Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2015 10:03 - Русия застана зад проекта за реформа на Христо Иванов
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.09.2015 19:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ставам путинист, ако този мой сън се сбъдне.

"Русия споделя общата позиция на 10-те страни членки на Европейския съюз у нас, както и на Австралия, Норвегия, САЩ и Южна Африка, които те изразиха след като стана ясно, че правителствения проект за реформи в съдебната система, разработен от министър Христо Иванов е подменен с проект на ДПС, целящ да запази статуквото в съдебната система."

"Скоро българските депутати ще гласуват по важни поправки на конституцията, за да започне процесът на реформиране на българската съдебна система. Тези реформи имат всеобхватни и важни последствия. Като представители на партньорски на България страни-членки в ЕС, смятаме, че всички депутати, независимо от политическата си принадлежност, трябва да използват този момент на възможност да се обединят около значими реформи"

Според тях предлаганите от правителството реформи са "от изключително значение, за да се осигури истинско върховенство на закона в България, както и за борбата с корупцията и организираната престъпност".

"Необходимостта от реформа е ясна. Това се видя от докладите на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка, заключенията на Венецианската комисия, съгласието при гласуването на стратегията за съдебната реформа и разговорите ни с практикуващи юристи и с обществеността. Силно се надяваме, че в този изключително важен момент, България ще подкрепи значими реформи", завършва общата позиция на дипломатите.

"Като демократична и правова държава, Руската федерация винаги е заставала на страната на истинското върховенство на закона, което е най-важната предпоставка за мира и просперитета на нациите. Русия винаги е отстоявала тази своя принципна позиция в отношенията с приятелска България, загрижена за утвърждаването на демократичните ценности, просперитета и благоденствието на българския народ.

Русия споделя мнението на европейските и останалите партньори, застанали зад общата позиция, че предлаганите от правителството реформи са "от изключително значение, за да се осигури истинско върховенство на закона в България, както и за борбата с корупцията и организираната престъпност".

Водено от последователната си политика за утвърждаване на правовия ред и справедливостта по света, както и от специалното си отношение към усилията на българското общество за създаване на ефективно функциониращо държавно устройство и икономика, руското правителство застава твърдо зад идеята за дълбоки и съществени реформи във всички сфери на обществено икономическия живот на България, които да направят живота на българските граждани достоен за уважение..

Независимо от съществуването на някои различия в оценката на важни  външно и вътрешно политичски събития, Русия се отнася с уважение към цивилизационния избор на България и ще направи всичко по силите си приятелска България да се утвърди като независима, силна, богата и просперираща държава, уважаван член на световната демократична общност.

В този контекст, руското посолство е упълномощено от президента на Русия Владимир Владимирович Путин, да заяви подкрепата си на реформаторските усилия на българското правителство и парламент и дълбоката му увереност, че всички парламентарно представени партии ще загърбят личните си, партийни и геополитически пристрастия и ще се обединят единствено зад българския национален интерес.

Успехът на реформите в България, във всяка област на  нейното развитие, се разглежда от руското правителство и като успех на Русия,.. се казва в изявлението на руския посланик в София."
.....................

В този момент някаква циганска каруца изтрополи под прозовреца ми и се събудих...
Ама че хубав сън...
Защо пък, може Исаков и да казал такова нещо нощес. Иначе защо ще го сънувам..

Но сънищата понякога и се сбъдват...я вижте това по-долу... !!
Не е ли развитие..??
Може би този мой постинг да е помогнал на Путин да погледне по друг начин на политиката си към България..??!!!
http://www.dnes.bg/world/2015/08/17/putin-i-rusiia-ne-se-otkazvat-ot-nas-blizki-sme-si.273571

Ставам путинист, ако сънят ми се сбъдне.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Поклони се на миналото си и се изправи българино!
 www.sparotok.blogspot.com





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7988431
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10334
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол