Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2014 11:58 - Студената война е спасението. Руската шпионска мрежа ще удуши България
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4858 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 06.04.2014 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руската шпионска мрежа ще удуши България

Бившият изпълнителен директор на “Булгаргаз” Васил Филипов едва ли има нужда от представяне.

И по време на поста си, и след това, вече години наред той изпълнява ролята на “голямата уста” за далаверите в българската енергетика, без да му пука от нищо и никого. Той може да си го позволи, защото е единственият човек в родната енергетика, който спести на държавата стотици милиони долари.

Васил Филипов в типичния си безпардонен стил сподели защо не бива да се строи АЕЦ “Белене” и кой и защо спъва авангардните енергийни проекти в България.


- Твърдите, че АЕЦ “Белене”, извън икономическите параметри за реализацията й, вече е “одъртяла” тема за българската енергетика. Защо?
- Атомната енергетика като тема и реализация беше актуална в края на 20-и и в началото на 21-ви век. Може би и до второто, в краен случай до третото десетилетие на 21-ви век. АЕЦ “Белене” в условията на тоталитарната държава беше замислено като продължение на АЕЦ “Козлодуй” - мегаломанско начинание в условията на тоталитарна държава, инициирано предимно от външни, североизточни сили.

- Откога “Белене” потъна в небитието, за да бъде изваден отново на повърхността като “съдбоносен” проект за страната ни?
- Вътрешно комунистическият преврат и смяната на Тодор Живков вкараха страната ни в икономическа криза, в промяна на обществено-икономическите отношения, и тогава се стигна до спиране на проекта. Спря го комунистическото правителство на Луканов, въпреки че на строежа бяха струпани вече десетки хиляди тонове метали, бяха построени инфраструктури, кранове, като най-големият беше с товароподемност 1000 тона. На АЕЦ “Козлодуй” най-мощният вдигаше до 450 т. Изобщо, бяха докарани много скъпи съоръжения - реактор от “Татра”, от чешките заводи “Татра”, т.е. “Белене” беше на една крачка от реализацията.

- За кои години говорим?
- За началото на 90-те. За съжаление тъмни сили, които бяха добре организирани и сплотени под флага на своята партия-майка БКП,

спряха проекта, разпродадоха материалите...

- Защо ще съсипват нещо, което е стигнало до реализация?!
- Защото тогава вече имаха други приоритети – набързо да се сдобият с материални блага, да оберат банките, да оберат устоите на държавата. И го сториха. Сега “Белене” е поставена на точката на нулата, че дори и под нулата. Нищо не се построи, но се разпродаде всичко, което може да се продаде. Ето, обърнете се и вижте блок 109 на ул. “Омайниче” в кв. “Хиподрума”. Той е построен с първите откраднати пари от “Белене” в началото на 90-те. Кой го е строил, с какъв капитал. Ако ви стиска, питайте, разследвайте...

Днес АЕЦ “Белене” като тема е на изживяване.

Видно е, че комунистите са получили отнякъде разпореждане на живот и смърт да съживят тази тема, защото тя е необходима не на нашата държава, а на нейните повелители от североизток.

Защото една АЕЦ “Белене” с твърдението, че ще произвежда ток на наша територия гарантира руско присъствие на същата тази наша територия и задължението на държавата ни ще е да обслужва руските интереси, да обслужва само руските интереси, да бъде задължена да работи само с Русия, да бъде изолирана в енергийно отношение – това е залогът, който трябва да изпълни “Белене”.

Но това е едно на ръка. По-важното е, че ядрената енергетика също мина своя апогей. Ние сме на прага на развитието на термоядрената енергетика, при положение че, както показаха последните изследвания на пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй” - те са в отлично състояние и могат да работят още 20 години, което да осигури един добре обезпечен енергиен баланс.

- Вие казвате, че са в отлично състояние, но само тази година се случиха 3 аварии в 6-и блок!?...
- Тези събития не са стряскащи, още повече, че се случват извън първи контур и ядрения реактор. Всяка техника е възможно да аварира. По-важно е, че типът реактори са конструирани така, че да се избегне топлинен взрив /както в Чернобил /със съответните последици.

Най-сериозната авария в АЕЦ “Козлодуй”

бе през декември 1974 г. на първи реактор. Тогава при едва започнала експлоатация изпадна горивна касета от кошницата на реактора. Прихващането се извърши сляпо през отвор, тъй като не беше възможно отварянето на реактора /в съседство в залата се строеше вторият реактор/, където аз бях дозиметрист, а другите двама – руски специалисти се облъчиха

и... Бог да ги прости

Но това е минало. Вече в края на 20-те и началото на 30-те години на 21-ви век обществата на планетата ще започнат да изграждат термоядрени централи, където ще бъде решен проблемът с радиацията – големият проблем на нашето съвремие. Вярно, че ядрените централи се изплащат бързо и след това дават евтин ток. В България това обаче малко ни грее, защото определени фирми го изнасят и го продават скъпо, а населението още не е почувствало това. Големият проблем обаче ще бъде закриването и консервирането на тези обекти. По този въпрос още никой не се е произнесъл?

Нека кажат истината!

- Каква е истината?
- Ядрените обекти, след приключване на експлоатационните дейности трябва да бъдат консервирани завинаги, защото там има радиация, която продължава много векове след това. А това струва много средства. Термоядрените обекти ще бъдат на базата на изотопите на водорода и няма да бъдат радиоактивни.

Така че днес тези напъни за построяването на АЕЦ “Белене” са борба да оставим инструмент в ръцете на Русия и тя и занапред да продължава да ни изнудва, да ни контролира и да не ни позволява самостоятелно развитие и съществуване.

Вижте колко успешно го правят – на Запад продават газа два пъти по-евтино, а на нас, нали сме братушки – по 500 долара за 1000 кубика.

И с нашите пари се издържат най-различни групировки. А тук разни улични кречетала, шпионски структури, пречат на нашата държава да вземе правилни решения и да изгради правилно икономиката ни. Тука болшевишкият башибозук безнаказано върлува...

- Какво имате предвид, като казвате болшевишки башибозук?
- Той е навсякъде. Ще дам един пример. Една фирма, наречена “Овъргаз”, която още през 1997 г. я разобличихме, че е офшорка, действа чрез тях и си създава имидж на едва ли не многомилиарден инвеститор, който милее за територията ни, за обектите, за икономиката ни... Нищо подобно!

Става въпрос за офшорки, които са призвани с цената на всичко да се заврат, да заемат контролни позиции, контролни точки и след това да пречат всячески, да унищожават всяко инвестиционно намерение, всякакво желание да се извърши промяна към по-добро.

През 1997 г. разобличихме офшорката “Овъргаз Интернешънъл”, “квартирувана” в Холандия и шпионираща “Булгаргаз”. По-късно се натъкнахме и на друга офшорка – пак “Овъргаз” - този път “Овъргаз ИК” /Инкорпорейшън/, регистрирана в Лихтенщайн и пр.

Това са все фирми на руското разузнаване ГРУ...

- ГРУ?! Това е световноизвестното Военно руско разузнаване, според експерти по-мощно и от КГБ!?
- Именно. И то започна да посяга към нашите територии. Тука един руски шпионин на име Сашо Дончев – шефът на “Овъргаз”, по времето, когато аз ходех да се боря за нашите интереси, той съветваше Рем Вяхирев в “Газпром”.

- Какви и кои са тези офшорки на “Овъргаз”?
- Ами то не може да се разбере коя е, каква е, защото това са офшорки, които пак лъжат-мажат и не пропускат, където има намерение за инвестиране, да участват като лицензиант, примерно.

И ако не получат лиценз, или ако го получат евентуално - не го реализират никъде, защото нямат нито научен, нито производствен капацитет, нито средства, нито възможности за ноу-хау, но завеждат дела, за да провалят всеки, който се е появил на наша територия с намерение да извършва инвестиция.

Ще ви дам един пример. Преди 15 години изпращах на американска фирма ядки от Добруджанското въглищно находище. Направи се изследване в един световен енергиен център, какъвто е този в щата Оклахома - “Саркис енержи център”. Преди две години американската фирма “Парк плейс енержи” получи от нашия Министерски съвет концесия да инвестира и разработи това значително находище. За нещастие на България отново “Овъргаз” влезе в действие, като заведе поредното дело във ВАС и блокира намерението. Губеща е отново България.

- Толкова голям ли беше потенциалът на това находище и американската технология на фирмата “Парк плейс енержи”?
- Ами, да - милиарди кубици газ за нас годишно.
Но и тук Сашо Дончев, никаквецът отива и завежда дело – и той щял да разработва това нещо - естествено, чрез поредната офшорка, която се появява на сцената. Така че Дончев заведе дело във Върховния административен съд и започна едно бавене, мотаене в годините на фирмата-инвеститор, която имаше възможностите да направи съответната реализация на находището. В резултат – вече години наред - нищо.

Ето това наричам руски шпионаж в действие! А той се е промъкнал не само в този сектор.

Руският шпионаж се е пропил навсякъде и нашата територия е обладана от родоотстъпници, дебелооки и дебелокожи негодници, които продават интересите на нашата държава, крадат я, продават я.

Бедата е, че нашата държава не разполага със собствен капитал, защото той е откраднат от кадрите на БКП. Обществото ни е зависимо.

- И “Что делать”, ако се позовем на Ленин?
- Сега мога да споделя, че навремето аз и още един човек, който ми беше съветник в “Булгаргаз”, бяхме хората, които са се докосвали до тези, които станаха милиардери в Русия, а преди това бяха сополанковци. Но аз съм ги виждал в приемната, преддверието, при срещите ми с Борис Березовски, когото съм посещавал много пъти и при когото чакаха такива като Ходорковски, Абрамович, Йосиф Кобзон и т.н. Березовски беше сивият кардинал, който написа списъка и тези сополанковци, с които съм се запознавал и които бяха назначени за олигарси и милиардери още при Елцин през 1997 г. Тия тук, нашите, не ме интересуват, аз никога не съм имал намерение да ставам олигарх, но все пак попречих да се реши така вероломно въпросът с газовия отрасъл, както го бяха намислили руснаците с “Топенерджи”, “Мултигруп” и т.н. Всичко това го пратих в канализацията.

Така трябва да се постъпи и с комунистическата партия, с нейните потомци... Всичко това да мине през канализацията, през катарзис и да започнем наново. Нашият народ не бива да се подлъгва, не бива да слуша празни приказки от безочливи и нахални психопати, нагли типове и т.н.

- А референдумът за АЕЦ “Белене” все пак?
- “Белене” трябва да остане в миналото и да подобряваме обстановката чрез модернизация в Козлодуй, нищо лошо няма да се изгради още един реактор там, но ние не трябва да си затваряме очите, че до 10 години ще започнат строежите на термоядрените централи. Там е бъдещето, радиацията остава в миналото, още повече, че ние

нямаме и територии, където да съхраняваме радиоактивните отпадъци

при евентуален отказ на Русия да ги приема. Макар че руснаците извличат от отработеното ядрено гориво плутоний 239, но когато не им играеш по гайдата, могат да те сложат на чатала за отстрел и изнудване.

- Само с относителна енергийна независимост от Русия България едва ли ще може да реши дори най-належащите си проблеми?
- Вярно е, че нямаме ресурси да продължим сами напред, но това се дължи и на факта, че през страната ни минават разни руски шпиони и отиват към Европа и това се вижда с просто око.

Затова сме държани настрани и сме гледани с недоверие от западните ни партньори.

Защото сме проводници на руския шпионаж и на руските подмолни намерения.

- В какъв смисъл сме проводници на руските интереси?
- Ами нали виждате - имаме комисар в ЕС, имаме там на ЮНЕСКО генерален директор, имаме председател на Европейските социалисти и т.н.

- Имате предвид някои видни имена от БСП, свързани с други също видни фигури, макар и далеч от социалистите на пръв поглед?
- Да! Защо не запитате дали една българка с видни евро измерения не е била заедно на обучение през 1988 г. в Москва заедно със знакова социалистка, която в момента е на също толкова виден пост? Какво са правили тогава заедно там?

- Учили са МИО...
- Какъв МИО!? Учили са в най-различни школи. А, освен МИО, повечето завършиха в ГИМО, което ще рече Московски държавен университет за международни отношения.

Нашият народ смята, че на Запад ни вярват, но дипломатическата куртоазия, с която приемат държавниците ни, съвсем не означава доверие, защото знаят, че нашата администрация е пропита от руски шпиони и затова никое управление досега не може да се похвали с успехи.

- Това за руските шпиони в буквален смисъл ли го твърдите?!
- В буквален. Запишете – твърдя го в абсолютно буквален смисъл!

Време е нашата агенция по сигурност да изгони от страната фирми като “Овъргаз”, има и други, по-малки, да поразрови и други частни групировки, които са се приютили на топло и са станали центрове на руския шпионаж.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ

 "ШОУ"





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. minavamottuk - Хм
06.04.2014 12:41
много директно
цитирай
2. dartanjan - Забелязвам напоследък, че крайно ...
06.04.2014 12:45
Забелязвам напоследък, че крайно пристрастните ви писания, не попадат в графа обективност. Нямам идея кое ви надъхва толкова, но е видно, че хъса ви е голям и продуктивността също. Това не е типично за блогърите любители. Остава извода, че сте от журналистическата гилдия. Може би сте един от най-активните блогъри русофоби. Вероятно сте влюбен във вавилонската блудница и затова защитавате така пламенно позицията на брюкселските пудели.
Един приятелски съвет. Омразата е разрушително чувство, което опустошава душата на човека. Струва ли си да го правите за някой друг лев? Човек който се уважава, винаги може да се отдаде на по-полезна и достойна работа.
цитирай
3. aboychev - Я КАКЪВ ПРИЯТЕЛ
06.04.2014 16:04
ВИ СЕ Е ПРЪКНАЛ
ПАРА, ПАРА, ПАРАДУЙСЯ
НА СВОЙОМ ВГ
цитирай
4. demograph - Нямам срама да съм част от журналистическата гилдия.
06.04.2014 22:47
dartanjan написа:
Забелязвам напоследък, че крайно пристрастните ви писания, не попадат в графа обективност. Нямам идея кое ви надъхва толкова, но е видно, че хъса ви е голям и продуктивността също. Това не е типично за блогърите любители. Остава извода, че сте от журналистическата гилдия. Може би сте един от най-активните блогъри русофоби. Вероятно сте влюбен във вавилонската блудница и затова защитавате така пламенно позицията на брюкселските пудели.
Един приятелски съвет. Омразата е разрушително чувство, което опустошава душата на човека. Струва ли си да го правите за някой друг лев? Човек който се уважава, винаги може да се отдаде на по-полезна и достойна работа.

Мога да ви дам сметка да ми изпратите "някой лев". Явно материала струва нещо. Всяка произнесена и написана дума носи субективно отношение, драги ..твоите писания - също.
Има ли нещо вярно в твърденията на Филипов..? Обективен ли е? Това напиши.
Както виждаш, аз не правя коментар. Материала е "едно към едно".
Как ви боде в задника, когато някой напише някоя истина за рублодаващите ви.
цитирай
5. started - Имаше един виц едно време-какво е ...
07.04.2014 00:58
Имаше един виц едно време-какво е чисто и просто-това е милиционер след баня.Милиционера В.Филипов,назначен за шеф на БУЛГАР ГАЗ/ естествено на класово-партийна основа/ е най-яркото потвърждение на вица.Слушал съм изказванията му като действащ шеф- абсолютни глупости и несвързани простотии,отговарящи на нулевия му милиционерски интелект. Ломското селянче,започнало като милиционер и изживяващ се сега като "НЕЗАВИСИМ ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ И АНАЛИЗАТОР",няма как да бъде обективен и независим,тъй като е прост лакей,назначен да обслужва висшата комунистическа номенклатура и съветските енергийни интереси.Това,че му диктуват какво да говори не го прави честен и обективен-сега извадиха в обращение комуниистите "антикомунисти".
цитирай
6. demograph - Благодаря за информацията. Понякога бог избира грешници за да съобщи истината на света.
07.04.2014 15:19
started написа:
Имаше един виц едно време-какво е чисто и просто-това е милиционер след баня.Милиционера В.Филипов,назначен за шеф на БУЛГАР ГАЗ/ естествено на класово-партийна основа/ е най-яркото потвърждение на вица.Слушал съм изказванията му като действащ шеф- абсолютни глупости и несвързани простотии,отговарящи на нулевия му милиционерски интелект. Ломското селянче,започнало като милиционер и изживяващ се сега като "НЕЗАВИСИМ ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ И АНАЛИЗАТОР",няма как да бъде обективен и независим,тъй като е прост лакей,назначен да обслужва висшата комунистическа номенклатура и съветските енергийни интереси.Това,че му диктуват какво да говори не го прави честен и обективен-сега извадиха в обращение комуниистите "антикомунисти".

цитирай
7. vmir - 6. demograph,
07.04.2014 15:59
Казвам ви че такава радост бива на небето за едного грешника който се кае...
Лука 15:7

...низринат биде клеветникът...
Откровение 12:10
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960737
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол