Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2015 02:20 - Енергията за промяна неизбежно ще експлодира. Кой е обреченият?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1540 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не корете Москов и Борисов - съсредоточете се върху алтернативите. Енергия за промяна има Не корете Москов - трудно е за човек да се лиши от власт, особено ако вървял към този път съзнателно.

Но той се цели по-високо - затова ще търси министър заместник на Иванов....

Съсредоточете се върху ключовия фактор - реформите.

Ще видите, че и в здравната реформа компромисите ще се засилват, защото там Кой? също има лоби - търгове за лекарства, оборудване, лицензи за болници, погасяване на дългове и т.н. 

Шизофренията, която ни предлагат, е плод на шизофренна ситуация - ГЕРБ са уж зад реформите му по принцип, но бламират конкретни стъпки. 

ДСБ уж е в опозиция, пък общия блок в койта са РБ е управляващ!? Това няма начин да не експлоадира. 

Но да се върнем на реформите - нищо друго не е толкова важно - съмнявам се, че в тази шизофренна ситуация реформи са изобщо възможни.

Бъдете сигурни, че пиарът на "реформаторите" в правителството ще ескалира експоненциално. Когато съдържение започва да куца, на преден план излиза формата и пиара. 

Нямам никакви особени политически или партийни предпочитания - държа анализът ми у да е професионален и на дистанция от собствения ми интерес.

До решението по Конституционната реформа имах всички основания да предполагам, че макар и бавно, със скрибуцане, но правителството върви в правилна посока.

Отчитах и изключително тежката обстановка, защото задкулисието е твърде силно за да бъдем максималисти и крайни в отношението си към това правителство.

Но е прав Евгени Дайнов - Цацаров - разбирай Пеевски надиграха Борисов. 

Причината не е друга, а че те остават зад кадър и си правят каквото си искат - премиерът няма кураж да се опълчи и те играят върху неговата слабост. Той мълчи по кражбите, тъй като корпулентният е успял да привлече дружки на премиера с които съвместно реализират схемите.

Пеевски си е добре с негативите, той политическа кариера не прави, прави пари и купува влияние. 

Борисов обира негативите защото той е политическото тяло - и за негова беда не се вижда извън политиката и властта. Този страх да не излезе от властта, където да няма закрила или влияние, е негов устойчив кошмар - и другите добре познават и изпозват страховете му. 

На всичко отгоре допусна дори вътре в партията да се оформи достатъчно силна група от хора - заинтересовани от брокерство с Кой? - защото го кешират незабавно и в обеми, които им дават кураж да упорстват в схемите си. 

Забележете Кой? не е ултра егоист - той винаги оставя нещо и за други, гради коалиции по интерес както сред политиците, така и сред българските бизнес олигарси.  

Виж с чуждестранните инвеститори има проблем, затова и напоследък няма никакви инвестиции - вижте как престижните ни хотели се изкупуват от български юнак инвеститори. Пещерци ще купят Хилтън, Арабджиев ще купи Кемпински. И ще наложат вкусовете се - скоро.

Показах схемата с горивата, банки, енергетика, строителство, митници, и т.н. - всички кешови центрове в страната се отчитат на Кой? и сие. 

Враговете на Борисов умеят да го ласкаят - колко умело балансирал, колко умело лавирал. Цветанов и Цацаров му свалят звезди, Първанов го подкрепя, обещават му безкрай изгоди в далаверите които се вършат около него, а той си остава един излъган самотник, който има все по-малко вяра в обкръжението си.

Той е трагичен образ - не може да разпознае приятели от врагове. Тези на които залага ще го предадат първи. Нормално.

В края на тази пиеса - Бойко ще бъде down and out, а Кой? ще си наеме поредния ББ.

Пеевски винаги има опцията за луксозна емиграция - Борисов не.

Публикувано Yesterday от Ilian Vassilev



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dobronameren - Та тя, енергията за промяна, е експлодирала вече.
15.12.2015 11:02
Пеевски НЯМА опция да остане в българската политика, а Борисов (новият, ако старият не го разбира това) - ИМА. Само с една уговорка: освен ако изригне вулканът Йелоустоун. Макар, че като погледна как японците се справиха с Фукушима, си мисля, че и Светът ще се справи. Анунаките идат, а нашият роден терорист Кушел си отива.
(Намесването на анунаките и на Кушел не бих го направил, ако постингът не беше на demograph. Но това е тема за друг разговор.)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7990970
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол