Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2016 01:42 - Когато не можеш да различиш варварина от римлянина, варварите превземат Рим.Западът сам създава враговете си и сам убива съюзниците си
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2016 01:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Западните демокрации сами създават враговете си и сами убиват съюзниците си 

Демонът на исляма  в Турция беше пуснат от бутилката с неадекватното отношение на европейските "велики" сили към ролята на светското и  демократично ръководство на турската армия в годините преди Ердоган.

Те натиснаха военните да отстъпят властта на ислямистката му партия и те позволиха на Ердоган да прекърши опората на светската власт в Турция - армията. "В името на демокрацията."...В името на един принцип - "военните да не се бъркат в политиката".

Но без да правят разлика между военни и "военни", между политика и "политика" и между политик и "политик".

Те извадиха ислямисткия екстремист Ердоган от затвора "в името на демокрацията". Те натиснаха военните да преглътнат ретроградната ислямистка партия на Ердоган да бъде допусната до властта. В името на демокрацията...

Те дадоха възможност на Ердоган да се разправи с Образовния светски демократичен елит на Турция, граден грижливо десетилетия под контрола на Кемализма. Те си затваряха очите пред опасността, с която единствено отглеждания десетилетия в рамките на кемализма военен и светски турски елит, се справяше. В името на "демокрацията" и "толерантността".

Политическите елити на Великобритания, Германия и Франция бяха тези които спираха пътя на Турция към светска Европа чрез свръх демократичните си изисквания към правителствата преди Ердоган и супер толерантността си към популисткия ислямизъм на Ердоган.

Чрез лицемерните и непостижимо високи стандарти, които поставяха пред членството на Турция от преди Ердоган в ЕС, за разлика от други държави, които и днес не са достигнали в много отношения до нивото на вчерашна Турция, но са членове на ЕС, и чрез приляканията пред дикататора Ердоган, заради неспособността си да вземат твърди мерки по опазването на мира и границите си, европейският политически елит сам уби съюзник в лицето на предишната турската армия и секуларен елит, и сам си създаде опасен враг в лицето на Ердоган и ислямизиращата се Турция.

Опитът за военен преврат срещу врагът на демокрациите Ердоган беше последното и обречено издихание на един пореден изоставен  на кучетата съюзник на цивилизования свят. Този съюзник наистина вече е неудобен, "защото беше във военна униформа". 

По подобен начин, с "демократичните" си компромиси и самоубийствената си "толерантност", Те отгледаха врагът си Путин,

Те въздигнаха с парите си враждебен Китай и ислямските тирании. Те обгрижваха аятолах Хомейни с френско сиренце, който размахва сега ядрена заплаха в знак на благодарност.

Те сами убиха светското в Ирак, Сирия, средиземноморските арабии и Южна Африка и отвориха място за ислямските и африкански главорези,

Те вкарваха радикализиращи се ислямисти, черни активисти, леви и десни революционери все потенциални терористи, в обществата си, без да се погрижат за сигурността си. Поради безкрайната си хуманност, толерантност и демократичност.

Те прогониха Англия от ЕС, изоставиха Украйна, Молдова, Македония и Грузия на псетата...

Те самите отгледаха Мари Льо Пен, Майкъл Фарадж, Корбин, Ципрас и Берлускони, които убиват мирна  Европа.

Те поставиха начело на властта в демократичните държави бивши партизани, терористи, путинисти, комунисти и марксисти.

Те създадоха страхливият Обама, социалиста Сандерс, популиста Тръмп и черния расизъм, които убиват вече и Америка...Те, със слепотата си да не могат да различат съюзник от враг.

Сега ще берем горчивите плодове на политическип далтонизъм на Европейския и Американски политически елити. На този елит, който и днес води демократичния свят нанякъде, натам накъдето и самите Те изглежда не знаят.

Защото Те не могат да различат съюзника от врага, римлянина от варварина, червено от зелено, пътя от пропастта.

Когато не можеш да различиш варварина от римлянина, варварите превземат Рим.

Когато не можеш да понасяш демократи в униформи, ще понасяш тирани в бурки и зелени човечета.

Автор ген.м-р Любен Пандев MD International security RCDS London
По поръчка на demograph.blog.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963802
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол