Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2016 20:37 - Ординските есета на Туземеца
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3525 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 30.03.2016 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За да остане на власт Туземецът по терлички реабилитира Златната орда,.

В блога си Иво Инджев обърна внимание на аудиторията за новото амплоа на външния мимистър на Путиния Сергей Лавров - прописал човекът на тема история. Похвално.

Иво Инджев е описал добре колко му е похвално усилието.
А дали усилието е негово или на неизвестен труженик на Туземната историческа неука е друга тема. Така бай Тошо стана милионер с написаните "от него томове велики слова".

Познавайки механизмите на действие апарата на туземното царство, аз ще ви обърна внимание само на едно "историческо" послание из писанията на Лавров, с уговорката да не забравяте, че туземци от неговия ранг не се залавят за перото ако изпод перото няма да изскочи някой нов блъф за туземните народни маси или за световната общност.

И като е външен министър нему е заръчано да обоснове някакъв важен завой във вътрешната и външната политика на Туземия, и то такъв който народните маси трудно биха преглътнали без да им е сдъвкан предварително "от горе".

Та, покрай купищата чистак нови исторически откровения, Лавров промушва стряскащата теза за "цивилизационния принос на татаро*-китайско-монголските поробители на Русия - Ордата за облагородяването на руската нация и строителството на руската държава". Даже има и за ординския принос за формирането на "уникалната руска душевност"...!

Забравям, че идеята е плагиатствана от историческия ненаучен  фантаст Фоменко, и имперския исторически поет Гумилев, както и факта, че дни преди да публикува статията си Лавров отрече възможността Отоманската империя, до голяма степен наследник на Ордата, да е била за съставящите я народи нещо друго, освен робство, и особено за българския народ..

Размишлявам си върху факта, че външния министър на Туземия сяда да формулира подобна теза, която не е илюстрация на неговото внезапно появило се историческо хоби, като моите историко политически драсканици, а е неизбежно Опорна точка за вътрешна пропагандна употреба и тънък дипломатически сигнал за нечия външна консумация.

Така се правеше в Старата Туземия, така правят и в Путиния.

Внезапното историческо салто мортале на Лавров може да означава само едно -

 Туземните главатари започват кампания за пореднно промиване на историческта памет на руските "народни маси", която да измести от мозъците на руския народ насадените им по същия начин "от горе" "нагласи" към татаро-монголо-китайското владичество, като "омразно робство и иго", с позитивната "нагласа" към тази част от миналото на Русия, вече като "взаимно обогатяващо, цивилизационно съжителство и взаимно-проникващо руско- татаро- монголо-китайско-ислямо-будистко-комунистическо присъствие".
Схващате ли идеята?

Забравете, че този туземски министър, само дни преди да публикува глупостите си, предизвика уволнението на български министър на просветата точно заради дързостта му да замени израза турско "робство" с "отоманско присъствие" и някъде из притурките и със "съжителство"..

Но, да оставим туземците да ни мерят с двойни и тройни аршини. Свикнали сме на чалъмите им.

Въпросът е - Защо се налага да промиват мозъците на руснаците след като са им изкрящо чисти от досегашните пълни промивки?!...

Да не би туземните вождове, след като им отскочиха тиквите от европейската стена, да планират тотален завой на изток, да отворят границата си с Китай и да повикат отново Орди от китайци да спасяват  Русия от злия Запад, демографската смърт, мързела, пиянството, беднотията, корупцията и икономическия колапс...!?

Може да има и елемент на своеобразен туземски рекет към Запада - "ако не вдигнете санкциите ние ще легнем на китайците", а после ще ви лиснем и едно степно бежанско цунами от десетина милиона китайци..?!.може и това да, защо не.

Доста верятно е историческото проникновение на Лавров да е провокирано и от "ситуацията на терена". Ордите китайци да са вече отсам граничните бариери и на руснаците да трябва бързо да им се набие в главите, че в това няма нищо страшно.

А понеже под Орди може да се разбира и нарастващата численост на мюсюлманите в Туземия и "в близката и чужбина", историческия компот на Лавров, сигурно има за цел и да прокара еднозначието на православни и правоверни в туземното царство. Зер щом Путин обяви, че православието е по-близк с исляма отколкото със западняшкото християнство, следва някой да слепи и руснаците с татаро-монголо-китайците.

Нещо такова ще да е. Типично за потомци на туземния "християнски" светец Александър Невски, който изтрепал братята си и се обрязал за да остане на власт, поради което го обявили за велик християнски мъченик и светец.

Тук пропускам факта, че този "светец" ни е набутан от Туземия за почти национален религиозен патрон.

Но наистина няма нищо страшно за руснаците.

Руснаците поеха с дълбоко и с удовлетворение православно-ислямисткия коктейл на Путин, та няма да преглътнат едно ново монголо-татарското-китайско робство ...
Не! Китайско ординско иго..Не бе. ! Татарите са изтребени, монголците почти..остава само
- Китайско, вежливо цивилизационно проникване през задните части на необятните руски простори,, рекламирано от Лавров..!!

Какъв пореден, изненадващ, смайващ стратегически ход на Путиния!

Като не могат да си го мерят със Запада, избират да западат..
Като не могат да се опънат на Китай, стават китайци.
Като на могат да спрат исляма, турят чалми.
Като не могат да си направят свястна държавата , стават Орда - на пук на еврогейците.

Да знаете! Туземецът завива руля на Изток.

Защото Западния вятър опъва платната на еднодръвките им....










Гласувай:
5



1. podvodni - Ха-ха-ха, демографски, някой си е ...
23.03.2016 22:51
Ха-ха-ха, демографски, някой си е направил ужасно грозна шега с теб като ти е казал, че можеш да расъждаваш.
цитирай
2. demograph - Здравей трол..
23.03.2016 23:35
Ти ли си дежурен днес...постой до три-четири часа, ще пусна още нещо, за да си заработиш за хляба. Знам, че на туземците кеша им се губи напоследък.
цитирай
3. vmir - Не ми се вярва да преместят Кремъл в Улан Батор.
24.03.2016 12:33
Въпреки, че по залежи на суровини монголците нямат равни на себе си, друго си е цивилизацията. Освен това, Чингиз хан и Тамерлан с изкланите от тях десетки милиони отдавна са само горд спомен на туземни единици, мечтаещи за връщането на времената, когато грабежът над неподготвените е бил мярка за величие. А подводните туземци ще пускат мехурчета и ще си мечтаят за връщането на 1396 година, когато пада не само Търново, но и Болгар, а 270 000 - те му жители са изтребени от туземния кумир Тамерлан, за да вдъхнови Иван Грозни да последва примера му. Защото цивилизацията е непонятна и недостижима за маймуни, пък били те и с ракети.
цитирай
4. demograph - Да..но наистина иман усещането, че започват отваряне към Китай, дори с цената на робство. Само за да останат на власт..
25.03.2016 08:11
vmir написа:
Въпреки, че по залежи на суровини монголците нямат равни на себе си, друго си е цивилизацията. Освен това, Чингиз хан и Тамерлан с изкланите от тях десетки милиони отдавна са само горд спомен на туземни единици, мечтаещи за връщането на времената, когато грабежът над неподготвените е бил мярка за величие. А подводните туземци ще пускат мехурчета и ще си мечтаят за връщането на 1396 година, когато пада не само Търново, но и Болгар, а 270 000 - те му жители са изтребени от туземния кумир Тамерлан, за да вдъхнови Иван Грозни да последва примера му. Защото цивилизацията е непонятна и недостижима за маймуни, пък били те и с ракети.

цитирай
5. vmir - Лавров лавира. И сам не си вярва.
25.03.2016 11:41
Русия и Китай са като огъня и водата. Няма как да е другояче, след като единствения начин за повдигане духа на руснаците е дрънкането на оръжия, а китайците се добраха до успеха с половинвековно аргатуване на света. Това ги поставя в противоположни посоки на световъзприятия и прави изгодите им от евентуален съюз практически несъвместими, освен ако руснаците не се съгласят да отстъпят Сибир на Китай, но това иска демокрация и в двете страни. А комунистически Китай е много по-близо до демокрацията от капиталистическа Русия.

Не виждам как ще съжитестват братски авторитарни държави, едната от които е 17 пъти по-гъстонаселена и бачка, та пушек се вдига, а в другата разчитат на петролните кладенци. Когато руснаците с типичната си мегаломания започнат да дават акъл и да отказват китайците от западните технологии, успехът на Китай ще отиде по дяволите и китайците няма как да не го знаят. Все едно да живеят в една сграда, но за едните да има по стая на човек, а за другите - същата стая за 17 души. В името на какво - шевчетата с по стая на човек да ходят препасани с оръжия, а будалите по 17 в стая да бачкат за нови оръжия на шефчетата???

Затова следващата лавра на Лавров според мен ще бъде не към Китай, а към Запада - ще калесват връщането на компаниите, които Путин толкова героично прогони. Връщането на Крим ще бъде "жеста", с който Кремъл ще иска да си осигури защита срещу Китай. Изобщо - вятър и мъгла. Ето нещичко по въпроса:

https://www/watch?v=mBsofiNT7ms

(само добави .com след youtube)
p.s. Брей, и .youtube биде премахнато след www

това е името на клипа:

КИТАЙ СМЕРТЕЛЬНЫЙ ДРУГ. ОБМАНУТАЯ РОССИЯ. СМОТРЕТЬ ВСЕМ!!!
цитирай
6. demograph - За да останат на власт Туземецът и придворните му
26.03.2016 14:53
са готови да служат и като васали на дявола. Путин е готов на "християнския подвиг" на Александър Невски - да стане васал на Златната орда, да приеме исляма и да постави руския народ/такъв не е имало още заформен/ под угрозата от асимилация, Но! да запази властта си. Лавров пишка пред вятъра. Чуйте истричните речи в ленински стил на другия, днешен Александър Невски - Дугин. В същност, Туземците се страхуват от Европа не защото европейския модел е чужд на прословутата им "руска душевност" а защото означава свалянето им от власт.
цитирай
7. get - . . . А комунистически Китай е много ...
27.03.2016 11:45
5. vmir написа:

...
А комунистически Китай е много по-близо до демокрацията от капиталистическа Русия.
...


- А КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ е най-близко до ПАРТОКРАЦИЯТА - Което си е ДИКТАТУРА от "идеологически" (в същността си теократичен) присъщ за държавите от АЗИАТСКИ ТИП!!?

- Същото е ПРИСЪЩО ОЩЕ ОТ МОМЕНТА НА СЪЗДАВАНЕ на Велико РОссКОТО(Москов(ит)ско) княжество ... явяващо се още, и политически пост-продукт на Тюрко(фино-угърската) Златна орда - уважаеми приятелю ... ?

6. demograph написа:

(...)
Путин е готов на "християнския подвиг" на Александър Невски - да стане васал на Златната орда (...)

I - во
- Путин СЕ МЪЧИ ДА ЗАСЛУЖИ ВСЯЧЕСКИ - ПРОТЕКЦИОНИЗМА на СВЕТОВНИЯТ ФИНАНСОВ К-А-Г-А-Л **?
- Отново повтаряйки се, АКЦЕНТУВАМ - Още през 2011 година в средствата за масова информация ОФИЦИАЛНО БЕ ОБЯВЕН ФАКТА? - Основните ДОБИВНИ ОТРАСЛИ на РоССия станаха собственост на ЕДНАТА от водещите СВЕТОВНИ финансово-икономически групировки на ПЛУТОКРАЦИЯТА!!

II - ро
Достатъчно е едно повърхностно запознаване с факти и картата на разселване на народите от време на "Великото преселение"(?) за да се разбере, че базата върху която се е образувал "Велико-рОССкият" етнос, са народите от угро-финското семейство проживявали във Волго-Окският басейн, останали НЕ-ЕВРОПЕИЗИРАНИ (ЧЕТИ/разбирай - Не-Българизирани ?) до ЕДИНАДЕСЕТИ ВЕК ... поне !?

- Ето цитат, но не от геополитика "евразиец" и външен министър Лавров ... а от историка-писател С. Ионин: „Марийцы. Культурное наследие народов России" - "... марийцы занимали обширные пространства,и их численность была более миллиона человек. Това са, Ростовска обл. Московска, Ивановска, Ярославска, территорията на съвременната Кострома, Нижни Новгород, съвременната Мари Эл и башкирские земли "

Кагал** - съвет на старейшините с административно-управленски: финансово-икономически, политически и др. функции - чиито разпореждания се явяват императивно-пенитенциарен по характера си, за членовете на общността(гетото).

- С уважение!
цитирай
8. vmir - 7. get, точно така, уважаеми Гет!
27.03.2016 22:17
get написа:

- А КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ е най-близко до ПАРТОКРАЦИЯТА - Което си е ДИКТАТУРА от "идеологически" (в същността си теократичен) присъщ за държавите от АЗИАТСКИ ТИП!!?

- Същото е ПРИСЪЩО ОЩЕ ОТ МОМЕНТА НА СЪЗДАВАНЕ на Велико РОссКОТО(Москов(ит)ско) княжество ... явяващо се още, и политически пост-продукт на Тюрко(фино-угърската) Златна орда - уважаеми приятелю ... ?



На Изток целесъобразността традиционно стои по-високо от закона и правилата. Неслучайно комунистически Китай отхвърли догмите на марксизма, залюби се с капитала и пазара и забрави за диктатурата на пролетариата. Което си е сериозна крачка към демокрацията. Така си спести енергията за политическите боричкания и я превърна в принаден продукт, налагайки сериозни наказания за самозабравилите се консуматори на властта. Доколко еднопартийният модел може да осигурява приемлива справедливост на разпределението, ще покаже бъдещето.

Руснаците пък се отказаха от еднопартийността, но вързаха ръцете на опозицията чрез силен контрол върху медиите и подстрекаване на урапатриотизма. Но това не е нищо ново за тях, защото там всеки - от новороденото до столетника е велик геостратег, а "народната" мафия е идеалът за политическа зрялост и величие на държавата. Докъде ще стигнат на куц крак, ще ни покаже бъдещето. Аз не съм оптимист за просперитета и стабилността на обществени системи, които залагат на обещанието, че и вълка ще е ял, и агнето ще е цяло.

Приятна вечер!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960035
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол