Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2016 21:12 - Траките - това сме ние българите! Гръцкото историческо "величие" е най-голямата кражба на човечеството. Ние сме обраните.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1947 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 22.08.2016 22:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Битката за истинската българска история ще свърши със смъртта на последния Българин 

Изумителни цивилизационни постижения, първите интроспективни човеци, първа писменост, абстрактно изкуство,Орфико-християнството,Няколко римск императори. Най големите реформатори. Богомили, катари, ренесанс..всичко модерно идва от нас - траките
!
Но руско-гръцката историко-политическа мъгла се стеле в душите на българите и те умират, топят се, изчезват от света без да се осмелят да посегнат към огромното си  наследство,от страх пред лъжата. Русофилството е инструментът с който Русия смачква миналото ни и убива гордостта ни. То и ще ни довърши като етнос само след 20-30години, ако кръвта ни не кипне най-после...няма да кипне, те ни отровиха.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА Ново генетично изследване: Българите са европейци, нямат тюркско-монголски произход

Последната година беше много активна по отношение на популяризирането на тезата, че в официалната история на България, засягаща произхода на българите и корените на българския език, има редица заблуди, които е време да бъдат оборени. Най-новите данни по въпроса са от проучването на изследователките на тракийската писменост Ренета Джунова и Мила Салахи, които превеждат тракийски руни, потвърждавайки позицията на много експерти преди тях, че тракийската писменост е най-старата в света и тя е в основата на прабългарското писмо.

НОВО ПРОУЧВАНЕ ПОТВЪРДИ: ГЕНИТЕ НИ НЕ СА СЛАВЯНСКИ И ТЮРКСКИ, А ТРАКИЙСКИ И ПРАБЪЛГАРСКИ

Двете твърдят, че българският език е развитият през хилядолетията тракийски и тракийските руни и прабългарските руни имат 100% покриваемост. В последствие пък на база на прабългарските руни е изработена кирилицата. Джунова и Салахи оспорват досегашните методи на разчитане на древните текстове, в които за базисен ориентир се използва гръцкият, защото той е много по-млад от тракийската писменост, която предхожда дори критските Линеар А и Бинеар Б - признатите към момента за най-стари писмени знаци в света.

Убеждението, че българският народ е потомък на траките и има местен коренен произход започна усилено да си пробива път в последните години.  Изследване на генетичната характеристика на населението на България, оповестено през миналата година, доказа по безапелационен начин, че официално приетата теза, че българите са народ с тюркско-монголски произход, чиито корени трябва да се търсят в Урал, Кавказ, Иран, Пакистан или степите на Мала Азия, е напълно безпочвена. Според изследването българите са народ с категорична европейска генетична структура, а съдържанието на гени на тюркоезичнитe - т.нар. "алтайо-монголи", е под 1,5%.

Още по-важното - българският ген е пряко свързан с коренното население на Балканите, което е живяло по тези земи хилядолетия преди Христа. 

Безспорният факт, че сме наследници на траките, бе обявен за цел на доказване от последното проучване, което ще бъде направено по темата. В началото на 2016 г. стана ясно, че бизнесменът Петър Манджуков е дарил на БАН 400 000 лв., за да бъде направено най-мащабното изследване на тракийската цивилизация. 20 института и 5 лаборатории на БАН ще реализират проекта, в който ще се включат и учени от 8 държави. Те са убедени, че във вените ни тече тракийска кръв и ще направят генетични изследвания на човешки останки от Неолита до Средновековието. Ще бъдат направени и езиковедски изследвания на тракийския език. Първите научни публикации трябва да излязат до края на годината.

Все повече специалисти обаче се обединяват около усилията да се разбие дългогодишния мит, че траките не са имали писменост. Категорична по отношение на тракийското писмо е археологът с международен авторитет Диана Гергова, която е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология. Постулатът, че траките са безписмени, просто не е верен, заявява тя. Покойният траколог Стефан Гайд, известен с това, че е човекът, разчел писмото на траките, винаги е защитавал тезата, че траките не просто са имали писменост, но тя предхожда с две хилядолетия египетската. Дори д-р Заки Хавас - най-известният египтолог в света, който преди месеци гостува в София, потвърди, че между тракийските руни и египетските йероглифи има връзка. "Древните траки и древните египтяни имат сходства и по отношение на начина на живот и в някои традиции, дори в писмеността", заяви той. Братята Гайд - Стефан и Цветан, стигат много по-далеч в проучванията си, доказвайки, че Тракия е люлката на човешката цивилизация.
"Тракийската писменост е най-древната, тя не е фонетична. Цялата човешка култура и цивилизация започва по тези земи със своето отношение към света. Древната писменост на траките върху плочката от Градешница е като врата към тази реалност, като първоизвор на всяко творческо начало", заявява Цветан Гайд. Най-новият роман на класика Антон Дончев "Сянката на Александър Велики" е посветен именно на наследството на траките. "Не разбирам, защо историческата наука на България отделя мъничко място на траките. Аз смятам, че нашата наука специално е изключително задължена и има лоша отрицателна сметка в това, че всъщност не успява да стигне до корените на това взаимодействие преди векове, преди хилядолетия между нашите балкански народи, защото то би могло да обясни много неща", заявява академик Антон Дончев. "Не мога да разбера, защо историческата наука на България отделя толкова мъничко място на траките след като ще се окаже, че 38-40% от българската кръв е тракийска", допълва той. Павел Серафимов, който поддържа един от най-големите блогове, посветени на траките и тракийското наследство, също е убеден, че лъжите в българската история е крайно време да бъдат разобличени. Според него връзката ни с траките е очевидна и лесна за доказване на експертно ниво - заради факта, че българският е единствения аналитичен славянски език, заради близостта по отношение на вярванията и обичаите, заради генетичната връзка, заради неопровержимите исторически извори, артефакти и др.

ПОХОДЪТ НА ТРАКИТЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ В ОФИЦИАЛНАТА НИ ИСТОРИЯ

Възраждането на тезата, че българите не са пришълци, дошли по тези земи, а са коренно население, живяло тук от хилядолетия, бавно си проправя път в научните среди и във все повечето обществени обсъждания по темата. Експертите, които работят, за да бъдат оборени досегашните исторически заблуди, смятат, че истината за произхода на българите ще промени не само българската, но и световната история.

РЕДАКТОР: ДЕСИСЛАВА ЛЮБОМИРОВА inShare 


Прочети още : https://www.actualno.com/society/pohodyt-na-trakite-sreshtu-lyjite-v-oficialnata-ni-istorija-news_545415.html?utm_source=direct&utm_medium=text_society&utm_campaign=in_article_link1
© Actualno.com



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. demograph - Битката за истинската българска история ще свърши със смъртта на последния Българин
22.08.2016 22:32
Истинският българин интуитивно усеща великият тракийски ген в кръвта си. ГМО "българите" са с отнета реакция на организма да отхвърля чуждите тела. И те ги допускат без съпротива като свои. Така русофилите тайно си мечтаят да не са се родили българи, а руснаци. Това е причината да приемат и защитават с ренегатска стръв всичко руско - дори и унижението да си лепят сами етикета тюрко-алтайци - иранци. За да угодят на мерака на руснаците - нас да ни няма на тази земя и да не им пречим по пътя към проливите. Нас да ни няма в миналото, за да присвоят величието ни и да скрият факта, че ние сме ги извадили от калните блата.
цитирай
2. staler - напълно съгласен с горното, като ...
22.08.2016 22:40
напълно съгласен с горното,като само ще добавя ,че тази историческа истина е непоносима не само за русия и гърция,а за още 20тина държави,щото като кажат "а" ще се наложи да измрънкят и "б"........т.е.ако древно гръцката "демокрация"е приватизирала културните,социални,политически и т.н. достижения на местното население,а пък тя самата е призната за фундамент на древен рим,през просвещението та чак до основите на днешния демократичен свят,то би следвало....какво?.....да не говорим за наште любими богоизбрани с компилираната библия...
цитирай
3. liubitel - приветствие
14.11.2016 22:22
Приветствие от мене
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961416
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол