Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 10:16 - Вдигайки пушилка около Украйна, Путин утвърждава властта си на пожизнен владетел на Русия
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1351 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2014 21:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Западът пак беше заварен със свалени гащи пред амбициите на Путин за доживотна власт над Русия и над постсъветското пространство. Сега въпросния демократичен Запад тършува  с треперещи ръце за да си намери очилата и да види какво му се случва зад гърба..

А всичко си е толкова простичко.

Хладнокъвното претегляне на всички факти и обстоятелства около внезапното превръщане на Украйна в изгоряла палачинка показва, че и най-дребните, и най-куриозните, и най-зловещите детайли на случката Украйна работят за Путин и следователно са творение на Путин.

Който е на ясно с методите на авторитаризма, не изпитва съмнение, че диктатурата на путинизма е в състояние да създаде най-превратни престави за реалностите в сферата нарочена за обект на въздействие.

Това - предизвикване на криза, организиране на "въоръжен фашистки, ционистки, антисмитски, бандеровски, нацистки и прочие метеж или военен преврат", на "свободна волеизява на народните маси", на "свободни и демократични избори", и подобни, е детска играчка за натрупалата столетен опит империя на на манипулациите.

А това - да натъпчеш някоя държава с агенти, да внедриш в народни движения подставени лица, да формираш радикални партии и групи, да предизвикаш безредици, побоища, окупации, протести, страхове и контрастрахове..е безобидна делнична занимавка за службите за дезинформация и подмяна на реалността с желаната от путинистите, сталинистите, маоистите, кимчениристите...

Досадно махване с ръка за вемогъщата путинска агентура в Украйна а и на доста други места по света е да подмамиш един вцепенен от улични страсти парламент да приеме закон за езика, с който да изправи на нокти едни срещу други всички етноси, политически, религиозни и сексуални групи..

Както и това - да създадеш фашистки, нацистки, националистически, ислямистки, еврейски, антиеврейски, проруски, антируски и так далее, бойни групи и да ги хвърлиш да формират страх и омраза към когото си искаш, си добре оттренирана практика за службите на деспотизма.

Това пък - да хванеш в аванс, дълбоко да законспирираш и да извадиш на бял свят като коз седмак в последното раздаване, заместник министър на някаква си Естония, България, Сърбия, Македония и дори бивш или настоящ канцлер на Германия, на нас българите ни е до болка познат трик.

Всичките ни политици са козове седмаци.

Само малко окървавен детайл от цялата тая рутинна кгб-стка операция, наричана "Кризата в Украйна", е стрелбата по хората от двете страни на барикадата на Майдан.

И съвсем в реда на нещата си е Естонският заместник министър да се появи в определеният му момент, на подходящото място и да заяви, че протестиращите от Майдан са наели убийци, които да окървавят протеста на украинците срещу путинската пионка Янукович.

Както и това - да пробуташ после на разногледите разследващи органи за " снайпериста" 17 годишен наркоман, естествено активен "бандеровец".

Дестабилизирането на Украйна, Референдума в Крим и присъединяването на полуострова към Русия е първата крачка в замисъла на Путин.

Предстоят още стъпки към поглъщането на още части от Украйна, на цели бивши съветски републики, че и на държави и територии от близката и далечна чужбина.

До къде ще стигне Путин в реализирането на плановете си, не е толкова важно. Все някъде ще го спрат. Колкото по-далеч от България -толкова по-добре за нас.

Въпросът на наивниците от Запад, Изток, Север и Юг е

- ЗАЩО на Путин му  трябваше да се навира зорлем в тази каша, защо налива масло в огъня разпалващ Втора Студена Война? Защо предизвиква вдигането на нова желязна завеса коло себе си? Това западняците трудно ще сдъвчат.

- Защото логичния ход на един утвърдил се, чрез горе-долу демократични избори, но жаден за власт диктатор, е да превърне много многомандатното си управление в доживотно.

Всички избори носят риск, макар и минимален. А дикататорите не желаят да живеят в условия на какъвто и да било риск за властта си, даже и да са уверени в способността на системата им за манипиулации да им поднася изборни победи с 96% - 99% -110%..

На Путин му предстои слизане от властта, поради изчерпване на формалните и морални възможности за политическо маневриране в рамките на псевдо-демократическата политическа система на Русия, установена от него и за него.

Каква по - добра възможност да остане на власт "под натиска на  народа" от тази, която му се открива сега? Какъв по-добър шанс да останеш доживотен властелин от този да предизвикаш Студена война, да се завариш до гроб за поста си зад желязната завеса на, изкуствено създадена и поддържана умело, обстановка на конфронтация и напрежение.

Покрай пушилката около Украйна, Путин циментира властта си на пожизнен почетен диктатор. Медведев ще му бъде пожизнения почетен пудел.

Това ще е основното следствие от цялата дандания.

Студена война, Желязна завеса, надпревара във въоръжаването, паради, манифестации, мимикрии, хемелеонщини и прочие са желаните от него атрибути на абсолютната му власт..

Сега ще наблюдаваме формалното му утвърждаване за Император или поне лорд Протектор, "под натиска на руския народ " и с участието на дремещия от скука западен свят.

Може пък и да е за добро.

 



Гласувай:
5


Вълнообразно


Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962447
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол