Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2016 00:43 - Македония за последно ни моли за помощ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2370 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 07.06.2016 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ГЕРБ, РБ, ПФ! ДПС, ДОСТ! ...Президенте!...Патриотиии!..Направете едно историческо родолюбиво дело бе!

- Дайте на македонците български лични карти и ще останете в историята като значими български  политици.
Иначе, вече ви записват в аналите като безгръбначни майцепродавници!
Не виждате ли, това е последния шанс да сторим нещо добро за братята си в Македония.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/06/07/blizo-1-milion-mechtaiat-za-rodno-grajdanstvo.304831

Оставете договори, история, простотии, клевети и караници.
България трябва да направи самостоятелен акт на национално единение без никакви предварителни условия, изнудвания и пазарлъци - да даде европейско гражданство на всеки македонец пожелал това.

Само срещу лични документи да могат да си извадят български лични карти в най-близкото поделение на МВР. Никакви коминтерновски доводи и увъртания...!

Днес му е времето за смели държавнически действия.

Утре, като влязат в ЕС сърбо-коминтерновците от Белград ще им издадат европаспорти за 24 часа и ще ги откъснат от България завинаги...!  

НИКАКВИ ПРОЦЕДУРИ, НИКАКВИ АГЕНЦИИ, НИКАКВИ КОМИСИИ, НИКАКВИ РУШВЕТЧИЙСКИ ФОРМАЛНОСТИ...!

Никакви поклони на русо-сърбо-коминтерновщината!
Историческия прозорец е отворен за последно!

Бойкоооо...! Действай. Това мнозинство зад превъоръжаването е шансът.


Българите в Македония сe жалват в писмо до Борисов
Сънародниците ни апелират да бъдат отстранени закононарушенията в процеса на придобива на българско гражданство

Българският културен клуб - Скопие (БККС) изпрати писмо до министър-председателя на България Бойко Борисов неотложно да отстрани закононарушенията в процеса на придобиване на българско гражданство по произход.

От началото на 2016 г. се наблюдава трайна тенденция на откази по молби за получаване на българско гражданство на основание „български произход“ от кандидати от Република Македония. Като основна причина Съвета по гражданство при Дирекция „Българско гражданство” изтъква липсата на доказателства за българския произход на кандидатите, независимо че се прилагат изискуемите по закон удостоверения от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Водеща роля в този процес има Министерство на правосъдието (МП), респ. Дирекция „Българско гражданство“, която не признава удостоверенията на ДАБЧ и съгласно параграф 2 от ДР на Закона за българското гражданство изисква допълнителни документи за доказване на българския произход от кандидатите. При невъзможност от тяхното представяне преписката се прекратява и се предлага на Съвета по гражданство да даде мнение за отказ. Известно е, че поради сложната историческа съдба на населението в Република Македония и целенасочената политика за заличаване на българският му характер е изключително трудно да се намират писмени доказателства за това. По тази причина кандидатите от Македония се възползват от законовото си право да предоставят удостоверения за български произход, издадени от „Български културен клуб“ - Скопие (БККС) – „организация на българи, живеещи извън Република България, призната от компетентния орган за поддържане на връзка с тях“, каквато възможност дава разпоредбата на чл. 3, ал. 1, т. 3 от Закона за българите, живеещи извън Република България (ЗБЖИРБ). За съжаление и тези документи, в болшинството случаи не се признават от МП, от което следват масово откази за получаване на българско гражданство. Тази практика предизвика възмущение сред членовете и симпатизантите на БККС, тъй като между кандидатите, на които е отказано получаването на българско гражданство има и наши съидейници, многократно взимали активно участие в дейността на организацията. Най-фрапиращи примери са отказите на правнука на българският революционер и деец на ВМОРО Георги Чуранов и на кандидат, чиито прадядо и дядо са родени в гр. Кюстендил.

Така описаната практика, по наше мнение, е съпроводена от редица нарушения на материалните и процесуални закони и подзаконови актове, а именно в следното:

- Издадените от ДАБЧ удостоверения за български произход по своята правна същност са индивидуални административни актове и съгласно разпоредбите на АПК подлежат само на съдебен контрол. В този смисъл е противоправно оспорването им от МП и следващото от него отрицателно становище от СБГ;

- Дирекция „Българско гражданство“ при МП на практика предрешава отрицателните становища на СБГ като колективен орган, позовавайки се на липсата на доказателства за български произход, без да се разглеждат конкретните казуси по отделни случаи. Създава се впечатлението, че МП използва СБГ като инструмент за провеждане на собствена политика по тълкуване на законите, поради факта, че становищата му са необжалваеми по съдебен ред;

- Не се признават и представените като доказателства удостоверения, издадени от организации на българи извън Република България, независимо, че в тях се посочват международно признати научно исторически данни (статистиките на Васил Кънчов и данни на секретаря на екзархията Димитър Мишев) или такива за роднински връзки на кандидата с български граждани. Това по същество противоречи на разпоредбата на чл. 3, ал. 1, т. 2 от ЗБЖИРБ;

- Осъществяваната практика от Дирекция „Българско гражданство“ е непоследователна и противоречива, предвид факта на положително решаване на голяма част от преписките в предходни периоди при идентични случаи и условия. Това несъмннено е проява на субективно отношение и административен произвол;

- Не се спазва разпоредбата на чл. 13 от Наредба No 1 за прилагане на глава V от ЗБГ, а именно при прекратяване на административното производство да се издава заповед от Министъра на правосъдието или упълномощено от него лице и да се връщат на кандидата заявлението за получаване на българско гражданство и приложенията към него. На практика лицата се уведомяват за прекратяването на преписката на сайта на МП и с това не се дава възможност за обжалването на заповедта като индивидуален административен акт;

- Неоправдано дълъг е и срокът (над 15 месеца) от подаването на заявлението до датата на насроченото интервю в МП, с което драстично се нарушава общият срок на процедурата по ЗБГ от 12 месеца за лица от български произход и още повече, че този срок започва да тече от датата на интервюто, а не от подаването на молбата, каквото е законовото изискване. Така, на практика, общият срок се удължава на повече от две години.

Гореизложените факти са само част от проблемите, свързани с получаването на българско гражданство от лица с български произход от Република Македония, които следва да намерят своето решение, съобразно законите и в унисон с българския национален интерес. Освен това, с непризнаването на удостоверенията за български произход, издадени от БККС, сериозно се уронва имиджа и авторитета на организацията, граден с години.

Провежданата непоследователна политика по предоставяне на българско гражданство на лица от Република Македония, основана на непризнаване на техния български произход води до затормозяване процеса на ребългаризация и обслужва несъмнено интересите на антибългарски кръгове.

С това писмо БККС се обръща към Вас с настоятелен апел за неотложно отстраняване на допусканите закононарушения, решително подобряване на взаимодействието между държавата и организациите на българските общности в чужбина, както и координацията между институциите, ангажирани в процеса на придобиване на българско гражданство.

БККС е решена да използва всички законови средства за защита правата на своите членове и за преодоляване на трудностите по пътя към възраждането на българщината в Македония, се казва в писмото, подписано от председателя на БККС Лазар Младенов.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. podvodni - Каякто писах, ти си кръгъл идиот. ...
02.06.2016 01:01
Каякто писах, ти си кръгъл идиот. Македонците 5 пори не дават да бъдет в България. Бас ловя, че който получи българско гражданство, тутащки ще се юрне към Берлин, Брюксел, Берн или Лондон. И така, лека-полека, Македония ще стане част от Апбания. После можеш да се сополявиш колкото искаш, че някой откраднал исконни балгарски земи.
Прост на демограф си, човече !
А Сърбия ще стане член на ЕС, но не на тази планета ине в това измерение ! Щого щащго е тпъжнало, ЕС е вече покойник и ингилизите ще напишат надгробното слово.
Да припомня, че Орбан пръв заби пирон в ковчега та Брюксел.
цитирай
2. dinkov - Динков
02.06.2016 01:20
demograph - ако има държавници с мисъл за бъдещето това е правилно решение. Дори да има известна доза хазартност, дори да не съвпада с мнението и на Русия или САЩ или която и да е друга държава, дори и да е така... е и какво от това. На кантара ще е възможността хората от другата страна на Осогово и Огражден да разберат, че каквото и да става, колкото и да е сложна моментната международна ситуация, каквито и да са интересите на т.н. Велики сили, те могат да разчитат на държавата с която говорят на един език и че българския паспорт ще им даде някаква сигурност. Това се казва доверие, и е едно от най-скъпите неща на този свят. Да това е добра възможност, но ако имаме не надскочили ръста си политици, няма да стане, защото статуквото на тях им отърва заради дребните им мераци за власт и държавна ясла... Ами, ако нещата се разбъркат и някой от тях отпадне от яслата... Дано все пак да имаме и държавници. За постинга ти +++++++++++++++++++++++++++++++1
Ицко
цитирай
3. demograph - Ти си коминтерновски лакей
02.06.2016 10:29
podvodni написа:
Каякто писах, ти си кръгъл идиот. Македонците 5 пори не дават да бъдет в България. Бас ловя, че който получи българско гражданство, тутащки ще се юрне към Берлин, Брюксел, Берн или Лондон. И така, лека-полека, Македония ще стане част от Апбания. После можеш да се сополявиш колкото искаш, че някой откраднал исконни балгарски земи.
Прост на демограф си, човече !
А Сърбия ще стане член на ЕС, но не на тази планета ине в това измерение ! Щого щащго е тпъжнало, ЕС е вече покойник и ингилизите ще напишат надгробното слово.
Да припомня, че Орбан пръв заби пирон в ковчега та Брюксел.

цитирай
4. demograph - Благодаря Динко. За пследен път се отваря тази възможност...това е
02.06.2016 10:30
dinkov написа:
demograph - ако има държавници с мисъл за бъдещето това е правилно решение. Дори да има известна доза хазартност, дори да не съвпада с мнението и на Русия или САЩ или която и да е друга държава, дори и да е така... е и какво от това. На кантара ще е възможността хората от другата страна на Осогово и Огражден да разберат, че каквото и да става, колкото и да е сложна моментната международна ситуация, каквито и да са интересите на т.н. Велики сили, те могат да разчитат на държавата с която говорят на един език и че българския паспорт ще им даде някаква сигурност. Това се казва доверие, и е едно от най-скъпите неща на този свят. Да това е добра възможност, но ако имаме не надскочили ръста си политици, няма да стане, защото статуквото на тях им отърва заради дребните им мераци за власт и държавна ясла... Ами, ако нещата се разбъркат и някой от тях отпадне от яслата... Дано все пак да имаме и държавници. За постинга ти +++++++++++++++++++++++++++++++1
Ицко

цитирай
5. podvodni - Здрасти бе идиот ! Вчера на два пъти ...
02.06.2016 19:41
Здрасти бе идиот ! Вчера на два пъти ти писах, че си крайно тъп, а днес се оказва, че съм напълно прав.
Чете ли новината, че Сърбия почва преговори за влизане в Евразийският съюз !
Не в ЕвроГейският, а Евразийският !
цитирай
6. sande - Поздрави , Демографе!
02.06.2016 19:50
ГЕРБ, РБ, ПФ! ДПС, ДОСТ! ...Президенте!...Патриотиии!..

Направете едно историческо родолюбиво дело бе! - Дайте на македонците български лични карти и ще останете в историята като значими български политици.
Иначе, вече ви записват в аналите като безгръбначни майцепродавници!
Не виждате ли, това е последния шанс да сторим нещо добро за братята си в Македония.
Оставете договори, история, простотии, клевети и караници.
България трябва да направи самостоятелен акт на национално единение без никакви предварителни условия, изнудвания и пазарлъци - да даде европейско гражданство на всеки македонец пожелал това.
Само срещу лични документи да могат да си извадят български лични карти в най-близкото поделение на МВР. Никакви коминтерновски доводи и увъртания...!
Днес му е времето за смели държавнически действия.
Утре, като влязат в ЕС сърбо-коминтерновците от Белград ще им издадат европаспорти за 24 часа и ще ги откъснат от България завинаги...!
НИКАКВИ ПРОЦЕДУРИ, НИКАКВИ АГЕНЦИИ, НИКАКВИ КОМИСИИ, НИКАКВИ РУШВЕТЧИЙСКИ ФОРМАЛНОСТИ...!
Никакви поклони на русо-сърбо-коминтерновщината!
Историческия прозорец е отворен за последно!

Бойкоооо...! Действай. Това мнозинство зад превъоръжаването е шансът.

***
Поздравления!

Тук е казано всичко.

цитирай
7. get - - Подводни, с такива приятели като теб - на Русията не й трябват врагове :)))) !
02.06.2016 22:43
podvodni написа:
Здрасти бе идиот ! Вчера на два пъти ти писах, че си крайно тъп, а днес се оказва, че съм напълно прав.
Чете ли новината, че Сърбия почва преговори за влизане в Евразийският съюз !
Не в ЕвроГейският, а Евразийският !


- Звучиш, като оня стар виц в който се говори ... Как България продала компютри на Япония :))) ?

- Първо СЪРБИЯ С Ъ В С Е М не(!) КАНДИДАДАТСТВА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ към ЕВРАЗИЙСКИЯТ П О Л И Т И Ч Е С К И съюз а в МИТНИЧЕСКИЯТ ТАКЪВ - това първо!

- Второ - след проведените през м. април т. г. в Сърбия избори победи (коалицията „Сърбия побеждава“ , сформирана около управляващата "Сръбска прогресивна партия") на досегашният държавен глава Александър Вучич - който направи ИЗЯВЛЕНИЕ (цитирам го по РИА Новости - поради това на РУСКИ - ДАНО ГО РАЗБИРАШ ... защото като чета глупостите ТИ взех да се съмнявам ... та Вучич казва?):
А. "Белград рассчитывает полностью ЗАВЕРШИТЬ свою работу по ЕВРОИНТЕГРАЦИИ до 2019 года, после чего останется дожидаться принятия окончательного решения ЕС о предоставлении Сербии полноправного членства". - отделно "Новости" допълват:
Б. "При Вучиче произошел настоящий прорыв в вопросе сближения Белграда и НАТО. Стороны ЗАКЛЮЧИЛИ «ДОГОВОР о СОТРУДНИЧЕСТВЕ в сфере логистики». По этому документу войска Североатлантического альянса получают право свободно передвигаться по сербской территории. Также соглашение предусматривает возможность обмена информацией между сербской армией и силами НАТО, использование ими сербской военной инфраструктуры в случае необходимости. Был одобрен скупщиной и подписан президентом государства Томиславом Николичем".

ТРИ - Как продават руснаците ГАЗТА СИ прави един интересен коментар, Роман Ермаков, анализатор на управлението на инвестиционни операции от Ланта-Банк:
"Специалистите на шега наричат формулата, по която се плаща за газа, "ФОРМУЛА на ЛЮБОВТА", тъй като далечни, но ПРИЯТЕЛСКИ СТРАНИ получават руски газ ПО-ЕВТИНО от Украйна например, която е съсед, но пък отношенията с нея се развалиха"
Ако изходим от логиката - Която обяснява Ермаков, ще разберем - Кои са "братушки" за руснаците, ще разберем по ПРОДАЖНИТЕ ИМ цени на ГАЗТА - Които за България са 501 долара - срещу 407 долара продажна цена за Турция ... Подводни ТЪПО ПАРЧЕ ... Това "братско" ... православно-християнско и "славянско" отношение ли е към НАС БЪЛГАРИТЕ - КОИТО СМЕ а) православни б)говорещи на разбираем за Тях език ... Ай кажи ми - Кой е идиота и нямам ли право да съжалявам Русията за такива нейни "приятели", като твоя милост!

- Бог да я пази Матушката - защото с такива приятели, като теб - тя няма нужда от врагове!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7982311
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол