Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 12:07 - Към президента, премиера и елита - свикайте разширен КС по НС за езика в публичното пространство
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1058 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2016 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разговорът за промяна в начина на отразяване на актовете на насилие и борбата с езика на омразата и простащината в българските медии и социалните мрежи е повече от наложителен.

Това е първата мъничка стъпка към реабилитацията на доброто и оптимизма в българското духовно пространство.
Консенсус по лимитиране на влудяващата негативна обработка на населението на България трябва да бъде постигнат.
Това ще има, както чисто морален и здравословен, така и пряк икономически ефект.

Българското информационно пространство трябва да съответства на желанието да се гради представа за България като спокойна, стабилна, миролюбива и просперираща държава. Като остров на любов и толерантност в морето от страх и омраза, която е заляла света.

Свикайте разширен КС по НС  за езика в публичното пространство. Нека участват държавните органи, партиите, медиите/собственици и редактори/, анализатори, политолози, социолози, психолози, езиковеди, журналисти, учители, религиозните водачи,..

Изключете политическите интереси от този дебат, защото проблемът е национален, а интересът от промяна на публичната атмосфера е общ. Всеки нещо ще трябва да промени,нещо ще трябва да жертва, но всички ще спечелим от залагането на добрия език и културен маниер на излагане на събитията у нас и по света. Децата ни най-вече.

Въпросът е свързан пряко с националната сигурност, защото ако ужасът и грубостта в българското информационно пространство продължава да доминира в съотношение 4-5 към едно в полза на на злото, злото ще разруши основите на държавността,единството на нацията, човешките отношения и човешката психика в България.

Френските интелектуалци ни дават добър пример и ние трябва да не чакаме, а да дадем пример на света като държава и народ.  Тогава светът ще дойде при нас с доброто и с инвестициите си, за добро.

Милост за българите! Пожалете децата ни!



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Чудо!
03.02.2018 07:57
Аз съм ПОВЕЧЕ ОТ СЪГЛАСЕН с моя политически антипод.
Припомнял съм не веднъж в блога, че преди 200-тина години лондонският Таймс е имал правирото, че няма такава новина, която ЗАСЛУЖАВА да се развали закуската на ангричанина. А сега нашита журналета на развалят закускатау обеда, вечерята и съня. В естествения човешки живот, смъртта, злодеянията и злополуките НЕ СА ВСЕКИДНЕВИЕ. А днес в медиите са ежечасие. А още Цицерон е отбалязал, че постоянните ужаси правят хората груби и НЕДОСТОЙНИ ЗА МИЛОСТТА НА БОГОВЕТЕ.
На 7-ми и 21-ви януари имам постове за тоя смъртоносен феномен - "Отровните новини са отрова като отрова, а не празни думи" и "Вице-президентката видяла, но не се досети".
Не веднъж съм цитирал в блога и библейския мъдрец Исус Сирах: "Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши. Мнозина са паднали от остър меч, но не толкова, колкото от език... Люта смърт е неговага смърт и самият ад е по-добър от нея".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7981254
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол