Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 06:28 - От къде се пръкнаха толкова много цоциалисти в ЕС и САЩ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4046 Коментари: 14 Гласове:
8

Последна промяна: 18.04.2016 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Илиян Василев, http://clubz.bg
И двамата са от трансграничните мрежи за влияние под контрола на бившата номенклатура image

Снимки БГНЕС.

Илиян Василев

imageКазах, че няма да коментирам кандидатурата на Ирина Бокова, след като вече е наш официален кандидат. Очаквах, че ще спрат атаките срещу нашия еврокомисар, но не би. Наложи се тя сама да опровергава слуховете, пуснати от "доброжелатели" за името си. Така, за всеки случай, да не би да си помисли, че някоя друга страна може да я предложи или да се кандидатира за президент и така да обърка сметките. Бъдете сигурни, че Бокова с основание ще твърди, че няма нищо общо с това, но няма как да отрече, че има нещо общо със силите, които стоят зад дискредитацията на Кристалина Геогиева.

Признавам, не мислех, че толкова ниско ще падне в преследването на егоистични амбиции.

Големият въпрос е защо българите с най-високи международни позиции са все от БКП и БСП.

Дежурното обяснение за вездесъщото ДС тук не "тежи" - защото нито Бокова, нито Станишев имат досиета. Пеевски също няма. Не са имали нужда, защото партийната номенклатура винаги е била извън обсега на вербуване. Нещо повече, самата Държавна сигурност и цялото МВР, заедно с целия репресивен апарат, са работили преди всичко за партийната сигурност и в този смисъл не Бокова и Станишев е трябвало да обслужват ДС, а обратното.

Истината, за съжаление, е много по-прозаична и за нея малко се говори.

Едва ли в един кратък анализ може да се предаде целия контекст, необходим за разбиране на ситуацията, но ще започна от някъде с обещанието този разговор да продължи.

Защото съвременното българско обществото беше подложено на толкова много манипулации, че дежурните отговори-щампи не помагат, което означава, че именно те са били част от манипулацията..

Ключов фактор за лансирането на българските кандидатури от левицата на топ позиции в системата на ЕС и ООН и успехът на БКП са създадените трансгранични мрежи за влияние, които са относително независими от българските държавни институции, но се контролират от посткомунистическата номенклатура. Тези мрежи имат както бизнес проекции - трансформираните в лични компании задграничните капитали на Партията след 1989 година, така и политическа проекция, която стъпва върху контактите на БКП и кръговете на Луканов в средите на международните организации и социалистическото движение. Този процес започна преди 10 ноември именно защото партийната номенклатура и особено перестроечната и част се подготвяше за смяната на строя и за управление в условията на привидност на демокрация. Едно от условията за сделка със Запада беше кръглата маса и появата на опозиция - СДС, но срещу това те получиха легитимност и правото да разполагат хора в битността им на представители на България в международните организации.

Изпратените зад граница представители бяха от контролиран кръг, на когото можеше да се разчита независимо от развоя на събитията у нас.

Значителна роля за тази координация изигра разбира се и Външно министерство, което никога не е преставало да бъде център на мрежи за неформални външни влияния. Да не забравяме, че във времето на госпожа Бокова имаше доста партийни членове, които не желаеха да се деполититизират. В известен смисъл не са го направили и до ден днешен.

С времето мнозина от тези "партийци зад граница" прекъснаха връзката си с официалните български институции, но продължиха контактите с кръговете в и около БСП, около ДПС и вътрешните мрежи на влияние на посткомунистите - вижте в кои неформални мрежи най-масово членуват хората от съдебната власт, например.

Ако служеха и на България, поне в малка част, щях да бъда първия, който да ги адмирира, но те се затвориха в обслужване на собствените си групови интереси и котерия.

С времето тези представители се издигнаха, направиха кариери в ЕС, МВФ, Световната банка и особено в структурите на ООН - мрежата на тази организация е изключително разгърната - и започнаха да изтеглят след себе си нови попълнения от вътрешните мрежи. Без конкуренция, без видимост, много често и без формалното участие на държавата - особено в условията на устойчива опозиционност на БСП.

Подобна бе ситуацията и по линия на изкачването на Станишев към високите позиции в Социалистическия интернационал и по-късно в Партията на европейските социалисти. Съвсем не случайно той стъпи върху задграничните мрежи за влияние, които бяха развити от неговия баща, като секретар на ЦК на БКП по международните въпроси. 

Най-голямата пречка за реинкарнацията на партийната номенклатура като евросоциалистическа бе опасността от поява и утвърждаване на самостоятелна социалдемократическа партия у нас. Но шансовете за поява на автентична родна социалдемокрация бяха просто смачкани с дружните усилия на партийната върхушка и служби - хора като Камов, Томов и Поптодорова бяха изтикани в периферията, а Калфин премина в "правилния" лагер.

Проследете възхода на Ирина Бокова, която от неуспял вътрешно партиен кандидат за вицепрезидент, направи шеметна кариера в международна организация, при това от позиция на посланик във Франция и Монако, а днес се бори за най-високия международен пост в системата на ООН. Не се заблуждавайте, макар и да са безусловно необходими лични качества, не става само с тях - трябва цяла система, която да те изтласка в орбитата на белязаните за избираемост, за да можеш да реализираш своя шанс. Обяснението не е само и толкова подкрепата на президента Първанов, тъй неговото междунородно влияние, особено на Запад, никога не е било значително. Нито в международните женски организации - макар, че и тези контакти се оказаха изключително полезни. Важното е, че всички тези фактори бяха впрегнати за да се изтласка госпожа Бокова до мощните ускорители за глобално кариерно развитие, далеч извън обсега на българските мрежи за влияние.

Тук на първо място е свързаността с Кремъл - никаква тайна не е, че основната ракета насител на госпожа Бокова в настоящата кампания е президента Путин и свързаните с него мрежи от евросоциалистически партии, традиционно симпатизиращи на Русия. Достатъчно е да споменем името на Герхард Шрьодер, лидер на германските социалдемократи и канцлер и техния представител в Европарламента Мартин Шулц.

Не може да се отрече, че веднъж на високи позиции, българите в международните организации, стават напълно независими от държавните ни институции, като остават активна единствено свързаността си с вътрешните неформалните мрежи, по които самите те са се били издигнали и по които ще тръгнат новите "Бокови" и "Станишеви". Тези мрежи отдавна не само "социалистически" или идейни, защото по тях текат и финансови ползи, които правят така, че паралелно нашите кандидати да се сдобиват със скъпи апартаменти, финансови и материални активи.

На такива като тях България им трябва само като флаг, от който да реализират кариерните си планове. Нищо повече.

Ако не сте чули за сравними примери за успешна международна кариера на хора от десницата, то е само и основно, поради факта, че в редките случаи, когато те получават шанс, те се развиват в изолация от тези мрежи на влияние. Достатъчно е да споменем, че един от най-изявените представители на българската десница и бивш министър председател не може да се пребори за продължаване на мандата си като посланик на ЕС. Но затова си е виновна десницата, която също имаше шанса да разгърне своите международни мрежи за влияние и кариерно израстване, но вместо това се фрагментира до степен на маргинализация и сега ако трябва някой от ДСБ да ползва  мрежите на ГЕРБ зад граница или обратно, ще трябва да се надява на чудо.

А ние отново ще се чудим как представителите на БСП, която във вътрешен план може да се приеме дори, че е със затихващи функции, успява да пласира своите лица, които да ни представят пред света.

Тези вътрешни и международни мрежи "зад кадър" не ги ловят никакви досиета, никаква лустрация. Колкото и комисии да създадете, колкото и статии да изпишете. Не се сърдете и не се гневете, че така стоят нещата, защото през годините на прехода имаше и възможност системата да се промени и да реализираме по-справедливо разпределение на шансовете и възможностите за кариерно развитие на повече българи зад граница, извън лоялните на посткомунистическата номенклатура. Но не стана.

Защото архитектите на прехода успешно управляваха и манипулираха представите за възможното и желаното, дори в дясното пространство. Това са реалностите, добрата вест е, че са променяеми, ако за миг излезем от зоната на зададените щампи на възприятията.
...................................................................................................................................................................
Демограф
Публична тайна е фактът, че децата на всички членове на бившата комунистическа номенклатура на всички нива, а често и целите им семейства и родове, изненадващо бързо и изненадващо масово, се изнесоха на Запад след падането на берлинската стена.

Факт е че структурите на бившата държавна сигурност изнесоха на  Запад разклонения на организираните си бригади от престъпници, които са сред най-активните мафиотски групировки в страните на разполагането им.

Не е трудно да се предположи, че подобно внедряване на зависими от някогашните си формални, а днес неформални комунистически началници, лица в държавите от атлантическия алианс е стара агентурна практика на бившите разузнавателни служби на държавите от съветския блок, която продължава и днес под ръководството на руските служби..

Факт е и това, че в решителни моменти от противопоставянето между Запада и Русия, намерилите на Запад комфортно място за живот бивши комунисти заемат активна или удобно за Путин антизападна и проруска позиция в страните приемници по начин избран от Москва..

Като към това добавим и изгражданата десетилетия от  службите на комунистическите държави мрежа от опозиционни на либералната демокрация партии и структури, заедно с отглежданите в дълбоко ешалонирани вериги от шпиони и "полезни идиоти", подсигурени с  финансови и медийни възможности за воденето на хибридна диверсия, можем да допуснем основателно, че внезапно избуялият в САЩ и другите западни държави "социализъм" с путинско лице, какато и разноликите "антиимпериалистически", "антисемитски", "традиционалистки" "антисоросистки", "антигейски", националистически и откровено нацистки и расистки движения и структури, е резултат от добре планирано мероприятие на руските специални служби, скрито зад неформалните връзки от миналото.

Изнесеното от Илиан Василев за трансграничната "солидарност" на бившите при овладяването на ключови политически и други влиятелни позиции в страните от Европа и Америка"бивши" врагове на комунизма, е повдигане на завесата за случващите се "странни" неща в  лидерството Запада днес.

Някой ден може и да стане ясно как така в най-удобния за Путин и Русия момент Западния свят се оказа парализиран от всевъзможни прояви на управленска немощ и кои в същност са били "безволевите" му лидери .

Ще стане ясно, случайно ли един наивен афро-американец оглави и обезглави Запада, случайно ли Европа беше поведена към самоунищожение от високо хуманни и неизмеримо социални "коминтернационалисти добряци....
.




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. getmans1 - Тия днешните тръгват по пътя на Д...
13.04.2016 07:57
Тия днешните тръгват по пътя на Димитров и Коларов, дано този път стигнат само до „Под кривата круша.“ иначе лошо се пише на държавата България.
цитирай
2. 1997 - Недъгави са ни антикомунистите
13.04.2016 08:45
За мен тайната, защо социалисти изпъкват в световен мащаб е в един полумитичен диалог в народното събрание за персонажите и цитатите на който не отговарям.
Стефан Савов обвинява комунистите, че са превзели Външно, Елена Поптодорова му обяснява, че за там трябва знаене на езици, той опонира, че при социализма не можел да учи (?), а тя му казв, "Ами учете сега". Спомнете си Тодор Колев- дипломат и секретарицата Надежда Михайлова!! Ами не стават! Не става с издърпване. Трябва да си налегнеш панталона/полата и да учиш.
Ама то и сега, в блога като гледам Антите с какъв просташки език пишат... няма да стигнем хамериканците.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Плъзнали си, щото ги подкрепя левичарството
13.04.2016 08:46
от Третия свят, както и от Запад, което все още дърпа конците. Леваичарстното винаги е модно в тези среди, особено на хората на "изкуството", дето бичат масова халтура. За да правят кинти, те трябва да ухажват и угаждат на тъпата тълпа, а тя е стихийно лява, недоволна, иска да тарикатства, бори се за социални права и благинки - и те, "наште" комунета, така успяват да се промушат из разните международни организации, които от десетки години са заразени с левичарски манталитет. Днешната гробализация хептен им улесни работата, а тъпите леви лайнари антиглобалисти, дето уж се бореха срещу "Уолстрийт", монополите и империалиститие, им поднесоха света на тепсия. До гърлото да им го набия!
цитирай
4. 1997 - Че има грешка, има, но каква е тя?
13.04.2016 09:17
slavimirgenchev1953 написа:
поднесоха света на тепсия. До гърлото да ми го набия!

авторът явно се колебае да му Го или или да набие. ;) Фройд да разбере, но след 60- те по- възможно е неосъзнат копнеж по ...
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - До твоето гърло, тъпчо. ))) Така те наричам на галено. Защото
13.04.2016 09:31
1997 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
поднесоха света на тепсия. До гърлото да ми го набия!

авторът явно се колебае да му Го или или да набие. ;) Фройд да разбере, но след 60- те по- възможно е неосъзнат копнеж по ...



ти освен за буквена грешка няма за какво друго да се хванеш.Е, може и за .ура да ме фанеш. )))
цитирай
6. getmans1 - Вярно, че за този случай не съм чувал но сега смятам, голяма дипломатичност е нужна да кажеш на един 70 годишен да учи ...
13.04.2016 13:42
1997 написа:
За мен тайната, защо социалисти изпъкват в световен мащаб е в един полумитичен диалог в народното събрание за персонажите и цитатите на който не отговарям.
Стефан Савов обвинява комунистите, че са превзели Външно, Елена Поптодорова му обяснява, че за там трябва знаене на езици, той опонира, че при социализма не можел да учи (?), а тя му казв, "Ами учете сега". Спомнете си Тодор Колев- дипломат и секретарицата Надежда Михайлова!! Ами не стават! Не става с издърпване. Трябва да си налегнеш панталона/полата и да учиш.
Ама то и сега, в блога като гледам Антите с какъв просташки език пишат... няма да стигнем хамериканците.


... Достойна издънка на родата си, нали брат и каза „ Поемаме вината но само с мезета!“.

И ако не беше общественото мнение и нетърпимост този неин брат сега щеше да е фактор в политиката ни. А нищо чудно да е такъв но в „сянка“!
цитирай
7. podvodni - Хе-хе-хе, ключовата фраза която ...
13.04.2016 22:05
Хе-хе-хе, ключовата фраза която носи в скебе си цялата истина е: "... сделка със Запада...."
Сделки се правят между партньори, а не между врагове.
Елита в регионално, континентално и световно равнище е едни и същ в продължение на векове. А дали ще бъде наречен капиталисти, социалисти, комунисти, демократи еврократи, евроатлантици или по някакъв друг начин, няма абсолютно никакво значение за него.
Всичко останало вкл. и писаното в горната статия е, алабалистика предназначена за идиоти и писана от идиоти.
цитирай
8. staler - хе, ам чи каквато и да е говняна супа ...
14.04.2016 04:08
хе,ам чи каквато и да е говняна супа да се забърка,отгоре требе да се поръси с путин,как иначе.....николаи младеновци,прокопиевци,цветелини бориславови,плевенлиевци,борисовци......списъка е дълъг......ми то след като москва е успяла да пробита на гусин сол полански луканов за наи голем антикомунист,какво повече да говориме....истината е много проста----на приятелите ни от запад точно такива отрепки са им нужни---зависими от миналото си,от произхода си,от деянията си....с интернационален светоглед и пословична готовност и желание да ближат задници....
цитирай
9. 1997 - Бързаме, недоглеждаме
14.04.2016 04:20
getmans1 написа:
1997 написа:
За мен тайната, защо социалисти изпъкват в световен мащаб е в един полумитичен диалог в народното събрание за персонажите и цитатите на който не отговарям.
Стефан Савов обвинява комунистите, че са превзели Външно, Елена Поптодорова му обяснява, че за там трябва знаене на езици, той опонира, че при социализма не можел да учи (?), а тя му казв, "Ами учете сега". Спомнете си Тодор Колев- дипломат и секретарицата Надежда Михайлова!! Ами не стават! Не става с издърпване. Трябва да си налегнеш панталона/полата и да учиш.
Ама то и сега, в блога като гледам Антите с какъв просташки език пишат... няма да стигнем хамериканците.


... Достойна издънка на родата си, нали брат и каза „ Поемаме вината но само с мезета!“.

И ако не беше общественото мнение и нетърпимост този неин брат сега щеше да е фактор в политиката ни. А нищо чудно да е такъв но в „сянка“!

Вероятно има недоглеждане. Разказвам за Поптодорова, а getmans1 изглежда подразбира Бокова. Няма значение. Всички сме грешни. Не за това ми беше думата.

Думата е и не толкова за Стефан Савов, един син лидер на професорска възраст за когото getmans1 смята, че не трябва/може вече да се учи (а професорите защо могат?). Репликата на Поптодорова всъщност беше насочена към сините активисти и аз я разбирам така.
Смятам, че невъзможността и нежеланието за учене у сините превърнаха днешното дясно в нещо ретроградно и вредно, без положителни насоки и без роля за издигането на нацията.
Червените интелектуалци от старата школа са си на ниво, но млади, уви не блестят- нито сини, нито червени. Пресечена беше връзката, а културата е непрекъснат процес. Беше лансиран някакъв Иво Христов, но не върви някак си. Инджев и Беров, да не говорим за Сл. Генчев са класически Анти, за тях любов към отечество и народ са думи от чужд език, важното е да се вкарат в кочината червените свине. Простотии, които не само създават фон за живота ни, но и теглят надолу дискусии, интелигенция и всичко др.
цитирай
10. getmans1 - Критикуваш своите с едничката цел да нахокаш и принизиш противниците си. Типичен подход „ала В.Дърева и нейната „прогресивна“ интелигенция. Елементарно!
14.04.2016 13:18
1997 написа:
getmans1 написа:
1997 написа:
За мен тайната, защо социалисти изпъкват в световен мащаб е в един полумитичен диалог в народното събрание за персонажите и цитатите на който не отговарям.
Стефан Савов обвинява комунистите, че са превзели Външно, Елена Поптодорова му обяснява, че за там трябва знаене на езици, той опонира, че при социализма не можел да учи (?), а тя му казв, "Ами учете сега". Спомнете си Тодор Колев- дипломат и секретарицата Надежда Михайлова!! Ами не стават! Не става с издърпване. Трябва да си налегнеш панталона/полата и да учиш.
Ама то и сега, в блога като гледам Антите с какъв просташки език пишат... няма да стигнем хамериканците.


... Достойна издънка на родата си, нали брат и каза „ Поемаме вината но само с мезета!“.

И ако не беше общественото мнение и нетърпимост този неин брат сега щеше да е фактор в политиката ни. А нищо чудно да е такъв но в „сянка“!

Вероятно има недоглеждане. Разказвам за Поптодорова, а getmans1 изглежда подразбира Бокова. Няма значение. Всички сме грешни. Не за това ми беше думата.

Думата е и не толкова за Стефан Савов, един син лидер на професорска възраст за когото getmans1 смята, че не трябва/може вече да се учи (а професорите защо могат?). Репликата на Поптодорова всъщност беше насочена към сините активисти и аз я разбирам така.
Смятам, че невъзможността и нежеланието за учене у сините превърнаха днешното дясно в нещо ретроградно и вредно, без положителни насоки и без роля за издигането на нацията.
Червените интелектуалци от старата школа са си на ниво, но млади, уви не блестят- нито сини, нито червени. Пресечена беше връзката, а културата е непрекъснат процес. Беше лансиран някакъв Иво Христов, но не върви някак си. Инджев и Беров, да не говорим за Сл. Генчев са класически Анти, за тях любов към отечество и народ са думи от чужд език, важното е да се вкарат в кочината червените свине. Простотии, които не само създават фон за живота ни, но и теглят надолу дискусии, интелигенция и всичко др.

цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Да! А в ИЧС трябваше да се знае и теоретично българският език, за да се преподава на чуждестранните студенти.
14.04.2016 14:36
Изпитите (писмен и устен) бяха адски тежки. Там комундетата не се натискаха да се явяват, щото нямаха шанс - трябваше да се знае.
Виж, приемаха се да учат неграмотници от Третия свят ("наши", народни кадри да има!), щото се изпълняваха братски поръчки. Съвсем малко опит е нужно да се понатрупа, за да схване човек същността на камунизма. Никак не е трудно.
Ама на бездариата камунизмът му се харесва, щото може да мине метър. Не навсякъде са нужни изпити, а само там, където се иска високо равнище на познания.
А пък за Вншно не знам колко души са знаели езици и са имали образование, но съм чувал, че нашите "дипломати" с партийни билети били големи цървули. Не бих се учудил.
цитирай
12. get - От къде се пръкнаха толкова много ...
15.04.2016 00:04
Demograph написа:

От къде се пръкнаха толкова много цоциалисти в ЕС и САЩ


- Как откъде, от "манифеста" ... и от тогава, та досега се разхождат "призраците" им!
цитирай
13. krumbelosvet - Яааа, колко мнения.
15.04.2016 07:55
Да допълня, че и Царят подкрепи Бокова. Тоя цоциалист и плебейска мутра. Но той й прави лоша услуга. Господарят няма да забрави, че Царят беше против въйната в Ирак 2003г. и поднови енергийните проекти с Русия. Къде се намира той да слага българските интереси над господарските?
А братът на Бокова се оказа прав. Видя се, че България може без СДС, но без ТКЗС земеделието се върна преди турско. И ядем вносни домати, ние, от които само Италия произвеждаше повече, но не и по-вкусни.
цитирай
14. get - - Господине, ще кажете ли в края на краищата нещо смислено ... или ще ми каканижете ...
15.04.2016 19:35
krumbelosvet написа:
Да допълня, че и Царят подкрепи Бокова. Тоя цоциалист и плебейска мутра. Но той й прави лоша услуга. Господарят няма да забрави, че Царят беше против въйната в Ирак 2003г. и поднови енергийните проекти с Русия. Къде се намира той да слага българските интереси над господарските?
А братът на Бокова се оказа прав. Видя се, че България може без СДС, но без ТКЗС земеделието се върна преди турско. И ядем вносни домати, ние, от които само Италия произвеждаше повече, но не и по-вкусни.


... г л у п о с т и, достойни за сенилни старци от квартална Отечествено-фронтовска организация?

- Ядем вносни домати по причина НА НАЙ-ВЕРНИТЕ СИНОВЕ НА Партията// ония момчета с "лебедови" шии - Които завзеха монополно положение на пазара със селско-стопанска продукция и поради НАЛАГАНИТЕ СИЛОВО НИЗКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ а с това ПРИНУДИХА местните производители, да НЕ произвеждат - поради липса на стопанска/икономическа изгода!
- Марш у гроба - призрако на Маркс(!) и престани с глупостите си, да объркваш и без това трудният живот на нас ЖИВИТЕ !
- Защото ТОВА КОЕТО ти си го научил от полит-занятията (които вероятно ти провеждат по партийна линия) ... аз съм присъствал на социалистически безумия - като тези от вида: Специална комисия по 35-то ПМС, да ходи от двор на двор и брои корените с домати или фитариите с пипер - да не би дребният частник случайно да забогатее! - Такива С МИСЛЕНЕ НА КОМУНИСТИ(като теб) направиха от честният и трудолюбив български земеделски стопанин ... лумпен-ПРОЛЕТАРИЯ "земеделец", готов да продава наред с Партията(?) НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИДЕАЛИ!!
- Такива КАТО ВАС - в момента подготвят условията за РАЗПОКЪСВАНЕ НА МАКЕДОНИЯ - Която още от време оно е била "Трън в ...а" на Коминтерновските СЛУГИ, националните ни ПРЕДАТЕЛИ - Димитров, Коларов, Влахов ... спирам защото чет нямате и сте се оплели като свински черва с тез от Европата, а най-отгоре стърчи зурлата на "украинец" Станишев ... Спирам, защото чувствам вече омерзение от ... ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7981016
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол