Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 22:14 - Руските пуканки цъфтят като лайкучки.Но остава само лаят им.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3609 Коментари: 15 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2016 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Русия се смъкна на 14 -то място по обем на брутния вътрешен продукт. От въвеждането на санкциите стойността на БВП от 2.4 трилиона долара е паднал на 1.8 трилиона. Ако санкциите продължат още една година руския БВП ще слезе до ниво около 1.1 - 1.2 трилиона...! При това над 90% от тия трилиони са натрупани от извличане и продажба на суровини и малко оръжия...
Макар да се смята и държи като велика сила, Русия остава важна единствено с великата ядрена заплаха, каквато са нейните 7800 атомни заряди и нищо друго.
От Русия не произлиза никакво значимо послание към останалата част на света, защото тя не е в състояние да предложи друго, освен брутални интриги насилие и ядрен шантаж.
Русия не предлага икономичрска, политическа и социална алтернатива на останалия свят, а само и единствено отрицание съчетано с просташко насилие.
Приказките за някаква ""особена мисия"" на путинова Русия в бъдещето на човечеството са лишени от икономическо, политическо, технологично, научно и социално основание. Обърканата смесица от славяно-православна, евроазиатска културно-религиозна  философска каша е непонятна и нереалистична руска имперска утопия.
Нивото на интелектуалните излъчвания от към  Русия стана толкова неуловимо , а вонята на скотщина толкова противна , че спокойно мога да се афиширам като абсолютен, завършен русофоб.
И да се гордея с това.
Иначе бих паднал до низостта да се съобразявам с наглата простащина.
Не виждам за какво един разумен и независим човек би уважавал нещо свързано с днешна путинова Русия.
Който иска да простее, ще си простее въпреки деликатността на останалите.
Русофилството вече стана знак за тотално изпростяване.
Ето защо да се заявиш като антипутинист и русофоб днес се превръща  във въпрос на интелектуално оцеляване.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. анонимен - Аз
22.06.2016 22:55
все още различавам Путин поне от моите руски приятели, които мразят тази система и се борят срещу нея. Малко са, наистина, но интелигенцията никъде не е многобройна.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Не, че руската икономика е безпроблемна и не е под напрежение, но
23.06.2016 00:57
сравняването на брутен продукт и правенето на генерални изводи е празна работа

Ще ти го обясня с прост пример.

Операция на апендикс у нас е по здравна каса някъде към 1000 евра в Германия към 8000, в Сащ над 25000... Тоест една и съща процедура прибавя към брутния продукт съвсем различни натрупвания.
Друг парадокс е задлъжнялостта. При равни други условия получените кредити се трупат и като брутен продукт
Инфлацията на рублата спрямо долара също не дава възможност за реален прочит на този показател. Преди години Япония с " плаващата " си йена бе с подобен спада на БП а всъщност правеше бум в икономиката си.
Пак повтарям, че Русия е под напрежение и с отстъп в реалните доходи на населението си. Само , че това което липсва например в преднамерените анализи е фактът , че парите в обращение в Русия са "покрити" с два пъти по голям златен резерв което пък ни кара да мислим, че руснаците са на път да минат в разплащане с рубли и с това да бягат от обвързаността си с долара. Много анализатори смятат , че това е истинската причина за сблъсъка между САЩ и Русия. И поради тази причина един откровен враг на Руската държава като Сорос само преди дни в Лондон призна в Лондон , че Русия се върна в групата на Световните лидери.
цитирай
3. getmans1 - Според „Известия. ру Сорос рекъ...
23.06.2016 07:21
Според „Известия. ру Сорос рекъл;
„Мультимиллиардер выступил в Лондоне на мероприятии организации Михаила Ходорковского «Открытая Россия»

Российская Федерация может превратиться в мировую державу на фоне разрушения Европейского союза. Такое заявление сделал мультимиллиардер Джордж Сорос, выступая в Лондоне на мероприятии организации Михаила Ходорковского «Открытая Россия».

По мнению Сороса, нынешнее положение дел во многом напоминает историю становления и процветания европейского надгосударственного объединения в годы развала СССР, сообщает агентство «Рейтер».

В начале текущего месяца Сорос говорил, что есть «хороший шанс», распада ЕС в связи с миграционным кризисом, трудностями с Грецией, а также потенциальным выходом Соединенного Королевства из Евросоюза.

Выход Великобритании из ЕС, по мнению Сороса, «может спровоцировать общий исход, и распад Европейского союза станет практически неизбежным».

Недавно Джордж Сорос опубликовал статью в британской газете Guardian, где мультимиллиардер предупредил Лондон о возможной «черной пятнице», которая, по его мнению, наступит на следующий день, после того как население проголосует за выход Великобритании из ЕС. Сорос добавил, что британцы, проголосовав за выход из Евросоюза, спровоцируют падение фунта до уровня евро и большинство жителей Соединенного Королевства значительно обеднеют.“
цитирай
4. getmans1 - Още какво бил казал Сорош, любим...
23.06.2016 07:31
Още какво бил казал Сорош, любимият;
„Русия, по думите му, е в „много, много слаба позиция” и е изправена пред „неизбежен колапс”, но финансистът добави, че докато китайската икономика изпитва твърдо кацане „има голяма търпимост...в сравнение с другите държави”.“

„Агенция Новости цитира и други думи на Джордж Сорос от реч на мероприятие на организацията на Михаил Ходорковски „Открита Русия”, в който засяга и отношенията между ЕС и Русия.
Според Сорос настоящето състояние на практика прилича изключително много на историческия период на възход на Европейската общност и разпадането на Съветския съюз. /news“

„Предупреждение към Лондон за възможен "черен петък" още в деня след референдума отправи милиардерът бизнесмен Джордж Сорос в статия за в. "Гардиън". Такъв "черен петък" би настъпил, ако по-голяма част от населението на Острова гласува за излизането на Великобритания от Европейския съюз.
По мнението на Сорос британците с гласуването си могат да провокират падане на английската валута до нивото на еврото, което означава просто - повечето жители на страната ще обеднеят.
Сорос предупреждава, че паундът може да загуби над 20 на сто от стойността си, което ще има незабавен и драматичен ефект върху финансовите пазари, цените и работните места.“ в. „Дума“
цитирай
5. 1997 - Eдинственият извод е,че ограниченията върху вноса на машини и на износа влияят за намаление на БВП, ама това е всеизвестно
23.06.2016 11:58
"Русия се смъкна на 14 -то място по обем на брутния вътрешен продукт. От въвеждането на санкциите стойността на БВП от 2.4 трилиона долара е паднал на 1.8 трилиона. Ако санкциите продължат още една година руския БВП ще слезе до ниво около 1.1 - 1.2 трилиона...!"
Другото, това за философската и имперска каша е фентъзи по вярното първо съждение, но всъщност няма никаква връзка с него.

Все едно да кажеш, че Бетовен, Сократ и пр. нямат никакво значение, защото били бедни.
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Русофилът стои на по-ниско умствено стъпало
23.06.2016 14:55
от чистия руснак.
цитирай
7. getmans1 - лайно да е ама ориджинал:)))
23.06.2016 19:27
6. slavimirgenchev1953 - Русофилът стои на по-ниско умствено стъпало
14:55
от чистия руснак.
цитирай
8. podvodni - "Приказките за някаква &q...
23.06.2016 21:54
"Приказките за някаква ""особена мисия"" на путинова Русия в бъдещето на човечеството са лишени от икономическо, политическо, технологично, научно и социално основание."

Хо-хо-хо, демографски щеш ли да се хванем на бас, че след 2025-та, ще си промениш мнението точно на 180 градуса ?
цитирай
9. staler - като е у русия сичко в лаина, що ви е се ...
23.06.2016 21:56
като е у русия сичко в лаина,що ви е се в устата,м?...клатили се мъдете,клатили ,ама не падат нещо....закапечето шорош какво друго да каже .нали за това са го назначили милиаред-филантроп,да ви хвърля зоб и да ви дава опорни точки...ето ви малко теми за размисъл----огромна корупция,бюрокрация,олигархия,инертност в масите и т.н има в русия,щот тя е парадоксален микс от пост съветска конструкция и неолиберална олигархична псевдодемокрация,ама с това свършват хубавите новини....оттам нататък----путин потегна държавните структури/нищо че това са старите муцуни/и наи вече армията,а ресурси има за още хиляда години и хиляда експеримента... населението е меко казано патриотично....само едните самальоти и ракети,само едните ядрени технологии и т.н предполагат армия учени,техници,специалисти/,местно производство /на световно ниво...лебец,месо,молоко почнаха да изнасят даже...та чакаите ги,шорош да ги фалира,дето се върна в първи клас да дълбае ресурси у шистите,та да ги банкрутира дееба и гения кашерен..
цитирай
10. getmans1 - Ако не си забелязал то Венци използва Сорош като ОТ. А ти не живееше ли в гнилия Еврогейския съюз, ако е така и то е, тема за размисъл?!
23.06.2016 23:04
staler написа:
като е у русия сичко в лаина,що ви е се в устата,м?...клатили се мъдете,клатили ,ама не падат нещо....закапечето шорош какво друго да каже .нали за това са го назначили милиаред-филантроп,да ви хвърля зоб и да ви дава опорни точки...ето ви малко теми за размисъл----огромна корупция,бюрокрация,олигархия,инертност в масите и т.н има в русия,щот тя е парадоксален микс от пост съветска конструкция и неолиберална олигархична псевдодемокрация,ама с това свършват хубавите новини....оттам нататък----путин потегна държавните структури/нищо че това са старите муцуни/и наи вече армията,а ресурси има за още хиляда години и хиляда експеримента... населението е меко казано патриотично....само едните самальоти и ракети,само едните ядрени технологии и т.н предполагат армия учени,техници,специалисти/,местно производство /на световно ниво...лебец,месо,молоко почнаха да изнасят даже...та чакаите ги,шорош да ги фалира,дето се върна в първи клас да дълбае ресурси у шистите,та да ги банкрутира дееба и гения кашерен..

цитирай
11. demograph - Дрънкате глупости. Както обикновено. Това са реалностите.
24.06.2016 01:35
1997 написа:
"Русия се смъкна на 14 -то място по обем на брутния вътрешен продукт. От въвеждането на санкциите стойността на БВП от 2.4 трилиона долара е паднал на 1.8 трилиона. Ако санкциите продължат още една година руския БВП ще слезе до ниво около 1.1 - 1.2 трилиона...!"
Другото, това за философската и имперска каша е фентъзи по вярното първо съждение, но всъщност няма никаква връзка с него.

Все едно да кажеш, че Бетовен, Сократ и пр. нямат никакво значение, защото били бедни.

цитирай
12. demograph - Силата на Русия е в необузданата и глупост
24.06.2016 01:48
Всичко останало е БАЛОНИ...! България е умалено копие на Путиния. Нялой да вижда светлина в тунела за България?...догарят последните съчки от европарите и после къде сме? Като се изпарят въглеводородите им, те къде са? БВП-то им се съзфава от нефт, газ и суровини и нищо друго, освен оръжия. Но и оръжията им вече не се купуват дори и от Индия. Остават на един гол, бедняшки, просташки патриотизъм-фашизъм..Патриотизма на руснаците обаче гасне с всяка препикана " победа""..като им угасне патриотизма угасва и Русия. Очаквам колапс или ритуално самоубийство в ядрена война.
цитирай
13. staler - гетмански, не умните тези ме дра...
25.06.2016 07:17
гетмански,не умните тези ме дразнят,чесно а ти кажем....къде съм аз не е важно,да речем по на запад от ес...в баналната пропаганда тука често ползвате дебилния въпрос---като е толкова шибан запада и убава русия на путин що бегате с гръб към изгряващото слънце? ми не е ли очевидно---щот ние сме икономически емигранти/аз по точно,се приемам за гастарбаитер/...т.е. бегаме накъдет има пари ...а защо има пари на запад?първо--щот когат ние от източна европа и русия сме се давили у азиатската лаиняна вълна,запада е получил шанс да се вари в собственните си такива..второ--когато ние сме взели да съчиняваме конституцията,страни като англия,франция,белгия,холандия,испания....са имали колонии по целия свят....трето--и досега запада ползва дивиденти в иконом. и политич.план от бивши и новозавоювани/като българия/колонии....четвърто--русия е икономически и като стандарт на живот много по назад от развитите западни страни ...пето---накъде я води путин,дали е за техно добро или зло аз не зная, но е абсолютно сигурно едно---благодарение на това че тои върна суверенитета на русия,тя има шанс някога да се оправи...забележи--има шанс,дали ще се възползва е друг въпрос....бг-то пък е отличен обратен пример----след като трансферирахме набързо правата си като суверенна държава от москва в брюксел и вашингтон,се свличаме равноускорително и напълно естественно към небитието....
цитирай
14. demograph - Русия е колония на себе си
29.06.2016 11:57
Това чудо когато бъде разбрано от русофилите, ще предизвика икономическа и духовна революция в България и балканските русофилии..
цитирай
15. zaw12929 - Русия на второ място по продажба на ...
02.07.2016 12:08
Русия на второ място по продажба на въоръжение и защо ли?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960389
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол