Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2016 01:04 - Който контролира миналото ни, ще контролира и бъдещето ни
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4159 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 14.03.2016 02:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От написването на първите учебникарски редове за историята на българите преди два века до днешните нахални напомняния на написаното в руските кабинети за българска историческа  консумация, руското лъготене повтаря една и съща мантра - "Мразете турците и Турция. Обичайте руснаците и Русия!"

И това ни се натрапва без капчица срам.
"Ние ви освободихме, ние и ще ви за/г/робиме"- нещо като оня луд в операта "Аз съм те създал, аз и ще те унищожа".

До преди два месеца, че и в момента, същите тия наглеци ни псуват на майка като черни неблагодарници, че сме се осмелили да погледнем изпразнените ни от тях джобове, сега се сетиха, че са пропуснали да ни свалят и гащите, и обърнаха палачинката.

Цялата руска машина за облъчване с лъжи беше впрегната да ни напомня и да изисква, да ни налага, когато на 3  март коленичим за нещастниците погинали за руските интереси, да не забравяме, че сме вечно задължени им да благодарим за благоволението во веки да бъдем ограбвани и унижавани по руски.

На 19 февруари, с почитането на кончината на убитият след натиск на Русия Васил Левски,
българите оплакват разгрома на мечтата си за самостоятелно отвоюване на независимостта си,
а Руската империя празнува подчиняването на българското национално-свободително движение на руските интереси.

На 3 март, докато Руската империя и съвременните и имПерковци празнуват победата си над разклатената от българската съпротива и отдавна несъществуваща Отоманска империя...

българите са заставени да празнуват датата на поробването си от Руската империя задължително под фанфарите на традиционна истерия срещу несъществуваща по онова време държава Турция, и с унизителни песнопения за възхвала за новия, реален и тогава и днес, поробител - имперска Русия.

Когато българите почитат героизма и саможертвата на героите от Априлското въстание, и жертвите от Батак, Перущица... 

имперска Русия празнува разгрома на независимата от Русия българска революционна организация и поводът за подготвяната отдавна война срещу Отоманската империя.

Насъскването на българите и днес срещу Турция и турците е лишено от фактологично основание поради отсъствието на държавен субект наречен Турция и на турска нация по времето на борбите на българите за независимост и войните на Русия за територии владение на Отоманската/Османската/ империя.

"Робство"", ""иго"", ""окупация"", ""владичество". каквото и да се нарече, от гледна точка на историческата истина задължително следва да се пояснява с прилежащото "Отоманско/Османско/Ислямско" но не и турско, защото по време на въпросния период от историята просто не е съществувала нито Турска империя, нито турска държава, нито турски етнос, нито турска нация, нито дори турска армия.Реалността е била имперска.

За грамотните този въпрос изобщо не съществува, тъй като запознатите знаят, че днешна Турция е създадена като една от държавите получили независимост при разпадането на Отоманската/Османската и пр. империя.
Точно както са създадени Гърция, Сърбия, Румъния България, Сирия, Египет и дузина други дъжави.

Грамотните знаят защо Кемал Ататюрк е наричан "баща на турската нация и създател на Първата турска държава".

По-грамотните знаят и това, че турският език е създаден с декрет на същия този Ататюрк.,въз основа на произволен набор от диалекти, включително и с включването в изкуствения "турски" език на стотици български думи, че традиционно турска култура все още, и до ден днешен, не е изкристализирала та им се налага да крадат българскa музика,  песни, танци и обичаи за да оформят нещо  подобно на "турски" традиции...

Това, че Ататюрк и съзъклятниците му са избрали за име на новата държава "Турция" и за име на новоизмисления етнос "турци" и на изкуствения нов език език "турски" е историческа случайност, която по никакъв начин не обвързва турците и държавата им днес с отоманците/османците и империята им, и с тогавашната отоманска/османска имперска реалност..

В известен смисъл всички народи, които са били в границите на онази империя, основателно могат да се наричат "отоманци/османци" и в това няма нищо некоректно и обидно, защото е факт. Факт е, че Апостолът на българската свобода Васил Левски се е пожертвал за освобождаването не само на българите, но и на турци, гърци, евреи..

Както е факт наричането на всички граждани на едновремешната и днешна Руска империя "руснаци", за чието освобождаване от имперски гнет пак Апостолът е мечтал да създава комитети в Русия...

Неоотоманските амбиции на Ердоган и сегашното турско правителство, са вътрешно турска работа и тяхно право да се ползват избирателно от миналото на други народи и други държавни образования, които са вече на бунището на историята.

Неоотоманизма на днешните турски политици е фикция, която не превръща турците в отоманците и Турция в Отоманската империя, нито ги прави отговорни за политики и събития на онази империя и водачите и.

Руският неоимпериализъм обаче е реалност и путинова Русия е пряк наледник на всички метаморфози на руската държава и на великоруските имперски домогвания с всичките и уродливи проявления, жертва на които е и днешната българска държава.

Подобни амбиции отдавна са в практиката на гръцките и руските политици, които безцеремонно си присвояват и ползват за целите си историята на Източната римска империя - Византия.

Както виждаме, и Путин и Ердоган и гърците, и сърбите прилепват към историята на държавите си онази част от миналото, което им носи изгоди, не носи отговорности, но и само онова което им се позволява.

Съответно, право и дълг на българската държава, историческа наука и общество е да се противопоставят на опити за кражба на миналото и културата ни, както и да се ползват от тези части от историята и културата на изчезнали цивилизаци и империи, включително Отоманската, включително и Руската, които ни принадлежат или са полезни за настоящето и бъдещето на народа и държавата ни.

В това число, да се противопоставят и на всякакви премълчавания и изопачаване на историята ни от когото и било в България.

Съвремена Турция заедно с населението и, която по силата на руските пропагандни измислици, ни е натикана почти генетично в главите като Вековния враг", "Касапинът от Батак", "Робовладелецът"ни, "Насилникът" ни..и прочие, няма никаква връзка нито с Онази империя, в създаването и управлението на която между другото, българите също са участвали на доста високо ниво, нито с положението на българите в нея.

Което се отнася и за сърбите, и гърците, и сирийците,и украинците, и иракчаните и куп други араби, азиатци и европейци.

В този контекст, всички зверства, религиозни, политически, икономически, битови и чисто човешки неволи по времето на ""окупацията", " присъствието", "игото," " робствотото", "кланетата"..са част от действителността в една мултирелигиозна, мултиетническа и мултикултурна Отоманска/Османска империя, която отдавна не съществува и на която наследници са всички народи които са били част от нея.

Империя, точно каквато е била Римската, каквато е била Византия, каквато е била и е още Русия, каквато е била Англия..каквато са били и Българските империи, както по-коректно от руските съчинители на българската история, нарича държавите ни историкът сър Рансимън.

Но защо руснаците имПерковци и българските им исторически, политически и културни протежета продължават да насаждат сред българите омраза към турците и съвременна Турция, въпреки липсата на каквито и да било основания за това в съвременните българо-турски междудържавни и междучовешки отношения...!!

Очевидно е, че поддържането на антитурските настроения и нагласи у българите са инструмент за прокарване на краткосрочни и дългосрочни политики на Русия и като такива са чужди и вредни за българския национален интерес.

Раздухването на антитурска истерия в България в момента обслужва конкретните интереси на руската власт, свързани с противопоставянето между Русия и Турция в Сирия, с хибридната война на Русия срещу ЕС и НАТО, и е опасна намеса във вътрешните и външни работи на България в критичен момент на международните отношения.

Ползването на 19 февруари,  3 март, Априлското въстание,  "баташкото клане" и други свързани с Отоманския период от миналото на българите, като поводи за силово налагане на руски тези на антитурска основа, е цинична намеса в делата на суверенна България.

Такъв тип намеса е характерна за руската имперска политика по отношения на България, която винаги третира народа ни и държавата ни като незаконородени и вечнозадължени  на благодарност и покорство на Русия, независимо от разминаването на интересите ни с руските. 

Това безцеремонно и грубо вмешателство е възможно благодарение на заложените от Русия и агентурата и в България исторически капани, като определянето за български национални празници датите на руска/съветска окупация, заставянето му да празнува моменти на национално унижение от Русия, да чества позорни за народа ни събития, които са тържество на руската политика и срам за българите.

Както и задължението да увековечава повсеместно имената на откровени врагове на българите и България, като Аксаков и граф Игнатиев, като Лавров и Песков..и да понася безропотно хомота на управление "по руски", наложено на българите с измама и насилие от руската агентура.

Честването на миговете на български национални достижения, като Съединението, победите във войните, героите на българската борба за духовна и държавна независимост..са натикани умишлено в сянката на помпозните тържества за отбелязване на руските победи, грижата за руските паметници, почитта към руски лица, и българи руски агенти, в това число и такива, които са нанесли и нанасят жестоки вреди на българския национален интерес.

Антитурските спекулации на руската пропаганда и подбутването на българската държава към конфликт с Турция, а българските граждани към етническо противопоставяне, винаги преминават през безочливото изопачаване на историческата истина в руски интерес и винаги с използването на успешно имплантирани, още от детска възраст в съзнанието на българите митологеми за "Освободителят Русия" и "Поробителят Турция", "вечната благодарност към Русия", "вечната омраза към турците" и подобни.

Такава злонамерена спекулация и откровено насъскване на българите срещу турците е и заиграването на руския посланик с "баташкото клане".
Каквото и размахването на мита за "стотиците хиляди руски войни дали живота си за българската свобода ".

На познаващите историята  е добре известно, че  извършителите на зверствата в Батак и други места НЕ са турци, а насъскани от онази империя българи мохамедани...кого срещу кого и към какво насъсква посланик Исаков тогава?! 

Не е ли редно министър Митов да подсети и руската страна "да прецени до колко посланик Исаков е полезен за добрите взаимоотношения между страните ни".

Исторически факт е, че кръвната цена за победата на Руската империя в онази война е платена не от  етнически руснаци, а от българите /над 200 000 загинали опълченци, четници и невинни мъже, жени, деца и старци/, от десетки хиляди украинци, хиляди румънци, много руснаци и финландци, българи от руската империя, поляци, чеченци...

Ако сме честни към фактите, на 3 март трябва да сведем глави пред жертвите които тези Народи са дали в тази война, ...вместо да славим Империята, която ги е погубила и която и днес затрива или съсипва руски и чужди животи за интересите на имПерковците си.

Когато стане дума за тази част от миналото, не трябва да забравяме, че докато зад втълпяваното ни име на " вековен враг" Турция стои съседна нам съюзническа държава, чиито политици в момента се Опитват да присвояват миналото и да прилагат практиките на една умряла Отоманска империя, то зад фразата "освободителка Русия" стои реално същата онази агресивна и винаги  враждебна към България и българите  Руска империя.

Ако все още българите могат да контролират настящето си, те трябва да установят контрол над миналото си, за да се надяват на по-добро бъдеще.

Докато и доколкото Русия, Гърция, Турция или който и да било друг контролира миналото ни, ние българите ще имаме незавидното бъдеще, което ТЕ ни отреждат.

Докато не е станало безсмислено, още сега, историята ни трябва да се напише такава каквато е и да започне да се изучава и популяризира, и ползва за благото на България и гражданите и, а не за целите на руските неоимперски амбиции или за велико-държавните или етно-религиозни кроежи на чужденци.

Докато не е станало късно трябва да се разобличат коварните призиви на мутро-русофилските говорители "да не се посяга на формираните от векове нагласи у българите към историята и към Русия.."

Колко още века веригите на тези, натрапени ни от Русия "нагласи" към миналото ни, ще спъват възхода на българската нация и държава и ще ни държат в блатото на бедността, простащината и корупцията.

Стига толкова!

3 март ни е наложен силово и коварно за национален празник от руснаците имПерковци, мутро-русофилите и мутро-комунистите. Това не е български празник.Това е просто дата от историята ни.

3 март е руски имперски празник, доколкото руснаците имПерковци искат да си празнуват проливането на кръв в опитите на руската империя да завладява Проливите.

За българите тази дата е само спомен за пролятата и забравена под руски натиск десетократно повече българска кръв за тържеството на велико-руския империализъм и мимолетната надежда за възкресяването не целокупна България.

Да си го празнуват руснаците имперковци и агентурата им, но да не ни вкарват в интриги от които ние само ще загубим.

Исаков да си даде един запой по повод деня на победата на Русия в руско-отоманската междуимперска война и да не си пъха пръста там където скърца.

Защото още една две "баташки" изцепки и може да види вратата...все още има българи на тая земя.

Иначе...
Бог да прости загиналите войничета и хилядите невинни жертви на онази междуимперска война.

Слава на българите и другите  хора дали живота си за независимостта на нашето Отечество.

Да живее България!



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. 1997 - А кой трябва?
29.02.2016 14:44
" Който контролира миналото ни контролира и бъдещето ни"
Кой ли ще бъде? Поклонници на САЩ, Турция, Русия, Израел, Германия, Сърбия, католицизма, православието, протестантството?
До горните "исторически разкрития" малцина БЪЛГАРСКИ историци са говорели така... е, в навечерието на войните само и то по пропагандни причини.

Да не би и сега горните екзалтирани глупотевини да са посветени на това, което планира един посланик? Да не би той да иска да определя минало, настояще и бъдеще на страната ни както са направили и римляните на Август, след които е престанало да се взима на сериозно твърдението, че земите ни са на траките.
Прочее, по адрес на един тракийски владетел, предател, Август казва "Харесвам предателствата, не харесвам предателите.
цитирай
2. get - - "Августе" вместо да се мъчиш да пишеш някакви високопарни поради псевдо-високият им стил ...
29.02.2016 19:54
1997 написа:
" Който контролира миналото ни контролира и бъдещето ни"
Кой ли ще бъде? Поклонници на САЩ, Турция, Русия, Израел, Германия, Сърбия, католицизма, православието, протестантството?
До горните "исторически разкрития" малцина БЪЛГАРСКИ историци са говорели така... е, в навечерието на войните само и то по пропагандни причини.

Да не би и сега горните екзалтирани глупотевини да са посветени на това, което планира един посланик? Да не би той да иска да определя минало, настояще и бъдеще на страната ни както са направили и римляните на Август, след които е престанало да се взима на сериозно твърдението, че земите ни са на траките.
Прочее, по адрес на един тракийски владетел, предател, Август казва "Харесвам предателствата, не харесвам предателите.


... "умности"?

- Преведи ни, вербално членоразделно - какво се опитваш да кажеш?

- Защото?
Първо:
- Август НЕ Е ИМЕ а титла!
Второ:
- Този който за пръв път я носи не може да е казал:
"Харесвам предателствата, не харесвам предателите" ... за "траките" - тъй като римската армия, по негово време, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е НАХЛУЛА в Тракия!

- Ще приключа с възклицанието - много прилягащо за случай, като вашият:
O tempora, o mores (в буквален превод: О времена, о нрави) и с въпрос - Знаете ли кога за пръв път е употребено, от кого, във връзка с какво ! Ако се затрудните в отговора ... тогава за вас повече ще важи латинското: "О sancta simplicitas!" :)))
цитирай
3. 1997 - Стига агресивно невежество
29.02.2016 21:39
get написа:
1997 написа:
" Който контролира миналото ни контролира и бъдещето ни"
Да не би и сега горните екзалтирани глупотевини да са посветени на това, което планира един посланик? Да не би той да иска да определя минало, настояще и бъдеще на страната ни както са направили и римляните на Август, след които е престанало да се взима на сериозно твърдението, че земите ни са на траките.
Прочее, по адрес на един тракийски владетел, предател, Август казва "Харесвам предателствата, не харесвам предателите.

- Преведи ни, вербално членоразделно - какво се опитваш да кажеш?
Първо:
- Август НЕ Е ИМЕ а титла!
Второ:
- Този който за пръв път я носи не може да е казал:
"Харесвам предателствата, не харесвам предателите" ... за "траките" - тъй като римската армия, по негово време, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е НАХЛУЛА в Тракия!

Не можах да намеря цитата на български и го давам на руски. В книгата "Изречения на царе и пълководци" в главата Цезар Август, като е имал предвид титлата "цезар", отнасяща се към името Август Плутарх пише:
"Фракийский царь Риметалк, переметнувшийся от Антония на его сторону, не в меру выпил на пиру и докучал ему попрёками за этот союз. Тогда Цезарь, подняв чашу за другого из присутствовавших царей, сказал: «Измена мне мила, а изменники противны».

Това, което искам да кажа в прав текст е: Тракийските владетели позволили на Рим да създаде свои гарнизони в страната, възхищавали се на величието му и извършили предателство спрямо рода си. Едно поколение след горния предател Тракия престава да съществува и дава името си на някаква си римска провинция. Предизвиквам те за размисъл, дали да се бориш за чужди интереси а не за българските. В контекста на иронията на Август, отнесена към твоето "ние, българите сме траки" ми звучи доста ... неродолюбиво
цитирай
4. get - @ "3. 1997 - Стига агресивно невежество" - За какво спорим ... какво е Цезар и Август - или ?
29.02.2016 22:46
... цитираме ИЗБИРАТЕЛНО - една част от историята, за падането на Тракия?
- В тази връзка се е провел процес: държавата-Рим срещу римският управител на провинцията, Пизон? Един от обвинителите е Цицерон!

- Реметалк за ренегатската му позиция е богато възнаграден ... защото чрез него е постигнато същностното на имперският принцип: "Divide et impera". Тук спирам и поставям отново въпроса - поради обвинението в "агресивно невежество", кой от Цезарите според вас е казал цитираните вече думи?
- Като отново не се съгласявам с вашето твърдение:
"предвид титлата "цезар", отнасяща се към името Август" ??!

П.П.
- За малко да пропусна!
- Спорите не с автора на поста, а с друго лице - прочело поста? Така че е безпредметно да ми преписвайте девиза: "българите сме траките"!
цитирай
5. 1997 - Сори
29.02.2016 23:36
get написа:
Спорите не с автора на поста, а с друго лице - прочело поста? Така че е безпредметно да ми преписвайте девиза: "българите сме траките"!

цитирай
6. getmans1 - От това което съм чел оставам с вп...
03.03.2016 00:58
От това което съм чел оставам с впечатлението, че отношението на държавата до 44. спряма турците е било много балансирано. Макар че е имало доста изселнически кампании основно стремежа е бил тяхното приобщавани, образовани и т.н. Съвсем умишлено тези процеси не са били „форсирани“. Съседите ни са били и приятели или врагове в зависимост от временните и геополитичиските интереси.
Дори след създаване на Турция и новата им азбука, тук съвсем не са бързали да я въведат в турските училища, стремежа е бил всички да се учат в едно училище.

Добра политика е била тази, но както съм писал и друг път тогава не е имало БКП/БСП и ДПС. В моето „забутано“ Делиорманско село ДП /файтон хора/ са имали членове турци, за „земелдиците“ пък дума да не става.

Нито Ердоган, нито Путин е нашия човек но пък ми се струва, че хората на втория даже не се крият, и като казвам „хората“ нямам на предвид блоговите путинофилистици закичели се като русофили.
А, Ердоган няма как да е толкова активен и дразнещ особено сега, че и да не се съобрази с НАТО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963765
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол