Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 21:15 - ЕС и НАТО се самоубиват с отровния руски газ. Руските енергийни доставки са вредни за България, пият родната кръв, насаждат корупция.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2557 Коментари: 4 Гласове:
-4

Последна промяна: 20.09.2015 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Случващото се в Сирия иде да подскаже, че ЕС отново показа своята пълна несъстоятелност и разединена политика. И че, Обама е наивен кенийски глупак.
...................................................................................................................................................................
Руските енергийни доставки са вредни за България, пият родната кръв, насаждат корупция..
Ако утре ЕС спре доставките на руски газ, бежанския поток ще изчезне...
....................................................................................................................................................................

Все пак на европейците трябва да им е ясно. Касапницата в Сирия се състои заради тях.

Или по-точно заради пазара, който те представляват.

След шистовата революция САЩ, Канада и Австралия се превърнаха от вносители в крупни производители на газ и нефт. Саудитска арабия, Обединените арабски емирства и Катар загубиха тези пазари. Единственият им шанс да пласират това, от което живеят, е да го докарат до Европа и то по-евтино от руския газ и нефт.

Сирийският диктатор Асад, подкрепян от Кремъл, отказа през територията на Сирия да минат газопроводи. Така за голяма част от Европа руското синьо гориво остава без евтина алтернатива. Засега.
image
/От Сирия на Асад ще остане само онова ъгълче западно от о.Кипър. Достатъчно за Путин, за да блокира доставките на ефтин газ към Европа. Помнете ми думата./

По същия начин пламна конфликтът между Армения и Азербейджан, когато се заговори за проекта, свързващ богатите азербейджански находища с Европа. Кремъл успя да постави марионетно правителство в Армения и да замрази проекта Набуко, който имаше за цел да докара до Европа евтиния азербейджански и ирански газ.

Малцина са онези, които знаят, че в началото на 90-те години българска фирма построи компресорните станции в планините по границата на Турция и Иран, а днес Турция продължава да ги използва, без да се съобразява с ембаргото над Иран.

Арабските съседи на Сирия финансираха опозицията, за да свалят режима на Асад, но всъщност 

отключиха вратите на Ада

Днес ислямските бунтовници са завладели доста газови и нефтени находища в Сирия и Северен Ирак и вече нямат нужда от финансиране, а от клиенти. Очевидно не искайки да спират саудитските принцове и катарския шейх, за да не си развалят дослука, САЩ се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Сякаш политиката им е в подкрепа на Путин, защото липсата на намеса води точно до това – районът продължава да е дестабилизиран, докато Русия продължава да прибира милиарди от собствените си доставки на газ за Европа.

Сирия, в която управляваше диктаторски, но все пак светски режим, настъпи ад. Голяма част от неграмотното население в бедните източни провинции, подвластно на религиозна пропаганда, се включи в редиците на ислямистите.

Всичко можеше да приключи много бързо, ако в Съвета за сигурност към ООН беше одобрено вкарването на мироопазващ контингент. Не би.
Русия блокира това решение с правото си на вето и отвори пътя за касапницата и дестабилизацията, докато прибира милиарди долари от доставките си за газ в Европа.

Замислете се. 

Кой има интерес от дестабилизация на региона? 

Кому се явяват конкурент газопроводите през Сирия. 

Още през 70-те години СССР започна разработването и внедряването на радикалния ислям чрез разпространение на радикална ислямска литература, финансиране на ислямски групировки, организиране на преврати и поставяне на удобни марионетни правителства.

Да си спомним как ИТАР ТАСС съобщи с един час преднина заради промяна на лятното часово време за атентата срещу египетския президент Ануар Садат на 6 октомври 1981 г. извършен от военните от Египетски ислямски джихад, след като Садат, заедно с израелския министър-председателя Менахем Бегин получиха Нобелова награда за мир, заради съвместните си усилия за омиротворяване на района. Преди да го убият, Кремъл беше включил в активната опозиция срещу него както египетските комунисти, така и радикални ислямистки групировки.

Процесът по създаване и финансиране на радикални ислямистки групировки, в който е включена и българската ДС е много добре описан от бившят зам. директор на румънските тайни служби Секуритате ген. Йон Пачепа.

Неслучайно СССР въоръжи до зъби и Саддам Хюсеин и го подкрепяше в дългогодишната му война с Иран, защото колкото по-дестабилизиран и несигурен е регионът, толкова повече газ ще продава Русия в Европа. Защото този регион е единственият сериозен 

конкурент на руския газ и петрол

Нещата за сирийския народ сега се усложняват и от факта, че преди време край бреговете на Израел се откри голямото газово находище „Тамар” западно от Хайфа с около 240 милиарда кубически метра земен газ. Наскоро се откри още по-голямо – „Левиатан”, което съдържа доказани повече от 622 милиарда кубически метра . Израел изведнъж също се превърна в газов гигант, но за разлика от арабските си конкуренти, на него не му трябват газопроводи, защото газът е втечнен и се извозва с кораби.

В началото на септември тази година италианската компания "Ени" съобщи, че в египетски води е открила гигантско газово находище, може би към 850 милиарда кубически метра, което според разчетите на компанията ще произвежда с поне 15%-20% по евтин газ от този, който Русия би могла да доставя през Турция.

Сега разбирате ли с колко щеше да бъде ощетена България, ако се беше вързала на руските схеми.

Не стига, че продължаваме да плащаме най-скъпия руски газ в Европа, не стига, че хората се чудят как да си плащат сметките за парно, непосилни заради скъпия газ, не стига, че цели сектори от икономиката ни агонизират от неконкурентноспособност заради същия този най-скъп руски газ за България, ами щяхме да профукаме едни милиарди за безсмислени тръби, които да си ги бием после у главите прости и продажни, за да финансираме един проект, удобен на австрийската OMV, на Италия, но най-вече на Путин.

Защото и днес България транзитира руски газ. За чий ни беше и Южен Поток, давате ли си сметка?!

На нас повече ТОЗИ газ не ни е необходим. Той е вреден за България. Не и само заради цената си, с която изсмуква националния ни ресурс, а и заради корупционните практики, които създава у по върховете на властта, закачена на руското кранче, което 

пие българска кръв  

Да не говорим, че от години руските мекерета у нас саботират родното ни производство, защото доказаните природни запаси с газ в България са достатъчни за поне 30-годишно използване и то при цена двойно по-ниска от тази за руския газ.

Днес, подобно на други суровинни държави, Русия се опитва да пренасочи част от средствата си в други отрасли, чрез които да продължи да паразитира. Защото 70 % от брутния вътрешен продукт на Русия се формира от газ и нефт. Общо 95 % е от суровини. У нас, освен рафинерията РУСНАЦИ притежават телекоми, аптечни вериги, хотелски вериги, ВЕИ, ресторанти, заводи, вестници, телевизии и т.н.. Подобно на саудитските принцове и руските олигарси придобиват футболни отбори, авиокомпании. Само че те нямат потенциала да ги стопанисват и управляват добре. И това няма да продължи вечно. А и ние няма вечно да го търпим...

Но думата ми беше за ЕС. Или по-точно за неговата пълна безидейност, безхаберие и бюрократична идиотия.

Сирия, която е хапка за Великите сили, още през 19 век, когато си разпределят парчетата от Османската империя, е разменна монета между Русия и западноевропейските държави вече от век и половина.

През последните десетилетия тя имаше нещастието да попадне в руската сфера и подобно на всички други руски сателити пропадна, за разлика от съседите си, които подържат нормални отношения с нормалния свят.

Но вместо да приеме решителни, единни, радикални мерки по отношение на Сирия, ЕС приема днес бежанци...

Вместо да вземе решение за бърза намеса за предотвратяване на касапницата, 

ЕС я наблюдава....

Вместо да се предприемат мощни конвенционални удари срещу фанатизираните изроди, които колят, грабят и бесят беззащитни жители, самодоволни им подаваме бутилки с вода и сандвичи. Ще кажете, че Русия възразява, че налага вето. Е, и?!

Защото заложената в Сирия бомба не е от вчера. Защото тя е поставена от същите сили, които създадоха и безсмислената държава Югославия, която се разпадна по същия грозен и уродлив начин.

А на мюсюлманите да припомня, че сръбските части, избиващи беззащитни мюсюлмани в Сребреница бяха подкрепяни от Русия.

А що се касае до ЕС?!

Бъдете сигурни, че ако утре ЕС обяви, че преустановява доставките на руски газ за държавите-членки, то вдругиден касапницата в Сирия ще спре. Защото вече няма да има смисъл от нея...

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg


Тагове:   бежанци,   САЩ,   ес,   газ,   Путин,   Сирия,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. get - - Да това е истината. . . за безсми...
20.09.2015 22:01
- Да това е истината ... за безсмислените и оцветени (заради наивниците) с религиозни нюанси ПРИЧИНИ ЗА ВОЙНАТА не само в Сирия!
- Слаба Европа я устройват не само пост СССР(Россия) а и USA !
- Помествайки този анализ - явно и ти си стигнал до правилното осмисляне на ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ и "ИГРАЧИ" - Във войните, зад които се крият финансови а не толкова политически интереси!
- Това трябва да го разберат НЕ САМО ЕДИНИЦИ а и всички Българи! Не го ли разберем ... ще продължим да се давим в наивистичното блато дребно-темието, отправяйки си лични или колективни нападки повлияни от кух партийно-идеологически псевдо популизъм!

- За НЕНАМЕСАТА на ООН-то, и правото на вето ... и това можем да отнесем, към поредната и добре премерена псевдо-идеологическа мъгла! Нещо като "посрещането от "сърце" - което спретнаха германците управлявани от геносе Меркел на икономически бежанци КОИТО СЪВСЕМ НЕ СА САМО ОТ СИРИЯ!! Последното ме съмнява и навежда на мисълта ... за твърде странната роля на германската канцлерка - ревностната комсомолка дъщеря на западно-германски пастор, "избягал" на изток в "социалистическият рай" и неговото отношение към християнската религия ... "опиум" за народите ?!!

- Поздрав!
цитирай
2. olivie - Цитираното от mt46 е по - вярно.
20.09.2015 22:10
http://mt46.blog/biznes/2015/09/20/koi-imat-interes-ot-preselenieto.1393132
цитирай
3. born - Ако в статията се разменят наиме...
21.09.2015 10:04
Ако в статията се разменят наименованията "Русия" и "САЩ" нещата ще си дойдат на местата.
цитирай
4. podvodni - Ами какво пречи на ЕС да купува ка...
21.09.2015 12:22
Ами какво пречи на ЕС да купува катарски втечнен газ или американски шистов ?
Нищо ! Абсолютно нищо !
Впрочем, има едно нещо което наистина пречи на юръпа да се отдръпне от руските нефто-газови доставки - цената !
Цената на руският газ е далеч по-изгодна за големите газови юръпски доставчици, а цената на нефт сорт "Уралск" (вече с подобрени показатели доближаващи тези на "Бренд") е най-ниската в света.
Т.е. русия и нейните енергоресурси в най-голяма степене задоволяват основното мото на капитала - купувай евтино - продавай скъпо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7982678
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол