Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2016 18:54 - Хайде да се наврат всички генерали в президентството, та да миряса държавата
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2054 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2016 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кой и защо прости на кРадев потъпкването на Конституцията!!?
В казармата на това му викат "Хем пути/н на две , хем хуй/ло на четири".

Може всичко да говорим за недъгавата българска демокрация и кьоравата ни съдебна система, но от деполитизацията на армията насам, не е правен компромис при заиграването на действащи военни с политиката.

Всеки, заиграл с политиката военен, е бивал дисциплинарно уволняван на мига!.Което е едно от малкото устойчиви достижения на промяната.

Рапортът за пенсиониране, на димитровградския генерал / от "селски произход" според биографичната справка представена от Стефан Данаилов/ , е откровен политически манифест /преразказан от руския в. Правда, комуто трябва да вярваме/. 

Заради това му недомислено замесване в политиката, той трябва да бъде изритан от армията дисциплинарно, ако не е консумирал по-тежко нарушение..и то не когато той реши, а когато политическият му началник реши, примерно - след президентските избори..

Ако ДАНС, МО, МС и президентството се направят, че не са видяли нарушението на въпросния генерал - за което "българолюбиво" ни подават доказателства чак от Москва - значи има задкулисна уговорка на всички ляво-дясно-център руски маши, за демонтирането на демокрацията и подмяна на геополитическата ориентация на България, с цената ако ще и на погазване на Българската Конституция и Законът за отбраната и въоръжените сили..

Редовият кадрови военнослужащ, който по каквито и да било причини, решава да се оттегли от активна военна служба, не пише политически или любовни прокламации, нито се лигави да обяснява, колко много обича армията и отечеството, и колко страда за пушката, танка, самолета или кораба си.., а по военному, просто и лаконично излага  желанието си - "Моля, на основание на чл...ал..т..от ЗОВС да бъда освободен от кадрова военна служба."
След което си дослужва честно и почтено времето, докато компетентните органи се произнесат и като му бъде подписан рапортът, хвърля шапката и си троши главата...

Това е редът за всички,,от редника до генерал-полковника. Няма генерали, няма маршали! 

Кадровият военнослужащ Радев обаче, не постъпва като хилядите скромни и дисциплинирани български военни, а депозира писмено пространна, нарцистична, политическа декларация, с която се обяснява, като новобранец, защо аджеба е решил да се пенсионира. 

Чел съм подобна лирика.
В повечето случаи, истинското желание на
човека е било или да не му приемат рапорта, да даде информация за нередности или всевъзможни други мотиви, в повечето случаи лоялни към службата.
 
Случаят Радев не е и такъв.
Той пише рапорт - политическа декларация - с който иска
1.хем да нанесе морално-политическа вреда на законно избраният му от народа политически началник,
2.хем да си направи предизборен политически PR,
3.хем и да получи отгоре и полагаемите му се като на военен пилот, свръх-висока пенсия и значително парично обезщетение - т.н. "капа с пари"..! 

В казармата на това му викат "Хем путин на две , хем хуйло на четири". Е.. не става тая. Щом си избрал политиката - забравяш за третото "хем".

Само от, неотричаните от тях, изявления на политически функционери от БСП и АБВ, по повод евентуалното издигане на генерала с подаден, но не финализиран, рапорт за пенсиониране /въпросния рапорт - политически манифест/ за кандидат за президент, може да се направи изводът, че в момента той се намира в нарушение на нормата на Конституцията за политически неутралитет на армията. Каквото и да си пише генералът във Фейсбук.

Това, че е в отпуск и че се въздържал от политически коментари по повод на политическите си намерения след като бъде освободен по съответния ред от кадрова военна служба, няма никакво оневиняваща го стойност.

Той вече е замесен, по недопустим от Закона начин в политиката, дори само с участието си в зедкулисни политически уговорки, резултатът от които е обявен публично от заговорничащите политически функционери, и от медии на чужда държава..

Изтичането на съдържанието на "рапортът му за пенсиониране" в медиите показва, че генералът писмено, демонстративно и с политическа пропагандна цел, изтъква политически мотиви за пенсионирането си - несъгласие с политиката на правителството в сферата на въоръженията...!?

Преди да е напуснал армията!

Кой си ти бе аланкоолу?!

Ти си само един предубеден експерт, когото политиците може да попитат, но може и изобщо да не попитат.
Могат да решат с метли да въоръжат ВВС и ти си длъжен да кажеш "Слушам" да яхнеш метлата и да летиш без да мрънкаш.

Като не ти изнася или не можеш да летиш на метла - подаваш рапорт за уволнение и чак след като ти ПОДПИШАТ указа, отиваш да си риташ кучето.  

Чак тогава можеш да се изтъпаниш пред МОЧА и да държиш речи за и против американския империализъм.  Може и на Бузлуджа да го разхождаш. Не и преди!

Ако един димитровградски военно-политически джамбазин може безнаказано да срита конституционните основи на България, представяте ли си какво ще стане ако и другите генерали, мераклии за един МИГ слава, решат да наяхат политиката.

С танковете, например..!!?

..............................................................................................................................................

Що не вземат всичките джамбаз - генерали да се съберат в президентството, та да си начешат руската краста и да миряса държавата.

Дай да ги турнем до един в президентството - кой президент, кой вице, кой портиер, метач,  лакей,  разносвач, подносвач...за всички има място...та поне миризмата на рози да е само от там.

Хем после по-лесно ще изринем розите, дето ще нацвъкат.
Сега са умирисали държавата, че и половин Европа.

А че целия вой е за да легитимират Един друг генерал за президент, е ясно и на слепите.

Това обаче, не превръща вонята в аромат от рози..



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. podvodni - Еййй, вечно недоволни, вечно мр...
05.08.2016 20:23
Еййй, вечно недоволни, вечно мрънкащи !
Абе, не ви ли писна постоянно да хленчите за щяло и нещяло ?
То може генерал, бивша мутра да бъде премиер, а комсомолски секретар - президент, но военен който излиза от армията доброволно не може да бъде политик. Айде бе ! Кой го е казал и кои сте вие, че да давате посока на мислене и поведение.
Бахти цървулите нещастни .
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вие помните ли по времето на социализъма какво означаваше съкратен офицер?
06.08.2016 10:22
Всеки съкратен офицер тогава го тургаха някъде директор! Така беше и в СССР, спомнете си филма "Външен човек". В един завод нищо не върви, турнаха за директор външен човек, посивял полковник. И всичко тръгна. А инерцията в мисленето на комунистите - това е най-страшната сила в техния свят. Баба им /Крупская/ така мислела, и те така ще мислят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978536
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол