Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 17:55 - Глупостта ходи и по германците - Не НАТО, а Кремъл окупира Крим. Не НАТО, а Кремъл воюва в Източна Украйна
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.07.2016 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Германския външен министър изкука. Щеима смени по върхобете на Германската политика и ЕСНе НАТО, а Кремъл окупира Крим. Не НАТО, а Кремъл воюва в Източна Украйна
DW - БЕРТОЛД КОЛЕР  20 юни 2016 



Паси: С Русия се говори вежливо и добре въоръжено Ненчев за флота срещу Русия: Пропагандна война с хибридни елементи

Човек да не повярва на ушите си. Не руският, а германският външен министър заяви, че маневрите на НАТО в източните страни членки на Алианса били "дрънкане на оръжие" и "гръмка военна реторика".

Да не би Путин да има рожден ден? Защото това, което каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер за маневрите на НАТО, прилича на един наистина голям подарък за руския президент.

Човек да не повярва на ушите си. Не руският, а германският външен министър заяви, че маневрите на НАТО в източните страни-членки на Алианса само разпалвали напрежението и били "дрънкане на оръжие" и "гръмка военна реторика". Руските пропагандатори са обичайно тези, които гарнират с подобни обвинения твърдението си, че за влошаването на отношенията между Русия и Запада вина носи именно НАТО.

С главата надолу

Само че това е чиста проба преиначаване на фактите. Или както се казва - с главата надолу. Причина за ледниковия период е обстоятелството, че Русия нарушава принципи, които десетилетия наред бяха гаранция за мир и стабилност в Европа. Не НАТО, а Кремъл окупира Крим. Не НАТО, а Кремъл води война в Източна Украйна. И балтийските републики и Полша се страхуват не от НАТО, а от Москва - и затова напълно доброволно се присъединиха към Алианса. До анексията на Крим НАТО не играеше никаква военна роля в тези държави. Пък и четирите батальона, които трябва да бъдат разположени там, не представляват заплаха за Русия - самата тя има цели дивизии по тази граница.

Франк-Валтер Щайнмайер говори и за "символичен парад на танкове". И тук поне е прав, защото натовските подразделения и техните маневри преследват единствено политически цели. Те сигнализират на Москва, че Западът няма още веднъж да се остави да бъде изненадан така, както в случая с Крим. И че НАТО ще разглежда евентуална атака срещу една от страните-членки като нападение срещу целия Алианс.

Защо?

Да не говорим, че практикуваната сега "политика на възпиране" стана необходима едва след като Путин, поради липса на други успехи, се съсредоточи върху военния аспект. Това няма как да е убягнало от погледа на германския външен министър. Толкова отчаяни ли са социалдемократите, от чиито редици идва Щайнмайер? И дали пък казаното от него са думите не на един външен министър, а на кандидат за канцлер от някакъв ляв алианс?

От канцлерството не казват нищо по този въпрос. А там най-добре би трябвало да знаят, че в разкритикуваните от Щайнмайер маневри участва и германският Бундесвер.

Бертолд Колер, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" - Дойче веле



Тагове:   избори,   бъдеще,   САЩ,   Путин,   тръмп,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7982372
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол