Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2016 13:31 - Не мога да си представя, какво ще му се случи на Радев в любимата му Русия, ако рече да си мери пишката с Путин...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1991 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 20.08.2016 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако генерал можеше да върши работа, мислите ли че в Русия начело на държавата щеше да е подполковник Владимир Владимирович Путин?...

Стар комунистически трик: генерал - "патриот" хвърля пагоните, за да „спаси” Отечеството от независимост.
  Генералът кандидат-президент. Червеното орленце кацна в полога на прабаба си     Синдромът „Петров-Марин-Михов-Радев“ подлежи на парламентарно лечение   Кандидатът на БСП за президент заслужава дисциплинарно уволнение от армията и да се сезират Военната прокуратура       „Ний требва, ако искаме една далекогледна   политика на нашето правителство – да намерим   един път, който между турското робство и руското   освобождение води към едно свободно бъдеще.“   Стефан Стамболов   Поредният политически кариерист, играл под прикритие ролята на въздушен ас и номиниран преди няколко дни от т. нар. левица, стартира върху кандидат-президентската писта с претоплен скандал и с недомлъвки между ръководствата на братските партии БСП и АБВ.   Поне от година и половина в Българската армия и в МО знаят кой е ген. Румен Радев, откъде идва и накъде отива...Обструкцията срещу ремонта на българските изтребители МиГ-29 в Полша и съвпадението на теми и тези с изявленията на о. з. ген. Михов в парламента и с официалния представител на РСК МиГ у нас летеца-космонавт о. з. генерал-майор Александър Александров (Сашо Пичката) говори достатъчно ясно за съдържанието на конспирацията.   Без да иска или напълно съзнателно, леля му Корнелия Нинова го злепостави пред МО и пред почтената, некомунизирана част от българското офицерство.

Ето как: ген. Радев все още е действащ офицер, а на 1 август др. Нинова обяви номинацията му за кандидат-президент от листата на БСП, като подчерта, че има неговото съгласие.

Значи докато ген. Радев (уж) е служил "само на Отечеството" и е командвал бойната авиация, изпаднала в тежко положение поради действието и бездействието на червените генерали Любен Петров, Михо Михов, Никола Колев, Златан Стойков и на депесаря Симеон Симеонов, др. ген. Радев е водил неофициални /тайни/ разговори с политически дейци от БСП, обсъждал е варианти на политическо поведение в президентските избори, може би е споделил военни тайни и планове, които от щаб-квартирата на БСП веднага са литнали към Генералния щаб на др. Путин. Така действат истинските национални предатели.
  Кадровици от МО припомнят, че за далеч по-скромни политически игрички бяха уволнени дисциплинарно - армейски генерал Любен Петров, генерал-майор Ангел Марин и генерал-лейтенант Люцкан Люцканов. С какво Радев заслужава прошка?

Радев очевидно е в грубо нарушение на ЗОВС по отношение на деполитизацията. Предстои!!!! рапортът му за уволнение да бъде подписан от началника на Щаба на отбраната и от министъра на отбраната (с „Да” или „Не”), да бъде разгледан в Министерския съвет и министър-председателят да подпише предложение до държавния глава за уволнение по собствено желание или за нещо друго.
  Държавният глава няма изрично разпореден от закона срок да подпише указ за пенсиониране (уволнение) на ген. Радев. Президентът може да забави указа по свои държавнически съображения (например, необходимостта да бъде проведен търг за новия тип самолети, които предстои да закупим) и да реши, че експертизата и патриотизмът на ген. Радев са изключително необходими на Българската армия. Сега, в момента.   През това време ще тече предизборната кампания за президент, а др. ген. Радев ще продължава да бъде действащ командир на авиацията, докато червените избиратели скандират по минтингите (примерно): „Радев, Калфин, БСП!” или „Путин, Радев, вечна дружба!”, "Долу ЕС и НАТО - горе Русия"   Електоратът на БСП няма търпение да гласува за „наший генерал”   Следователно, в момента имаме въпиющо нарушение на закона. Имаме публично констатиран политически заговор, в който участва висш офицер.

Редно е министърът на отбраната и служба „Военна полиция и Военно контраразузнаване (ВКР)” да изпълнят задълженията си: - да разследват замесените и да предложат лицето Румен Радев за дисциплинарно уволнение от армията и да сезират Военната прокуратура. А за политиците и другите замесени наши и чужди - според надробеното. Толкоз.
  По-паметливите помнят, че през октомври 2015 г. бившият служебен министър на отбраната и шеф на агенция в Щаб-квартирата на НАТО Велизар Шаламанов отправи остра критика срещу политическите пируети на ген. Радев. "Не е нормално авиацията да бъде заложник на договор с Русия 12 години след приемането ни в НАТО. Това не е признак на добро управление на ВВС и БА като цяло. Не знам за по-рано, но през септември 2014 г. на ген. Радев бе поставена задача да представи план за развитие на ВВС в различни варианти, като поне един от тях да е без зависимост от Русия във връзка с наложените санкции, развитието на плановете на НАТО в отговор на руската агресия в Украйна и доктриналните текстове на Москва, определящи НАТО (т.е. и България) като противник. Задачата не бе изпълнена...", заяви Велизар Шаламанов във Фейсбук.   Шаламанов каза още нещо: че в момента срещу министър Ненчев се води "медийна кампания от командира на ВВС, която едва ли е санкционирана от ръководството на МО"."Това е недопустимо по стандартите за професионално ръководство на въоръжените сили на демократична страна”. Бившият служебен министър припомни, че именно във ВВС са разходвани над 80% от всички средства в периода 2002-2014 г.(над 2 милиарда лева), а резултатите са крайно незадоволителни. Такава е оценката на командирите, които ползват придобитите способности./ 2 000 000 000 лв са пари с които могат дасе платят пенсиите на всички български пенсионери за 2-3 години../   Генерал-майор Радев отговори на /политическото лице/ В. Шаламанов, като го обвини в клевета и в „политическа дейност”????, понеже като курсант по време на соца бил делегат на някакъв партиен конгрес. Тоест, приложи един от познатите похвати на проруските тролове: „Ами ти защо си бил пионерче, комсомолче, комунистче по времето на Живков?”. Което демонстрира скромните интелектуални възможности на въздушния асс.   Че с какво друго да се занимава бившият служебен министър, след като е политическа фигура още от 1992 г.? Шаламанов се уволни като майор и има законно право да прави политически действия и изявления. Докато ген. Радев с лобистките си изказвания и постъпки открито наруши Закона за деполитизация на Българската армия и игра казачок върху хлъзгавия лед на пропутинската истерия в защита на "незаменимия" самолет МиГ-29.   Радев съвсем коректно подаде оставка като действащ офицер и вече щеше да бъде при истинските си работодатели, но един "свръхкомпетентен" господин го покани на лична среща, след която генералът оттегли оставката си.   Ако българското общество беше консолидирано и знаеше историята си, като в Полша или Румъния, нямаше да имаме поводи за тревога. У нас обаче се задълбочава разединението в резултат на стимулираната с рубли активност на т. нар. русофили.

Особено опасно е политизираното поведение на част от генералитета.
  Какво подсказа дадената и изтеглена в един и същи ден оставка на командира на ВВС? Че генералите от ВВС са против правителственото решение самолетите МиГ-29 да бъдат ремонтрирани в Полша. Защото по-мили са им съветските (руските) другари. Ген. Радев прави нещо повече: изпратил е копие от внесената си в МО оставка в авиобаза „Граф Игнатиево”, до личния състав на най-голямото военно летище, където редовно се организират съвместни учения и операции със съюзниците от НАТО.   Идеята е ясна: щом храбрият генерал хвърля оставка в знак на протест, значи очаква подкрепа от летците и техниците. С митинг, с подписка, с писане на простотии по червените сайтове. /Само с това..?!/   Но неочаквано в конфликта се намърда премиерът Борисов. По закон той не е страна в спора. Правото да приемат и да искат оставки на генерали е предоставено на министъра на отбраната и на президента като върховен главнокомандващ. Но г-н Борисов за пореден път изземва функциите им, кани “на разговор” възду(хар)шния генерал и той с цялото си "мъжество" оттегля оставката.

Като остава на служба, въпреки конфронтацията с политическото ръководство на МО и с президента. Но благословен отпремиера.
  Паралелно с Радев вторият български космонавт и герой на СССР Александър Александров сипе огън и жупел срещу полските съюзници, че са си позволили наглостта да ремонтират българските самолети без одобрението на руската компания РСК МиГ. Защото др. Александров е щатен представител на РСК у нас. Официален рубладжия. Нов рубладжия в нова полуда.   Както ни казва този инцидент? Че в БГ действа шайка от просъветски (руски) агенти, чиито представители са в парламента (ген. Михов), в Щаба на ВВС (ген. Радев и заместникът му с “българското” име Анатолий), в бизнеса (космическият херой Александров) и в неправителствения сектор (моравочервени Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на ветераните от войните, съюзи на запасни разузнавачи, контраразузнавачи, командоси, ОСВО и КООСО – сдружения на ченгета и комуноиди). Ние, патриотите с неосребрено и органично родолюбие, отново сме в малцинство.   Излиза, че всеки генерал- генетичен комуноид, може да заеме антинатовска, политическа и проруска позиция, стига да получи личната подкрепа на премиер-генерал Борисов като "негов човек". Или като “доблестен и компетентен воин”.   Както беше с лицето Шивиков   Преди да завърши следствието срещу бригаден генерал Шивиков Борисов обяви, че той бил “много печен”, щото в Карлово имало подписка в негова защита. От същите хора, дето му строиха вилата. Премиерът се скара на Военна полиция, че кепази свестен офицер. Оказа се, че Шивичето (бивш политически офицер) е до шията в… помия, набързо си подаде оставката и после се кандидатира за кмет на Карлово, издигнат от някакъв шарено-червен инициативен комитет.   Всъщност има ли бивши политически офицери? Нали от същия сой бе и командирът на батальона в Кербала, по чиято вина (не)укрепеният ни лагер бе атакуван с камион-бомба, загинаха петима български воини, а 26 бяха ранени.   Досега Борисов допусна опасно политизиране на част от червения генералитет, с което подложи на риск отбраната и сигурността на българската държава.

Изохка, едва когато Радев нагло го измами и застана срещу партията му в предстоящата кандидат-президентска надпревара. Така е когато се поставиш или поставиш някого над Закина - ще пъшкаш...
  Късно е, за китки   БСП, АБВ, „Гергьовден”, „Атака”, ДПС, ВМРО и другите антибългарски и проруски партии разполагат с широк кръг от продажни генерали, които могат да влязат във всякакви компромисни президентски схеми: и като втори, и дори като първи гласове в дуета.   Да припомня, че „легендарният” въздушен ас Михо Михов преди да бъде поканен от Иван Костов за началник на Генералния щаб бе рекламиран от червено-руските си имиджмейкъри като "завършил Кралския колеж по отбраната в Лондон”. Реално др. Михов прослуша двуседмичен курс по английски...

Другото скрито оръжие на Първанов и следващ началник на ГЩ, ген. Никола Колев, завършва тримесечен курс по военна логистика в САЩ, но е рекламиран от кукловодите му като „американски възпитаник”, „мислеща бойна машина” и пр., за да го пробутат на другаря цар като най-подходящ кандидат. НДСВ бе принудено да промени ЗОВС, за да намери вратичка ген. Колев, който не е командвал дори взвод, да оглави Българската армия.
  Р. Радев също е завършил нещо „на Запад”. Което не му пречи да гледа и да лобира за Изток.   Крайно време е Народното събрание да приеме закон, който да забрани на офицери от армията, МВР, разузнаването и ДАНС поне шест месеца след напускане на последната си длъжност да участват в избори. Независимо дали в партийни листи, като независими кандидати или като „независими”, подкрепени от... Подобни ограничения съществуват в някои натовски държави.   Да не забравяме печалната слава на ген. Иван Маринов, който след кратък пазарлък с комунистите-шумкари им отваря вратите на Министерството на войната на 8 септември 1944-а.   И... 45 години чествахме победата на социалистическата революция в България.
 
Полковник о. з. инж. Станислав Даскалов, Национално движение „Българофили” ................................................................................................................................................
Не ми стига въображението да си представя, какво ще му се случи на подобен другар-генерал, в любимата на Радев Русия, ако рече да си мери пишката с Путин...
 



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. luky - Демографе,
06.08.2016 14:11
Не само ВВС, но цялата държава смърди от русофилска и путинофилска мърша. Предателят в армията трябва да бъде съден от военен съд, а не предлаган за президент. Позор е целият този театър и подигравка с паметта на офицери като генерал Колев и загиналите за свободата на България!
цитирай
2. vencivaleri1951 - И за какво да бъде съден?
06.08.2016 15:55
Че някъде го номинирали? И за какво е номиниран ако си припомним-
за президент.Президентстът политическа централа ли е?
Деполитизиран е и съдът. Неделчо Беронов бе номиниран, зам главен прокурор М Попова беше избрана за вице на Плевнелиев. Борисов като генерал хвърли оставка и
се кандидатира за кмет...
Къде тук видяхме и виждаме нарушение на конституцията.
Дали ще приеме президентът рапорта за пенсиониране/ при навършени години и трудов стаж нито ден не могат да те спрат/ или не е без значение. Никой не може да спре който да е гражданин освен тези лишени от свобода и гр права от възможността да се състезава за която и да е позиция освен ако няма заприщение за нея. В случая взима си отпуск както е по конституция и се явява на избори за президент. Никакъв проблем и никой не може да го спре. Дори и друг генерал може да си вземе за вице.
Интересното е и , че ако бъдат избрани местата им се пазят докато им изтече и мандата.

И извън юристдикцията.
Нормално ли е един строеви генерал да е принуден да стои на синекурна длъжност
само и само недоразумение като Ненчев да не бъде засегнат. Ненчев ни отвори второ "Белене" и ти и аз ще го плащаме като първото/дано се договорят с руснаците/
От това което изтече от договора за сервиза на МИГовете е ясно , че основен ремонт може да направят единствено руснаците. Това , че те са оборудвали и дали лиценз на поляците за техните като собственост самолети в никакъв начин не им позволява да ремонтират самолети от други страни. Естествено , че на поляците не им е до нашите няколко самолета, но те правят "опипване" на почвата защото в не една държава се лети на руски самолети. Руснаците също не ги интересува толкова нашата поръчка, а възможността да бъдат прецакани за многомилионни поръчки за сервиз. Точно за това ще ни съдят до дупка. И ще ни осъдят

И с кого си мери пишката Радев , та ни препращаш в Кремъл

Ненчев, Плевнелиев.Имам чувството , че той не ги и счита за живи тия двамата...
Пък и" рогата" на единия са национално достояние
цитирай
3. blackpredator - виж ся
06.08.2016 17:16
ген. Радев, а и тия четиримата дет си ги пестнал по*горе, мое да си мерят пишката с подполковник Путин
щото всичките, включително и Путин са офицери с кариера
не са като любимия ви майор-пожарникар с генералска грамота
цитирай
4. zaw12929 - Фашизмът, който прилагате позорно загуби право на мнение
06.08.2016 19:11
luky написа:
Не само ВВС, но цялата държава смърди от русофилска и путинофилска мърша. Предателят в армията трябва да бъде съден от военен съд, а не предлаган за президент. Позор е целият този театър и подигравка с паметта на офицери като генерал Колев и загиналите за свободата на България!


НАПИШИ ПОНЕ 1 ПОСТИНГ, А НЕ СМРАДЛИВИ КОМЕНТАРИ Фашизмът, който прилагате позорно загуби право на мнение- демокрацията изисква да има партии, даже и приятели на Русия и най вече защитаващи България. На автора добре се плаща за подобни фантазии, позорящи България, а вие къде се навирате фашистко изчадие- Я се огледай накъде върви света!!

ГРАЖДАНИ НА ГЕРМАНИЯ ОРГАНИЗИРАТ АВТОПОХОД ОТ БЕРЛИН ДО МОСКВА В ЗНАК НА ПРИЯТЕЛСТВО С РУСИЯ
АКТИВИСТИ ОТ ГЕРМАНИЯ ОРГАНИЗИРАХА АВТОПОХОД ОТ БЕРЛИН ДО МОСКВА, ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ТОВА, ЧЕ МНОГО ГРАЖДАНИ НА ГЕРМАНИЯ ИСКАТ МИР С РУСИЯ. ТОВА СПОДЕЛИ ОРГАНИЗАТОРЪТ НА МЕРОПРИЯТИЕТО ОВЕ ЩАТАУЕР.

СЪОБЩАВА СЕ, ЧЕ АВТОПРОБЕГЪТ ЗАПОЧВА НА 7 АВГУСТ, ТОГАВА КЪМ РУСИЯ ЩЕ ПОТЕГЛИ КОЛОНА ОТ 250 АВТОМОБИЛИ. ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ АКТИВИСТИТЕ ЩЕ СТИГНАТ В МОСКВА НА 23 АВГУСТ.

«МНОГО СМЕ ГОРДИ И РАДОСТНИ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА СЕ СЪГЛАСИХА ДА ИЗМИНАТ ТОЗИ ДЪЛЪГ ПЪТ. НАШИЯТ МАРШРУТ ПРЕМИНАВА ПРЕЗ 6 ДЪРЖАВИ И Е 4 300 КИЛОМЕТРА», — КАЗА ШАТАУЕР.

НАТО Е НА РЪБА НА КРИЗА : ДОКАТО ВСИЧКИ ГЛЕДАТ САЩ, САЩ СА НАСТЪПИЛИ "РУСКА МИНА" нА 7 АВГУСТ от Берлин към Москва тръгват приятели на Русия с 250 автомобила и това не е, като да напишеш тъп коментар, да наречеш хора, които не мислят, като вас МЪРША! ВРЕМЕНАТА СЕ МЕНЯТ И ФАШИСТКАТА ФРАЗЕОЛОГИЯ СТАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- ВНИМАВАЙ, ТОЛЕРАНТНОСТТА Е БЕЛЕГ НА ДЕМОКРАЦИЯ... КОЯТО ИМА И КУСУРИ:
Човекът е безполов, надприроден...
Семейство и деца не са свещени.
Напред, безгрешно егото те води
към нужно, прогресивно изтребление...

Хазартът и Пазарът са божествени.
Пороците - блага за обществата...
Свободни са, човече, бесовете ти.
А Дяволите са ти адвокати...

Лекарството - с отровни подобрители -
харесало на бесните, на масите...
Те славят вечните си поробители,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961057
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол