Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2014 09:45 - Руското правителство на България се подиграва с Европа и народа си
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2628 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 13.05.2014 09:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Берлин се тревожи от растящата руска намеса в България, а Москва го подсилва демонстративно с посещение на Шрьодер в София

 

 ИВО ИНДЖЕВ  МАЙ 12, 2014 

 

В статия за България ( като троянски кон на Путин в Европа) влиятелното германско списания „Шпигел” цитира правителствени източници в Берлин, които изразяват тревога от нарастващото руско влияние върху българските власти, използвани от Москва срещу единството на Европейския съюз по въпросите на енергетиката.

 

Списанието изтъква, че под руска диктовка управляващите в България се опитват да преформулират законодателно статута на българската част от проекта „Южен поток” , за да заобиколят съпротивата на Брюксел срещу него.

 

„Шпигел” цитира комисаря по енергетика Гюнтер Йотингер да казва пред редакцията, че ако се стигне до окончателно гласуване на тази поправка в българския закон ще последва реакция от страна на Европейската комисия срещу България.

 

„Шпигел” издава и една социалистическа тайна: след посещението на лидера на социалистите в Европейския парламент Мартин Шулц в София, към българската столица се е запътил с цел да окаже предизборна подкрепа за местните социалисти и бившият канцлер на Германия, социалдемократът Герхард Шрьодер.

 

Предстои да видим в София една класическа пропагандна двойна и тройна игра. Шрьодер ще бъде разходен като мечка на руски синджир.

 

От една страна до момента той е най-знаменития западен политик, напазаруван от Путин, който му даде почетна началническа роля в проекта „Северен поток”.

 

Същевременно Шрьодер е и близък лично с руския президент до степен, че предизвика миналата седмица скандал в Германия с прегръдките си с властелина на Кремъл по повод своята 70 годишнина, уважена от Путин и демонстрирана пред камерите с жестове на интимност.

 

С други думи, на българските русофили ще бъде показано нагледно и персонално чрез символиката на кремълския пратеник, че да си в джоба на Путин няма нищо незаконно и укоримо.

 

За тукашните русофили посланието е в духа на опорната точка „Защо да може да има „Северен поток”, а да не позволяват да се случи и „Южен поток”!

 

Щом може един германски политик от най-висок ранг да се продава, защо да не ни е позволено същото и на нас, българските братя православни славяни!....

 

          Brьckenkopf in die EU: Bundesregierung fьrchtet Russlands Einfluss in Bulgarien

 

Berlin sorgt sich ьber einen wachsenden Einfluss Russlands auf die Regierung in Bulgarien. Moskau baue Sofia zu einem Brьckenkopf in die EU aus. Die Beziehungen sind nach Informationen des SPIEGEL so eng, dass Russland die Gesetzgebung direkt beeinflusst.

Interne Berichte der Bundesregierung warnen davor, dass Russland Bulgarien zu einem Brьckenkopf in der EU ausbaut. Ein Drittel der Wirtschaftsleistung werde direkt oder indirekt von Moskau kontrolliert, so die nachrichtendienstlichen Erkenntnisse, die der SPIEGEL einsehen konnte.

Die Regierungskoalition aus Sozialisten und der Partei der tьrkischen Minderheit DPS gilt als treuer Gehilfe Moskaus. In den Regierungsparteien seien alte kommunistische Parteikader, Geheimdienstmitarbeiter und schwerreiche bulgarische Oligarchen aktiv, die mit den Gьnstlingen Putins Geschдfte machten, so der Tenor der Berichte. Die Beziehungen sind so eng, dass Russland direkt Einfluss auf die Gesetzgebung nimmt. Vergangene Woche tauchten Berichte ьber vertrauliche Briefe des russischen EnergiekonzernsGazprom an das Wirtschaftsministerium in Sofia auf. Danach soll der russische Staatskonzern den Ministeriellen Gesetzesformulierungen vorgegeben haben, die den Bau der Pipeline South Stream betreffen.

Schrцder reist nach Sofia

Die Regierung brьskierte die EU-Kommission, indem sie den bulgarischen Teil der Pipeline zum simplen Verbindungsstьck umdeklarierte, um ihn EU-Regelungen zu entziehen. Energiekommissar Gьnther Oettinger traf sich mit dem bulgarischen Energieminister. Nun werde der Fall auf Expertenebene beraten, sagte Oettinger dem SPIEGEL: “Wenn Bulgarien die Gesetzesдnderung tatsдchlich beschlieЯt, dann werden wir entsprechend reagieren und rechtliche Schritte unternehmen, um die Einhaltung von EU-Vorschriften zu sichern.”

Ungeachtet der Bedenken ьber den wachsenden russischen Einfluss Russlands besuchte der Spitzenkandidat der Sozialdemokratischen Partei Europas, Martin Schulz, eine Wahlkampfveranstaltung der regierenden Sozialisten in Sofia. Anfang nдchster Woche soll nach SPIEGEL-Informationen Ex-Kanzler Gerhard Schrцder (SPD) zur Unterstьtzung des Europawahlkampfs der sozialistischen Genossen nach Bulgarien reisen.

Ето и превода от сайта на в. “Дневник”:

 

“Шпигел”: България е в хватката на Кремъл, Берлин е притеснен

От Дневник

12 май 2014

 

Вътрешни германски доклади предупреждават, че Русия превръща България в предмостие в Европейския съюз и Берлин се страхува от нарастващото влияние на Русия върху българското правителство, пише “Шпигел”.

Германското списание коментира в статия със заглавието “В хватката на Кремъл”, че влиянието на руския президент Владимир Путин в България е като вбиване на клин в ЕС.

 

Според изданието притесненията в германското правителството за най-бедната страна в съюза нарастват. “Шпигел” посочва, че в кръговете на влияние в Европа България е добра цел за Кремъл, защото страната е почти изцяло зависима от енергийния руски внос, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

 

“В управляващите партии се е струпала внушителна група от стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин”, пише “Шпигел”.

 

“Като най-влиятелен икономически магнат в страната се приема банкерът Цветан Василев. През неговата Корпоративна търговска банка минава обменът на средства от Москва в държавно контролираната част от българската индустрия, особено в енергийния сектор”, продължава изданието и отбелязва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Москва директно влияе върху законодателния процес в България.

 

Миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн “Газпром” до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с “Южен поток”.

 

 “Правителството в София се подигра с Брюксел с подсказаните от “Газпром” промени в законодателството. За да заобиколи европейските правила, правителството декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено”, допълва “Шпигел”.

 

Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, “когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС”.

 

Според германското списание близките до Москва български социалисти имат еднакво тесни връзки и със социалдемократическите партии в Европа.

 

 “Шпигел” отправя критика към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти, чийто председател е Сергей Станишев – германеца Мартин Шулц.

“Станишев иска да стане еврокомисар, а Шулц – председател на Еврокомисията и е благодарен за подкрепата от България”, продължава списанието и допълва, че независимо от съмненията за нарастващото руско влияние Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София”, пише “Шпигел”.

 

В началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти в София, ще пристигне и бившият германски канцлер – социалдемократът Герхард Шрьодер.

 

В същото време външният министър Франк-Валтер Щайнмайер, който също е от групата на социалдемократите в Германия, е наясно с пълната картина на стратегията на Кремъл, пише “Шпигел”.

 

Списанието припомня, че миналата седмица той се срещна с българския президент Росен Плевнелиев “който често влиза в сблъсък с правителството си, защото иска да задържи България на пътя към Запад”.

 

Германското списание припомня опасенията на Плевнелиев, че Путин може да дестабилизира България и Балканите.

 Иво Инджев

В Берлин той говори за нуждата от защита на европейските ценности, свободата и мира и изрази желанието си олигархичната икономика в страната му да бъде спряна, за да не свърши България като Украйна”, коментира “Шпигел”.

 

 




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. ok3223 - Да цитираш
13.05.2014 10:33
лекето и професионален шпионин Инджев ...
"Шпигел"-Мигел.Това е обикновен немски вестник ... поръчков.
Интересите не на ЕС и немците,
А НА БЪЛГАРИЯ, НАД ВСИЧКО.
Това, което важи за техния "Северен поток", условията при които е изграден, ще се валидни, задължително са валидни и за нашия " Южен поток".
Откъде накъде, немците ще се ползуват с привилегии и за тях ще се правят само изключения.
В ЕС всички са равноправни. Поне по-законите на ЕС.
ПО РАВНОПРАВНИ,НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ...
Според влечугото Инджев, трябва да има привилегировани, в случая ... немците.
цитирай
2. lulinplanina - От руснаци само лошо сме видяли
13.05.2014 14:45
От руснаци само лошо сме видяли
цитирай
3. ok3223 - Това мекере Инджев
13.05.2014 20:06
Си позволява да говори така за един от най-добрите канцлери на Германия.
Ако Шрьодер не бе подкрепил енергично инициативата за ускорения строеж на "Северен поток", когато бе кризата с доставките на газ, заради кражбите на украинците преди 2-3 години, и немците щяха да увиснат като нас и другите страни без газ. ДНЕС за тях газта е хем по-евтина, хем доставките сигурни.
Днес Украинците пак нямали пари да си плащат за газта,руснаците ще им спрат доставките, те пак ще почнат да крадат газ от тръбите минаващи през тяхна територия. И ПОСРЕД ЗИМА МОЖЕ ДА ОСТАНЕМ БЕЗ ГАЗ по същата причина. ГАЗОВАТА КРИЗА СТАВА ФАКТ, И НИЕ ОСТАВАМЕ НА СТУДЕНО ПО ВИНА НА УКРАИНЦИТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕЛИ ДА ПЛАЩАТ.А са и задлъжнели с много милиарди на руснаците за получена и не платена газ.
Ако "Южен поток" бе построен досега, което бе напълно възможно,газовите доставки от Русия щяха да са хем по-евтини, хем абсолютно сигурни, И нямаше да зависят от това, дали някой е платил или не платил за получени доставки на газ.
цитирай
4. demograph - По писанията им ще ги познаеш Господи! От писанията ти се вижда, че ти си леке и руски шпионин.
14.05.2014 00:16
ok3223 написа:
лекето и професионален шпионин Инджев ...
"Шпигел"-Мигел.Това е обикновен немски вестник ... поръчков.
Интересите не на ЕС и немците,
А НА БЪЛГАРИЯ, НАД ВСИЧКО.
Това, което важи за техния "Северен поток", условията при които е изграден, ще се валидни, задължително са валидни и за нашия " Южен поток".
Откъде накъде, немците ще се ползуват с привилегии и за тях ще се правят само изключения.
В ЕС всички са равноправни. Поне по-законите на ЕС.
ПО РАВНОПРАВНИ,НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ...
Според влечугото Инджев, трябва да има привилегировани, в случая ... немците.

ВАШИЯ Южен путок со го наврете в газЪ. Ти да не си на опашката за рубличките от путока? Ама то дал бог - 2 милиарда евра са за джобовете на крадците. От тях ли си?
цитирай
5. demograph - Шрьодер е немско продажно лайно, подобно на руските лайна като теб.
14.05.2014 00:21
Германците не могат да го понасят.Чети малко повечко извън опорните точки. Меркел е пътник, защото досието и е отворено. Предстоят кофти времена за путинистите в Европа. Студ..мраз..купи си валенки.
цитирай
6. анонимен - Щом си в една каруца с Андрешко (Иво ...
14.05.2014 08:02
Щом си в една каруца с Андрешко (Иво Инджев), ясно колко ти е акъла. От едно седерунгелско котило сте. Толкова сте тъпи, че чак сте жалки. Вие се храните от едничката омраза към Русия. Точно за вас народа е измислил поговорката "Храни куче да те лае". Добре, че сте един файтон говеда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961138
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол