Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2015 13:04 - Иво Беров Пол Кругман/у думаше...и сай дорде Иво издума Кругман сей во круг врътна...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2015 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отворено писмо на Иво Беров до Пол Кругман Иво Беров, http://www.ivremena.com
22.07.2015 

image

 


Ех, Поле, Поле, ех Кругмане…
/ Писмото до Кругман е по повод неговото последно писание в което признава : „ Може да съм надценил компетентността на гръцкото правителство „, Виж тук :
http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/07/20/2575867_pol_krugman_moje_da_sum_nadcenil_kompetentnostta_na/?ref=topicoftheday /

Язък ти за познанията Кругмане, язък ти за нобеловата награда. Познания имаш, спор няма, но не и за Балканите, не и за Гърция, не и за България /ако въобще знаеш, че съществува подобна държава/. Да беше прочел писанията на Иво Беров, например, нямаше да надценяваш тия пустиняци – Ципрас и неговия ламер Нафукакис. И ако Иво Беров е някакъв си там никакъв, дето никой го не знае и дори в Уикипедията не пише за него, то барем Франсис Фукуяма да беше прочел, той поне е наясно и с Гърция, и с Балканите, а освен това е доста по-известен и по-начетен от теб, да ме прощаваш. Ето чети тук писанието му за Двете Европи :
http://www.librev.com/index.php/prospects-europe-publisher/1699-2012-07-20-10-44-00
Ама ти хората дето наистина разбират не ги четеш. И викаш, че би могла Гърция с тия пишман пичлемета Ципрас и Нафукакис да се откаже от еврото и да поеме напред по собствен път, следвайки някакъв си там „план Бе „.
Всъщност прав си, винаги има план Бе, човек може да си го представи тоя план и без да е нобелист даже.
Отказва се Гърция от еврото, например, връща се към драхмата, отървава се от всичките си дългове и почва от нулата. Взема пари назаем от Китай, или от Путин, или от американците, нали те натискаха Европа да опрости гръцките дългове, щото Гърция им е важна военно.
Добре, става. Ама защо си мислиш, че китайците ще дадат на Гърция пари при по-добри условия от тия на европейските кредитори? А ? Щото китайците са нещо много милозливи и състрадателни, така ли ? Или пък Путин е голям гръколюб, та ще даде пари на Гърция само и само да разтури омразния му Европейски съюз с нейните жидовски еврогейове. Би дал може би, достатъчно е смахнат, ама и той го е закъсал яко, въпреки че се дуе също като Нафукакис ли беше, Фалиракис ли, кой беше там... Или американците ще дадат пари, щото не си правят добре сметката. Айде стига бе, Кругмане, нали сме разсъдливи люде уж, някой от нас нобелисти даже…Няма кой няма да даде пари на гърците при по-добри условия от тези на европейските кредитори. Ако  въобще се осмели някой да им даде пари след тая излагация.
Добре, няма да искат заеми, няма да искат пари, ще търсят инвестиции /вложения/. Само че никой нищо няма да вложи в Гърция без съответните промени /реформи/. И сещаш ли се, Кругмане, какви биха били тези промени /реформи/, дето вложителите ще ги искат ? Ами същите, дето иска и Европейският съюз –законност, правова държава, строги правила, никаква корупция, затягане на коланите, уволнение на безделниците и много бачкане при сравнително малки заплати.
Биха могли да направят гърците тези промени, като този път започнат без дългове – пак става, пак би могло да се получи. Ще започнат от нулата и ще сполучат, както сполучиха емигрантите - протестанти в Америка преди два века. Добре, ама пълната промяна на политическите отношения, премахването на вековни навици и адети, на шуробаджанащината също, на корупцията и хайлазуването, примирението с мъничките заплати и най-вече бачкането – това как ще го поискаш ти от гордите гърци. Да искаш от тия горди хора да не лъжат /както лъгаха със статистиките/, да не мамят /както мамят държавата си и Европа/, да не хитруват /като Ципрас и Нафукакис/ и най-вече да бачкат о, ужас, о фобос, о деймос ! Ма тва са потомци на Аристотел, Платон, и барба Яни бе, Кругмане, къде ги търсиш тук гърците.
Ех Поле, Поле, как не го разбра в началото още. Никакви политици не са Ципрас и аверчето му Нафукакис ли беше, Фалиракис ли беше, къв беше, махленски тарикатчета са това и пичлемета недорасли неедни– да се харесат на тълпата и да се изфукат – това са им всичките планове от А до Я и от Алфа до Омега, това им е всичката политика.
Кабинетен човек си ти Кругмане, не ги разбираш тия работи, да беше прочел Иво Беров или Франсис Фукуяма, та да не се лъжеш в преценките си.
Аре…
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

/демограф/
.................................
Кругман/а сий на стол сидеши и сий златна плетка плитеши,
плетка хем плитко длибока, хем тясна, хем и широка...
Отде се яви млад юнак, млад юнак Иво Беров,
 та си на Кругман/а продума, продума, чей го пропсува..
- Ех, Поле, Поле..ех, Кругман/ке..Що си не мирну сидеши ами съй Круглу та Кругом въртеши?.Ципрас туй, Сириза у нуй, та накрай ми замяса на ..уй?..
Му отвърна мома Кругман/а, Кругман/а леко завяна "Можей да съм ги надценил/а, амай съм сей така цанила....." и т.н.
Из Новогръцки легенди и митове

.....................

 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Поклони се на миналото си и се изправи българино!
 www.sparotok.blogspot.com







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7987881
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол