Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2016 02:11 - Кошмарът на Европа се превръща в кошмар на Путин
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3357 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2016 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ах тая Меркел..Ах тая хитруша..

Някой дава ли сметка, какво означава от геополитическа гледна точка изразът  "ускоряване на преговорите за приемане на Турция в ЕС?.."който ненатрапчиво, ей така между другото, присъства в договарянето между Брюксел и Анкара за спиране на "бежанския самум" хвърлен от Путин върху Европа?!...

Означава, че кошмарът на Европа -путинския бежански "самум" обръща посоката и се стоварва в сънищата на причинителят му - путинска Русия.

Вместо да приеме милионите натирени от Путин да дойдат в Европа за да живеят като европейци, но в същност да я разрушат/по замисъла на путинистите/, Европа отива при тях през Турция, носейки в страните им европейския начин на живот и сигурност.

Вместо Турция в Европа, Европа отива в Турция с всичките си демократични, богаташки и културни особености.

Вместо да се разпадне от бежанското цунами на Путин, ЕС го оттласква обратно и се разширява на два континента.

Вместо да отслабне и да се разсипе послушно в краката на Путин, Европа става по могъща демографски, икономически и военно. И морално, защото ксенофобския и екстремистки "подем" ще утихне като самум без вятър, когато балонът на путинизма се спуши.

Путин си дава сметка какво означава външните граници на ЕС да опрат на границите на Сирия, Ирак, Иран, Азербайджан, Армения и Грузия .

Същото което означава границата на ЕС и НАТО с Русия да е украинската и белоруската.

Путин разбира, че и "Асад на квадрат "да наложи днес за властник на Сирия, утре сирийците ще го издухат само с призрака на ЕС и НАТО на границата.

Ами сега ако бежанците сгрешат, та хукнат по "Кавказкия маршрут" към обетованата пустиня Путиния, какво ще ги прави Путин?..ще ги смеле с "Катюши", естествено.

А иначе, Сирия ще миряса. Иран и Ирак ще се кротнат в печалбите от търговийката с Европата и ще загърбят степите и скитските пустини.

Така ще е и с другите ни  нови евро - комшии. Да не говорим за петро-ИДИЛ - ците.Ще се изпарят обратно в небитието, както и се появиха.

Историята се повтаря, мъдро каза наскоро радиоточката на путинизма Песков..

Това означава, че Третият Рим встъпва в ролята си на модерен наследник на Римските империи и за горчиво разочарование на "раша-нашистите" този наследник не е Москва, а Брюксел...

Някой хубав ден ще вземе да се окаже, че не е и Брюксел, а Константинопол или Сердика, нали столицата трябва да е горе-долу по средата на империята.

Понеже ЕС /и някой зад него /стриктно следи поддържането на вътрешните и външни баланси, приемането на Турция  неизбежно ще се балансира вътрешно с приемането на Украйна и на всички неприсъединени още европейски държавици в съюза и в НАТО, с което, във външен план, путинска Русия ще бъде балансирана окончателно.

И това няма да се случи след десетилетия, както умело блъфира Путин стария хитрец Юнкер, а скоро, много скоро.

/От Април ЕС маха визите за украинците поради "постигнат впечатляващ напредък през последните НЯКОЛКО дни..."/

Вместо да се прегърне със Запада, Путин избра да запада.

 Самозалъгва се, че като избяга презглава от Сирия  белким да предотврати контрата на ЕС с приемането на Турция и Украйна, но "мандалото хлопна чадо.."

Сега хленчи за мир, зъзне от вятъра на Студената война, рони сълзи от пясъчинките на самума, който сам раздуха.

Къде са сега непримиримите противници на приемането на Турция в ЕС?

/Не ви ли се струва, че и Турция е на път да постигна също толкова впечатляващ напредък, като този на Украйна, през следващоте НЯКОЛКО дни?.../

Бежанското цунами на Путин плисна и ги завлече обратно в отпадъчната яма на историята.

За тази хибридна война срещу Запада турците трябва да дигнат в чест на Путин джамия два пъти по - голяма от Московската.

А Ердоган..? Кой го пита него. Както е дошъл на власт, така и ще си отиде отвеян от тайфуна на геополитиката. "Друг ще го смени..и толкоз" Това го чака и Путин.

Разбирате ли сега, че тая "предателка" Меркел и тая "кекава"Германия, и тая "тъпа" Европа, и тая "гейска"Америка не пасат трева...

Разбирате ли, че както ги е подкарал овчаря им Путин, скоро на " раша нашистите" ще им остане само величаво да пасат трева...

Гадното е, че пясъчинките от ""бежанския им самум" дълго ще им трошат зъбките...







Гласувай:
6


Вълнообразно


1. staler - ех бастун убит. . . . турция в европа ...
09.03.2016 05:09
ех бастун убит....турция в европа а?
цитирай
2. vmir - Вярно е,
09.03.2016 07:29
колкото и да не им се вярва на тъпанарите. Путин ускори безкрайно много приемането на Турция в ЕС, но голямата изненада за путлеристите ще бъде лоялността на Турция, защото те освен тръшкане, връткане, отмятане и шантаж друго не познават, а турците са много търпеливи, последователни и лоялни. Единствено проблема с кюрдите не виждам как ще се реши, може би ще направят някакви референдуми, за да спре тоя терор и нарушенията на свободите, но това си е напълно локален проблем свързан с местни териториални и властнически домогвания и ще го решават без масови изстъпления и пропагандни истерии като някои други.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави!
09.03.2016 08:19
Това истина ли е?
Защото звучи като приказка
Току що четох писмото на Султана до донските казаци
Много хубава приказка! Какъв защитник на Христос и християните бил?!
Да, но казаците не разбират от приказки и качествена литература и го понапържали
Простаци, това могат!
А пък като си помисли човек, в това реалити, най добре е освен да слуша и да чете приказки
Така е, едни, с нужди, броят пари, други, без нужди, слушат приказки
На всекиму според потребностите, от всекиму според възможностите!
Някъде го имаше това
А , както и това Пременил се Илия!
Огледал се, пак в тия!
А както и другото, ние не искаме да ни е добре, искаме на Вутин да му е зле!
Кеф голям!



Приятен ден!
цитирай
4. demograph - Единственния начин да се избегне
09.03.2016 16:50
болезненото смесване на култури, които не са готови за това бе разумното и търпеливо интегриране на Русия в Запада. Не Запада в Русия. Този шанс беше пропилян с общи усилия. Западът недооцени изоставането на руското общество, а Путин премина границата на допустимото и възможното. Сега и Русия и Западът ще берат горчивите плодове на взаимното си подценяване.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Да, съгласен съм!
09.03.2016 19:14
Грешката е двустранна
Грешката на Европа я намирам ,че вместо да разпусне НАТО едновременно с Варшавския пакт, тя напротив, плътно го доближи до Русия Което недвусмислено показа, че не я смята за приятел поне
И като се добави разбираемата мнителност на руснаците по този въпрос, конфронтацията не закъсня!
Русия е в Европа, не е редно да стои отвън
В края на краищата потърпевш е народът и, той е изнесъл на гърба си всички идиотщини на управляващите
Дано се намери изход!

Хубава вечер!
цитирай
6. vmir - 4. demograph,
09.03.2016 20:32
Може и така да се каже, но нямаше как Русия да се интегрира със Западна Европа с ненавистните си определения за нея и претенции за морално и всякакво превъзходство. Няма и две години откакто Путин подигравателно назидаваше Европа, че нямала шанс ако не го слуша, защото всички ресурси били в Русия, дори и дървесината за европейските мебели – печално злополучен блъф, недопустим за политик от градски мащаб, камо ли за лидер с претенции за световен играч. Още по-трагичен и фатален за Русия е гафът с Кримнашистката еуфория. Нито съм политически анализатор, нито политик, но замръзнах от потрес, когато видях какво става в Крим. Защото беше повече от очевидно, че сладката илюзия за величие чрез погазване на сключени договори, закони и споразумения няма как да не възпламени ламтежа за власт, пари и слава на хиляди авантюристи недоволни от оскъдните си настоящи възможности, и не трябваше да чакам дълго, за да видя това на практика. Днес милиони хора в тези райони мизерстват а безперспективността им прозира дори в коментара на Леон, когото уважавам като почтен русофил, но дотолкова сляпо предубеден, че решава с директна аналогия със събития отпреди векове. Да не говоря колко красиво беше Русия, веднага след като се видя рекордно богата заради рекордните цени на петрола, да постъпи по този начин с фалиралите си братя украинци.
Затова да кажа и няколко думи за Турция, тъй като в службата ми имаме десетилетни професионални взаимоотношения и лични контакти с турски специалисти, главно професори. Работил съм със специалисти от цял свят, но не съм виждал по-добронамерени, оптимистични, толерантни и отворени към света и новото от турците. Говоря за интелигенцията им, която между другото е незаобиколим фактор в Турция, за разлика от нашата, налазена от всевъзможни Кухели, дърдорковци с претенции до небесата и обезумели провокатори, готови и майките си да продадат за няколко опорни точки повече. Което я прави доста по-цивилизована и ефективна от нашата, а това е много важен индикатор за бъдещето на всяка държава. Турците се пазарят, но не се отмятат, нито си търсят претексти за отмятане, разбира се, изключвам утайката, която всяка държава си има, и за разлика от нашата, турската е лишенна от възможността да поучава и да пречи.

Турците не обясняват проблемите с миналото като Леон, и когато съм им го напомнял, са ми отговаряли реципрочно, но добронамерено и приятелски без всякакви изтъркани пропагандни клишета. Турция не е като агонизиращ индивид, който се мъчи да облекчи края си със спомени за славно минало, а гледа напред и това съответства на отношението на Турция към България, която не помня да ни е заплашвала от 1878 насам, и е отказвала да ни нападне дори когато са я подканяли за това. Няма нужда от глупави обяснения, че се е страхувала, защото ако искаше, все щеше да се изкуши поне един път, както ние сме се изкушавали. И това мирно добросъседство - въпреки, че за последния век демографски Турция е нарастнала поне петкратно.

За развитието на Турция няма да говоря, само ще кажа, че подобен икономически напредък съчетан с петкратен демографски бум е отличен показател за жизнеспособността и потенциала на една държава. Не знам кой е двигателят на пропагандата и омразата към Турция у нас, но Турция се развива доста по-бързо от нас и няма да минат много години, когато България ще заприлича на азиатски анклав пред модерна европейска Турция, и ако много неадекватници продължават да се правят на хъшове вместо да си гледаме икономиката, ще си останем в миналото във всяко отношение, а турските българи няма да бъдат единствените, които ще замечтаят все повече за Турция. Дано българските фенове на руския автомивкаджия Моторола се сетят някога, че и българите от турски произход имат нужда от препитание и останалото, от което се нуждаят всички хора, пък после да ги плюят.
цитирай
7. demograph - Които не се развиват - загиват.
10.03.2016 00:05
vmir написа:
Може и така да се каже, но нямаше как Русия да се интегрира със Западна Европа с ненавистните си определения за нея и претенции за морално и всякакво превъзходство. Няма и две години откакто Путин подигравателно назидаваше Европа, че нямала шанс ако не го слуша, защото всички ресурси били в Русия, дори и дървесината за европейските мебели – печално злополучен блъф, недопустим за политик от градски мащаб, камо ли за лидер с претенции за световен играч. Още по-трагичен и фатален за Русия е гафът с Кримнашистката еуфория. Нито съм политически анализатор, нито политик, но замръзнах от потрес, когато видях какво става в Крим. Защото беше повече от очевидно, че сладката илюзия за величие чрез погазване на сключени договори, закони и споразумения няма как да не възпламени ламтежа за власт, пари и слава на хиляди авантюристи недоволни от оскъдните си настоящи възможности, и не трябваше да чакам дълго, за да видя това на практика. Днес милиони хора в тези райони мизерстват а безперспективността им прозира дори в коментара на Леон, когото уважавам като почтен русофил, но дотолкова сляпо предубеден, че решава с директна аналогия със събития отпреди векове. Да не говоря колко красиво беше Русия, веднага след като се видя рекордно богата заради рекордните цени на петрола, да постъпи по този начин с фалиралите си братя украинци.
Затова да кажа и няколко думи за Турция, тъй като в службата ми имаме десетилетни професионални взаимоотношения и лични контакти с турски специалисти, главно професори. Работил съм със специалисти от цял свят, но не съм виждал по-добронамерени, оптимистични, толерантни и отворени към света и новото от турците. Говоря за интелигенцията им, която между другото е незаобиколим фактор в Турция, за разлика от нашата, налазена от всевъзможни Кухели, дърдорковци с претенции до небесата и обезумели провокатори, готови и майките си да продадат за няколко опорни точки повече. Което я прави доста по-цивилизована и ефективна от нашата, а това е много важен индикатор за бъдещето на всяка държава. Турците се пазарят, но не се отмятат, нито си търсят претексти за отмятане, разбира се, изключвам утайката, която всяка държава си има, и за разлика от нашата, турската е лишенна от възможността да поучава и да пречи.

Турците не обясняват проблемите с миналото като Леон, и когато съм им го напомнял, са ми отговаряли реципрочно, но добронамерено и приятелски без всякакви изтъркани пропагандни клишета. Турция не е като агонизиращ индивид, който се мъчи да облекчи края си със спомени за славно минало, а гледа напред и това съответства на отношението на Турция към България, която не помня да ни е заплашвала от 1878 насам, и е отказвала да ни нападне дори когато са я подканяли за това. Няма нужда от глупави обяснения, че се е страхувала, защото ако искаше, все щеше да се изкуши поне един път, както ние сме се изкушавали. И това мирно добросъседство - въпреки, че за последния век демографски Турция е нарастнала поне петкратно.

За развитието на Турция няма да говоря, само ще кажа, че подобен икономически напредък съчетан с петкратен демографски бум е отличен показател за жизнеспособността и потенциала на една държава. Не знам кой е двигателят на пропагандата и омразата към Турция у нас, но Турция се развива доста по-бързо от нас и няма да минат много години, когато България ще заприлича на азиатски анклав пред модерна европейска Турция, и ако много неадекватници продължават да се правят на хъшове вместо да си гледаме икономиката, ще си останем в миналото във всяко отношение, а турските българи няма да бъдат единствените, които ще замечтаят все повече за Турция. Дано българските фенове на руския автомивкаджия Моторола се сетят някога, че и българите от турски произход имат нужда от препитание и останалото, от което се нуждаят всички хора, пък после да ги плюят.

цитирай
8. getmans1 - Смятам за грешка да се споделя вина между Европа и Русия, получава се нещо като нашенското и едните и другите, все са маскари ....
10.03.2016 13:29
demograph написа:
болезненото смесване на култури, които не са готови за това бе разумното и търпеливо интегриране на Русия в Запада. Не Запада в Русия. Този шанс беше пропилян с общи усилия. Западът недооцени изоставането на руското общество, а Путин премина границата на допустимото и възможното. Сега и Русия и Западът ще берат горчивите плодове на взаимното си подценяване.


Светът, разбирай под давление на САЩ, Европа и И ОПЕК покачи цената на петрола и в крайна сметка парите на Путин къде отидоха като цяло, в армията и олигархията!?!
Вмир много добре го е обяснил
цитирай
9. apostapostoloff - Спукана им е работата на руснаците!
10.03.2016 19:25
Жив зян са, сиромашките.
цитирай
10. get - - За да напишете следното ... ?
13.03.2016 14:57
6.vmir написа:
Турците не обясняват проблемите с миналото като Леон, и когато съм им го напомнял, са ми отговаряли реципрочно, но добронамерено и приятелски без всякакви изтъркани пропагандни клишета. Турция не е като агонизиращ индивид, който се мъчи да облекчи края си със спомени за славно минало, а гледа напред и това съответства на отношението на Турция към България, която не помня да ни е заплашвала от 1878 насам, и е отказвала да ни нападне дори когато са я подканяли за това. Няма нужда от глупави обяснения, че се е страхувала, защото ако искаше, все щеше да се изкуши поне един път, както ние сме се изкушавали. И това мирно добросъседство - въпреки, че за последния век демографски Турция е нарастнала поне петкратно.

1. ... явно не знаете или умишлено подминавате трагедията на Одринските българи от началото на 20-ти век, когато Турция с мълчаливото съгласие на Русия извърши престъпления срещу наши сънародници, граничещи с геноцид?!
2. Определени и твърде влиятелни среди в "модерна" Турция - изповядват твърде крайни мнения с исторически претенции от вида:
а) величието и положителна роля на Отоманската империя ... и ...
б) Пантуранизъм - всички тюркско езични народи "под един покрив" - ако смятате че "скривайки глава"(като щрауси) пред очевидността на фактите - с това ще ги премахнем - Мисля бъркаме!?
цитирай
11. vmir - 10. get,
16.03.2016 15:42
Потомък съм на такива бежанци точно от Одрин и мога да напиша роман за последствията от тази трагедия върху поколенията до ден днешен. Тази трагедия обаче не съществува изолирана от всичко останало и е силно преплетена с всички останали трагедии, случвали се и случващи се от тогава насам.

Освен това, форсмажорнните обстоятелства около тази трагедия няма как да са резултат от "пантуранизъм" или нещо подобно, а са пряко следствие от преначертаните карти на държавите, при което етносите се оказват в нови и чужди държави. Проблемът с това териториално преразпределение тлее и поражда напрежение и днес, но не мисля, че решаването му е с военни средства и противопоставяне, поне защото през последните 100 години лутане изостанахме фатално от Турция, която се разви стремително в много отношения и вече е регионална суперсила и незаобиколим фактор дори в световната политика.

Спасението ни е единствено в икономическото и културно развитие, постигането на което изисква много самообладание и избягване на всякакви излишни заигравки, които не ни дърпат към миналото. Мен лично никой никога не ме е заплашвал, че нямам уважително отношение към Турция, Ердоган или нещо подобно, нито ми се налага да търпя идиотски претенции, че аз или дедите ми сме живели прекрасно под турско, за да чувствам притеснения от нечия користна заинтересованост да мразя турците заради историческите им фантасмагории, каквито съм наблюдавал в много народи.

Ако фантасмагориите са основание за основателна омраза, човечеството отдавна да се е самоизтребило. Силата на съседа сама по себе си не е причина за омраза или страх, защото всяка непремерена сила се обръща срещу носителя си. Адекватността е единственият ключ към баланса и напредъка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7984495
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол