Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2015 23:23 - Руските капани щракат, а мишоците цвърчат и налитат на примамките
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2726 Коментари: 2 Гласове:
-2

Последна промяна: 13.11.2015 00:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кой е изнесъл на търгове по света тези крадени чужди вещи? - КОЙ бе тъпаци!

Целта на тази мръснишка руско-българска задкулисна комбинация е дълбоко антибългарска.

С унижаването на Вартоломей и Плевнелиев, шансът костите на Цар Самуил да бъдат погребани в България изчезват.

Кой има сметка от това? - Руснаците, сърбите и македонските им бърсалки
. И българските им подлоги...

Вкараха ни в капан с елементарна стръв - за едни икони за "1 милиард!!??", които сега ще върнем като попове, да се откажем от символ който няма цена.
..тленните останки на българския император Самуил!!!!!..

Главния иманяр на Републиката е доказан нагъл гробокопач българомраз, а "патриотите" папагалстват опорните му точки...боже, каква глупост вилнее из тази земя..!

Няма евтино изиграни държавни апаратчици - има мръсни играчи и глупава публика!

Доц. Светослав Риболов: Липсата на експертност позволи хората от държавния апарат да бъдат евтино изиграни

12 ноември 2015, четвъртък

Абсурдно е да се говори за конфликт с Вселенския патриарх и да се смята, че той е българомразец - в неговото паство в цариградската патриаршия българи и гърци са 50 на 50. В някаква степен той е и български владика. 

Това каза пред БНР преподавателят в Богословския факултет в СУ "Св. Климент Охридски“ доц. Светослав Риболов в коментар на скандала от посещението на Вселенския патриарх Вартоломей в България. 

Богословът не намира нищо укорително в поведението на Светия синод, създал много дора организация на посещението, нелепо е според него и президентът Росен Плевнелиев да бъде обвиняван в отстъпнически позиции.

Президентът беше атакуван от медии, пряко свързани модела "Кой“, от хора, които са пряко свързани с интереси отвъд ЕС и НАТО, посочи доц Риболов.

Вселенският патриарх поиска от държавния глава да България да върне икони и светини, които са принадлежали на църквите в днешна Северна Гърция.

Той не поставя за пръв път този въпрос - той става глас на негови подопечни, на които са отнети утвар, икони и те си ги искат, отбеляза богословът.

Българското общество не знае предисторията на проблема и подробности, защото тези артефакти са били скрити.

Християнският морал изисква, ако нещо е взето от някого, то да му се върне, посочи Светослав Риболов. Проблемът е възникнал в началото на 21 век, защото част от тази колекция е била изнесена на аукцион в Мюнхен, а друга част в Америка. Наложило се представители на гръцки институции да изкупуват артефактите от Мюнхен, което е унизително.

Повечето от тези артефакти са в историческия музей. Преди няколко години администрацията на президента Първанов и сегашният директор на музея почти са договорили връщането на тези артефакти в замяна на останките на Цар Самуил. В момента да бъде обвиняван президентът Росен Плевнелиев за някакви отстъпнически позиции е брутално, смята доц Риболов.

Богословът е убеден в наличието на външна връзка в създаването на този конфликт. Има много ясни сведения, че това е така, коментира доц. Риболов, който подкрепя казаното по темата и от проф. Калин Янакиев.

Ние сме далечен фланг на друг голям конфликт, отбеляза Светослав Риболов. Това е една много голяма игра, в която липсата на експертиза на българските институции позволи да загубим един много добър приятел на България.

Вселенският патриарх беше много добър приятел на България, той винаги ни е защитавал на международни форуми, каза доц. Риболов.

Премиерът беше подведен от неговите съветници и вкаран в капан за международно дискредитиране, посочи той.

Нещата ще отидат в Брюксел и в Държавния департамент във Вашингтон, защото има двама души в религиозните общности в нашия свят, които влизат в институциите в ЕС и САЩ, без да чукат на вратата. Единият е в Рим, другият в Цариград. И да се скараш с един от тях, при това без да е виновен, е много голям скандал.

Това тепърва ще се отразява на външния ни имидж, убеден е Светослав Риболов. Хора, които са далече от нас, успяха да ни представят, за съжаление успешно, като диви балканци, националисти, което не мисля че е българският народ, каза богословът. 

Той подчерта, че не иска да обявява руската църква за виновник, но има тенденция за усвояване на имоти на руската емиграция в чужбина и това по някакъв начин се отразява и на останалите църкви. В тази потайна борба трябва да бъдат натикани всички останали в ъгъла. Специалистите знаят совалките, които се правят, отбеляза доц Риболов.

Тази акция се готви от 3 години. Това е акция той да бъде поканен в България, да бъде унизен, да бъде представена България като враг, който не е лоялен към своите съседи и съюзници. Използват се всякакви средства.

Хората в държавния апарат са добросъвестни хора, но им липсва експертност. Идваме на голяма тема - слабата образованост по религия и по църковни въпроси на българското население, не само на политиците.

Липсата на образованост доведе до липса на експертност, която доведе дотам хората от държавния апарат да бъдат евтино изиграни, заключи доц Светослав Риболов.

- See more at: http://novinite.bg/articles/102183/Doc-Svetoslav-Ribolov-Lipsata-na-ekspertnost-pozvoli-horata-ot-darjavniya-aparat-da-badat-evtino-izigrani#sthash.feJpMtPk.dpuf

....................................................................................................................................................................
Как така все мафията е образована и ни върти на шиш, а глупавата пасмина която мисли с копитата си, се лови на примамките всеки път, всеки път, всеки път...

А бре хора, има един елементарен критерии по който можете да отличите истината от лъжата, бреее. - Ако Божидар Димитров или стара чанта като Воденичаров ви пробутват нещо, то е измама бе, то е удар под кръста, то е завера, руски заговор, мърсотия бееее..хора, хора..!?.

То е винаги срещу България и българите бе!..Без мозъци ли останахте в тая руска измама, сиромашия и простотия...та не вдявате от раз, че ви пързалят към Сибир...

Кой е изнесъл на търгове по света тези крадени чужди вещи? - КОЙ бе, тъпаци.

Няма евтино изиграни държавни апаратчици - има мръсни играчи и глупава публика!


 



Тагове:   траки,   политика,   новини,   битка,   Самуил,   смърт,   нова,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   оцеляване,   парламент,   мафия,   бъдеще,   младежи,   демокрация,   манипулация,   спасение,   полиция,   медия,   нар,   МВР,   власт,   лъжа,   бунт,   данъци,   Атила,   Калфин,   наивници,   демографска катастрофа,   живот,   сащ,   СДС,   съпротива,   българи,   стара,   студенти,   борисов,   Русия,   Рим,   Европа,   желязна,   ГЕРБ,   защита,   РЗС,   Готи,   Гети,   алексей,   Тракия,   лъжи,   путин,   протести,   Православие,   икони,   президент,   завеса,   гърци,   съюзи,   иманяри,   Близък изток,   крадци,   Петров,   граници,   Плевнелиев,   КОЙ,   ДСБ,   папа,   служби,   бандити,   конституция,   коалиции,   партии,   НА,   тарикати,   хуните,   Константинопол,   Божо,   Лавров,   Вождът,   sparotok,   движения,   Арабска пролет,   аеций,   комитети,   метеж,   аспар,   устиниан,   на хуните,   Кино нова,   Кинонова,   импратори,   бспдпс,   криминали,   парламе,   иванкостов,   синякоалиция,   гяволи,   Тагове Бойко Борисов,   ИДИЛ,   хибридна война,   демографска война,   раждаемост и снмъртност,   hibrid war,   геополтика,   велико преа,   утвари,   мръснишки номера,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. rizar - Абе , гъбо булгарикусова
13.11.2015 00:16
знаеш ли кой е Светослав Риболов ?

Гръкоман и потомък на погърчени от Варна- Фотий Псарис му е истинското име.
цитирай
2. krumbelosvet - Търпеливо изчетох текста, белки науча нещо фактическо.
05.07.2016 06:37
Уви! Авторът, и да знае нещо, така се дави в жлъч и слуз, че друго се не види.
А таговете повече от текста. Помпа ли, що ли.
А, научих един факт. Преди години някой ПОЧТИ се договорил за костите на Самуил. Това е голяма новина, но ако в Македония разберат кой се е "договорил", няма да оживее до сабаиле.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961740
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол