Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2016 14:02 - Доган подмени ДПС с ДОСТ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2054 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 30.04.2016 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ахмед Доган извърши преврат срещу себе си. И му е гадно...

Проследяването на повечко елементи в поведението на Ахмед Догани и няколко негови действия през последните години навежда на мисълта, че от 2012 година насам човекът, политикът и агентът Ахмед Доган  се променя в неочаквана за някои посока. Където го насочат.

Медийните представи за него и днес продължават да следват традиционната си линия за поддържане на образа му пред простолюдието като на "мъдър", "пресметлив" и последователен политик-философ, "български патриот ",
равен на Стамболов"...

image
равен на Каравелов....

image

равен на Христо Ботев......
image

че чак до "новият Левски" на нашето време... !
image

чиято мисия е неразривно свързана с опазване на етническия мир и поддържането на устойчива политическа линия на балансиране между три геополитически стълба - Москва, Анкара и Брюксел.

Политическото му жонгльорство между трите външнополитически фактора, в условията на относителна стабилност и предвидимост на техните взаимоотношения, беше и все още се представя от голяма група зависими медии и анализатори като проява на висша политическа "мъдрост" и икономическа "пластичност".

В същност, жонглирането върху три стабилни основи не представлва кой знай какво постижение дори и за начинаещ цирков артист. Дори и усложнено с въртене на обръчи, върху  три относително неподвижни опори, упражнението не предполага особена геополитическа прозорливост, лидерски умения и специална управленска ловкост.

Още повече, че в политическата си акробатика той винаги разполагаше с предпазната мрежа на менторът си, на българското му статукво, на помоща на второразрядни подиграващи политически и икономически партньори и усърдно залисвана със странични ефекти публика.

В тази среда, Ахмед Доган без особени усилия  и с лекота маневрираше при незначителните рамествания на трите външнополитически пилона и подскачаше без грешка върху предварително наместените за него стъпала във вътрешен план, за да  остава винаги на върха и да премята обръчи и порции без особено да се изпоти.

Това създаде у него илюзията за непогрешимост и незаменимост, която прерастна в манията за "незаобиколимият фактор"  в българското общество, а дори и на безценен играч с /поне/ регионално значение.

Доган не се смути особено, нито при огласяването на досието му, нито при вдигането на завеската пред зависимостта му от руски служби или турски фактори, нито при разголването на части от разгулния му личен живот, нито при изваждането на показ на зле прикрити комисионерски договори за милиони, нито при цинично огласената лично от него развращаваща истина за политиката на "обръчите"..

image

Защото пилоните около които се връткаше в елементарното си политическо шоу си оставаха стабилни или помръдваха в лесно предвидима посока.

Във външнополитически план триъгълника Брюксел - Москва - Анкара се намираше в относителен покой. Руската опора на Доган се накланяше в различни посоки от действията на Путин в близката на Русия чужбина, но Брюксел и Анкара не помръдваха особено на резките действия на Путин в Чечня, Молдова при което Доган лесно успяваше да запази равновесие на сцената, дори в разкрачения стоеж между Русия и двамата други големи..

Колкото и да симулираше съпротива срещу нечистите политически и икономически практики на Доган, българското задкулисие поддържаше стойката му за пред публиката, отткъсвайки и за себе си достатъчно апетитни порции от държавната трапеза. Двадесет години за него работеха всички и всички дружно са защитаваха чрез него. Двадесет години, прикривани от Покровителя и задкулисието, пипалата на Ахмед Доган проникваха в политическата, икономическата и държавна реалност в България докато се превърнаха в примка и за самият него.

В този смисъл, обявяването му за политически гений в период на външно и вътрешно политическа стабилност , си беше чиста проба манипулация на общественото мнение, а бутафорните сблъсъци с клоуните от БСП, АТАКА и другите политически палячовци удобно разсейваха публиката.

image

Единствено Руската агресия в Грузия през юли 2008г. като че ли разклати триъгълния външнополитически подиум върху който Ахмед Доган играеше посредствените си вътрешнополитически и икономически номера.

Фактът, че през същият този месец юли 2008г. самоубиването на "мъжката му секретарка" Ахмед Амин го извади от равновесие показа, че прехваленият политически и агентурен акробат Ахмед Доган не е чак толкова талантлив и сръчен.

Наложи се в шоуто да се използват масирано пропагандни димки, заблуждаващи медийни фойерверки, политически клоунади на прокуратурата и явни подпирания от страна на политическите му подигравачи от БСП и палячовците от АТАКА  за да остане на подиума и залитането му да не бъде забелязано от публиката.

При това си залитане той изтърва няколко порции, част от обръчите му се свлякоха под коленете, но с общите усилия на цирковото задкулисие политическият му "гении" бе спасен от развенчаване.
/http://www.vesti.bg/novini/pyrvonachalniiat-ogled-e-ustanovil-che-prichina-za-smyrtta-e-ognestrelna-rana-ot-lichniia-zakonno-pritezhavan-pistolet-na-42-godishniiat-ahmed-emin-1242710/
Посредствената му политическа акробатика устройваше всички. Шоуто трябваше да продължи.

Но.
За внимателните наблюдатели тана ясно, че Някой от ръководството на цирка му показа, че не е в най-добра спортна форма, попреял е с власт, стъпил е накриво и уредите с които жонглира на българската политическа и икономическа плоскост са му множко.

image

Възможно е още през онази 2008 година Доган да е направил първата си грешна преценка за посоката на движението на руския му пилон и за ответните помръдвания на другите две опори, и да е стъпил накриво - я в посока Анкара, я в посока Брюксел...

image

Помогнаха му да се изправи, малко грубичко, и от тогава наглата му самоувереност като пръв и незаменим играч, супер звезда, на подиума на политическия цирк в България видимо се изпари.

Това му личеше и на лицето - тогава за пръв път Ахмед Доган се изпоти от притеснение и започна хлъзгането си между пилоните.

Нещата се сгомниха пет години след това, през януари 2013г. когато  "Мъж с пистолет излезе на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си пред Осмата конференция на ДПС.... https://www.24chasa.bg/Article/1726149.image." Защо?
 В доклада си /прекъснат от нападението и дочетен от Филиз Хюсменова, след това/ пред конференцията на ДПС Амед Доган направи непростим, погрешен подкок между опорите върху които градеше тройната си акробатичната  игра до момента.

 Той почти искрено обяви, че е преминал през личен катарзис /сиреч осъзнато се разкайва за стореното/, обяви се в защита на демокрацията и точно посочи опасностите за функционирането и в България, подчерта принадлежността на ДПС  към либералната демократична общност на Европа, изрази градивна загриженост за бъдещето на европейския съюз и постави многозначителен акцент на отношенията с Турция. Доган не спомена в доклада си Русия...и видимо се вълнуваше при прочита на написаното.
Прегледът на записите от речта му в частта прочетена от него показва чрез езика на тялото му смесица от вълнуваща гордост и подтискан страх.

image
Може би гордост от собствената си смелост и страх от това, което със сигурност знаеше, че ще последва.

В дочетеният доклад на Амед Доган се забелязва очевиден дисбаланс между частта прочетена от него до момента на прекъсването при нападението на
Октай Енимехмедов, която е типиен за него стил на претенциозно гилософстване и частта от последната третина на доклада, която би трябвало да има особена тежест, тъй като в нея той разглежда политическото бъдеще на ДПС и собственото си бъдеще, но която е лаконична и съдържа само крайно необходимото което той е решил в онази обстновка на всяка цена да заяви..

 Очевидно някои "по-специални" разсъждения и  " ниоваторски" оценки са били орязани или видоизменени на място в резултат от бързото осъзнаване на сигнала, който Някой всемогъщ режисьор му изпрати в лицето на  "нападателя".

Въпреки това, философствайки върху горните проблеми, заедно с критиката на диктаторите вътре в страната, които имаха и принципиален характер, изглежда Ахмед Доган отмести крака си от руската опора, под формата на демонстративно скъсване на руската верига, желание да се отскубне опашката от зависимости със статуквото, намерение да тласне ДПС към превръщането и в нормална европейска политическа партия, очистена от руското бреме и от българската му  "пета - шеста колона", да пусне необременения Лютфи Местан по пързалката на политиката, а той да се оттегли в личен покой, или всичко това заедно, като стъпи с двата си крака върху стъпенките на Брюксел и Анкара, и се отблъсне от Москва.....и сякаш точно навреме...
http://offnews.bg/index.php/147768/poletat-na-sokola-rechta-na-lidera-na-dps-edno-kam-edno

Изглежда, тежестите на двойствеността на агентурната му битие, безкритичното му участие в подмяната на демокрацията с мутрокрация, безнаказаното му участие в подмяната на прехода и ограбването на националното богатство, подценяването на силата и възможностите на задкулисието, надценяването на собствените си възможнсти и недостатъците в предварителната му доктринална подготовка, му изиграха мрачна шега.

 Вероятно той бе направил изводът, че след Грузия и последвалата засилена агресивност Путинска Русия ще срещне достатъчно твърд отпор от Запада и се бе почувствал достатъчно силен вътре в България, за да успее да прекрати личната си и на ДПС зависимост от службите на РФ и от българските и петоколонци, за да прескочи ловко и безнаказано в другия лагер. Както правеше на това на малката сцена в България.

 Историята на шпионажа е изпълнена с успешни двойни агенти, но успешно балансиращите между трима господари са били гении и се броят на пръсти.

От този момент насам започна свободното падане на Ахмед Доган от клатещата се във всички посоки и по всички стълбове, циркова политическа  естакада...Все пак и в този случай той падна върху подложената му предпазна мрежа, но този път тя се оказа капан - ловна мрежа  и в буквални смисъл на понятието.....

Буквално от моментът на опита за покушение, в продължение на почти три години, почетният председател на ДПС Ахмед Доган изчезна от публичната сцена по начин доста наподобяващ замлъкването на Иван Костов след идването на Кобурготстки на власт, няколко години преди това, за което злите езици говореха, че е било резултат от "многозначителен" сигнал от Някъде. Доган се замозаточи или беше заточен в Сараите и, както той самият в последствие заяви, е престанал да се намесва в действията на движението, оставяйки на новия председател на ДПС пълна оперативна свобода. Дали?

 Посоченият от него наследник Лютфи Местан, по същество не измени на, набелязания от Ахмед Доган на злополучната конференция курс за отдалечаване от Москва и установяване на "пряка връзка" с Брюксел и топла такава с Анкара.

Местан просто следваше зададеният му от Ахмед Доган политически курс. Последваха избори,провали,кафета с диктаторът Бойко Борисов, политически пазарлъци и акробатика.

 Смените на властта в България не извадиха от "самоизолацията" Ахмед Доган, той сякаш, подобно на император Диоклециан, предпочете да се грижи за зеленчуците в градината на Сарая, пред идиотщините на Българската политика. А може би Някой го превърна силово в градинар-затворник, в очакване на други времена...

И тези времена дойдоха. През 2013, 14 и 15години сблъсъкът между трите опори срина цялата композиция на която Доган беше построил представлението си. Москва и ЕС се счепкаха покрай Крим и Украйна, а Ердоган взе че се сби с Путин в Сирия, аа отгоре на всичко започна а играе собствената си игра...

За да не се просне от три стола на земята Местан трябваше да заеме позиция и той я зае, следвайки зададенията му от Ахмед Доган курс и принципите на официалната външна политика на България.

 Подкрепи Турция в инцидента със сваления руски самолет точно така, както САЩ и ръководствата на всички страни членки на НАТО го направиха.

Местан преигра емоционално, но каква е гаранцията, че и Доган не би го направил по същия начин ако беше свободен от руската верига на неговото място...? Той е произнасял  далеч по -"провокативни" речи и то на турски език по митингаджийските сборове и пиянски разпивки след това. Спомнете си Сатовча и обръчите.
Едва ли това е било самоинициатива на "взел се на сериозно лидер", както твърди днес Ахмед Доган. В движението самоинициативата не се толерира. По-скоро е бил подбутнат към това от самият Доган, било индиректно, било с мълчаливо съгласие, било директно.

Ето в този момент, на връх Коледа Ахмед Доган беше активиран отново, изваден от нивата със зелките и пуснат да свърши последната си /по всичко изглежда/ оперативна задача.

Ще прескоча подробн
остите и ще се съсредоточа върху начинът по който Ахмед Доган изпълни тази задача.

Когато през зимата на 2013г. четеше :"еретичния" си доклад на петата конференция на ДПС пред огромното множество от делегати и видни представители на ЕС, АЛДЕ и Турция, Ахмед Доган се вълнуваше и страхуваше.

image
Сричаше далеч преди да му се случи случката с газовия пищов. Вълнуваше се осъзнавайки какво прави - поема курс на късане с руските си началници.

Страховете му се оправдаха и то не само с внезапно появилият се пистолет на челото му...руските му началници го заключиха в Сараите и почнаха да умуват върху съдбата му. Страшничко си е...

На Коледното парти 2015г., на Ахмед Доган му беше заповядано да преобърне на 360 градуса зададения от самия него външно и вътрешно политически вектор пред ДПС, да унищожи рожбата си Местан и да даде заден ход на реформите за морално очистване на ДПС и на задачата му да укрепва демократична европейска България.

Той трябваше да скочи обратно на руския пилон във време, което сам оценява като хлъзгаво, като се оттласне от ЕС и НАТО преди да е разбрал дали това, което му се привижда като тяхно падане не е изправяне, а това което му се привижда като изправяне на Русия не е всъщност пропадане.
Доган подскочи срещу Турция преди да е му станало ясно къде ще стъпи след това.


image
"Отворения му портал към телепатичните вибрации на Колективното тяло " се оказа затворен малко след коледното салто мортале на Амед Доган.

Само след три месеца геополитическата среда се преобърна обратно на телепатичните му видения. На априлската конференция му се наложи да направи пореден нескопосан пирует за да се закачи пак за европейския прът, но се надяна на турската гьостерица.



Освен това, той трябваше да се изплюе върху собственото си лице - зачертавайки всичко в четен-недочетения си Доклада пред онази злощастна конференция.
Публикуваният от пресцентъра на ДПС доклад на Ахмед Доган пред "новогодишния актив" на движението е изпълнен с подпийнал мистицизъм, вдъхновена "научност" и разхлабена дързост.

Отгоре на всичко, внезапно избухналия му "български патриотизъм" достигна чак до абсурда на самозабравата съизмерване с Апостола  /"Всичко е във всичко"/, а истерията на възвеличаването му като такъв заприлича на прощална надсмешка на господарите му.

Не е нужно човек да е психоаналитик за да разбере, че когато трябва да извършиш нещо подобно, най-удобното състояние е да си пиян, какъвто твърдят че е бил Ахмед Доган тогава.

image

Той беше пийнал, невъздържан и ненормално изпотен - детектор на лъжата би подскочил ако замерваше нивата пулса и не телесните му течности в този момент. Докато през 2013 г. беше вдъхновен от намерението да направи крачката към свободата, през 2015г. той беше отвратен от извършеното.

На партито и на светкавичния пленум на ДПС след това Ахмед Доган извърши преврат срещу самия себеси. Извърши го с неприкрито отвращение и под очевиден натиск. Той зае непочтена позиция, извърши непочтено дело и знае, че е така.

В този смисъл Доган падна от трите стола на земята, а Местан прагматично стъпи здраво на двата геополитически стълба - Запада и Турция, както му беше зададено от "почетния председател" в оня момент..


Сега, колкото и да се надуват тръбите за бой срещу Местан, каквито и номера да му въртят, каквито и лепенки да му слагат, колкото и да надуват балоните от типа "Вечни сме",  "Единни сме - силни сме" , ДПС като стратегическа руска инвестиция фалира.

Доган предаде "неговото" ДПС на ДОСТ.

image
Доган извърши подмяната.

Местан трябва да му люби краката. А целокупният български народ трябва да се усмихне на клоунадата му.

image
Наградата Стефан Стамболов за лидерство.

Дали Доган е направил това съзнателно, като класически трик за пред циркаджиите от Кремъл или е изпълнил неточно каскадата поради изчерпан политически и аналитичен потенциал, времето ще покаже още тази година.

image
ДС награждава ДС, което награждава ДС.



Така или  иначе Ахмед Доган е политически покойник, а на ДПС тепърва му предстои катарзиса.

imageimage


image
imageimage

Кой кой е в тази последна клоунада? - "Всичко е във всичко" казва Ахмед Доган

image


"Ако е за Българско, то времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." казва Васил Иванов Кунчев - Дякона, Апостола, Левски



Тагове:   ДПС,   Стамболов,   Доган,   местан,   ботев,   путин,   ДС,   Левски,   ДОСТ,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Гледам, че и новият "лидер" души
30.04.2016 14:20
"атентатора" с милиционерска хватка. Май и този копелдак е минал през школите на ДС...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Изказвам мнение на турците, живеещи по Източни Родопи:
30.04.2016 15:08
С тоя не нямаме нищо общо, той не е наш човек! Гласуваме за него само ако не можем да избягаме.
Истината е, че Доган е рожба на службите, важна фигура в задкулисието и човек на Центъра /говориим центр, понимаем Путин/. Има обаче нещо, за изясняването на което ще минат години - Ще работи ли за Турция Местан или това пак е трик, при който той ще продължи да работи за Догана, /б. м. Путина/, подобен на този, при който националиста от типа на Жириновски, Сидеров се сби с турците при джамията на Халите.
Има едни елемент, който изяснява ролята на Догана в задкулисието - всичките воленсиделовски нетови войници защитават Доктор догаН, а да е чел някой изказване на Сидеров или на друг от Атака с критика към Догана? Явно ги е страх от рязаната му карабина и от положението , в което той е спрямо всичките останали поолитици - все им е изотзад.
цитирай
3. demograph - Заместителите на Сидеров - патреотичните отребки ВМРО и НАФСБ
08.05.2016 00:53
като руски Матросовци се мятат на бункера в защита на Доган..На Доган,не на българския национален интерес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7959983
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол