Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2016 13:16 - Бисерите на една сврака. кРадев и атакизмите му.- Политиката е твърде сериозна работа за да се оставя на генералите!/Аденауер/
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1558 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.08.2016 22:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки клик, относно появата на генералът от ВВС Радев в политиката, е губене на време, но на него и на подобните му шапкари, трябва да им се даде да разберат, че общественото търпение към подобни уродливи излитания на разни гарги и свраки е изчерпано.
 
Като се вгледа човек в детайлите на политическата му поява не може да не изпита отвращение от падението на един военен , че и генерал от българската армия. "Да си генерал Бонапарт и да станеш крал..какво падение"

Командуващит Сухопътните войски генерал Боцев, например, не се пъчи като Радев и не се вре да прави политика. Десетките други достойни български офицери и генерали почтено и скромно изпълняват дълга си, осъзнали ролята на военния в демократичната държава.
Това са истинските български военни.

Когато Великобритания се включи във войната срещу режимът на Садам Хюсеин в Ирак, тогавашния Началник на Щаба на отбраната адмирал Бойс беше против. Напусна без никой да чуе и до днес се наслаждава на хърватското крайбрежие с яхтата си, пише си спомените, без да покаже и знак за недоволство или протест.
Защото е истински британски военен.
 
Генерал Радев се оказа обикновен нарцисист без морални и професионални задръжки и логично цопна в ямата на политическата конспирация в полза на съмнителна кауза. Обикновено това го правят посредствени хора, със съществени пропуски в домашното възпитание и общото и професионално образование. Да не говорим за политическата им грамотност. А да забравим за понятия като гражданска или военна чест.
 
Затова се занимах пак с него - с "бисерите"му,  които само подобен нему може да ръси, без да се черви от срам.
 
Първи "бисер" За охраната на българското въздушно пространство от съюзнически самолети:
 
"За мен, като генерал от Българската армия и главнокомандващ на военната авиация, тази идея е много по-унизителна от Ньойския договор от 1919 (в съответствие с който България, явявайки се съюзник на Германия в Първата световна война, губи около 10% от територията си, принудена е да плаща репарации и има ограничения по отношение на въоръжените сили)"
 
Пълен исторически, военен и логически нонсенс в стил "прост атакистки"! Абе глупак такъв, какво по-нормално от това, когато си във военен съюз, съюзнически самолети да си помагат по контрола на въздушното пространство?..Особено, ако по стекли се обстоятелства, твоята страна няма достатъчно самолети. Дори и да имаше, е съвсем в реда на нещата, съюзническа авиация и други войски да изучават театъра на евентуални бойни действия. Българските - също. 
 
Защо не се засрами и като горд български пилот не яхна самолета и не полетя "като орел", като Списаревски на таран, за да свалиш руските бомбардировачи, които унизиха държавата ни и прелетяха без държавно разрешение към Сирия...!???
Къде  беше генералската 
ти чест тогаваНапика се нали?...каза на Бойко Борисов, че авиацията ти не е боеготова.

/Твоят ментор генерал М
ихов постъпи по същия начин, когато в бивша Югославия стана напечено. Излезе с доклад пред правителството на Костов, че Българската армия не може да защити страната ни при евентуално сръбско нападение, защото не била боеготова....!!!
И той наливаше вода в руската воденица./
  Забравил си изглежда, че не сме вече във Варшавския договор, когато руските самолети разпорваха българското въздушно пространство когато си поискат, както си поискат.
Руското обезчестяване не е позорно, нали..?
 
А нерде Ньой, нерде НАТО..?! Това само Сидеров може да го изтърси, но и той не се мята в подобни алогизми. Над теб е.
 
Втора глупост
 
"Нямам нищо против военно-въздушните сили на която и да е държава. Нямам нищо против полските военно-въздушни сили, имаме страхотно сътрудничество с тях. Не мога обаче да проумея факта, че ние ще плащаме за подготовката на полските летци, които летят три пъти повече от нашите" 
 
А бе тъпчо!
 
Първо си виж физиономията в огледалото. Ти си един от виновните българските пилоти да да летят три пъти по-малко от полските.

Ти, колко пъти повече летателни часове имаш от редовите ти подчинени български летци?! 

На какво основание, ти се пъчиш подобно на ментора ти Михов, с многото си летене, когато тези, които трябва да се бият във въздуха не помирисват самолет с месеци? А ти летиш.. 
 
Ти ли ще фръкнеш да се биеш или те?! Колко хилядарки натрупа в банката от летателни часове, които на командуващ ВВС не са нужни изобщо...които хилядарки си откраднал от джоба и от подготовката на своите пилоти. От тази държава която сега плюеш.
 
Ами, като идват поляците да ти охраняват държавата, ще си плащаш като поп. Пъдар без заплата не пази лозята.
 
Следваща тъпня:
 
"..съседна Румъния също се е съгласила да има съвместен ер полисинг, но разходите за него ще са за сметка на гостуващата съюзническа страна." 
 
За разлика от нас, Румъния има самолети, а не руски щайги. С тия си, техни си  самолети, румънските ВВС  участват на разменни начала в осъществяването на т.н. ""air policing" над териториите на съюзнически държави. Като си прихванат разходите излизат на нула. Ти с "приземената си авиация", какво очакваш? - поляците да ти пазят бостана и да ти плащат  за това...щото карпуза на раменете ти чука на кухо ли?.. и като идеш с един самолет до Полша, поляците пак да ти платят, че си си изхабил зъбите от пилафа им.
 
Ето как си се изакал по въпроса:
 
"Изтребителната авиация беше напълно приземена – и през пролетта на миналата година, и през пролетта на тази година. В момента съгласно техническата документация за експлоатация на МиГ-29 няма нито един изправен самолет."
 
Защо бе началник, авиацията ти е напълно приземена?
Ти мухи ли лапаше през това време?..или се возеше на транспортния до Варна и обратно да трупаш "летателни" хилядарки на седалката за пътници. Като няма нито един изправен самолет, защо скачаше срещу опитите на министъра ти да намери решение според джоба на държавата и според политическите си ангажименти?!

Защо "доблестний войнико" саботираше преговорите с Полша за ремонт на МИГ-овете ти? Как си представяш, че Русията ти ще бъде допусната до ремонт и доставки на самолети, когато точно срещу русията ти се налага спешно да вдигаме авиацията във въздуха?!..
 
Ето ти още един бисер:
 
 "Съгласно тази документация, която е закон в авиацията, не трябва да лети нито един самолет. А фактът, че имаме летящи самолети (правете разлика между изправни и летящи), е, че единствено по инициатива на българските ВВС с поетия риск и отговорност за удължаване на техническия ресурс сами, без това изобщо да ни е работа, направихме така, че тези самолети летят"
 
Авиацията ти е приземена, но ти си я направил да лети..бре!..и като лети, защо не литна  срещу руските бомбардировачи, които ти се изсраха на лицето?..
А като си ги вързал с тел крилете, и литнеш и паднеш в края на пистата, министъра ще ти плаща кръвнината и ще си мята оставката, нали..
 
Още един сидеровски бисер:
 
"Исках понятието съвместна охрана да се дефинира по начин, който да гарантира оцеляването на българската бойна авиация"
 
Ми, нали през цялото време пищиш, че нямаме авиация, че е приземена, че на свой риск връзваш с тел чаркалаците..за какво оцеляване дрънкаш. И как аджеба, ще гарантираш оцеляването на нещо, което го няма.
И то чрез съвместната охрана на въздушното ни пространство, което ще вършат други, с техни самолети..те да ти платят, че са дишали пръдните ти, а ти да си оправиш с таксата руските бракми..или да ти дадат техните самолети, без пари, за да ги потрошите. 
  Следващато е Върховна политическа неграмотност или наглост
 
"Въпреки писмения ми отказ да съгласувам концепцията за съвместна охрана на небето ни, тя бе изпратена в НАТО и вече е в ход нейната реализация".
 
Кой си ти бе, предубеден мутро-русофилски "експерт"?..ти си един "servant" и нищо повече.

Твоята задаяа е да изпълняваш политическите решения на министъра и да не мрънкаш.
Когато те попитат - отговаряш, съветваш, убеждаваш..ако не те попитат, значи политическата целесъобразност го изисква. 
Обидил се копача, че не го питали и му заровили изкопа.
Така е решил началника ти - така е постъпил! 
Ако държавен служител не разбира мястото си на служител, а се прави на политик, значи не разбира как функционира държавата! 
 
Не ти е ясно, че в демократичните общества ПОЛИТИКАТА и ПОЛИТИЦИТЕ решават. Не експертите и технократите. Не военните. Не и генералите.

Защото политиците ги избира народа, криви -прави,народът е решил да възложи на тях , а не на теб вземането на решенията по определени въпроси. Когато народът реши - ще избере други. 
 
Ти си длъжен да изпълняваш решенията им без да мрънкаш. Мрънкаш ли - вън и то с шутове. Обидил се, че като не подписал концепсията, министърът я пратил в НАТО без подписа му...нахалник. Той можеше и изобшо да не се допита до теб.

Това не го ли научи в Америка? Или си беше запушил ушите да не ти вкарат "соросоидни" семки в празната тиква...
 
"Next":
 
"Не мога да остана подчинен на министър, който не зачита моята експертиза" - правилно. 
 
Щом не си доволен, заминавай си.

Но ще си oтвориш устата само когато си "out" формално и практически. Не като теб - да заиграваш с политиката преди да си метнал фуражката.

Имаш късмет или пък си влязъл в конспирация, която е достатъчно влиятелна за да не те подведе министъра и прокуратурата под отговорност и да те изхвърли без пенсия и капата с пари от армията.
 
И каква е твоята толкова ценна експертиза? - Да въоръжаваш армия, член на НАТО с оръжия произведени от потенциалния ни противник. За да ни държат руснаците за гушата, а когато речем да се изправим срещу тях - да ни изключат системите.

/Както по времето на косовската криза руския СУ25 прелетя от Крим до Горна Баня "невидим" за изключеното по руско нареждане българско ПВО, и стрелна инертна американска ракета по танковата ни бригада...е много си нахален, русо-атакисте..!
 
Ето ти и експертизата:
 
"Грешката на министерство на отбраната беше, че хвърли сляпо към тази панацея, без да има никакви гаранции за възможностите на Полша. Те нямат капацитет за външни потребители. Освен шест двигателя на година те не могат повече да ни предоставят"
 
Корпорация МиГ има по-големи възможности нали? По-големи комисионни. Завръзване за каруцата им. Придърпване към земята за още десет години...плосък хитрушко. Колкото е решило правителството -- толкова! Ти къде си пъхаш гагата.
 
Министърът ти на отбраната може да е фелдфебел от запаса, но нему е дадено правото да реши какво, от кого да купува за отбраната на страната. Не на теб! 
 
За разлика от теб, който, след като си докараш комисионни от руснаците, можеш да си въртиш синджира, министърът на отбраната ще отговаря пред избирателите за провала на политическата линия на партията и държавата, а ти ще продължиш да го плюеш.. 
 
Пълна неадекватност по въпросите на субординацията в демократичното общество. Напълно съответваща на дикататорските практики, позиция на кРадев. Там  в русията ти, генералите може и да командват министрите. Но тук - все още не. Куха тикво.
 
Но ако генералите в Русия имаха нужната експертиза да управляват империята, нямаше подполковник Путин да е начело. Щеше да някой генерал от Въздушно-космическите войски, ама не е. Ти защо се вреш в шамарите.
 
И бисерът на бисерите на атакистката простотия:
 
"Целя се във всички българи, които мислят за България. Една България, здраво стъпила на националните си интереси, лоялен член на НАТО и ЕС, със самостоятелна и активна външна политика“.
 
Така, да си дойдем на думата след всичката политическа неграмотност и злонамереност до тук: Българите, които мислят за България, според кандидатът за президент от БСП/БКП /, АБВ/БКП,  ДПС/БКП са вероятно поддръжниците и функционерите на зависимите от Путин партии. Тези които те издигат за президент, за България ли мислят бре.
Ами те кожата одраха на България и българите заради интересите на Русия бре..

Ти ли не знаеш, че вече 25 години, 80% от бизнеса в България се държи от руски фирми и подставени български лекета, повечето от тия три партии. Ти ли не знаеш, че 40% от еврофондовете през тях заминават за Путиния. Ти ли не знаеш, че мутро-русофилската мафия контролира 90% от медиите и капиталите в България...!?
 
Ако не знаеш - значи наистина си неинформиран глупак. А ако знаеш, значи си част от тая престъпна клика, на която си станал слуга.
 
Какъв е националния интерес според теб - с ЕС и НАТО или с Русия и Иран? Как ще си лоялен член на НАТО като ще работиш за Русия и ще въоръжаваш армията с руско оръжие?..Как ще си лоялен член на ЕС, като ще работиш за да пълниш гушата на руските олигарси и да подкопаваш единството на ЕС..?

Каква самостоятелна и активна външна политика на България ти се привижда в атакистката кратуна?
- Такава, при която НАТО ще са окупатори подобно на Ньой, ЕС експлоататори..., а Русията ти Освободител и Благодетел...
 
Екстраспективният ти мозък те вкарва в шизофренията на русофилството, драги.

Българския национален интерес има само едно измерение - българското.
Заври си русолюбството отзад и излитай за Русия. Там ще намериш и пистата на която да се приземиш успешно. 
 
Само гледай да не ти се случи случката на колегата ти по симпатии генерал Радко Димитриев.  



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960323
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол