Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 02:08 - Бягството на Путин от Сирия си е чиста победа
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3318 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2016 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Руската машина за лъжи няма грешка.

При тях истината е лъжа, свободата е робство, богатството е мизерия, културата е простащина, насилието е човещина, мирът е война, загубата е печалба, поражението е триумф...и естествено... бягството е победа.

Да победиш чрез бягство...?!

Това ще да е последната хибридна иновация на путинската машина за шашардисванне на глупаците.

Брилянтен ход на руската хибридно-стратегическа, първобитно-дипломатическа мисъл!

Зашеметяващ плиткоумните с плоскоумието си, и вдъхновяващ полезните идиоти с идиотщината си "победен" геополитически ход на туземното въздушно-космическо царство!...

Обикновено, бягството от кютека се възприема като спасяване на кожата.

Но, случаят с бягството на Путин от сирийския побой е особен случай, защото щом бяга побойника, значи той или е видял дебелия, или е чул полицейската кола.

И в двата случая бягството му от местопрестъплението е признак за висша стратегия за оцеляване.

Както и да го извъртаме, следва да признаем, че "да отървеш кожата" и "да избягаш от правосъдието", "да се изскубнеш от възмездието", от гледната точка на побойника си е победа.

Ако пък теб те млатят, или виждаш, че ще започнат да те налагат, да се спасиш чрез бягство пак си е победа.

Победа си е и ако си се забъркал в чужда свада да побегнеш щом биещите се, вземат, че се нахвърлят заедно срещу теб.

Бягството му е майката и в по-деликатни случай от този на путинското от Сирия, като например, да те заварят без гащи в чужд креват.

Ох....! Но няма по-сладка победа от това да чуеш как народа възхитено шушне из кръчмите:  " - Ама путин как избяга, а..!!!?"

Както и от това, като се озовеш на безопасна дистанция, да се обърнеш и да речеш: "Какво се хилите бе. Ако искам, на часа ще се върна"

Та, няма спор, че плюенето на петите на Путин от Сирия е победа.

След този пореден, "изненадващ", "вцепеняващ", "слисващ", "стъписващ", "зашеметяващ", "изумяващ"...и прочие мъдър стратегически Изход /на бегом/, на Путин от сирийското меле, опонентите му са лишени от всякакви аргументи.

Аз също нямам думи с които да река нещо против бягството Му. Не казвам и дума срещу завръщането Му. И зъб не обелвам и за оставането Му...все са туземни геополитечески победи.

Троловете сега могат да ме разгромят, да ме направят на пух и прах..

Зер, бягането от мариз, като гениална форма на победа в хибридната война, може да има реални опоненти...предавам се.

Да идва тролът гомняр Андрей и да ме довърши...

Или пък да се взема в ръце и да му хукна и аз една победа..току виж, съм седнал и аз на масата на големите.



Тагове:   победа,   народ,   путин,   бяга,   трол,   Сирия,   ИДИЛ,   кютек,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. wqpwqp - Искрено ме разсмя! И не за друго, ами ...
16.03.2016 06:27
Искрено ме разсмя! И не за друго, ами че си забравил кавичките, като цяло...

.
цитирай
2. vmir - Руската намеса в Сирия е не само блестяща пАбеда,
16.03.2016 09:00
но като се вземе предвид цената й (по-малко от милиард) e и забележителна далавера. На щатите Ирак им струва почти 2 трилиона долара (повече от годишния БВП на цяла Русия). Все едно да влезеш в казино в Монте Карло с 10 стотинки и с тях да играеш 6 месеца за милиони. Че и за морални награди – да те допуснат до преговори, за да не трепеш чак толкова много народа на съюзника си, да шашардисаш и прогониш милиони с варелните си бомби над градовете, да залееш еврогейовете с бежанци, да укрепиш демокрацията и всичките тези прелести – за няма и милиард...

И най-важното – като погледнеш картата – ИД си е пак на същата двойно по-голяма територия от тази на демократа Асад. А как само се запуйчиха и зацвилиха от радост някои, когато миналата година Путин влезе в Сирия да спаси света от ИД... То друго и не може да се очаква от готованци, които не са чували, че цивилизования човек си плаща всичко, а само дивака отива наготово и даже прави поразии, ако не му осигурят издръжка за нежеланото му присъствие или окупация. А когато цивилизована държава навлезе в чужда територия, изгражда инфраструктура, осигурява професионално обучение и квалификации, предотвратява хуманитарни кризи и опасности от епидемии, влага инвестиции за създаване на работни места и производства и неслучайно именно Ирак, въпреки терора на останалите бандити и постоянните атентати и подстрекателства, от години е измежду най-бързо развиващите се икономики в света.

Който не вярва, да погледне германските мостове у нас, останали след ВСВ, които германците не си демонтираха и да се запита къде са съветските? Че то такива няма и след половинвековен “бурен икономически възход” под ръководството на Кремъл, а даже “Моста на българо-съветската дружба” между Гюргево и Русе си е платен изцяло от нас... За разлика от практиката на “изгорената земя” която недвусмислено разкрива, че поговорката “Не на мен да е добре, а на Вуте да е зле” ако е наистина шопска, то тя е тръгнала към нас от азиатските степи.

И такива особености на руските освободителни практики трябва да се знаят, защото войната не е стрелба по панички, а отговорност за живота на хора и народи.

цитирай
3. demograph - Благодаря и за усмивката и за съдържателното вглеждане в бягството на победата
16.03.2016 10:10
Имам и по-стандартно обяснение на "внезапното мъдро" решение на Туземеца, но за това по-натам. Става интересно. Възможно е Путин да подготвя оттеглянето си от политиката "на върха на славата"..?! Напълно е възможно заплахата на ЕС да приеме Турция в Съюза да е осенило сламената му глава в нощта преди Победата...и т.н...хаха.

Приятен ден.
цитирай
4. vmir - Като се вслушвам в звуците на пуйките,
16.03.2016 14:53
не ми изглежда много на оттегляне. А пуйките и жабите са авангарда на кремълските въжделения и елитни части за проправяне път на най-брилянтните стратегически решения.

Пуйките ми подсказват, че настаящий Херакъл още не е извършил всичките си славни подвизи. След като в Сирия спаси демокрацията, сега на Путин му предстои да спаси и целия свят, но този път не със самальоти и летящи варели, а с горещо сърце и голи ръце, както подобава на всеки уважаващ себе си чекист. Трябва само да се сетим, че от 100 и кусур години ЧК периодично информира населението на планетата, че след седмица, две или месец, предстои тоталният и неспасяем разпад на щатската държава и икономика. Прочее, като един истински добър и състрадателен человек, таварищ Путин не може да позволи да се случи такава трагедия и следователно, несъмнено ще запретне ръкави да я предотврати. От което следва, че руските богатири ще трябва да преминат на филии с олио и чубрица, за да заслужат славата си на спасители на долара и световната икономика.

Разбира се, за този нов чутовен подвиг света едва ли ще разбере, защото прословутата руска скромност няма как да позволи да се разбере спасителната й роля, но пуйките ще се възторгват от нея и ще носят славата й от пуйчарник на пуйчарник, докато и последното новородено пуйче не разбере колко голям херой е таварищ Путин. А нима маста по филиите на богатирите е по-важна от това?

Приятен ден.
цитирай
5. get - @ . vmir - @ . demograph ... ??
16.03.2016 20:29
- В опита си да иронизирате коментиращият(каквито са му възможностите - такива са и "анализите" му?) падате значително под нивото на което сте способни?
- От вас се очаква повече!

- С уважение!
цитирай
6. podvodni - Тоз Путин какъв страхливец бил, ...
16.03.2016 22:21
Тоз Путин какъв страхливец бил, брейййй! Тцъ,тцъ,тцъ !
Само дето, беш демократите и демографите пропускат някои дребни но съществени подробности. А имено :
През март месец тази година приключва мандатът на Кадиров като президент на Чечня. Самият Кадиров заяви, наскоро, на всеослушание, че няма да се кандидатира за нов мандат. Бас ловя, че това негово решение е известно на Путин, барем, преди две години. Минимум ! Което от своя страна (одтеглянето на Кадиров) е предпоставка за нова Чеченска война. А кой може да я разпали ? ИД и нейните "бойци" - пастмина събрана от целият мосюлмански свят и щедро подкрепяна и въоръжавана от САЩ, СА, Израел и Великобритания.
Та начи Путин отлетя и полетя в Сирия и в момента по-.голяма част от тази пасмина се намира в Германия, Белгия, Норвегия, Австрия, Гърция и пр. А руските представители в ИД са геройски загинали за каузата. Все пак на Путин въобще не му трябва нови вапрежения в Кавказ.
Наскоро Юнкер заяви мага ясно, че Украйна ще види ЕС и САТАНАто през крив макарон в близките 25 години. Хи-хи-хи, че и след това. А пък Кери заяви, че Украйна е руска работа.
Т.е. ..... следва лятна онфанзива на Новорусия към централната част на страната.
Същевременно в ЕС има над 2000 фалирали фербери, а числото на самоубийствата на същите тези фермери гони цифрата 1200 бр. Да живеят санкциите, ура за Меркел.
И за капак, преди месец МВФ обяви името на новата резервна световна валута. И та е ....... ? Грешка, не е рублата, а юанът !
Мое ли некой позна кой е най-важният стратегически партньор на Чайна ?
Тоооочно така - Раша !
А покрай юанът ще помине и рублата ! Щото търговията между Поднебесната и Матушка Рус ства чрез разчети в местните валути.
Хе-хе-хе, а коя е старата световна валута ?
Бог да прости Америка, ЕС и целият "цивилизован свят" !
Едно време Столипин бе рекъл - "На Русия и трябват 20 години мир и ще стане най-великата държава в света".
Тези 20 години ще ги осигури Путин !
цитирай
7. vmir - 5. get,
17.03.2016 11:31
get написа:
- В опита си да иронизирате коментиращият(каквито са му възможностите - такива са и "анализите" му?) падате значително под нивото на което сте способни?
- От вас се очаква повече!

- С уважение!



Не иронизирам нито коментара, нито анализа. Само ги допълвам, а от каква гледна точка ще бъда разбран, е въпрос на световъзприятие и ценностна ориентация на четящия. Във всяко общество има индивиди, които се възхищават единствено на терора и насилието, има и такива, които предпочитат свободата, която за тях не е баланс единствено от ядене, пиене и приказки за величие, а включва и редица други неща, които можем да отнесем към грижата за бъдещето и съобразяване с реалностите. Същото се отнася и за държавите.

Първите ще привидят в една успешна бандитска акция "брилянтна печалба", защото не са между застреляните от бандитите, а някои от тях дори ще са склонни да фаворизират убийците, припознавайки ги с Робин Худ. Вторите ще се сетят, че децата или близките им не са застраховани да не станат следващите или по-следващите жертви на бандитите, и няма да се вдъхновят от "брилянтната победа" и успешното бягство на бандитите.

Всеки си има глава за да избира на коя от страните да застане, дори помагачите им, въпреки, че към момента те явно вече са направили своя избор.
цитирай
8. demograph - Намирам коментарите за умерени
17.03.2016 17:23
Подводничарят, например изнася много забавни факти, известни само нему. Това си е принос.
Поздравявам ви колеги.
Гет, здравей. Идва лятото!..
цитирай
9. get - @ 7. vmir @ 8. demograph - Уважаеми българи - съдбата на съвременна България е такава по причина ... ?
17.03.2016 18:38
... илюзиите, които са хранили не едно и две поколения наши предци!

- Факт - действително тъжно е - ако блогърите подписващи се "wqpwqp" и "podvodni" - са убедени в това, което изразяват! Но дайте и ние да не изпадаме до тяхното положение - забравяйки, че истината винаги има повече от Една страна?
- Над това ме навеждат факти ... криещи се зад едни такива понятия, като The Great game - (в момента същата "Игра" продължава, само с промяна в представката New !)?
- Именно поради тази "Голяма игра" - става заложник и ново-освободена България ... всъщност нещата са от доста преди това!?
- Друго? Което ме смущава ... е че един от фамилията Ротшийлд още през 2011 год. на практика изкупи всички СТРУКТУРО ОПРЕДЕЛЯЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ (ФИРМИ) на Русия, на ДОБИВАЩАТА ИНДУСТРИЯ - По принцип освен добиваща ... другата май е военно-промишленият комплекс ... така, че на практика Русия няма икономически суверенитет - най-малко пък Путин?
- Освен ГЕОСТРАТЕГИЯ - основното в Great game - следва да съобразим БИТКАТА не толкова за ПРИРОДНИ ЕНЕРГО-РЕСУРСИ ... А за пазари за същите?
- Това към което се опитвам да насоча вниманието ви се съдържа в този материал?
https://trueaboutsyria.wordpress/2013/05/07/syria_gas/ ... ?
- Още преди двадесет години Хенри Кисинджър не случайно казва:
"Този който владее ресурсите управлява правителствата - който владее над храните владее над човека!" ?
цитирай
10. vmir - 9. get, уважаеми Гет, бихте ли дефинирали какво имате предвид?
18.03.2016 08:42
От личен опит съм се уверил, че това за геймовете при американците си е забавно четиво, може би понякога забавен начин да си преподават или разиграват учебни казуси, както и начин да се пошегуват, оценят акъла или в по-сериозни случаи далновидността на опонента си. Самата цел на щатската образователна система гравитира много близко до изграждане на знания и умения за управление на ресурсите, защото за янките всичко е ресурс, а енергоносителите и суровините далеч не са най-важните измежду тях.

Управлението на човешките ресурси пък е измежду задължителните дисциплини в университетите, но в контраст с нашенските представи, там има много малко общо с медиите и пропагандата, защото там се държи плановете да са реалистични, а не сънища в лятна нощ. Онова пък с изкупуването на предприятия или отрасли, се изучава в редица аспекти в икономически дисциплини, и се смята за бизнес стратегия, която се пази далеч от идеологии и геостратегически фантасмагории, защото успеха на бизнеса зависи от парите, които купувачите броят за продукта му, а не от идеологически абракадабри.

Рейгън обобщава всичко това така: "Никоя битка не е последна. Всяко поколение трябва само да да извоюва свободата си - този свещен дар". Да има това нещо общо с идеята, че ти си свободен, защото някой е освободил пра-пра-дядо ти?

Така, че - всичко е възможно, но не мога да разбера защо някои хора толкова силно държат всички да разберат, че те са открили топлата вода и останалите трябва да им плащат за откритието? Ами няма как да се спре въртенето на земята, колкото и шокиращо да излежда то за онези, които сега чуват за него.
цитирай
11. get - @ 10. vmir - 9. get, уважаеми Гет, бихте ли дефинирали какво имате предвид?
18.03.2016 23:20
- Ще ви го предам с народна мъдрост - тя звучи така?
"Когато атовете се ритат - отнасят го магаретата." !

- Далеч съм от илюзията ... " ти си свободен, защото някой е освободил пра-пра-дядо ти?" - в нея плуват сънувайки "розови сънища" хора от типажа "подводни"?
- Ако визирате руско-турската от 1877/78 год. война - Михайловски най-точно характеризира нещата:
"Русия ни освободи - не ни направи свободни."!

- За американската демокрация - лицето и основна фигура на "демократичните" процеси(промени в България) бе ... Андрей Карлович Луканов?!

- Не знам доколко в американската Алма матер - се държи на "де-политизацията" при изучаване на икономическите науки - Но? Основният принцип за капитала (разбирай финансов - най-вече!) е печалбата! За хората, които провеждат "политиката на печалбата" в сила е принципа - Целта, оправдава средствата!

- Ако не съм прав в разсъжденията (ми) - поправете ме!

П.П.
Арабската "пролет" започна през 2010 год. по повод самозапалването на един тунизиец?

- Но всъщност нещата започнаха от 2006 год., когато им бе дадена гласност в ... за което можете да прочетете:
The Project for a “New Middle East”
The term “New Middle East” was introduced to the world in June 2006 in Tel Aviv by U.S. Secretary of State Condoleezza Rice (who was credited by the Western media for coining the term) in replacement of the older and more imposing term, the “Greater Middle East.”

This shift in foreign policy phraseology coincided with the inauguration of the Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) Oil Terminal in the Eastern Mediterranean. The term and conceptualization of the “New Middle East,” was subsequently heralded by the U.S. Secretary of State and the Israeli Prime Minister at the height of the Anglo-American sponsored Israeli siege of Lebanon. Prime Minister Olmert and Secretary Rice had informed the international media that a project for a “New Middle East” was being launched from Lebanon.

This announcement was a confirmation of an Anglo-American-Israeli “military roadmap” in the Middle East. This project, which has been in the planning stages for several years, consists in creating an arc of instability, chaos, and violence extending from Lebanon, Palestine, and Syria to Iraq, the Persian Gulf, Iran, and the borders of NATO-garrisoned Afghanistan. (...)"

- Да не забравяме - какво ни казва съветника по национална сигурност?

"“Hegemony is as old as Mankind ..." - Zbigniew Brzezinski


- С уважение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7991757
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол