Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2016 13:26 - Ангелът Меркел поема меча на Европейската Жана д'Арк Успех!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3016 Коментари: 9 Гласове:
-4

Последна промяна: 05.09.2016 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ангела Меркел е трън в очите на путинистите, защото все още стиска знамето на обединена Европа. Ах да можеше да я свалят от власт германците русофили..Ох..сладки лисичи мечти.И като дойде един глупак като вице канцлера на Германия или тъпак като външния и министър, или рушветаджия от типа Саркози..и като настане едно руско благоденствие и мир в Европа..ех..ех..ех.. А накъде без Меркел?

Всички, които недоволстват от действията на Меркел в бежанската криза и дори се заиграват с мисълта за нейното оттегляне, трябва да осъзнаят, че без Меркел ЕС е загубен. Единствено тя е в състояние да брани целостта му.

image

Коментар от Барбара Везел:

Да, функционерите на управляващите партии в Германия са длъжни да говорят с Меркел за недоволството и протестите на партийната база срещу нейните действия. През цялото ѝ управление няма друг проблем, който да е засягал тъй директно германците, както кризата с бежанците. И понеже германците мразят безредието, в страната логично се надига призивът към правителството по един или друг начин да възстанови контрола си над събитията. Но би било безотговорно и много опасно, ако точно в тази ситуация се подхване дебат за оттеглянето на Меркел от канцлерския пост.

Защото в днешна Европа Ангела Меркел е просто незаменима. Причината за това не се крие в някакви нейни извънредни лидерски таланти, не. Просто в момента в ЕС няма друг политик, който иска и може да защитава общия ни проект.

РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА   Двете фатални изречения на Меркел

В края на това лято, когато Европа изведнъж се оказа залята от бежанци, Меркел произнесе две фатални изречения. Заради упоритата си морална позиция по отношение на бежанците тя е на път да проиграе огромния си авторитет. (29.10.2015)

Откъде ще вземе Германия милиардите за бежанците? Сгреши ли Меркел? Заради бежанците: Германия е разцепена Г-жо Меркел, наистина ли ще се справим? Меркел и бежанците: никое добро дело не остава ненаказано

В Европа стана неуютно

Британците вече отдавна са се отписали от ЕС, а референдумът през 2017 само формално ще утвърди излизането им. Във Франция Франсоа Оланд е и си остава слаб президент, който не смее да подкрепи Меркел по въпроса за бежанците - от страх, че това ще предизвика подем на десните националисти от „Националния фронт”. Тази реакция е симптоматична за случващото се и в други европейски страни. В Австрия, Швеция, Финландия и Дания десните популисти също се надигат и поставят под натиск управляващите коалиции. В Испания избори ще се проведат по Коледа, в Португалия управлява правителство без мнозинство, а в Италия премиерът Матео Ренци засега се справя някак с вълната от бежанци, но по принцип смята, че това е германски проблем. А Гърция, която не може да реши дори собствените си проблеми, трайно е вдигнала ръце и не е в състояние да се справи с потока от бежанци, прииждащи от Турция.

Още по-страшно става, когато човек извърне поглед към Източна Европа. В Полша на власт дойдоха десните консерватори, чийто лидер Ярослав Качински ръси срещу мигрантите от Близкия Изток идиотски клевети, от които би се засрамил дори някой неофашист. За дребния унгарски диктатор Виктор Орбан вече всичко е казано. Със своите огради и кучета-пазачи той е пътеводна звезда за всички популисти. Чехи и словаци, сърби, хървати и българи - накъдето и да погледнеш, все страни, които не желаят да поемат отговорност дори за онези бежанци, които биха им се паднали след едно справедливо разпределение на тежестта.

Осъзнайте какво губим!

Навред в Европа се надигат национализъм и егоизъм. И сякаш никой не се замисля какво би означавало разпадането на ЕС за всяка една от тези страни. Защото и датчани и поляци, и италианци и британци ще преживеят истинска икономическа катастрофа, а международното им значение направо ще се срине, ако заложат тротиловите шашки под европейския проект. Да не говорим пък какво ще се случи на бедните източноевропейци, когато им спрат милиардите от европейския бюджет, когато се затворят границите и отпадне тъй изгодната за тях свободна търговия с богатите западни съседи. Тази опасност е съвсем реална, но правителствата в много европейски столици очевидно не го осъзнават. Иначе нямаше да се държат като деца, които си играят с кутийка кибрит.

image

Барбара Везел

Гръмогласните оплаквания от лошото състояние на ЕС открай време са част от всекидневието в Брюксел. В момента обаче те изобщо не са преувеличени, уви. Най-тежкото изпитание за европейското единство от Втората световна война насам съвпада с трайната слабост на политическия персонал и с разпадането и поляризацията на политическия пейзаж. И тъкмо Ангела Меркел се оказва последният вълнолом. Тя първа разпозна глобалните измерения на кризата с бежанците, докато в същото време мнозина други продължават да вярват, че могат да се изолират от проблема с помощта на бодлива тел. Германската канцлерка е в момента единственият човек, който може да преведе ЕС през най-голямото му културно и социално изпитание от неговото основаване насам. Ако Меркел се провали - както у дома си в Германия, така и в кръга на 28-те държави-членки - тогава и Европа ще се провали. А за правителствените партии в Берлин това означава едно: сега е моментът да ѝ подсилят гърба. И да се откажат от опасните игрички около политическото бъдеще на канцлерката.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Въпросът не е в това дали
24.08.2016 14:16
Меркел е сбъркала с бежанците-повечето наистина спасяват живота си и глано този на децата им. Въпросът е къде беше Меркел идругите западни лидери когато САЩ предизвикаха катастрофата в Близкия а и ни само Близкия Изток. Когато се рущаха държави, когато се избиваха милиони и прокуждаха много милиони човеци.
Иначе Меркел е силен политик и подкрепян от народа си. По всяса вержятност ще се пребори за четвърти мандат- глас народен, глас Божи. Защо обаче едва ли ще пршемеш вотът на руснаците и смяташ че по правилно е грантополучателите едва ли не да имат единствени право на глас
цитирай
2. andrei - Меркел покани "бежанци"да дойдат в Германия.
24.08.2016 15:12
Оказа се,че гроздето е кисело и реши да ги джироса на други държави без тяхно съгласие-сега да си бере гайлето щом е толкова ненормална.А ти като защитник на бежанците колко от тях прие в домът си?
цитирай
3. krumbelosvet - Не стана ясно
24.08.2016 18:49
как точно добрата Меркел ще спаси Европа. Мистична вяра ли проповядва авгорът? Нашествието беше ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ С ГРАЖДАНСКИ КАМУФЛАЖ. Без военните щабове няма.да се реши и обратния път.
цитирай
4. nikikm - Демографе,
24.08.2016 22:07
четох ти само заглавието и първото изречение,наполовина! Изперкал си брато! За сега не си мисля по-лоши неща! ЕВРЕЙКАТА Меркел УБИ-в сегашно време и бъдещо последствие, ЕВРОПА! Запомни го от мен! Или не си чел достатъчно,или хора,като теб са подложени на натиск,а може би и промивка.Симпатизирал съм ти много,но всичко има граници! Поне публикувай това,другото е ясно! Не знам дали да ти пиша "с уважение,но от мен да мине, за сега!" пък дръж България и няма да сбъркаш,ако си истински! Ние ще разберем.
цитирай
5. saankii - демографе, ти се изкара по Светец и от Папата, пуста рязана карабина отзаде...
24.08.2016 22:09
krumbelosvet написа:
как точно добрата Меркел ще спаси Европа. Мистична вяра ли проповядва авгорът? Нашествието беше ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ С ГРАЖДАНСКИ КАМУФЛАЖ. Без военните щабове няма.да се реши и обратния път.


абсолютно умен коментар
с две думи
поздрав,колега...
цитирай
6. demograph - Меркел е Германия. Каквато е Германия такава ще е и Европа.
25.08.2016 17:26
nikikm написа:
четох ти само заглавието и първото изречение,наполовина! Изперкал си брато! За сега не си мисля по-лоши неща! ЕВРЕЙКАТА Меркел УБИ-в сегашно време и бъдещо последствие, ЕВРОПА! Запомни го от мен! Или не си чел достатъчно,или хора,като теб са подложени на натиск,а може би и промивка.Симпатизирал съм ти много,но всичко има граници! Поне публикувай това,другото е ясно! Не знам дали да ти пиша "с уважение,но от мен да мине, за сега!" пък дръж България и няма да сбъркаш,ако си истински! Ние ще разберем.

Не разбрахте ли, че не ми пука от оценките ви. Колкото повече минуси -толкова повече глупаци. Така броя мравките. Ако има честни между вас, ще си кажат след време - това копеле беше право. Сега си търчете след феромоните на мама мравка Путин и ме псувайте. Аз сам си се оценявам. А лепещите ми етикети комплексари и да ги оценя и да не ги, те ще си останат неспособни да прогледнат.
Каквато е Германия, такава ще е и България! Молете се Меркел да поведе Европа..иначе ще пикаем ГАЗ.
цитирай
7. audan - Merkel kaput!
26.08.2016 01:09
Тя е жена без чест и достойнство, щом не подаде оставка още преди 2 години.

А ако все още има поддръжници, това говори зле за умственото им равнище.
цитирай
8. demograph - Който си няма хабер от геополитика може да си кряка свободно и да си се кефи
27.08.2016 00:24
audan написа:
Тя е жена без чест и достойнство, щом не подаде оставка още преди 2 години.

А ако все още има поддръжници, това говори зле за умственото им равнище.


Блажени са слепите, защото не виждат пропастта пред краката си...
цитирай
9. nikikm - 8. demograph
03.09.2016 00:27
8. demograph - Който си няма хабер от геополитика може да си кряка свободно и да си се кефи

А ти,мислиш ли,че си фактор в геополитиката? Че, може да решаваш съдбите на народите и да чертаеш границите им? Не се насилвай прекалено,вредно е на твоята възраст! Остави и на другите! Плюс това,да коментираш нещата,въобще не означава,че си част от тях,още по-малко,че ги разбираш и съвсем не означава,че ги движиш и управляваш.Може да си ги мислиш,но това освен за теб, нищо не значи за околните,или може би е продиктувано от болестно състояние.Хора сме,все пак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961228
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол