Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2014 22:03 - Танковете на Путин не са опасни. Опасна е руската пета колона вътре в ЕС и НАТО.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2720 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 13.04.2014 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Барозу "..в България има хора, които са агенти на Русия" "Телеграф".
Няма по-тежко наказание за путинова Русия от налагането на тежки санкции срещу рубладжиите вътре в ЕС и САЩ.

Марионетните правителства и петата колона на Путин  в държавите членки на ЕС и НАТО, са по-опасен враг на демокрацията и мира от самият Путин.

Рубладжийската агентура в държави като България, Сърбия, Македония, Гърция, Унгария, Чехия, Италия,  Кипър, а и във всички страни членки на ЕС,

както и разгащената в самите САЩ руска мафиотска и шпионска мрежа на Русия, нанасят на Запада по-големи щети отколкото може да причини Путин с анексии, трупане на войски, откровени диверсии, държавен и недържавен шантаж.

Милиарди евро, долари, паунди и йени, събрани от данъкоплатците на Европа и САЩ и останалите държави от състава на световната демократична общност,

отделени от собствените им програми за отбрана, за технологичен напредък и социални нужди, 


и раздавани на подставени от Путин, фиктивни "демократични" държави и фиктивни "бизнес" организации и "хуманни" фондове,  

се крадат и трансферират в Русия. 

Така, преминавайки в Русия, чрез подставените рубладжийски правителства, банки и компании с добре или зле прикрита  руска собственост, се финансират агресивните действия на путиновата империя. 

Стотици формални или неформални агенти на руските служби, накачили значките на европолитици, евродепутати, еврочиновници, натовски и прочие длъжности, сноват безпрепятствено в коридорите на най-важните държавни и съюзни структури и шпионират и дори отклоняват ЕС и НАТО от вземането на съдбоносни решения за защита на западните общества и техния просперитет.

Финансирани от Русия партии и многобройни проруски организации в целия спектър на политическото пространство на отделните държави членки и на ЕС, подменят дневния ред в демократичното общество с цинични путински фалшификати. 


Излъчените от тях представители  в структурите на ЕС и НАТО по същество изпълняват ролята на Троянски коне на Путин в похода му за разделение, разцепление и отслабване на Съюзите.

Закупени от руските държавно-олигархически компании, а често и директно от службите за сигурност на Русия, висши настоящи и бивши политически и държавни дейци, "интелектуалци" и бизнес организации от Запада, при странни на пръв поглед обстоятелства,

се озовават на високи постове в ГАЗПРОМ и подобни могъщи руски икономически инструменти за геополитически натиск, изнудване и господство.

Редица държави от Евросъюза и НАТО се оказват фатално обвързани в енергийни, суровинни и пазарни геостратегически проекти на Русия.

В решаващи за оцеляването на Западната цивилизация моменти, като кризите в Грузия, Сирия и Украйна, водещи държави на ЕС и НАТО  се озовават в позицията да не могат да вземат независими от Путин решения в полза на собствената и колективната сигурност на Запада и дори в защита на фундаменталните духовни ценности на демокрацията.

С основание може да се предполага, че ключови и в момента политически фигури в ЕС и НАТО дължат успешната си политическата кариера и дори успехите във властта си, на дискретната, многогодишна и разнообразна подкрепа на комбинации от руски тайни и явни структури.

Посредством разпространението на ляво и дясно националистически, просемитски и антисемитски, расови и религиозни, конспиративни и брутално антихуманни теории и чиста проба лъжи, хиляди  руски и наети от руски агенти, платени или заблудени пропагандатори, ползвайки се от неограничаваната свобода в западните общества,

свободно и нагло препятстват и подменят реалния публичен дебат в страните от ЕС и НАТО с псевдо-дебат, карикатурят или маргинализират идеалите на Западната цивилизация и нейните персонални представители.

Купени от Путин журналисти, отделни медии, медийни групировки и дори държавни медии манипулират общественото мнение в полза на неосъветизма, сеят съмнения и заблуди, подкопават доверието в демократичните цели, методи,  устройство и държавен ред в държавите членки на ЕС и НАТО и в Съюзите като цяло.

Съвкупността от тази всепроникваща руска пета колона, необезпокоявана от никого, бавно, но сигурно разединява и отслабва защитните сили на цивилизования свят и създава благоприятни условия за реализирането на експанзионистичните замисли на деспотичния руски режим на Путин и малцината му съюзници.

На този фон, налаганото на колкото и да са тежки санкции спрямо самата Русия, похарчването на няколко милиарда евро за засилване на военното присъствие на НАТО по източните граници на ЕС и подкрепата за отбраната за източноевропейските страни, Украйна и Грузия, ще има почти нулев резултат.

Срещу загубените, в резултат от директни санкции милиарди, Путин ще продължава да получава многократно по-големи милиардни субсидии от Запада, под формата на "отчисления" от европейските и американски средства, раздавани с безконтролна наивност на контролирани от руската агентура, проруски марионетни правителства в държави от ЕС и НАТО под формата на еврофондове, помощи и заеми.

Смъртния враг на демократичния свят не са путиновите войски, струпани на която и да било граница на ЕС или НАТО, 


а путиновата агентура вътре в самата Западна общност.

Само обезвреждането на руската пета колона вътре в Европа и САЩ ще превърне ракетите, самолетите, подводниците и танковете на Путин в железа за сплашване на гарги, а войниците му в скъп придворен антураж.

Колкото и студено да звучи,

Студената война с всичките и атрибути, трябва да бъде започната незабавно и спечелена най-напред вътре в самия демократичен свят.

"Спечелена вътре в демократичния свят"

означава неутрализиране на путинизма във всичките му проявления, обезвреждане на всичките му персонални носители и прочистване на цялата физическа и духовна територия на Западния свят от руската агентура...

Обеззаразяването на руско-клиентелистката върхушка в България трябва да е първата цел на борбата с путинизма вътре в ЕС.

Защото наглостта на агентурата на Русия в България е достигнала степен да се гордее публично с ролята си на пета колона на Путин в ЕС и НАТО и нахално да разтръбява "предстоящата" победа на путинизма над Запада и демокрацията..

Доброто трябва да размаха юмруци, ако не иска да бъде победено от злото.

 



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Поздрав!
07.04.2014 10:51
Много истини са казани в този анализ. Поздравления за навременната публикация!
цитирай
2. vmir - Русия сама се постави над закона.
07.04.2014 11:04
Ред е Запада и ние да я постави извън него. Откъде накъде държава, непризнаваща международните закони, ще финансира "демократични" партии, носещи единствено разединение, мизерия и партизанщина в държавите си? Малко ли ни беше до 1944, че и сега да търпим такива вмешателства? Затвор за получателите на подобни финанси от държави, нарушили международните договори! Русия сама се постави извън закона.
цитирай
3. get - - Сефте ? :)) Русия сама се по...
07.04.2014 23:19
- Сефте ? :))
vmir написа:

Русия сама се постави над закона.

- Изобщо не ме учудва ! - Учудени са САМО НАИВНИЦИТЕ явно НЕПОЗНАВАЩИ модерната ИСТОРИЯ!?
demograph написа:

Марионетните правителства и петата колона на Путин вътре в ...

- И аз съм бил, както и ти приятелю - в помията !
Хак им е на западняците, че не подкрепиха лустрацията, а дадоха лице на по(д)ставените(марионетки) от БКП, за "демократи" - Ако не вярваш на мен, прочети спомените на Я. Янков или Ем. Димитров "Ревизоро", вторият твърде колоритно, но правдиво, описва кой къде и с какви хора, СФОРМИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО на НДСВ ?!

- Престанал съм да чакам "освободители", както от "изток" така и от "запад"!
- Ще завърша с приказката на Остап Бендер ? - Спасението на давещите се - е единствено, в техните ръце!
цитирай
4. vmir - 3. get,
08.04.2014 08:31
Съгласен напълно, делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се!!!

Никой никого не може да освободи, освен от собственото си присъствие! Защото свободата на волята е над всеки друг вид свобода, а всеки друг вид свобода е регламентиран със закон или поне договор, за да не се злоупотребява със свещеното право на свободната воля.
Поздрави!
цитирай
5. ok3223 - Глупако, дребен подмазвач ...
01.05.2015 11:22
Каак го даваш , КАК СИ ИЗЖИВЯВАШ, като стратег от най-малко от европейска величина. А си дребно нищо, което използва нета да го замърсява с болните си фантазии. На стратезите световни и европейски, на стари краставичари се опитваш да пробуташ недозрели краставици.
Значи да се ... Ами ний с такива като теб, на хранилка в чужди фондации и чужди шпиони, какво да правим.
Хем сме повече и по-силни, и не сме глупави
С ПЕТОКОЛОНЧИЦИ КАТО ТЕБ, НА ИЗДРЪЖКА ОТ ЧУЖДИ "ФОНДАЦИИ", НИКЪДЕ НЕ СЕ ЦЕРЕМОНЯТ. И НЕДАЙ СИ БОЖЕ , ДА СЕ НАЛОЖИ И ДОКАЖЕ, ГИ третират като паразити, ОБЕЗПАРИТИЗЯВАТ незабавно.
Как ти звучи това като ехо, на казаното от теб?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962961
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол