Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2015 11:56 - Туземците в българската политика
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2049 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 26.04.2016 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Туземното население на Америка не е могло да види, че корабите на Колумб се приближават към брега, защото кораб не е съществувал в тяхното описание за света.”

Кораб по техния списък от понятия е било равно на нещо като далечен остров, мачтите като палми, топовете като свирки, а гюллетата като кокосови орехи.

Те просто не са били способни да видят корабите, както костенурката на пътя  не може да види нито пътя, нито  наближаващата кола.

Мнозинството от българите, и особено управниците на България, не могат да разпознаят демокрацията като друго освен като ново име на авторитаризма, защото демокрация е държавно устройство, което не съществува в тяхното описание за света.

Демокрацията се появява напоследък в инвентарния списък от описания на реалността само на някои българи и то, едва чак когато те са се запознали с демократично държавно устройство, там на място и със собствените си сетива.

image
Туземец-политик-висш дипломат
/всяка прилика с някой съвременен руски политик не е случайна/

Българските политици и държавници, в своето преобладаващо мнозинство не са имали възможността или/и желанието да се запознаят с демокрацията със собствените си сетива., поради което от тях не може да се очаква да разпознаят демократичния начин на устройство и практика в държавата.

Това е причината България да тъпче на място в калта на плосък авторитарен режим остров, наричан от всички тях демокрация.

Точно това е причината единствено успешни държави от бившия комунистически блок да са само тези, които са съумели да поставят начело на държавите си хора, които имат ясно лично сетивно възприятие на понятието демокрация, в които преходът към демокрация бе извършен от хора живели дълго време в демократични държави.

Или в държави където голяма част от населението не е загубило или бързо е придобило лични възприятия за демокрацията, поради близостта и човешкия обмен с демократичните си съседи.

Забележително е, че когато използвайки възможностите на демокрацията, на власт в тези държави отново се появят „индианци”, започва незабавната реставрация на червения тоталитаризъм под различни форми. Като в България например. 

Както и това, че докопвайки се до властта, в повечето случай с индиански средства, туземците задължително започват да влачат островите, барабар с народите си, назад към тоталитаризма и да го привързват с всички подръчни средства за палмите някоя оцеляла индианска империя, като Русия например.

Защото „индианците” колкото и да са добри в политическата реторика и червен шаманизъм, си остават слепи за това което не са виждали никога и винаги се връщат интуитивно към това, което е набито в понятийния им списък..

Това е обяснението на факта, че в продължение на повече от две десетилетия, българските политици и управници не могат да създадат нещо, което да прилича на демократично уредена държава.

Всички те нямат персонални възприятия за демокрацията, а се опитват да създадат такава по описанията на други – било съветници от Белия свят или хора били на екскурзия в демократични общества.

Но в повечето случаи те строят "демокрация" по описанията на индиански старейшини от дълбочината на сушата, които не само, че не са виждали кораб, но не са и помирисвали морския дъх на свободата.

Това е като да се опиташ да обясниш на индианците, че корабите на Колумб не са острови и ако опиташ да ги накараш „да построят кораб”...
те винаги ще строят остров.

Това е и обяснението на феномена с българските протести и контра протести, имитации на реформи, избори и референдуми, крадливи управници и криви съдии.

Протестиращите са българи, които са добили сетивна представа за устройството и функционирането на една демократична държава от личен опит,

а контрапротестиращите и организаторите на контрапротестите са българи „индианци”, които не виждат демокрацията, защото такова чудо не съществува в техния списък от устойчиви понятия, които да са формирани с личен опит..


Реформа, според индианците, е да направиш така, че нищо да не се промени.

Да управляваш без да крадеш, според туземците означава да крадеш без да управляваш, а да съдиш право означава да си кривиш душата.

Това е и драмата на българското гражданско общество.

Всеки опит на белите хора -гражданите, да построят кораб, се проваля от факта, че и проектантите и корабостроителите са индианци, които рисуват на пясъка с клечки и дялкат дървото с кремъчните си брадви, припявайки в хор Много сме, силни сме...и пак си строят остров вместо кораб.

Колкото и да е тъжно и далечно, докато начело на държавата ни не застанат водачи, които са вкусили лично демокрацията и са поставили това понятие в списъка от представите си за устройството на държавата, демокрация и просперитет в България няма да има.

Това означава тотална и безкомпромисна подмяна на управляващия елит, състоящ се от обективно слепи за демокрация хора „индианци”, с "бледолики" които виждат демокрацията като това, което реално е.

Такава радикална промяна не може да бъде извършена и реална демокрация в България не може да бъде установена, докато не се натрупат достатъчно на брой "бели" граждани, които да виждат реалностите демокрация, морал, справедливост, прогрес…, а не техните виртуални „индиански” заменки,

Които граждани да се обединят в демократични организации и да излъчат "бели" водачи, в чийто понятиен апарат демокрация означава конкретен работещ вид държавно устройство и почтено лично и публично поведение..

По подобен начин стоят нещата и в останалите сфери на живота в България.

Не можем да очакваме демократични и почтени медии, ако те се оглавяват от незрящи собственици и редактори с индиански представи за мисията си в обществото, а статиите им се пишат от жадуващи за дрънкулки червенокожи ..

Не можем да имаме свястна съдебна система докато 99% от магистратите са „индианци”слепи за съдържанието на понятието справедливост в една демократична и правова държава.

Не можем да очакваме системата са сигурност на страната да заработи по правилата на демократичната държава и за държавата и народа и, ако тя се ръководи от „индианци” които нямат представи за ролята си в демократичната държава.

Абсурдно е да си очакваме, образователната ни система да произвежда демократи, хуманисти, пазарно мислещи специалисти и дори почтени бели хора, при положение,

че начело на образованието, на всички нива, са застанали и не мърдат от постовете си допотопни непочтени червенокожи, които обучават поколенията в индианския начин на НЕвиждане на света.


Никава надежда за свястно здравеопазване не може да просъществува ако докторите са индианци, които под здравеопазване разбират скалпиране на сгрешилия да влезе в кабинета им болен наивник.

Народецът ще продължи да се самоизтребва по улиците и пътищата докато полицаите са индианци които си мислят, че са излезли на лов за плячка, а не да пазят реда.

Така стои въпросът със всяка една система в индианската държава...

Те просто възпроизвеждат постоянно комунизъм и мизерия, защото начело им стоят индианци, които под свобода разбират робство, под справедливост лъжа, под благоденствие мизерия, под образование измама, под култура простащина, под почтеност кражба, а под човеколюбие изяждане на човеците..

До постигането на това състояние, българският държавен кораб -остров, ще се води право към скалите на Туземия от слепи капитани-главатари, накичени с вонящите скалпове на собствения си народ и шарени, крадени индиански перушини.

И изборът на белите хора ще бъде само между индианска демокрация или диктатура на червенокожите.
Което си едно и също....

Ако не махнем индианците от политиката и управлението на държавата, ще си останем завинаги „туземна държава", каквато сме в момента.

И съвсем скоро ще ни изтребят до крак..я.
До скалпа на последния бледолик.
......
Думата България, български, българско.. спокойно можете да заместите с Русия, руско, руски, Путин..и от това няма да произтече никакво объркване.
.......................................................................................................................................................

Идеята за "индианците" се роди след прочит на няколко постинга в www.savremennik.blog.bg



Гласувай:
4



1. ok3223 - И какво станало с индиаците, с туземната им държава ...
01.05.2015 18:38
когато корабите на бледоликите акустирали на брега на новооткритата Северна Америка. И бледоликите се заели да демократизират индианците, да ги европеизират, научат и обучат на европейска демокрация, която да ги направи проспериращи и равни на бледоликите.
КЪДЕ СА ДНЕС, С В 21 ВЕК, 30-Те МИЛИОНА ИНДИАНЦИ И ТЕХНИТЕ БИЗОНИ ...
КОИТО БЛЕДОЛИКИТЕ СЕ ЗАЕХА ДА ОБУЧАВАТ И УЧАТ НА ДЕМОКРАЦИЯ.
КАЗВАТ, ЧЕ БИЛИ ИЗБИТИ ДО КРАК.
САМО МАЛКА ЧАСТО ОТ ТЯХ, ОСТАНАЛА И РАЗСЕЛЕНА В СПЕЦИАЛНО ПОСТРОЕНИ РЕЗЕРВАТИ ... КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ТЕХНИ ПОПОМЦИ И ДНЕС.
цитирай
2. demograph - Мислиш като туземец драги
10.03.2016 17:07
Я си разтъркай очите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960422
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол