ще трябва да участва в бутането и да приеме резултата.

Колоса владее доста хватки от дългия си имперски опит и сега е рано да се каже кой кого ще победи в голямото избутване в Киев, но със сигурност може да се заключи, че подпрени солидно от отдъхващите си преди последния рунд за световното САЩ и от богатата, но „стара, страхлива и лоша”/!!!/ Западна Европа, източноевропейските сумисти ще създадат доста проблеми на задъхващата се демографски и икономически Рус.

Надеждата, че Китай ще подпре отзад Русия в това бутане, е бутафорна илюзия, защото ако това се случи, Русия ще се разпадне под китайската тежест, като гнила дървена барака, на която се е облегнал слон.
Възлаганите надежди Иран да послужи за подпирачка на Бараката от юг са наивни. Защото Иран е в клопката на неразширимите си граници и на амбициозните си съседи Турция и Пакистан, .

Колкото и да се бият тъпаните около т.н. „малки, но шумни” победи на Русия в Сирия и в бившите съветски републики в Централна Азия, и около наглед успешното придърпване на южно-балканските държави към руската орбита,  „малките тихи” демографски победи на Турция, точно в тия райони, обезсмислят скъпоструващите усилия на Русия трайно да се задържи там.

Колоса просто няма за какво реално да се хване нито в Сирия, нито в арабските пустини, нито в Ирак, нито в Египет, Либия, Алжир…нито на Балканите.

Освен за подкупни тиранични режими и корупционни сделки с оръжия и горива.

Всяка „малка, но шумна” победа на Русия в този клокочещ регион, се превръща в „голяма тиха” победа на Турция.

От там ще я изтласкват и "вътрешните" неверници, с които Путин води ожесточена схватка в Русия.

А зад неверните араби пак стоят далите си временен отдих, „преди скорошния си разпад” американци, богатата „но умираща” Западна Европа и крайно изобретателните в номерата си евреи и „соросoидите” им..

 

Ако полския блок се хвърля в избутването на Колоса с ентусиазъм, знамена и бой на барабани, турците са заложили дългосрочни примки, които една по една се затягат около руските малки „победи” без шум, но и без отхлабване. 

Демографските преврати, икономическите, културните и политически хватки на Турция в Средна и Централна Азия, Южна Русия, Южна Украйна, България, Албания, бивша Югославия , та дори и в Северна Гърция са като шарлан за ръцете на Големия пехливанин Русия. 

Въпрос на не повече от десетина години е да станем свидетели на подхлъзването на руската външна политика в тези райони и тръсването и по гръб под натиска на турското мултипохватно настъпление. 

Защото с „малките си, но шумни” победи, Русия сама унищожава естествената база на своето влияние в тези държавици, като с корумпираната си и брутална политика, прогонва от териториите им и отблъсква от себе си топящите се остатъци от симпатизиращо и славянско и християнско население.

 

Естествено Русия ще се опитва да подклажда вътрешните проблеми на Турция със своята „пета колона” в тези държави, както и да заиграва с велико-турските мераци, с надеждата да противопостави Турция на Запада и на полския блок и така да отхлаби натиска срещу себе си, но времето работи срещу умиращите демографски, корумпирани, политически и икономически недъгави, мразени от бившите си сателити и от настоящите си васали, огромни бивши империи. Дори и когато са въоръжени до зъби. 

Та, Турция отдавна тихо е стъпила на тепиха срещу Русия, но за сега се задоволява с малки техники да пробва слабите и места и сантиметър по сантиметър да свива Колоса във вълчия си капан. 

Всяко нейно колебание в изпълнението на отредената и роля, както се случва в момента,  бива санкционирано момантално "от горе". И тя "влиза в пътя".

На мегдана Евромайдан в Киев, чрез подпирането на петата си колона, Русия може и да спечели един рунд от сумото и да прибере половината и дори цялата Украйна, само че това до толкова ще я изтощи и замае, че няма да усети как след 5 години Сирия ще мине в другия лагер, как ненавиждащите „американо-еврейския империализъм” нови арабски режими, ще захапят кокала на същите тези империалисти и как ще се вгледат в пъповете си, когато Русия ги потърси за помощ, как Иран ще се спъне в слепотата на ядреното си ‘величие” и ислямска надменност, как балканските мюсюлмани ще станат болшинства в държавите и парламентите си, и как ще обърнат палачинките си в турския тиган.

Докато Колоса се пъчи и мъчи на мегдан – майдана, младите и напористи евро-полски сумисти и печените турски пехливани ще избутат краката му и от тепиха на собствената му „близка чужбина”, от Южна Европа, от Западна и Южна Украйна и Средна Азия….

После....?

После Русия не е важна.Тя ще е загазила  до гуша в блатото на „спасителното” геостратегическо сътрудничеството„ с Китай, от което няма измъкване.

Ще си забутат шкембетата сумополяци и турци пехливани някъде по Дунава, Крим и Казахстан, а „всекимоментразпадащитесе” Америка и „вечноумиращата” Европа ще им гледат сеира под сянката на евроамериканския чадър и ще си пият уискито.

Освен ако не стане чудо - „чудото” Путин, да се събуди утре като модерен император демократ, и подобно на Ли Куан Ю, да реформира и излекува Русия от хроничните и заболявания, и за 5 -10 години да я превърне в новия Сингапур на Евразия.

Колкото и да си го мечтая, толкова и не мога го повярвам. Един Император опита и още не могат да открият останките му...

/Путин е индианец, а индианците не виждат корабите на съдбата**./. 

Е..Има и вариант Путин, от  гордост, наистина да размята ядрените си ракети..пък където паднат, но за това не ми се мисли.

Фридман е написал само нещо подобно на това, но това е, което се сбъдва всеки ден.

И след 5 и след 10, и след 50, и след 100 години „всекимоментумиращата” „соросоидна” Америка и „вечеизгнилатавземята” „ротшилдовска” Европа ще продължават да си клатят топките и да си се „разпадат” в охолство и сигурност, пред очите и лигите на потурчените отдавна русофилии овцебългари, преродени в лисиците от лафа на Добри Терпешев, които чакат топките на тлъстите Западни овни да паднат в устата им, обрулени от любимата им Русия..

Пак според Фридман, скоро Русия ще се завърне в старите си имперски граници. 

Остава да видим в границите на кой период от историята на Империята.
 

А какво ще става с България?

- Това което и се е случвало винаги, когато в последния момент русофилиите и я набутват на страната на губещия. 

Ще яде лайната на Путин. Защото и те са червенокожи туземци, като Него.

Сиреч, ще попадне в зоната на турската доминация.
 
Защото българските русофилии успешно я рекламират като руска губерния.
Но Русия вече е много, много далеч...на Изток от Киев.
...........................................................................................................................
**Туземците не са могли да видят корабите на конкистадорите, защото "кораб" не е същствувал в понятийния списък на нещата в тяхната реалност. Те са ги оприличили на острови..горките. Мачтите за палми, а гюллетата за кокосови орехи.

Разсъжденията ми бяха публикувани под друго заглавие през декември 2013г.

Сега виждам, че "поклонението" пред Путин в Сочи е било театър на сенките, в който световните лидери отидоха да поднесат дарове на Олимпиеца Путин, а в това време на мегданя в Киев "фашистите" му откраднаха лавровия венец на всеолимпийски победител.

Сега е обиден и мята гръмотевици..

А когато приложи същия номер в Грузия му беше добре...Хак да му е.

От тази си позиция приветствам ролята на Президента Плевнелиев като хаджия при Путин в Сочи..И той му е метнал малко прахоляк в очите.

 



Тагове:   Бог,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   Олимпийски,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   орех,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   Сорос,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   сащ,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   СССР,   ЕС,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   арес,   комунисти,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   сумо,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   Зевс,   бисеров,   комсомолци,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,   тепих,   гуреш,   Тагове траки,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. dolce - глупаво
03.03.2014 13:39
Глупаво писание. Поляците си го търсят отдавна и ще си го получат. Па Плевнята е толкова мъж че чак дрънка - ама от простотия.
Лижейки и слагайки се на новите си господари се доказа в нашите очи какво лайно е /в кофа трудно седи/. Двойните стандарти в писанията ти дори вече не провокират. Даже размисъл! Няма смисъл да те коментирам дори. Спори се с аргументи и то с опонент който е готов да те чуе. А ти не си такъв. Просто дежурно ти казвам - малко сте глуваи сте РОДООТСТЪПНИЦИ И ЕВРЕЙСКИ ПОИДЛОГИ СТЕ>
цитирай
2. djani - Празничен русофобски подарък за 3-ти март...
03.03.2014 13:50
Прекрасен постинг, в който автора се опива и самонавива от цитиране на всякаква антируска и плесенясала антисъветска риторика. Като поназнайващ демографията, прави някакви геополитически сметки. Може и като аритметика да се верни. Да не забравя Гражданската война в Русия, когато бе сама срещу останалия свят, но победи. Както и във Втората световна, когато се видя, че може да прекърши и сама гръбнака на Хитлер. Освен аритметика има и понятие като "качество". Като например как 3 милионен Израел разпердушини 100 млн. араби. В Русия също има геополитици и те знаят 2 и 200. А домораслите ни "демографи" нека си сборуват, защото времето ще им покаже...
цитирай
3. demograph - Това е което се сбъдва всеки ден!!! Какво да те правя?..
04.03.2014 03:29
djani написа:
Прекрасен постинг, в който автора се опива и самонавива от цитиране на всякаква антируска и плесенясала антисъветска риторика. Като поназнайващ демографията, прави някакви геополитически сметки. Може и като аритметика да се верни. Да не забравя Гражданската война в Русия, когато бе сама срещу останалия свят, но победи. Както и във Втората световна, когато се видя, че може да прекърши и сама гръбнака на Хитлер. Освен аритметика има и понятие като "качество". Като например как 3 милионен Израел разпердушини 100 млн. араби. В Русия също има геополитици и те знаят 2 и 200. А домораслите ни "демографи" нека си сборуват, защото времето ще им покаже...

Гражданската война в Русия през 17 г.ли е перспективата която ти отърва? Всичко което си написал в коментара е папагалсване на имдиански опорно точки. Но както съм писал по-преди "Индианците не виждат кораба на съдбата." Демографските смъртници не могат да претендират за водеща роля в света.Това пък го е написал Аристотел преди 2500 години. А путино-съветските режими изтребват собствените си поданици и съюзници. Сега е дошъл момента да се огледат за войници-ама войници няма. Има само крякащи сидеровци. Всяка година от Русия бягат по 2 000 000 руснаци, каато в същото време с 2 000 000 нарастват мусюлманите на юг които раждат деца. С 4 000 000 годишно Путин опразва Русия. Не броя "китайската мирна инвазия"/Според екс. мин. на отбраната Грачов/ в Далечния изток и покрай границата. Русия или ще стане нормална държава с атомни бомби от типа Франция и ще си клекне на задника за радост на поданиците си, или ще бъде погълната от демографската вълна на съседите си.
Отчаяният ход на Путин от преди броени дни - да опита да скрои съюз между православието и ислямистите е ловенето на удавника за сламка. А, че руснаците са добри анализатори, е факт. Само да имаше кой да им чете анализите в Русия, най-добрите им умове създават чудеса и анализират в полза на нормалните държави..
цитирай
4. demograph - Когато няма мисъл в нечия глава, тя започва да люпи семки с "еврейски" заговори.
04.03.2014 03:37
dolce написа:
Глупаво писание. Поляците си го търсят отдавна и ще си го получат. Па Плевнята е толкова мъж че чак дрънка - ама от простотия.
Лижейки и слагайки се на новите си господари се доказа в нашите очи какво лайно е /в кофа трудно седи/. Двойните стандарти в писанията ти дори вече не провокират. Даже размисъл! Няма смисъл да те коментирам дори. Спори се с аргументи и то с опонент който е готов да те чуе. А ти не си такъв. Просто дежурно ти казвам - малко сте глуваи сте РОДООТСТЪПНИЦИ И ЕВРЕЙСКИ ПОИДЛОГИ СТЕ>

За подобни на теб, да си руска подлога, щпионин и смукач е чест и гордост. Защо не вземеш руско поданство ами стоиш в ЕС и НАТО? Анализът е на Джордж Фридман от преди 10 години. Това е което се сбъдва. Аз не съм ти виновен. Ти си отговори защо? Защото Путин е червенокож, а индианците не виждат кораба на съдбата. Те си мислят, че те са Съдбата. И когато Съдбата ги отнесе реват като вдовички за банан.
цитирай
5. dolce - чи
05.03.2014 18:01
чи ти иди у хамерика като толкова ти харесва бе. То тъй на лсено вземете се махнете !
Туй няма да го бъде тука са били дедите ми тук съм аз тука ще живеят и вниците и правнуците ми и то както трябва да живеят - СВОБОДНИ БЪЛГАРИ. А че ти в злобата си против едноверците и братя по кръв и език се слагаш на западните колонизатори си е твоя лична работа. Но тяхната свършва та земи се преориентирай към Хамериката там живота е песен и размитат за такива като тебе,
цитирай
6. demograph - В Хамерика ще отидеш ТИ. Там са всичките дечица на господарите ти.
05.03.2014 23:00
dolce написа:
чи ти иди у хамерика като толкова ти харесва бе. То тъй на лсено вземете се махнете !
Туй няма да го бъде тука са били дедите ми тук съм аз тука ще живеят и вниците и правнуците ми и то както трябва да живеят - СВОБОДНИ БЪЛГАРИ. А че ти в злобата си против едноверците и братя по кръв и език се слагаш на западните колонизатори си е твоя лична работа. Но тяхната свършва та земи се преориентирай към Хамериката там живота е песен и размитат за такива като тебе,

Едноверците ти прогониха 2 000 000 българи от България и държат останалите в руско-олигархическо робство..Но какво да ти разправям! Коя ти е Свободата под руската мафия? Индианците виждат в робството свобода, а в свободата робство.
цитирай
7. krumbelosvet - Демофаг,
31.01.2017 16:39
С жена си не говоря колкото с тебе. Голема модерация. Поласкан съм от вниманието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961346
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол