Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 00:45 - Новите българи. Вежливи, безобидни, зелени човечета.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1310 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 21.06.2015 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руски хотелиер в Слънчев бряг отряза ухото на руски полковник от Магадан         image Още по темата   116 222 чужденци получили българско гражданство за 14 години 2015-06-11 09:17:23   Манаев става управител на луксозен комплекс с инвеститор добре познат местен бизнесмен, уволнява почти целия персонал и назначава всичките си роднини

Управителят на комплекс „Съни хаус“ Владимир Манаев нападна с нож по жесток начин и отряза ухото на руския гражданин Сергей Насипов в Слънчев бряг. След като е изписан от болницата, пострадалият разказва за ужаса пред "Флагман", който е преживял заедно със съпругата си в нощта на 2 срещу 3 юни.

Сергей и Светлана Насипови преди три години пристигат в България и си закупуват имот в комплекс „Съни хаус“ (между Кошарица и Слънчев бряг, б.а.) с идеята да живеят целогодишно в него. Семейството идва от Магадан. И двамата са били военнослужещи, а Сергей е с ранг на полковник от руската армия. Пенсионират се и решават да сменят студената северна провинция със слънчевото Черноморие.

Още в първите месеци си месеци обаче престоят им се превръща в кошмар. Управител на комплекса е друг руснак – Владимир Манаев, който твърди, че е пенсиониран московски предприемач, дошъл да живее и работи в Слънчев бряг. Инвеститор в комплекса "Съни хаус" е добре познат местен бизнесмен, който е доверил управлението и продажбата на апартаменти на Владимир.

Първото нещо, което прави Манаев, след като става управител, е да уволни почти целия персонал в луксозния комплекс и назначи всичките си роднини. Увеличава и таксите, чиято средна цена на жилище става 1000 лева годишно. Сергей и Светлана твърдят, че не издавал никакви бележки, а отчитал парите на тетрадка. След уволнението на българския персонал качеството в иначе луксозния комплекс значително паднало, твърди семейство Насипови.

"Заради това на няколко пъти те се опитали да говорят с Владимир, за да му кажат какво не им харесва и да попитат дали е възможно това да се промени. Заради позицията си обаче си спечелват смъртен враг в лицето на московеца, чиято основна задача става да тероризира Светлана и Сергей", убедени са те.

Миналото лято от вербални заплахи той минава към физически. Първо някой потрошава велосипедите им и тъй като семейството е убедено, че това е Владимир пуска жалба в РУП Слънчев бряг и го посочва като евентуален извършител. Малко след това и гумите на колата им са нарязани. Историята с жалбата се повтаря, а агресията на Манаев значително увеличава.

Преди месеци Владимир Манаев в изблик на ярост захвърля огромна плочка срещу колата на семейство Насипови. „Когато спряхме, слязохме от колата той крещеше: Ще убия теб, ще убия вашата фамилия. Имаме свидетелка, която каза, че е търсил нож, за да ни заколи. Всичко това е в нашите показания в полицията, дадохме обяснение пред прокурор, написахме цяла страница, снеха видеозаписа, но не последва нищо“, разказа Светлана Насипова.

Очевидно мислейки си, че може да е безнаказан в България, Владимир продължава в същия дух и напада по жесток начин семейството. Ето какво се случва и в нощта на 2-и срещу 3-и юни, според разказа на семейство Насипови.

„Когато спряхме колата, видяхме сина на Владимир Манаев – Михаил. Когато той ни забеляза, бързо дойде на паркинга и когато ние затворихме вратата, той ни оскърби и наруга. Но това беше нещо обичайно за него. Ние слязохме с колата. Попитахме го: Какво иска от нас? Тогава се появи баща му и директно удари Сергей с нещо тежко, а след това и мен с юмрук. Аз припаднах. Какво стана – не помня. След няколко минути се съвзех, лежах на земята, болеше ме главата и чувах стоновете на Сергей: „Светлана, той се опитва да ме убие, той ме души, извикай полиция!“, ми каза той. Аз се опитах да стана, но не успях. Дойде охраната, но вместо да ми помогне, ме удари. Пълзях, а Сергей лежеше на земята, без да мърда. Целият беше в кръв. Не помня какво стана, но някак си съм извикала полицията“, подробно описа ситуацията Светлана Насипова.

Три дни съпругът й беше в МБАЛ-Бургас. Днес тя бе с него на преглед при съдебен лекар, който установи, че Сергей има три прорезни рани – на шията, главата и ухото. И с просто око се виждаше, че горната част на ухото му е отрязана. Семейството в този момент дава обяснение пред разследващи полицаи в РУП Слънчев бряг и се надява на правда. Страхуват се обаче да се приберат в дома си, защото там ги чака Владимир, който продължава да е на свобода.

http://www.faktor.bg/obshtestvo/ulicata/47678-po-bratushki-ruski-hotelier-v-slanchev-bryag-rezhe-uho-na-polkovnik-ot-magadan.html
BG_RUS6.pdf [9.12 MiB]





Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Руснаците са народ от
13.06.2015 06:10
простаци, лентяи, мошеници и пияници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980758
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол