Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2015 14:08 - Гневът на полицията и гневът на гражданите трябва заедно да бият по статуквото.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3269 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2015 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гласът на разума: - Гневът на полицията и гневът на гражданите трябва заедно да бият по статуквото. Полицията и МВР трябваше да чуят оценката на обществото. От тук натам обаче гражданите и полицията трябва да погасят емоциите защото имат общ  противник - този КОЙто ги насъсква едни срещу други.
.......................................................................
От БКП до днешната олигархия ползват МВР като еничарски корпус
Иван Сотиров, http://www.faktor.bg   Никога щатната гвардия от лакеи и трубадури на всеки КОЙто е на власт, не могат да бъдат гаранция за стабилност


Още в началото на годината предупреждавах, че фалшивата стабилност на държавата, която се постига чрез задкулисни договорки между управляващите партии, синдикатите и бизнес сдруженията е опасна за страната ни. Тази „стабилност“ се състои в пазене на статуквото, като вместо да се правят реформи се преразпределят порции: като всички, включително и неправителствения сектор, се вкарват в тази схема. Когато в началото на месец март тази година министърът на вътрешните работи Веселин Вучков беше принуден да си подаде оставката, с което по същество се спря опита за реформа в МВР, излязох с публикация във Faktor.bg, че тази оставка е победа на дансаджиите и чантаджиите в МВР (виж ТУК)

Тогава обаче, както и сега, всички прислужващи на властта медии и „интелектуалци“ се юрнаха да се натягат на правителството, разбира се не за да помагат на управлението, а на себе си. Прислужващите на властта, обаче, трябва да знаят, че каквото ни е управлението, такава ни е и полицията, такива са и те. МВР е йерархично-централизирана, а не демократична гражданска структура, така че полицията е точно копие на властта. Затова тези 

 

щатни „будители“

трябва да знаят, че като оплюват полицията, оплюват и тези които обслужват.

Днес тече една кампания срещу протеста на полицаите, в която се използват познатите ни до болка пропагандни похвати от времето на комунистическия режим.

Те бяха използвани и срещу протеста на учителите, използваха се срещу лекарите и изобщо срещу всеки, който дръзне да протестира срещу властта.

В едно общество като нашето, управлявано над седем десетилетия чрез насилие и измама, където властват корупцията и несправедливостта, вследствие на което злобата доминира над чувство за солидарност, не е трудно да настроиш всички срещу която и да е група хора.

В конкретния случай това е още по-лесно, тъй като става въпрос за полицията. Полицията никъде по света не се ползва с всенародна любов, а в недемократичните общества, каквото е нашето, в които тя се използва не за гарантиране сигурността на гражданите, а като преторианска гвардия която пази привилегированите властимащи от справедливия гняв на народа, голяма част от гражданите направо я мразят.

Така че чистосърдечните ругатни на много от хората срещу протестиращите полицаи с оглед на нашата действителност звучат логично.

Но не такива са мотивите на масираната и добре организирана кампания в медиите включително и в социалните мрежи. Тя няма патоса на сритан с полицейски кубинки, тази кампания е пресметлива и добре подредена в клишетата на ранния соц. Най-характерното клише е външният заговор.

Едно време всички провали на комунистическия режим се обясняваха с вражеска диверсия от страна на западни империалисти. Днес, има още една опция – това е хибридната война, която Кремъл води срещу страната ни.

Да, разбира се че Кремъл води хибридна война срещу България, но тя се води чрез близки до и във властта – Гоцевци, Пеевци, Златевци, Ковачкиевци и т.н. Защо не чувам аз тези 

 

храбри борци срещу московското влияние 

в нашето Отечество да питат, непрекъснато да питат, направо да крещят: - Какво търсят Гоце, Петков и Калфин във властта.

Защо не смеят да питат, колко пъти се нанасят привилегиите на полицаите в близо двата милиарда „загуби“ на „Лукойл“, които продавали сами на себе си скъпо горивата, за да ни ги продават на нас „евтино“. Какво става с руския анклав „Росенец“. Защо властта не закача Ковачки?

Защо от една страна се режат социални придобивки за да се намалява бюджетния дефицит, а от друга се правят коледни подаръци на Лафкаджиите и то с подкрепата на хРанения от Блок?

Последното е според публикация в симпатизиращия на хРанения Блок “Капитал“:
„Пореден законов подарък за двата местни производителя на цигари "Булгартабак" и "КТ Интернешънъл" (от групата компании около "Винпром Пещера") беше подкрепен от управляващите от ГЕРБ, но и от депутатите от ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт. Народните представители от бюджетната комисия единодушно подкрепиха на второ четене и вмъкването на съвсем нов текст, който да ограничи конкуренцията на лидера в алкохола - "Винпром Пещера".

Привилегиите идват през закона за акцизите. Там финансовият министър Владислав Горанов предложи от догодина евтините цигари, които основно се произвеждат от двете фабрики, да поскъпнат минимално - с 20 стотинки, за сметка на силно увеличение в ставката за скъпите, които се предлагат от чуждестранни компании и поскъпването им с 1 лев не е проблем за управляващите.“

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/11/05/2643811_deputatite_podkrepiat_akciznite_popravki_za/

Но нека да се върнем на протеста на полицията, който някои дори определиха като метеж. Дори тези антиметежници подхванаха една кампания, която трябваше да подготви контраметежа и чиято стилистика поразително прилича на подготовката на общественото мнение която е предхождала унищожаването на еничарския корпус чрез масово клане през 1826 г. , по нареждане на султан Махмуд II.

Преди да бъде ликвидиран еничарският корпус, османската власт предприема редица обходни стъпки, за да тушира последиците от този акт. В ход са пуснати слухове, че еничарите се занимават с лихварство, изнудване, грабежи и сводничество. Отделно от това, те са обвинени в лентяйство по кафенетата и механите и са нарочени за виновни за военните неуспехи на Османската империя през последните 50 години. Този ден става известен от османските анали още като „Денят на благополучието“.

Разбора се, в страната няма нито метеж, нито ще има контраметеж, но има сериозен проблем и той е, че 25 години след 10 ноември 1989 г. тоталитарната система за сигурност не е реформирана, а адаптирана към новите условия. МВР и службите за сигурност днес се използват за обслужване на интересите на управляващата олигархия, така както едно време обслужваха управляващата БКП.

Вината за това не е на редовите полицаи, а на управляващите партии, които вече 26 година след падането на режима показват нежелание за промяна.

Те не желаят да реформират службите, за да ги превърнат в защитници на сигурността на гражданите, а искат да продължат да ги ползват като своя преторианска гвардия и ги третират като еничарски корпус. В Османската империя султанът е бил длъжен да изплати на всеки еничар 

 

“Дар за щастливо възкачване на престола”, 

който е бил в размер 3 000 акчета.

При нас държавата е длъжна да изплати на всеки полицай дар за щастливо напускане, който е в размер на 20 заплати.

Действително, отказът на Османската империя да изплати дарът за щастливо възкачване е предизвиквал бунтове и метежи, при които са падали и султански глави, но еничарите са били предвождани от офицери, които са участвали в реални битки, а не от синдикални лидери, както е в нашия случай.

Като имаме предвид, че синдикалните лидери в МВР са близки до АБВ, по-скоро можем да говорим за „приятелски“ или вътрешнокоалиционен огън, а не за някакви метежи.

По напълно разбираеми причини хората на Гоце ще блокират всячески всички опити за структурни и кадрови промени във вътрешното, външното и отбранителното министерства - МВР, МО и МВНР.

Неразбираемото е съжителството на „яростните“ реформатори с най-ретроградната промосковска и антиреформаторска мутация на БСП.

А що се отнася до обвиненията за това, че протестът е незаконен, то действията на министъра на финансите са в много по-голяма степен атакуеми.

Те, освен че не кореспондират със Закона за нормативните актове, са и неморални.

Това е втори опит на този министър в преходни и допълнителни разпоредби на Закона за държавния бюджет да ореже социални придобивки.

Практиката, държавата едностранно да орязва вече договорени със свои граждани придобивки, е нарушаване на един от основните принципи на правовата държава.

На всичко отгоре, това се прави по класическата схема за парламентарна политическа измама - в последния момент за да няма дебат, прокарва се в преходни и допълнителни разпоредби на Закона за държавния бюджет и всичко това след като е изчакано да минат местните избори.

Тези действия от страна на министъра на финансите, освен че са непочтени, говорят и за пълното отсъствие на визия на Правителството за реформи, което вече една година след идването си на власт, продължава да демонстрира хаотичност и ситуационни трикове за излизане от една или друга ситуация.

Крайно време е Горанов да отиде в „галерията на славата“ заедно с Дянков и Фидосова, а управляващите да се заемат с реални реформи, защото нито липсата на опозиция и алтернативи, нито щатната гвардия от лакеи и трубадури на всеки КОЙто е на власт, могат да бъдат гаранция за стабилност.

Неправенето на реформи е като складиране на необезопасени взривове на едно място – лек удар може да взриви цялата система.
...................................................................................................................................................................
Демограф:
Редовите полицаи бързо ще осъзнаят от Кой са използвани и за какво ако им се обясни. Гражданите също трябва да осъзнаят, че бунтът на редовите полицаи е, в същината си, интуитивен бунт срещу статуквото, а гневът им се насочва от няКОЙ срещу интересите на самите полицаи и срещу нас, гражданите.
Дълг на гражданите е да .разплетат тази плитка на статуквото. НиКОЙ не може да се изправи срещу обшия гняв на народа, но всяКОЙ може да разиграва всички когато са разделени и насъскани едни срещу други.
Статията на Иван Сотиров е гласът на разума - съгласявам се с него. Статуквото опитва да ни изиграе всички. За КОЙ ли път ще се оказваме подхлъзнати...!.



Тагове:   траки,   политика,   новини,   битка,   смърт,   нова,   революция,   Лукойл,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   оцеляване,   парламент,   мафия,   народ,   бъдеще,   младежи,   демокрация,   манипулация,   спасение,   полиция,   медия,   нар,   власт,   лъжа,   корупция,   бунт,   данъци,   олигархия,   БКП,   Атила,   демографска катастрофа,   живот,   сащ,   АБВ,   СДС,   съпротива,   българи,   стара,   студенти,   Русия,   Рим,   заедно,   граждани,   Европа,   желязна,   ГЕРБ,   защита,   РЗС,   Готи,   Гети,   алексей,   Тракия,   протести,   президент,   завеса,   гърци,   съюзи,   Близък изток,   Петров,   граници,   КОЙ,   ДСБ,   папа,   бандити,   конституция,   коалиции,   статукво,   партии,   НА,   интриги,   тарикати,   хуните,   Константинопол,   Вождът,   sparotok,   движения,   Арабска пролет,   аеций,   комитети,   пета колона,   аспар,   устиниан,   на хуните,   Кино нова,   Кинонова,   импратори,   бспдпс,   криминали,   парламе,   иванкостов,   синякоалиция,   гяволи,   Тагове Бойко Борисов,   РБ,   ИДИЛ,   хибридна война,   демографска война,   раждаемост и снмъртност,   hibrid war,   геополтика,   велико преа,   гръцки вариант,   една цел,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962397
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол