Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 18:50 - Осъзнаването на човешките породи и политиката, през призмата на биологичната еволюция на разума в теорията на Джулиан Джеймс.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1570 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 23.08.2016 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четивото е за напреднали.
Русофилието на част от масите и увличането им по популизма е еволюционен недостатък - вид дебилство. Но Путин и популистите не са дебилни. Те управляват дебилите.

Интересен поглед върху осъзнаването на човешкия род и геополитиката, през призмата на биологичната евоюция на разума в теорията на Джулиан Джеймс.

http://demograph.blog.bg/politika/2016/07/04/razumni-vs-nerazumni-hora-vs-mravki.1462376

От гледната точка на теорията на Джеймс, светът около нас изглежда по-понятен, а някой явления в личния, обществения и политическия живот стават лесно обясними. За притежаващите самосъзнание, разбира се.

Демократичния свят е общността на на господство на осъзнатите - на разума, на интроспекцията, в които няма нужда от богове и вождове, защото всеки човек е свободен гражданин - бог, и където предоставянето и отказа на суверинитет в управлението на обществото е осъзнат, личен избор.

В този аспект Меркел олицетворява светът на просветлените, на еволюиралите, на интроспективните, а Путин - светът на изостаналите, на мравките, на екстроспективните.
Всеоплюваният Иво Инджев е мразен от нееволюиралите защото: 1. Си е позволил да покаже, че е съзнателен, сиреч свободен да мисли "като бог", и 2. Защото мравките имат закодирана неприязън към измъкналите се от феромоните на търтеите.

Вождистките обществено-политически и културно-религиозни формации са шизофреничен остатък от времената преди или в началото на разума. Те са остатък от туземството на човечеството,  от преди поне 2-3000 години. Поради това, е и научно обосновано да се твърди, че Сев. Корея, Русия и подобни тям са просто повече или по малко "Туземии"..

Тираниите са общностите на менталната изостаналост, на "шизофренията", на екстроспекцията, в които липсата на себеосъзнаване налага на членовете им следването на "гласове свише" - "опорни точки", предавани им от идоли, култове, вождове, попове, имами, жреци, екстрасенси, журналисти, авторитети..и популисти политици.

Екстроспективните маси и техните общества са обречен еволюционен остатък от времената, когато дясното и лявото полукълба на мозъците на хората все още не са си обменяли информацията. 

Т.е. тези хора са били и си остават почти животни, мравки, пчели..управлявани с феромоните на търтеите или пчели майки - диктатори, командите на които днес достигат до мравките с посланията на екстремизма, фанатизма, чрез вождове,  врачки, богове и кумири. 

Те не могат да се самоуправляват по друг начин, освен чрез следване на спуснати им свише опорни точки или следвайки стари заповеди "отгоре", останали в главите им от времето когато "бог не ги е бил изоставил".

От чисто еволюционна, биологична, психиатрична и неврологична гледна точка,геополитическото противопоставяне Изток-Запад, Север- Юг, НАТО-Русия,  Ислям-модерен свят, както и вътрешнополитическите сблъсъци в държавите и съюзите между леви и десни, националисти и глобалисти, популисти и реалисти днес, е съревнование между общностите на придобилите разум с общностите на лишените или тепърва придобиващите разум. 

Политико-икономическата картина в България е илюстрация на битката за надмощие между биологично изостаналите общности на търтеите и безсъзнателните им роби-мравки и тази на  еволюиралите, себеосъзналите се, разумни и свободни хора-личности.

На локално ниво това е съперничеството между "белите хора"- гражданите съзнателни индивидуалисти срещу туземците организирани в "мравешки" кланове. Логично е "белите хора" да са по-малко на брой от "мравките".

Това е основната причина осъзнатите да напускат туземните общности, като Русия и ислямските и други екстроспективни тирании и да бягат при себеподобните в ЕС, САЩ и другите интроспективни общности.

Както и това, туземците, оказали се по късмет в общността на разума, да симпатизират на екстроспективните деспотии по силата на менталното си сходство, но пресметливо да остават в благоденстващите общества на разума по силата на инстинкта за самосъхранение...

Заради туй никой не бяга към Русия, Северна Корея или ислямските тирании, а към общностите на напредналите еволюционно.

Това и причината някои "заварени" недоразвити ментално членове на интроспективните общества да следват "гласовете свише", спускани им от Хитлер, Сталин, Путин, Тръмп, Фарадж, Льо Пен, Папата, Патриархът, равините или ислямистки идоли, но да се натискат да останат и да  се ползват от благата им.

Това е и биологичната причина за битката на съзнателните за прогрес чрез еволюция, а на 
безсъзнателните за революциите им срещу развитието. Всяка политическа революция се е оказвала връщане назад, към туземските нрави, но в края на краищата единствено еволюцията неумолимо тласка човечеството напред.
Вгледайте се в себе си и  в околните, чуйте гласовете, които ви говорят и ще разберете, че няма случайни неща на този свят, и че принадлежността ви към някой от световете или е продукт на еволюционен напредък, или е знак за умствена изостаналост и отсъствие на осъзната оценка на това кои сте вие, кои са околните и защо светът е такъв.

След като вникнете в тезата на професор Джеймс, ще разберете и причините за поведението на ваши познати и близки, на някои политици и манипулатори, на някои захласнати тролове, на болшинството от хората и 
ще ги съжалите, и ще им простите. 
Защото те не са виновни, че са се родили екстроспективни, или че родителите им и средата в която живеят не са развили и не развиват у тях способността за съзнателни действия. Да се над
яваме, че потомците им ще постигнат това, някога... 

Ще разберете причините защо множеството психически страдания никога няма да бъдат излекувани с хапчета а с мозъчни интервенции,  и ще стигнете дори до нерадостните изводи за миналото и бъдещето на човешкия род.

Ще разберете дори, защо руската и българската образователни системи произвеждат полуграмотни,  интроспективни роби-мравки, че даже и защо деспотичната ни политическа система се стреми всячески да препятства българите от обществата на разума да не бъдат допуснати до делата тук, в мравуняка...

Това са моите изводи за динамиката в света и у нас днес, породени от разсъжденията на Джулиан Джеймс.

Тази му теория открива невъобразими хоризонти пред мисленето и разбирането за човека, обществото и света в микро и макро план.

Проверете сами и своите възгледи, след като прочетете лекцията му.

Направете си експерименти и ще установите любопитни неща за безсилието на екстроспективните ви опоненти, в моговете когато "господът им ги е изоставил"...Ще разберете защо, колкото и аргументиран да сте в спор с ексроспективен русофил, той няма да "разумее" смисъла на тезата ви -защото не му е дадено да разумява сам, а само чрез чужди послания - Бог, Путин или локалния мравешки лидер..

На руски е, но е лека за четене.


.................................................................................................................................................. Сознание и голоса внутри Джулиан Джейнс.   Американский психолог Джулиан Джейнс (1920 - 1997) начал свою карьеру с традиционной сравнительной психологии и изучал процесс научения и функционирования мозга у многих видов животных - от протозоа и червей до рептилий и кошек. Однако вскоре он разочаровался в данном методе и начал изучать сознание посредством исторического анализа, самонаблюдения и исследования языка и метафоры. 
Джейнс получил широкую известность, благодаря своей книге "Происхождение сознания в результате распада двухпалатного ума" (1976), где он представил свою теорию, согласно которой древний человек не обладал сознанием в современном понимании этого слова, и что сознание появилось у человека лишь недавно, возможно, только в эпоху письменности.

А ето и лекцията му:

http://demograph.blog.bg/politika/2016/07/04/razumni-vs-nerazumni-hora-vs-mravki.1462376

Вижте и това - http://demograph.blog.bg/politika/2016/06/03/vashite-dumi-moje-da-predskajat-dushevnoto-vi-zdrave-v-bydes.1455639



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Русохейтър.
05.07.2016 07:09
Тая дума е обяснена в пост от 01.03.2016г.
цитирай
2. demograph - Мразя путинистите
05.07.2016 21:54
А ти защо не използва поне думата "русофоб"", а се мъчиш с "русохейтър"".
Правиш се на американец ли.? Явно си екстроспективен. Дясното полукълбо ти говори на руски, а лявото на лош английски и не се разбират. Путин говори ли ти от контакта?
цитирай
3. krumbelosvet - О, демчо, ти ли си бил
22.12.2016 23:46
Не бях обърнал внимание. Момчето с готината снимка - полузаден "анфас" и извърната глава, като че очаква някой отзад. Какво ли крие подсъзнанието на снимания?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7993262
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол